• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BB. Tüp bebek merkez

Evet devretmiş ama kendisi hala o klinikde çalışıyor görüşme yapacagım klinik arasında orası bide bahceci ikisinin arasında kalıyorum
Ben 3.tedavimi bahçecide oldum.Yumurtalarımı çöp ettiler.Yanlış tedavi verdiler,(3doktora teyit ettirdim) yeterli olgunluğa gelmeden de topladılar çöp oldu.Bnm hep blast embriyolarum olmustu daha önce.sadece tüplerle ilgili sorunum vardı.nefret ettim ordan

Merhaba 1 negatif 1 pozitif ama genetik nedeniyle kalbi duran tüp bebek sürecim oldu bu yüzden aynı merkez dışında farklı merkez denemek istiyorum ankara BB. tüp bebek merkez labratuarı çok iyi oldugunu duydum bu merkezde deneyimi olan arkadaşlar paylaşabilirmi rica etsem
Embiryolarınızı genetiğe yolladınız mı acaba?

M2 M1 kalite nasıl oluyor bilmiyorum bizde 4Aa yada 5 Aa falan oluyor
Embiryo kalitesi değil yumurtalar ilk toplandığında ertesi gün arayıp yumurta kalitesi ve içinin dolu olup olmadığını anlatan terimler gibi bişey bu, m2 yumurtalar tam olgun döllenebilirliği yüksek m1 lerde orta olgunlukta. Embriyo olduktan sonrada burdada harf ve sayı ile isimlendiriliyo.

Ben 3.tedavimi bahçecide oldum.Yumurtalarımı çöp ettiler.Yanlış tedavi verdiler,(3doktora teyit ettirdim) yeterli olgunluğa gelmeden de topladılar çöp oldu.Bnm hep blast embriyolarum olmustu daha önce.sadece tüplerle ilgili sorunum vardı.nefret ettim ordan
Doktorunuz kimdi acaba bende orayı düşünüyordum

Sonrasında nerde oldunuz tedavinizi

Malesef eşime genetik tarama bile yapılmadı ankarada bi prof görüştüm genetik tarama mutlaka yapılmalıydı dedi
Bence embriyo lara kesin yapılması lazım. Yani benim bir sürü embriyom oluştu ama genetiğe gönderdimde sadece 3 tanesi sağlıklı olduğunu öğrendik . Diğerleri kaliteli gözüküyodu ama hep down sendromlu falan cıktı kromozon eksikliği çıkan vardı oda kaliteli gözüküyordu dışardan . Onlardan biri transfer edilse hem vakit kaybı hemde ya düşük yada 6. Haftada kalp durması gibi şeyler yaşayacaktım. Embiryonun kaliteli olmasından ziyade Genetik test çok şey ifade ediyor.

Bence embriyo lara kesin yapılması lazım. Yani benim bir sürü embriyom oluştu ama genetiğe gönderdimde sadece 3 tanesi sağlıklı olduğunu öğrendik . Diğerleri kaliteli gözüküyodu ama hep down sendromlu falan cıktı kromozon eksikliği çıkan vardı oda kaliteli gözüküyordu dışardan . Onlardan biri transfer edilse hem vakit kaybı hemde ya düşük yada 6. Haftada kalp durması gibi şeyler yaşayacaktım. Embiryonun kaliteli olmasından ziyade Genetik test çok şey ifade ediyor.
Ankara bahceci klinik çok öneriliyor labratuarı dün konustuk direk zaten eşinize genetik tarama yapıldımı dedi yok dedim önce anne ve babaya genetik tarama yapılması gerekiyormuş

Ankara bahceci klinik çok öneriliyor labratuarı dün konustuk direk zaten eşinize genetik tarama yapıldımı dedi yok dedim önce anne ve babaya genetik tarama yapılması gerekiyormuş
Bahceci berfu hoca ile gorustuk biz de tum testlerimiz yapilmis durumda ancak pgt ye pek yanasmiyor. İmmun sistem baskilamasi falan icin de (kır flow testi yuksek cikanlar icin) onlar cok sonraki isler diyor. Birkac denemede olumsuz sonuc gorenler icin o tarz seylere yonelinebilir diyor. Biz bastan tum tuslara basalim insani degil.

Doktorunuz kimdi acaba bende orayı düşünüyordum
Aytaç hoca muayene ve takibi yaptı,berfu hoca ilaçlarımı ayarladı.İkisinden de memnun kalmadım.Benm tedavim kötü geçti ama birçok insan da sonuca ulaşmıştır orada.Her klinikte mutlu,mutsuz hikayeler oluyor ,o yüzden birazda şans ve nasip sanırım

Bahceci berfu hoca ile gorustuk biz de tum testlerimiz yapilmis durumda ancak pgt ye pek yanasmiyor. İmmun sistem baskilamasi falan icin de (kır flow testi yuksek cikanlar icin) onlar cok sonraki isler diyor. Birkac denemede olumsuz sonuc gorenler icin o tarz seylere yonelinebilir diyor. Biz bastan tum tuslara basalim insani degil.
İyide bu anne adayı için çok yıpratıcı bi durum tekrar tekrar iğneler haplar olmazsa yaparız mantığı cok acımasız ve bencilce. Bakın genetik test son ana bırakılmaz . Dışarda kaliteli görünen embiryo belki kromozon eksikliği var ama 5. Güne gidebildi( hücrelere düzgün göründüğü için ) donduruldu diyelim ve size transfer edildi. Farazi konuşuyorum 5. Haftada kalbi durdu bebeğinizin nolcak? Kromozon eksikliği yüzünde karnınızda gelişimini durdurdu? Sizi maddi manevi. Yıpratacak. Yani hasta bir kaç denemeyi niye beklesin pgt için? Mantığı var mı? Tekte hamile kalabilcekti belki ilk denemede? pgt bu dışardan yakışıklı görünen ama sağlıksız embiryoların önüne geçiyor. Down sendromu edward sendromu vs….baştan sağlıksız embiryoları elemiş oluyorsunuz. Sizde yıpranmamış oluyorsunuz fetal dna ya kadar stresli bir hamilelik geçirmemiş oluyorsunuz. Bazen doktorlar bunu bilerek yaptıgını düşünmeye başladım gerçekten yani hasta benden en az 3 defa tedavi denesin istiyo demekki.. bence birden fazla doktorla konuşmak gerekiyor işi ticarete dökmüşler..

Kusura bakmayın doktorlara baya sinirleniyorum. Umarım sizin için herşey güzel olur..

İyide bu anne adayı için çok yıpratıcı bi durum tekrar tekrar iğneler haplar olmazsa yaparız mantığı cok acımasız ve bencilce. Bakın genetik test son ana bırakılmaz . Dışarda kaliteli görünen embiryo belki kromozon eksikliği var ama 5. Güne gidebildi( hücrelere düzgün göründüğü için ) donduruldu diyelim ve size transfer edildi. Farazi konuşuyorum 5. Haftada kalbi durdu bebeğinizin nolcak? Kromozon eksikliği yüzünde karnınızda gelişimini durdurdu? Sizi maddi manevi. Yıpratacak. Yani hasta bir kaç denemeyi niye beklesin pgt için? Mantığı var mı? Tekte hamile kalabilcekti belki ilk denemede? pgt bu dışardan yakışıklı görünen ama sağlıksız embiryoların önüne geçiyor. Down sendromu edward sendromu vs….baştan sağlıksız embiryoları elemiş oluyorsunuz. Sizde yıpranmamış oluyorsunuz fetal dna ya kadar stresli bir hamilelik geçirmemiş oluyorsunuz. Bazen doktorlar bunu bilerek yaptıgını düşünmeye başladım gerçekten yani hasta benden en az 3 defa tedavi denesin istiyo demekki.. bence birden fazla doktorla konuşmak gerekiyor işi ticarete dökmüşler..

Kusura bakmayın doktorlara baya sinirleniyorum. Umarım sizin için herşey güzel olur..
Evet biz yaptirdik onceki denemede hepsi olumsuz geldi mesela 2 yilimi onlari transfer ettirip hüsrana ugrayarak gecirebilirdim. Yine Yaptiracagim cok arastirdim bu konulari ben de. Sektorde ne kadar deneme o kadar transfer ücreti demek…

Ben doktorla birlikde çalıştığı merkezin labaratuarı önemli doktorla bitmiyor iş tüp bebek farklı bişey
bu yoruma çok hak veriyorum. pek çok iyi doktoru sırf bu nedenle eledim. labortuar her şey tüp bebekte.

İlk denemenizmi bende berfu hocayla yusuf hoca arasında gidip geliyorum ilgisi nasıl berfu hocanın tüm takiplerini kendisimi yapıyor

İlk denemenizmi bende berfu hocayla yusuf hoca arasında gidip geliyorum ilgisi nasıl berfu hocanın tüm takiplerini kendisimi yapıyor
İkinci olacak ama on gorusme yaptik sadece oradan devam etmeyecegim.

Siz nereyi tercih ettiniz fikrinizi degiştiren ne oldu
Ben sanirim bb den devam edecegim. Gecmiste anatolia’da olumsuz surecim oldu. Bahceciyi de biraz oraya benzettim acikcasi. Lab vs iyi diyorlar ama burdaki dr lar guncel veya ek tedavilere inanmiyorlar gibi. Hani suphe ile yaklasirsin vs o ayri ama oyle degiller inanmiyorlar vs. ben her seyi yapmak istiyorum. Onceki merkez kan sulandirici bile vermedi hocaya trombofili testi yaptirayim mi dedim hayirr asla gerek yok falan dedi ama meger bende mutasyon varmis pihtilasma ihtimali yuksekmis mesela. Tup bebek hormonlarinin prospektusunde bile pihtilasma ihtimalini artirir yazarken bu inat neden anlamiyorum. Berfu hoca pgt tavsiye etmiyor mesela. Benim eski tum embriyolar aneuploid geldi ben nasil tekrar pgt yaptirmayayim ki? Hepsini bos yere transfer ettirseydim 2 yilim bosa giderdi hem maddi hem manevi. Mesela diyor ki pgt icin parca aliniyor belki olacak embriyoyu bozuyorlar. Her yeri arastirdik bu konuda da kayda deger bir sey bulamadik olsa bile cok dusuk ihtimal. Kanittan cok fikir var ortada suan bu konularda ama bu fikirlere kesinmis gibi bakmak yanlis bence. Demem o ki ben bu saatten sonra kan sulandiricimi da kullandiracak, bagisiklik baskilama tedavimi de ekleyecek, pgtye de ok verecek yani her seyi deneyecek bir dr ile devam etmek istiyorum.

Benim ilk gebeliğim bu şu oldu ilk kez tüp bebek denediğimde doktor bana pgt taramayı söylememişti 5.güne 3 embriyom kalmış 2 si transfer olmuştu transfer olan iki embriyomun kalitesi biri 5Ab diğeri 4 aa idi biri tutundu 11 haftalıkken kalbi durdu araştırdık kromozom trizomi 21 geldi o kadar üzüldüm ki bir yıl kendime gelemedim 2 ve 3. Denemeyi yaptım ama mutlaka pgt taraması yaptırdım ve 5.güne giden embriyolarımdan sadece 1 i sağlıklı geldi diğerleri trizomi 21 trizomi 18 vs yani ben deneyeyim bakalım demek için sağlam bir psikoloji gerekiyor o kayıptan sonra kürtaj oldum rahmim yapıştı ki yapışıklık yoktu bu seferde yapışıklık için ameliyat oldum kısaca o doktor beni kendine 1 den fazla gideyim diye tüp bebek yaptı ve doktorlar ticaret gibi görüyor bu sektörü ben de bb tüp bebek merkezi için iyi şeyler duydum orada yaptırmayı düşünüyorum tekrar bakalım hakkımızda hayırlısı ancak asla pgt yaptırmadan bir daha girmek istemiyorum bu duruma

Back
X