• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğe alınacaklar konusunda sorun

Bir yatak odasını kızın ailesinin alması, ikinci olarak da bebeğe kızın ailesinin eşya alması kadar sacma bir şey yok. Eşinize ve ailesine kimseden bir beklentinizin olmadığını önceliginizin sağlıklı bir evlat dünyaya getirmek olduğunu sert bir şekilde dile getirin. Eşinizin ailesi terbiyesizlik yapmış eşinize de mantıklı bir şekilde anlatın durumu o da bir zahmet neyin ne olduğunu anlasın

İlk cümlenizle ikinci cümleniz pek bağdaşmıyor tabiki soy devamı konusunda o kafada değilim demek istediğim bebeğim onların soyadını taşıyıp onların yanında büyüyecek bunu kastetmek istedim
O kafadasınız. Olmasanız soylarını bebegım devam ettirecek demek aklınıza gelmezdi.

Burada okuduğum bu bilmem kaçıncı konu çok merak ediyorum bunlar nerenin adeti böyle.

Benim çocugum benim sorumluluğum kayınpedere de birşey demek düşmez almak istiyorsa alır almazsa da benim aileme karısma hakkını ona vermem.

Merhaba arkadaşlar hamileyim. Bunu eşimin ailesine ilk söyledik hemen sevinip biz bunu alırız senin baban da bunu alır gibi muhabbetlere başladılar. Geçen kv kayınpedere torununa ne alacan dedi kayınpeder ben ne alıyorm gelinin babası alsın dedi ben kimseden bişey beklemezken onlar şimdiden benim ailemden bişey bekler oldular benim babam da abimlere yaptı sonuçta bebeğim onların soyadını taşıyacak onların yanında büyüyecek bu duruma çok sinirlwndim eşimle konuşup iki aileden de bişey istemiyorm demeyi düşünüyorum ama eşimde ailesi söz konusu olunca mantıklı düşünemiyor hep onlar haklı ben fesat oluyorm benim yerimde siz olsanız kırılmaz mısınız babama nasıl deyim falan şeyi sen al diye durumu varsa içinden gelirse alır ama onlar kwndi aralarında benim babamın ne alacağını kararlaştırıyorlar. Bu arada benim ailem uzakta benim bebeğim onların yanında büyüyecek
Canım kesinlikle haklısın ne demek annenler alsın. Sen onların soyunu devamm ettirecek çocukları doğur ama onlar masrafları senin ailene yüklesin. Yok öyle yağma. Paşa paşa alacaklar.
Sen eksik listeni yap eşinin eline ver gönder. Eğer almazlarsa çocuğu asla gösterme onlara. Fesat falan değilsin .
Çocuk senin değil sadece onların da torunu

Erkek ailesi niye kızın ailesinden bir şeyler bekliyor hiç anlamıyorum. Durumu olan içinden gelen zaten bir şeyler yapar yabancı gibi uzak duracak değiller. Ama bak onlar şunu aldı bunu almadı bakalım ne alacaklar diye görgüsüzce düşünceleri olan insanlardan hiç hoşlanmıyorum. Eşinin ailesi bu konuyu sana açtıklarında veya eşine açıklarında herkes içinden ne geliyorsa onu yapar çocuk bizim kimseyi bir şey almaya zorlayamayız desin. Üstelik erkek çocuğu soyadını onlardan alıyor bakış açısı da hiç hoş değil ne yani kız olursa önemsenmeyecek mi?

Canım kesinlikle haklısın ne demek annenler alsın. Sen onların soyunu devamm ettirecek çocukları doğur ama onlar masrafları senin ailene yüklesin. Yok öyle yağma. Paşa paşa alacaklar.
Sen eksik listeni yap eşinin eline ver gönder. Eğer almazlarsa çocuğu asla gösterme onlara. Fesat falan değilsin .
Çocuk senin değil sadece onların da torunu
Ben gerçekten kimseden bişey beklemiyorm eşim tek oğulları ve ilk torunda verdikleri bı tepki tuhafıma gitti evlerimiz kapı kapıya benim ailem başka şehirde daha çok sahip çıkmak yerine bu cümle kırdı açıkçası ve kendi babam gerçekten şuan zor durumda bunu biliyorlar

Kayınpederin boş boğazlık yapmış . Hamilesin diye etkilenmiş dertlenmişsin ama boşver yaşlı adam takılma ne dediğine . Biz yaşlanınca nasıl cadı olucaz Allah bilir. Bi daha bu tarz bişe derse ‘Allah kimseye muhtaç etmesin kimse sen bişe almasın biz yeteriz bebeğimize Rabbim sağlık versin yeterki ‘ de geçiştir. Kimsedende bişe isteme. Almak isteyen ne alayım hangi marka alayım diye sorar zaten. Ki ben mesela kimseye bişe aldırmadım. Kendimiz park yatak falan aldık güya bir kez yatmadı bebik bodrumda duruyo. Bence doğduktan sonra ihtiyaca göre Ali çoğu şeyi internetten alınıyo zaten. İlk 6 aylık kıyafeti al şimdiden bide sağa sola götürmek için sırt çantası tavsiye ederim bebek eşyaları için. Başka da alırsan netten al zaten corona var çok çıkma dışarı derim

Ben soyumu oğlum devam ettireceği için her şeyin iyisini ona aldım. Kızım da kalan gidenle büyüyor. Soy çok önemli!

İşinize gelince gelenekçi gelmeyince modern olmayın lütfen. Soydevam ettirmek nedir yahu!
Ya benim kız ilk çocuktu ben de en ince eşyasına kadar full ona aldım. oğlan doğarken de gereksiz olan hiç biseye para yatırmadım acaba bizim soy kızdan mi gidecek 😁😁

Hay kayinpederinin agzini opiyim (sozum meclisten disari) Senin soyundan deyip herseyi ona yikacaktiniz ama adam akilliymis iste..Kestirip atmis.O bebek kocan ve senin sorumluluğunda..Kimse bisey almak zorunda degil..Hediye ederler sadece..Of cok ezik ve geleneksel buldum sizi..Gelistirin biraz kendinixi yav

Ne güzel söylediniz, babanız içinden gelirse alır.
Kayınpederiniz de öyle.
Siz almayacaklarmış gibi yapın hesabınızı.
Söylenenlere de kulak tıkayın, konuşan konuşsun.

acikcasi babam abime alsa, kendi bebegimede almasini isterdim. Esit muamele iyi bence. Tabi mecbur degil ama beklenti olurdu galiba.

Ya böyle adetler gelenekler kalmadı artik. Cocuk sizin çocuğunuz çocuğuna beşik kıyafet bilmemne alamayan insan cocuk yapmasın. Cocuk ekmek suyla büyümüyor . Yanlis anlamayın bunu sizin icin söylemiyorum ama boyle muhabbetlerin icine girmeyin ve konuşmalarına izin vermeyin.

Siz çocuğunuz icin liste hazırlayın gidin alın. Geride kalanlar içlerinden gelirse altınlarını takarlar hediyelerini verirler. Biz öyle yaptık şahsen kafam da cok rahat. Hatta annem bize alacak birşey bırakmadın diyip bana dogum hediyesi kolye verdi,cocuga da para verdi sen bisey alırsın dedi. Kayınvalidem de battaaniye ,yelek,minder gibi seyler yapti ve altınını taktı. Beklenti icine girerseniz cok yorulursunuz
Bence eşinizle boyle birşey icin karşı karşıya gelmeyin. Gereksiz..

Soyisim onların olsa ne olur onun Annesi benim.Dokuz ay ben taşımışım Bundan ötesi yok. Eğer ailen zaten evlat ve torun ayrımı yapmıcak soyisim konusunda sizin gb düşünmüyorlarsa bence her ailenin yapması gerektiği gb erkek çoçuğun evladına ne yaptıysam kız çoçuğumun evladınada aynı şeyleri yaparım. Ne eksik ne fazla. Ama ben kimseye güvenerek çoçuk yapmam, onların yanında büyüyecek bunların yanında büyüyecek bırakın bunları evladınız sizin yanınızda annesinin babasının yanında büyüyecek o yüzden kimseden birşey beklemem. Eş ailesine laf gelincede biz kimseden birşey istemiyoruz eşimle heveslerimiz var herşeyi kendimiz yapıcaz der sustururum.

Merhaba arkadaşlar hamileyim. Bunu eşimin ailesine ilk söyledik hemen sevinip biz bunu alırız senin baban da bunu alır gibi muhabbetlere başladılar. Geçen kv kayınpedere torununa ne alacan dedi kayınpeder ben ne alıyorm gelinin babası alsın dedi ben kimseden bişey beklemezken onlar şimdiden benim ailemden bişey bekler oldular benim babam da abimlere yaptı sonuçta bebeğim onların soyadını taşıyacak onların yanında büyüyecek bu duruma çok sinirlwndim eşimle konuşup iki aileden de bişey istemiyorm demeyi düşünüyorum ama eşimde ailesi söz konusu olunca mantıklı düşünemiyor hep onlar haklı ben fesat oluyorm benim yerimde siz olsanız kırılmaz mısınız babama nasıl deyim falan şeyi sen al diye durumu varsa içinden gelirse alır ama onlar kwndi aralarında benim babamın ne alacağını kararlaştırıyorlar. Bu arada benim ailem uzakta benim bebeğim onların yanında büyüyecek
Demeniz gereken şu çocuk yapmaya ne size nede babamlara güvenerek karar verdik. Bu yüzden gereken herseyi biz karşılayabiliriz. Doğrusu da bu. Sizin babanız abimize almış beklentisinde düşünürseniz beklentiye girersiniz. Benim çocuğum ve herşeyine ben yeterim derseniz soy kavramıda ortadan kalkacak. Yoksa benim soyumdan diyip çocuğa anneanne zor durumda bakmaz babaanne soyum diyip çocuk üzerinde kendi kararlar verir dünya çekilmez olur

Ayyy hala böyle hesaplar var mı ya gerçekten cok şaşırdım .. kimi içinden ne gelirse odur yani. Bize kimse bi çöp almadı. Boşverin takmayın lafı açılınca da torun sizin torununuz kim ne yaparsa kendine yapar diyin konu bi daha açılmaz

Benim eşim 4 kardes. 3 kız 1 erkek. görümcelerimin toplamda 8 kızı var benimde tek çocuk erkek. Kaynanam ve kayinpederim sürekli oğlumuzun oğlu tek erkek torun modundalar. Ben görümcelerimi hiç sevmem hatta üçüylede görüşmüyorum ama kayinpederimin torun ayrimciliğindanda hic hoslanmiyorum. Mesela bayramda ogluma bayramlık almak istiyor ama diğerlerine gelince onlarada kocalarinin ailesi alsın modunda. Bu bana cok tuhaf sacma ve igrenç geliyor ve akıllari sıra benim ogluma sunduklari ayricalık beni mutlu etmiyor hatta soğutuyor. Bu nedenlede asla almalarina izin vermiyorum. Yani bu soy muhabbeti cok cirkin geliyor

Kayinpederinizin babanizin ne alacağına karışması doğru değil de keşke biz kimseden bir şey beklemiyoruz isteyen gönlünden geçerse alır deseydiniz. Bu konu yüzünden boş yere eş ailesine bilenip aranızı bozmayın. Belki adam kötü niyetle bile söylemedi.

Soy konusunda aileniz de sizin gibi düşünüyorsa bence en azından siz bu düşünceden çıkın, normal olan sizin babanız nasıl içinden gelip abilerinizin çocuklarına bir şeyler aldıysa sizin bebeğinize de almalı. Size almazsa ayrımcılık yapmis olur.

Çok uzatırsa herşeyi kendimiz alacaz deyin ya da hemen alın yani böyle gevşek kv kp hiç sevmiyorum sanane yani benim babam alir almaz.

Back
X