Bdv

Insallah öyle olmaz. Ben sahsen sagligina korktum da biraz. O kadar kanama olduysa (nerdeyse rahim alinacak kadar), o zaman bir kac test yapilmasi lazim bana göre ikinci hamilelik düsünülmeden önce. Biz ablami ikinci dogumda nerdeyse kaybettik. Yani yasi genc olsun olmasin, ciddi durumlar gelisebilir ikinci dogumda
Kesinlikle haklısınız. Hiçbir sıkıntı çıkmayan doğumlarda bile rahimin toparlanmasının beklenmesi önerilir. Ki bu insan ciddi sıkıntılar yaşamış.Umarim dinler burada ki insanları.

Yanlış bilgi. Her doğumda kesi atılmaz. Türkiyede cart curt kesiyorlar doğum çabuk bitsin diye. Özellikle devlet hastaneleri. Kesi atmayıp müdahaleli doğum yapılırsa dediğiniz gibi kontrolsüz yırtık boyutu artar, riskli olan budur. Kesi atıldığı için (derin ya da uzun kesiler) çok büyük sıkıntılar yaşayan kadınların da burada konusu vardı.
Sıkıntı olacağını hissederse doktor kesi atıyor diye biliyorum. Tabi suistimal edilir mi onu bilemem ama benim doğum problemli olduğu için doktorum yırtılma olmsın diye sağ bacağına doğru kesi atacağım demişti. Kontrolsüz yırtılma ve kanamadan çok daha iyi bir durum.

İnsanları bilip bilmeden yargılamayın. BEN BİR CAHİLLİK ETTİM EVET ZAMANI GERİ ALSAK YAPARMIYDIM AYNI HATAYI HAYIR. İŞ İŞTEN GEÇTİ ARTIK NE YAPABİLİRİM BOŞANAYIM MI? BEN EŞMLE SEVGİLİYKEN YAŞIMI SAKLAMIŞTIM 21 DEMİŞTİM KÜÇÜK OLDUĞUMU ÖĞRENİNCD AYRILDIK SONRA BİR SÜRÜ OLAY KİMSENİN HİKÂYESİNİ BİLİP BİLMEDEN YARGILAMAYIN
Cahillik etmişsiniz ama hala aynı kafada devam ediyorsunuz. İkinci çocuk derdine düşeceğinize kendinizi geliştirin biraz. Mesela lise, üniversite bitirin açıktan da olsa. Biraz gezin, görün, öğrenin. Bu ne ya of. 🤦🏻‍♀️

Yaptığım şeyin faturasını kimseye çıkarmıyorum Kimsenin hikayesini bilip bilmeden yargılamayın sizin ki henüz bitmedi. İster 5 ister 10 yaparım seni ilgilendirmez. Hatamın farkındayım zamanı da geri alamıyoruz ne yapabilirim.
Hatanizin farkindaysaniz telafi etmeye calisirsiniz. Açıktan lise bitirirsiniz. Ustune universite okursunuz. Elinizde bir mesleginiz olur. Siz üniversiteye başladiginizda cocugunuz da okula baslar zaten, rahat rahat okursunuz. Ustune dil bile ogrenirsiniz.
Cocugunuza da 14unde kocaya varan ana olarak degil, yaptigi hatanin bilincine varip telafi etmeye calisan ana olarak ornek olursunuz.

Pandemi disinda halk egitimlerin vs bircok kursu var. Gider zanaat ogrenirsiniz, dil ogrenirsiniz, is becerisi ogrenirsiniz. Universite caginda eve tikilip ust uste cocuk doğurmamis olursunuz.

EŞMLE SEVGİLİYKEN YAŞIMI SAKLAMIŞTIM 21 DEMİŞTİM KÜÇÜK OLDUĞUMU ÖĞRENİNCD AYRILDIK SONRA BİR SÜRÜ OLAY KİMSENİN HİKÂYESİNİ BİLİP BİLMEDEN YARGILAMAYIN

Ablacim sen ne anlatiyorsun sabahtan beri ya? Kendin inaniyor musun bu yazdiklarina?

Zamani geri alamam deyip duruyorsun ama derdin 2.cocuk. zamani falan geri alma, simdiki zamani dogru kullan yeter.

Kusura bakmayın, pedofiliyi sizin kadar olgun karşılayamadık. Şaşkınlığımızı mazur görün. Yaşasın çocuk gelinler, kahrolsun feminizm.
Ben yaptığının normal olduğunu savunmuyorum ki ama hakim de değili yani😂Hastaneye doğuma gittiğinde doktor hemşire başına geçip sen neden hamile kaldın çocuksun sen daha bu bebeği doğurtamayız mı demiş acaba? Bence de çok saçma küçücük kız evlenmiş üstüne bebeği var hem de kaç yaş büyük insandan ama soru bu değil ben bunu söylemeye çalışıyorum😀

25 - 35 yas arasi insanlarin yasini ayirt etmek zor olabiliyor belirli bir yastan sonra gelisim tamamlandigi icin ama 14 yas ile 21 yas arasinda bariz farki anlayamayan bir insan evladi OLAMAZ. Biri cocuk biri yetiskin yasi. Esinizin isine gelmistir basta anlamamamis gibi yapmak, sonra da yasal sorumluluktan korkmustur.

Hem ben hikayenin geri kalanini da merak ettim. Benim yasadigim ulkede gece oldu vaktim var okurum.

vay be dunyanin en humanist insanina bak sen, pedofiliyi savunacak kivama gelmissin. ben de hayret ettim. daha baska seyler de ederdim de banlanasim yok simdi.
Hümanistim çünkü bilmeden yargılıyorsunuz hayatıyla ilgili detayları anlatmamış ki durumunu anlatmış özetlemiş bir öneri istemiş.Olan olmuş biten bitmiş.Çocuksun desek doğurduğu çocuğu çöpe mi atacak? Pedofili denilen kavramın ne olduğunu gayet biliyorum ki savunmamışım da.Sadece olan bitene verilmesi gereken soruya soruyla yaklaşmak bana hiç çözümcül gelmedi ablaları;)

17 de doğum oldu resmi nikahın vardı 29 haziran 2019 doğumlu çocuğö

Yani 16'yı doldurur doldurmaz izin aldınız; izin alır almaz evlendiniz; evlenir evlenmez hamile kaldın.
İlk çocuk kendini bilmeye başlar başlamaz da 2. doğsun istiyorsun.
"Bir hata yaptım, önümüze bakacağız" diyorsun ama 2. çocuğu isteyerek hata yapmaya devam ediyorsun.
Bir yerde bıraksan artık, yavaşlasan, o hataları toparlamaya çalışsan daha iyi olmaz mı?

Ben yaptığının normal olduğunu savunmuyorum ki ama hakim de değili yani😂Hastaneye doğuma gittiğinde doktor hemşire başına geçip sen neden hamile kaldın çocuksun sen daha bu bebeği doğurtamayız mı demiş acaba? Bence de çok saçma küçücük kız evlenmiş üstüne bebeği var hem de kaç yaş büyük insandan ama soru bu değil ben bunu söylemeye çalışıyorum😀

Gercekten avukat misiniz? Eger resmi nikahi olmasaydi resit olmayan bir kiz 'cocugu' dogum yapmaya gittiginde hastane doktorunun polise haber verme yukumlulugu oldugunun farkinda degil misiniz?

Olayda normal karsilanacak hicbir sey yok. Izin verin de cocuk yasta biriyle yetiskinken sevgili olmus yetmemis mahkeme acip evlenmeye cabalamis ve sonrasinda hemen cocuk yapmis birini de normal karsilamayalim. Dunya cocuklarinin velayeti hepimizdedir dunya cocuk haklari sozlesmesine gore. Sorumluluk hepimizin.

İnsanları bilip bilmeden yargılamayın. BEN BİR CAHİLLİK ETTİM EVET ZAMANI GERİ ALSAK YAPARMIYDIM AYNI HATAYI HAYIR. İŞ İŞTEN GEÇTİ ARTIK NE YAPABİLİRİM BOŞANAYIM MI? BEN EŞMLE SEVGİLİYKEN YAŞIMI SAKLAMIŞTIM 21 DEMİŞTİM KÜÇÜK OLDUĞUMU ÖĞRENİNCD AYRILDIK SONRA BİR SÜRÜ OLAY KİMSENİN HİKÂYESİNİ BİLİP BİLMEDEN YARGILAMAYIN
Cahillik olduğunu idrak etmeniz iyi hoş ama 2. Çocuğu yapmayı da cahillik olarak gör lütfen. İkisi birden büyüsün diye çocuk yapma. Yolun çok başındasın hiç birimizin evliliğinin akibeti belli olmadığı gibi seninkinin de belli değil. Bir gün eşinle anlaşamayıp ya da kaldıramayacağın sorunlar yaşadığında küçücük yaşında 2 cocukla ortada kalma ihtimalini unutma. Belli bi yaşa geldiğinde baktın evliliğin sağlıklı gidiyor o zaman düşünürsün.
Yaptım bi cahillik zamanı geri alamam ileriye bakmam lazım diyorsun. O zaman bu yaşta ikinci cocuk yaparak ikinci cahilliği de yapmanı tavsiye etmem. İleriye tedbirli adımlar atarak ve olgunlaşarak bakılır. Yanlışın üstüne yanlış yaparak değil.

Ve eklemeden edemeyeceğim;

Asıl sıkıntı ergenlikle olgunluk arasındaki yaşlarda bireylerin, tecrübeliler tarafından verilen nasihatlara kulak asmaması cahilik üzerine cahilik yapıp, aklı selim yaşa geldiğinde keşke dinleseydim demesi.

Hümanistim çünkü bilmeden yargılıyorsunuz hayatıyla ilgili detayları anlatmamış ki durumunu anlatmış özetlemiş bir öneri istemiş.Olan olmuş biten bitmiş.Çocuksun desek doğurduğu çocuğu çöpe mi atacak? Pedofili denilen kavramın ne olduğunu gayet biliyorum ki savunmamışım da.Sadece olan bitene verilmesi gereken soruya soruyla yaklaşmak bana hiç çözümcül gelmedi ablaları:KK66:
ne diyim oy oy oy ablasi yesin onuuu sen daha cocuksun nasil cocuk yaptiiinnn kuzum beniimmmm mi diyim????

15 yasindaki cocuk 26 yasindaki adamdan hamile kalmis, ikinciyi yapayim mi diyor. herhalde yapma diyecegim, herhalde kocan pedofili diyecegim. severek de yapmis olsa, sevmeden de yapmis olsa KOCASI PEDOFILI VE BU COCUK ISTISMAR EDILMIS. bunu guzellemenin mantigi yok, anlayis da gosteremem. siz de sacma sapan konusmayin dikkat cekmek icin. hassas konularda boyle fedailik yapmanin luzumu yok.

Yaşınız daha küçük,acele etmeyin.Hem bebeğiniz de küçük.Şöyle 4-5 yaşına gelsin o zamanki aklınızla yine düşünürsünüz.Sakin yavaş yavaş yaşayın hayatı.

Back
X