İyide bu anne adayı için çok yıpratıcı bi durum tekrar tekrar iğneler haplar olmazsa yaparız mantığı cok acımasız ve bencilce. Bakın genetik test son ana bırakılmaz . Dışarda kaliteli görünen embiryo belki kromozon eksikliği var ama 5. Güne gidebildi( hücrelere düzgün göründüğü için ) donduruldu diyelim ve size transfer edildi. Farazi konuşuyorum 5. Haftada kalbi durdu bebeğinizin nolcak? Kromozon eksikliği yüzünde karnınızda gelişimini durdurdu? Sizi maddi manevi. Yıpratacak. Yani hasta bir kaç denemeyi niye beklesin pgt için? Mantığı var mı? Tekte hamile kalabilcekti belki ilk denemede? pgt bu dışardan yakışıklı görünen ama sağlıksız embiryoların önüne geçiyor. Down sendromu edward sendromu vs….baştan sağlıksız embiryoları elemiş oluyorsunuz. Sizde yıpranmamış oluyorsunuz fetal dna ya kadar stresli bir hamilelik geçirmemiş oluyorsunuz. Bazen doktorlar bunu bilerek yaptıgını düşünmeye başladım gerçekten yani hasta benden en az 3 defa tedavi denesin istiyo demekki.. bence birden fazla doktorla konuşmak gerekiyor işi ticarete dökmüşler..
Kusura bakmayın doktorlara baya sinirleniyorum. Umarım sizin için herşey güzel olur..