• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğe alınacaklar konusunda sorun

cocugun ana babası herseyını alır
hedıye almak ısteyen de gonlunden kopanı alır

cocuk sızın sız zaten cocugunuza herseyı almak yapmak zorundasınız dunyaya sız getırıyorsunuz e halıyle kım ne alacak kavgasına gerek kalmıyor degıl mı ?

bebegınız hayırlı olsun bu arada

Tabiki de öyle ben kimseden bişey beklemiyorm sadece bir tarafın diğer taraftan özellikşe beklemesine kızıyorm eşime kimseden bişey istemediğimi belirttim zaten konu onlar alsın yada babam alsın değil sadece onların bunun hesabını yapması
Diledikleri gibi yapsınlar siz de aileniz de o insanların kuklası olmadığınızdan ve yetişkin insanlar olduğunuzdan onların direktiflerini uygulayacak değilsiniz nasıl olsa.
Kimin durumu el vermiyordur, başka sıkıntıları vardır. Yanı ben insanların bu konudaki baskısını anlayamıyorum. Siz size tekrar böyle bir konu açılırsa kimin gönlünden ne geçerse onu yapsın, hediye konusunda herkes kendi bilir deyin çekilin kenara..

cocugun ana babası herseyını alır
hedıye almak ısteyen de gonlunden kopanı alır

cocuk sızın sız zaten cocugunuza herseyı almak yapmak zorundasınız dunyaya sız getırıyorsunuz e halıyle kım ne alacak kavgasına gerek kalmıyor degıl mı ?

bebegınız hayırlı olsun bu arada
Ben zaten kimseden birşwy istemediğimi ve beklemediğimi eşime de belirttim kimin elinde varsa içinden geliyorsa yapmak istediğini yapar ama benim ailem bile olsa ben yaptım kvler niye yapmıyor diyemez aynı şey de eşimin ailesi için geçerli biz yaparız da gelinin ailesi ne yapacak diye sormak hiç hoş değil

Konu o değil benim babam zaten alır ama bunu demek onlara düşmez demek istediğim bu ben bebeği babamın kapısından getirmedim neden babamı öne sürerlerse babam maddi manevi hep destek çıkar zaten soy konusu yanlış anlaşılmış

Kusura bakmayın ama sanıyorum kayinpederiniz biraz zevzek, nerde nasıl konusulacağını bilmiyor. Bu zamana kadar zaten tanımışsınızdır adamın da görgüsü demek ki bu kadar. Madem beklentiniz de yokmuş ne diye sözlerini ciddiye alıp mesele haline getiriyorsunuz?

Kusura bakmayın ama sanıyorum kayinpederiniz biraz zevzek, nerde nasıl konusulacağını bilmiyor. Bu zamana kadar zaten tanımışsınızdır adamın da görgüsü demek ki bu kadar. Madem beklentiniz de yokmuş ne diye sözlerini ciddiye alıp mesele haline getiriyorsunuz?
Çünkğ hep herşeyin hesap kitabına düşüyor bu durum canımı sıkıyor eşime istemediğimi belirttim boşver babam bu yapsa da yapmasa da ben yaptım diye anlatmayı sever huyu bu yapma diyemem dedi bende lafı olacaksa kesinlikle istemediğimi belirttim ama huyu bu

Ben zaten kimseden birşwy istemediğimi ve beklemediğimi eşime de belirttim kimin elinde varsa içinden geliyorsa yapmak istediğini yapar ama benim ailem bile olsa ben yaptım kvler niye yapmıyor diyemez aynı şey de eşimin ailesi için geçerli biz yaparız da gelinin ailesi ne yapacak diye sormak hiç hoş değil
oyle dedıklerınde sızde onlara nıye yarıs mı yapacaksınız ? neden soruyorsunuz herkes gonlunden ne koparsa onu hedıye eder boyle seylerın konusulması ayıp bır kere dersınız :)

Fark ettiyseniz ben ondan bişey beklemiyorm sadece onun benim babamdan bişey beklemesine şaşırdım benim babam içinden ve elinden geleni zaten yapar ama bu derde onun düşmesi hiç mantıklı değil büyüklerden bişey beklemiyorm ama illa beklenecekse kimin elinde varsa o yapar
Yoo gayet de bebek kimin soyunu devam ettiriyorsa, hediye almak da onun şanındandir(!) diye düşünüyorsunuz. Her kelimenizden belli oluyor bu.
Bu durumda bizler kim kopek? Kayinpederin soyuna boy doğuruyoruz sadece

Çünkğ hep herşeyin hesap kitabına düşüyor bu durum canımı sıkıyor eşime istemediğimi belirttim boşver babam bu yapsa da yapmasa da ben yaptım diye anlatmayı sever huyu bu yapma diyemem dedi bende lafı olacaksa kesinlikle istemediğimi belirttim ama huyu bu

Tamam işte eşiniz de biliyor babasının huyunu. Bakarsınız birileri hediye alıyorsa alır almazsa ne eksikse siz alırsınız. Sizin babanıza karışan olur da baban şunu alsın denirse, tartışma olsun istemiyorsanız, heee dersiniz geçersiniz sonra babanıza söylemenize bile gerek yok gider kendiniz alırsınız babanızdan fatura mı isteyecek? Zaten babam da destek olur diyorsunuz gerekirse onun aldıklarını abartır, gözlerine sokarsınız kp de üsteleyemez. Boşverin siz demissiniz adamin huyu bu.

Şu soy devam ettirme olayını bi bırakın artık. Ne yani, erkek soyu devam ettireceği için değerli herşeyi alalım, kız nasılsa evlenecek ona birşey almayalım mı? Bu mudur yani? Mantık bu mu?
Evet, kendi kiz cocuklarina kendileri deger vermeyip sonra elin oglundan niye saygi deger gormuyoruz oluyo?

Iki çocuğumda da kimseden bisey beklemedim kimin içinden ne geliyosa onu alırlar kv bana senin ailen şunu alsin deseydi sen ne karışıyorsun derdim

Canım kesinlikle haklısın ne demek annenler alsın. Sen onların soyunu devamm ettirecek çocukları doğur ama onlar masrafları senin ailene yüklesin. Yok öyle yağma. Paşa paşa alacaklar.
Sen eksik listeni yap eşinin eline ver gönder. Eğer almazlarsa çocuğu asla gösterme onlara. Fesat falan değilsin .
Çocuk senin değil sadece onların da torunu
Bence de çok haklısın.
Hatta çocuk doğduktan sonra -haşa çocuk derken elbet bizimkiler gibi basit bir şeyi kastetmiyorum- Dedem Korkut gelsin, boy boylasın, toy toylasın, ulu bebeğe bir ad versin :KK70: Sonuçta ona kutsal bir soyu devam ettirme gücü verilmiş.

Böyle konular okuyunca kendime salak diyorum. Bazı durumlardan ötürü kızıma bir şey alamamıştık doğum vakti kv kendi isteği ile alışverişe çıkardı utana sıkıla aldım her şeyden az az. Kv yi sevmem bak o çekinme al dedi ona rağmen yerin dibine girdim.
Ayrıca kp ben ne alıcam gelinin babası alsın deseydi o lafı ona geri iade ederdim. Yapamamışsınız madem şimdi hiç ses etmeyin kimseden bir şey istemeyin kendiniz yapın her şeyi yine söylerse kimseye ihtiyacımız yok deyin kestirip atın.

Kendi değerinizi hiçe sayan, kadını ikinci sınıf vatandaş yerine koyan bu cümleyi bir kadın olarak kurduğunuza inanmak istemiyorum. O yüzden konunuza odaklanamadım kusura bakmayın.

Evlenirken köyümüz bile silinip , hiç bilmediğiniz bir köye yaziliyoruz.

Boşandiginizda çocuğunuzun soyadindan farklı bir isim taşıyoruz.

Zar zor ikinci soy adı dışında sadece kendi soyadını taşıma kanunu yerleşti hayatımıza. Onda da çocukla yine aynı soyadini tasiyamiyoruz

Doğru değil mi, soy bağı denilen bir gerçek var. Yavaş yavaş " kızlık soyadı " içine gömüle gömüle kadinin soy adı yok oluyor.

Konu içindeki fikir için demiyorum ancak bu da bir kanayan yara değil mi ?

Allah size bi melek bahşetmiş onunla mutlu olup sevineceğinize gereksiz polemiklerle canınızı sıkıyosunuz ailecek hiç gerek yok. Yeter ki hamile olabilseydim de çöp bile getirmesinler aileler istemiyorum. Sonuçta bu gönülden gelen bişey.

Merhaba arkadaşlar hamileyim. Bunu eşimin ailesine ilk söyledik hemen sevinip biz bunu alırız senin baban da bunu alır gibi muhabbetlere başladılar. Geçen kv kayınpedere torununa ne alacan dedi kayınpeder ben ne alıyorm gelinin babası alsın dedi ben kimseden bişey beklemezken onlar şimdiden benim ailemden bişey bekler oldular benim babam da abimlere yaptı sonuçta bebeğim onların soyadını taşıyacak onların yanında büyüyecek bu duruma çok sinirlwndim eşimle konuşup iki aileden de bişey istemiyorm demeyi düşünüyorum ama eşimde ailesi söz konusu olunca mantıklı düşünemiyor hep onlar haklı ben fesat oluyorm benim yerimde siz olsanız kırılmaz mısınız babama nasıl deyim falan şeyi sen al diye durumu varsa içinden gelirse alır ama onlar kwndi aralarında benim babamın ne alacağını kararlaştırıyorlar. Bu arada benim ailem uzakta benim bebeğim onların yanında büyüyecek
Anlamadım neden sizin bebeğinize aileler bir şeyler almak zorunda.Ayrıca onların soyadını taşıyor onlar alsın demeniz de değişik.Ne alaka soyadı taşıyınca sadece onlara ait mi olmuş oluyor.Benim annem kendisi jest yaptı bebeğimin odasını aldı.Babam da görüntülü telsiz aldı.Kv bebek arabası alacağım siz secin ben taksitlerini göndereyim dedi sonra vınn unuttu gitti ben ödüyorum taksitleri.Bunun lafını bile açmadım ne eşime ne kv.Siz de bence açmayın bu tarz şeyleri.Zaten kimseden bir beklentim yok seve seve bebeğime her şeyin en iyisini aldım her şeyi tamam kendisinin gelmesi kaldı tek🥰🥰🥰Bu bebeği siz yapıyorsunuz sorumluluğunu da siz alacaksınız.He onların gönlünden koparsa alırlar torunlarına

Eskiden beşiği falan kızın ailesi alırdı. Kp hem eskide kalmış hem de patavatsız. Sen de hamilesin,zaten hormonlar tavan , takmışsın kafana, benim anladığım durum bu. Eğer durumunda sıkıntı yoksa git içine sineni al eşinle. Kimseye söyleme.

Ne soymuş arkadaş ya.
Cümlenin igrencligine bak: "Soyumuzu devam ettirecek." :kusmuk:
Sanki çok önemli bir soy Dünya'ya müthiş bir katkı sağlamış, covid-19 aşısını bulmuş birinin soyu da devam etmesi bu kadar önemli.

Her bebek eşyası konusuna yazıyorum buna da yazayım.
Benim kayınvalide de daha ortada çocuk falan yok. Bizde adettir bebeğin eşyalarını kız taraf alır dedi bende cevaben bizdede adettir doğum yapan geline 10 bilezik takılır demiştim. Laf o gün orada kapanmıştı.
Kaynata; baban alsın dediğinde, ben direk: aa benim bebeğimin derdi babamı mı gersin, ne münasebet. Biz anne baba olarak gereken her şeyi alırız, gerek yok derdim. Bir daha da bebeğin eşyası konusunda ağzını bile açtırmazdım. Annemlere de her ne alacaklarsa aldırmazdım.

Kv onceden doldurmustur kp yi yada daha onceki gelinlerden tecrubeyle sabittir bence
Tamam işte eşiniz de biliyor babasının huyunu. Bakarsınız birileri hediye alıyorsa alır almazsa ne eksikse siz alırsınız. Sizin babanıza karışan olur da baban şunu alsın denirse, tartışma olsun istemiyorsanız, heee dersiniz geçersiniz sonra babanıza söylemenize bile gerek yok gider kendiniz alırsınız babanızdan fatura mı isteyecek? Zaten babam da destek olur diyorsunuz gerekirse onun aldıklarını abartır, gözlerine sokarsınız kp de üsteleyemez. Boşverin siz demissiniz adamin huyu bu.
Kocasi soyler bence cunku ailesini onemsiyormus

Ev esyalirinda bile annemgil bulasik makinesi camasir makinesini aldi sandigimi cemakanimi normalde esimin koyunde herseyi erkek tarafi yaparmis
Biz ilcede oturuyoruz burda kiz ilk dogum yaptiginda
Butun esyalarini annesi yapar hatta bir dosek yorgan yastikta yaparmis anneannem bana yapmis annemdee kizima ustelik ilk kizi olursa birde kupe takilir annemde takti kardesimde takti kizimin iki kupesi oldu
Mobilya besik babynest takimi bebek arabasi puset 5 6 kat kiyafet te aldi annem
Borcumuz coktu saolsun aldi annem
Ama kv de kp de bir gunden bir gune annen sunu yaptimi diye sormadi
5 numarali eltimin ailesinin durumu yok diye kv yapmis herseyini birsey istememis eltimin ailesinden
Ama benim cocuklarima birer ikiser kat kiyafet getirdi
Ailede hep boyle yapti altin falan getiren olmadi zaten bizde beklemedik geri goturmeli olduktan sonra zaten borc cok ev aldik simdide onu oduyoruz
Evi alirken annem 2.500 destek oldu torunlarima hediyem dedi
Kv gil den bir destek gormedik zaten beklemiyordum da 4 numarali kaynim hasta kp gil ona destek oluyor ben bir beklenti icine giremem
Eger annem almasaydi hepsini alamasamda kisim kisim alirdim kimseyi de karistirmazdim gerekte yok yani
Annem tek kiz bende tek kizim ustelik annemin dibindeki evi aldik kv kp buna bile birsey demedi
Kultur seviyesi ile alakali birazda
Bence onceki kayinlariniza neler yapilmis ona bakin tedbirinizi ona gore alin cumlelerinizi ona gore soyleyin
Ve esinizle kucuk bir cocuk gibi deil ebeveyn olacak iki kisi gibi konusun
Ben kendim secip almak istiyorum cocugumun herseyini ben secmek istiyorum deyin
Herkesin zevki ile benimki bir olmaz deyin

Back
X