• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğe alınacaklar konusunda sorun

Bitter93

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2020
43
16
3
32
Merhaba arkadaşlar hamileyim. Bunu eşimin ailesine ilk söyledik hemen sevinip biz bunu alırız senin baban da bunu alır gibi muhabbetlere başladılar. Geçen kv kayınpedere torununa ne alacan dedi kayınpeder ben ne alıyorm gelinin babası alsın dedi ben kimseden bişey beklemezken onlar şimdiden benim ailemden bişey bekler oldular benim babam da abimlere yaptı sonuçta bebeğim onların soyunu devam ettirecek onların yanında büyüyecek bu duruma çok sinirlwndim eşimle konuşup iki aileden de bişey istemiyorm demeyi düşünüyorum ama eşimde ailesi söz konusu olunca mantıklı düşünemiyor hep onlar haklı ben fesat oluyorm benim yerimde siz olsanız kırılmaz mısınız babama nasıl deyim falan şeyi sen al diye durumu varsa içinden gelirse alır ama onlar kwndi aralarında benim babamın ne alacağını kararlaştırıyorlar

Şu soy devam ettirme olayını bi bırakın artık. Ne yani, erkek soyu devam ettireceği için değerli herşeyi alalım, kız nasılsa evlenecek ona birşey almayalım mı? Bu mudur yani? Mantık bu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar hamileyim. Bunu eşimin ailesine ilk söyledik hemen sevinip biz bunu alırız senin baban da bunu alır gibi muhabbetlere başladılar. Geçen kv kayınpedere torununa ne alacan dedi kayınpeder ben ne alıyorm gelinin babası alsın dedi ben kimseden bişey beklemezken onlar şimdiden benim ailemden bişey bekler oldular benim babam da abimlere yaptı sonuçta bebeğim onların soyunu devam ettirecek onların yanında büyüyecek bu duruma çok sinirlwndim eşimle konuşup iki aileden de bişey istemiyorm demeyi düşünüyorum ama eşimde ailesi söz konusu olunca mantıklı düşünemiyor hep onlar haklı ben fesat oluyorm benim yerimde siz olsanız kırılmaz mısınız babama nasıl deyim falan şeyi sen al diye durumu varsa içinden gelirse alır ama onlar kwndi aralarında benim babamın ne alacağını kararlaştırıyorlar
Bu konuşma geçtiği zaman biz kimseden birşey beklemiyoruz almak isteyen icinden ne geliyorsa onu alır deseydiniz . Terbiyesizlik yapmışlar.

Soyadını kim veriyorsa o alacak deyin, ağızları açık baksınlar.
Şu soy devam ettirme olayını bi bırakın artık. Ne yani, erkek soyu devam ettireceği için değerli herşeyi alalım, kız nasılsa evlenecek ona birşey almayalım mı? Bu mudur yani? Mantık bu mu?
İlk cümlenizle ikinci cümleniz pek bağdaşmıyor tabiki soy devamı konusunda o kafada değilim demek istediğim bebeğim onların soyadını taşıyıp onların yanında büyüyecek bunu kastetmek istedim

Çok net bir şekilde çocuğun anne babası olarak herseyini biz yapmak istiyoruz deyin eğer içlerinden geliyorsa alsınlar tâbi ama bu bir gorevmis gibi yok o bunu alsın ben bunu yapayım olayı saçma
Soy devam ettirme olayı ise çok saçma bir düşünce o sizin çocuğunuz onların torunu hepsi bu sehzade ya da sultan kafasindan çıkarsanız daha mutlu olursunuz
Sağlıcakla kavuşun yavrunuza insallah

İlk cümlenizle ikinci cümleniz pek bağdaşmıyor tabiki soy devamı konusunda o kafada değilim demek istediğim bebeğim onların soyadını taşıyıp onların yanında büyüyecek bunu kastetmek istedim
İroni yaptım. Bu şekilde düşünen bir aileye ancak bu söylenebilir demek istedim. Aileniz o kafadaysa siz bu şekilde düşünmeyin demek istedim.
Ama madem kayınpeder herşeyi diğer tarafın üzerine atıyor sizde "baba soyadını sen veriyorsun. Senin alman gerekir, bizde adet böyle" diyip çıkın işin içinden. Almak zorunda değil ama bir başkasının üzerine de yıkamaz hiçbirşeyi.

Soyadını kim veriyorsa o alacak deyin, ağızları açık baksınlar.
Uuu soyadı kim veriyosa o alsın tuttum bu lafı😀

Soyunu yurutecek ne ya ne tuhaf bi tabir.Siz anne olacaksiniz farkindamisiniz daha kendi hakkinizi savunamayip esime solersem onlara hak verir babama nasil derim diyen bi insan cocuguna hakkini aramayi kendini ezdirmemeyi nasil ögretecek!!Kusura bakmayin bu dediklerim icin ama once hakkini bilen savunan bi birey olun.Benim degil kaynanam kayinpederim esim bile ailemin bisiler almasi gerektigini soyleyemez anamim babami agizlarina alamazlar herkes haddini bilecek kaldiki cocugu onlar bisi alsin die yapmamissinizdir heralde !!!

Merhaba arkadaşlar hamileyim. Bunu eşimin ailesine ilk söyledik hemen sevinip biz bunu alırız senin baban da bunu alır gibi muhabbetlere başladılar. Geçen kv kayınpedere torununa ne alacan dedi kayınpeder ben ne alıyorm gelinin babası alsın dedi ben kimseden bişey beklemezken onlar şimdiden benim ailemden bişey bekler oldular benim babam da abimlere yaptı sonuçta bebeğim onların soyunu devam ettirecek (soy devam ettirmekten kastım soyadlarını taşıyacak) onların yanında büyüyecek bu duruma çok sinirlwndim eşimle konuşup iki aileden de bişey istemiyorm demeyi düşünüyorum ama eşimde ailesi söz konusu olunca mantıklı düşünemiyor hep onlar haklı ben fesat oluyorm benim yerimde siz olsanız kırılmaz mısınız babama nasıl deyim falan şeyi sen al diye durumu varsa içinden gelirse alır ama onlar kwndi aralarında benim babamın ne alacağını kararlaştırıyorlar. Bu arada benim ailem uzakta benim bebeğim onların yanında büyüyecek
Bu devirde tırnağın varsa başını kaşı kimseden bişey bekleme yapabiliyosanız siz yapın teklif gelirse değerlendirirsiniz😊

Soyunu yurutecek ne ya ne tuhaf bi tabir.Siz anne olacaksiniz farkindamisiniz daha kendi hakkinizi savunamayip esime solersem onlara hak verir babama nasil derim diyen bi insan cocuguna hakkini aramayi kendini ezdirmemeyi nasil ögretecek!!Kusura bakmayin bu dediklerim icin ama once hakkini bilen savunan bi birey olun.Benim degil kaynanam kayinpederim esim bile ailemin bisiler almasi gerektigini soyleyemez anamim babami agizlarina alamazlar herkes haddini bilecek kaldiki cocugu onlar bisi alsin die yapmamissinizdir heralde !!!

:super::KK19:

Ne densiz insanlar onlar kim oluyor da eşyaları paylaştırıyorlar. Ne hadsizlik. Bunları soylerlerken cevaplarını vermelisin.ki haddini aşmasın. Herkes durumuna göre alır.
Ayrıca kimse bısey almak zorunda da değil çocuk sizin. Aldırmayın hatta ki söz sahibi olamasınlar bu şekilde

benim babam da abimlere yaptı sonuçta bebeğim onların soyunu devam ettirecek
Kendi değerinizi hiçe sayan, kadını ikinci sınıf vatandaş yerine koyan bu cümleyi bir kadın olarak kurduğunuza inanmak istemiyorum. O yüzden konunuza odaklanamadım kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Back
X