• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğe alınacaklar konusunda sorun

Bence onu bunu bos verin bu salgın döneminde sağlıklı kalıp sakin bir hamilelik geçirmeye odaklanin. Doğmamış çocuğa don biciyorsunuz.
Soran olursa da çocuğun anne babasi biziz kimseden bir şey beklemiyoruz deyin.

Kv onceden doldurmustur kp yi yada daha onceki gelinlerden tecrubeyle sabittir bence

Kocasi soyler bence cunku ailesini onemsiyormus

Yanliş hatirlamiyorsun kocası tek erkekmiş, bilmiyorum ya da belki eşinin ailesi durumu biliyorsa, gelinin babası oğullarına aldı, kızlarına da alsın diyorlardır. Her türlü insan var belki böyle söyleyip gelinin tepkisini ölçüyolardır, aklınca şaka yapıyor da olabilir.

Kocası konusunda da haklısınız ama iş konusahibine düşüyor, atıyorum kp beşiği de baban alsın diye emrivaki yaptı, kız hee der, sonra eşine yok ben babama başka bir sey aldircam hem kendim bir bakayim kendim seçeyim falan gibi duruma göre bahaneler bulabilir. Yani kp öyle dedi diye her dediğini yapmak zorunda değil, adamı bu kadar önemsemesine gerek yok demek istiyorum. Ailesine söylese iki ailenin arası açılacak.

kendiniz alın beklentimiz yok demenize gerek yok.
ne bilecekler siz nereye gidiyorsunuz ne yapiyorsunuz
alin ihtiyacinizi getirip evinize koyun.
neden anneler babalar siraya giriyor anlamadim.
biz kimseye su lazim demeden kendimiz gidip aliyorduk baktilar biz bisey soylemiyoruz mesela besik aldik kaca aldiniz dediler atiyorum 500 liraya aldik
parasini yolluyorum derdi almak istedigi seylerin her ikiside oyle yapti
niyet eden her sekil yardimini yapiyor yani sen sunu sunu alacaksin sen bunu alacaksin diye ellerine illa liste tutusturmaya gerek yok.

Kayınpederinizin düşüncesi ne kadar yanlışsa sizin de ‘’onların soyadını taşıyacak,onların yanında büyüyecek’’ gibi düşünceleriniz yanlış.Eğer kendi alma imkanınız var ise kimseden kabul etmeyin bu saatten sonra kimsenin haddine değil babanızın ne alacağı

Yanliş hatirlamiyorsun kocası tek erkekmiş, bilmiyorum ya da belki eşinin ailesi durumu biliyorsa, gelinin babası oğullarına aldı, kızlarına da alsın diyorlardır. Her türlü insan var belki böyle söyleyip gelinin tepkisini ölçüyolardır, aklınca şaka yapıyor da olabilir.

Kocası konusunda da haklısınız ama iş konusahibine düşüyor, atıyorum kp beşiği de baban alsın diye emrivaki yaptı, kız hee der, sonra eşine yok ben babama başka bir sey aldircam hem kendim bir bakayim kendim seçeyim falan gibi duruma göre bahaneler bulabilir. Yani kp öyle dedi diye her dediğini yapmak zorunda değil, adamı bu kadar önemsemesine gerek yok demek istiyorum. Ailesine söylese iki ailenin arası açılacak.
👏👏👏👏👏

Offf millet olarak evlenmemiz, nişanlanmamiz çocuk yapmamız her şeyimiz vıcık vıcık.. sonra neden kari koca aile olamıyor, evini barkını kayinvalide-kayinpederden ayıramıyor deriz. Neden hep bir beklenti var? çocuğu tüm aile bir araya gelerek yapmıyor. Sadece 2 kişi yapıyor ve ihtiyaçların karşılanması sadece onlara aittir. Ha üst soylar, akrabalar hediye yapmak isterlerse gönüllerinden kopanı yaparlar. Yok soymuş yok sopmuş vs. bunlar ne kadar gereksiz, arkaik düşünceler. Kayinpeder bi terbiyesizlik yapmış siz de o düşünceyi besliyorsunuz. Sonra da bir sonraki nesillerin bunlari aşmasini bekliyoruz. Zor zor zor ..

Anlamadım neden sizin bebeğinize aileler bir şeyler almak zorunda.Ayrıca onların soyadını taşıyor onlar alsın demeniz de değişik.Ne alaka soyadı taşıyınca sadece onlara ait mi olmuş oluyor.Benim annem kendisi jest yaptı bebeğimin odasını aldı.Babam da görüntülü telsiz aldı.Kv bebek arabası alacağım siz secin ben taksitlerini göndereyim dedi sonra vınn unuttu gitti ben ödüyorum taksitleri.Bunun lafını bile açmadım ne eşime ne kv.Siz de bence açmayın bu tarz şeyleri.Zaten kimseden bir beklentim yok seve seve bebeğime her şeyin en iyisini aldım her şeyi tamam kendisinin gelmesi kaldı tek🥰🥰🥰Bu bebeği siz yapıyorsunuz sorumluluğunu da siz alacaksınız.He onların gönlünden koparsa alırlar torunlarına
Ben onlar almak zorunda demedim eşime de dedim iki taraftanda bişey istemiyorm biz kendimiz yapalıö diye burda sinirlendiğim konu kendi hemen benim babamı atıyor öne içinden geliyprsa alsın gelmiyorsa almasın benim babamda bebeğe bişey almak zorunda değil kendi de ama her iki tarafı da tanıdığım için illa dedeler bişey yapmalıysa onun durumu daha müsait

Ben onlar almak zorunda demedim eşime de dedim iki taraftanda bişey istemiyorm biz kendimiz yapalıö diye burda sinirlendiğim konu kendi hemen benim babamı atıyor öne içinden geliyprsa alsın gelmiyorsa almasın benim babamda bebeğe bişey almak zorunda değil kendi de ama her iki tarafı da tanıdığım için illa dedeler bişey yapmalıysa onun durumu daha müsait
O an söyleseydiniz babamı niye karıştırıyorsunuz içinden gelen yapar bizim kimseden beklentimiz yok diye.

Onun durumu daha musait demediniz. Onun soyunu devam ettirecek dediniz.
Babam da yapti ama, oglundan olan torunlarına yapti, cunku babamin soyunu onlar devam ettirecek dediniz.
Once kendinize deger verin lütfen. Bakin can taşıyorsunuz, verdiginiz emeği siz bilirsiniz. Bunun dogum sonrasi var, emzirmesi, bakmasi, buyutmesi.. hepsi sizin eseriniz olacak. Ne demek başkasının soyunu devam ettirmek? Nasil yakistiriyorsunuz siz kendinize bu soylemi? Taşıyıcı anne misiniz? Çocuk aslanlar gibi sizin cocugunuz, gerin göğsünüzü, kimseye ihtiyaci yok benim bebegimin annesi babasi burada deyin. Inanin "sizin soyunuzu devam ettirecek" deyip birseyler beklemekten, daha değerli olursunuz. Size de, bebeğinize de saygi duymak zorunda hissederler kendilerini

Merhaba arkadaşlar hamileyim. Bunu eşimin ailesine ilk söyledik hemen sevinip biz bunu alırız senin baban da bunu alır gibi muhabbetlere başladılar. Geçen kv kayınpedere torununa ne alacan dedi kayınpeder ben ne alıyorm gelinin babası alsın dedi ben kimseden bişey beklemezken onlar şimdiden benim ailemden bişey bekler oldular benim babam da abimlere yaptı sonuçta bebeğim onların soyadını taşıyacak onların yanında büyüyecek bu duruma çok sinirlwndim eşimle konuşup iki aileden de bişey istemiyorm demeyi düşünüyorum ama eşimde ailesi söz konusu olunca mantıklı düşünemiyor hep onlar haklı ben fesat oluyorm benim yerimde siz olsanız kırılmaz mısınız babama nasıl deyim falan şeyi sen al diye durumu varsa içinden gelirse alır ama onlar kwndi aralarında benim babamın ne alacağını kararlaştırıyorlar. Bu arada benim ailem uzakta benim bebeğim onların yanında büyüyecek
Onlar sana dönüp babanlar ne alacak şunu alsınlar dediler mi? Kendi aralarındaki konuşmaya dahil olup ortaya atılma bence. Ailene de bişey söyleme. Sana duyurmaya çalışmakta amaçları adam gibi karşılarına alıp söyleyebiliyorlarsa söylesinler. İki tarafa da hediye sipariş edilmez kimin gönlünden ne geliyorsa o yapılır. Şöyle aptal muhabbetlere prim vermeyin, duymazdan gelin veya açıkça ben kimseden bişey istemiyorum kimse de kimseye karışmasın diyebilin.

Back
X