• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğe alınacaklar konusunda sorun

Şu soy devam ettirme olayını bi bırakın artık. Ne yani, erkek soyu devam ettireceği için değerli herşeyi alalım, kız nasılsa evlenecek ona birşey almayalım mı? Bu mudur yani? Mantık bu mu?
Aynen öyle canım. Ne demek bir şey almamak. Ben 9ay karnında taşıyayım kilo alayım bir sürü sıkıntı çekeyim ne için onların soyu devam etsin diye. O yüzden ben ne istersem almak zorundalar

Aynen öyle canım. Ne demek bir şey almamak. Ben 9ay karnında taşıyayım kilo alayım bir sürü sıkıntı çekeyim ne için onların soyu devam etsin diye. O yüzden ben ne istersem almak zorundalar
Hatta doğum hediyesi olarak kadına Rolex saat, bebeğe de lüks Rolls Royce araba alınmalı. Bunlar soy devam etmesi için olmazsa olmaz hediyelerdir C Calcifer 'cım. Yoksa sana alınmadı mı? :KK53:

Hatta doğum hediyesi olarak kadına Rolex saat, bebeğe de lüks Rolls Royce araba alınmalı. Bunlar soy devam etmesi için olmazsa olmaz hediyelerdir C Calcifer 'cım. Yoksa sana alınmadı mı? :KK53:
Bana arsa tapusu verdiler. Malum ailenin ilk erkek torunun ilk erkek çocuğunu doğurdum. Paşa o paşa. Dedesi korona bitsin çırağanı tutup sünnet düğünü yapacak. Siz de bedavadan çocuk doğurun

B
Hala esim tek oğulları diyorsunuz. Tek olunca daha mi guclu devam ediyor soy? Insallah bebek erkektir. Korkarim kiz olsa, negatif ayırırsınız
[/QUOTE böyle birşey asla yok yanlış anlaşılıyorm hep kız olsun istedim kız olsun diye dua ettim ama erkek sonra erkek olmasına da çok sevindim herşeyden önemlisi sağlıklı sadece demek istediğim insan elinin altındaki çocuğuna yanımıza bir neşe geliyor diye ekstra sevinçli olur içinden birşeyler gelir bu kasteddiğim

Bebege takildigi gibi, anneye de altin takılır bizde.
Annem gelinlerimize takmıştı. Bana da takti. Esim de takti. Kayinvalidem de takti djksksks bana da takan takana dkkskskd
Evin tek erkek cocugunun, tek erkek cocugunun, tek erkek cocugunu doğurdugum icin mi acaba. Zincirleme erkek cocuk tamlaması

Ne de güzel kanıksamışsınız şu saçma soy muhabbetini. Sizin bebeğiniz onların soyunu devam ettirecek, abinizin bebeği de sizin ailenizin soyunu devam ettirecek vs. Hatta abimin bebeği onların soyunu devam ettirecek derken kendinizi öz ailenizden çok rahatlıkla dışlamışsınız. Şaşkınlıkla okudum...

Kendi değerinizi hiçe sayan, kadını ikinci sınıf vatandaş yerine koyan bu cümleyi bir kadın olarak kurduğunuza inanmak istemiyorum. O yüzden konunuza odaklanamadım kusura bakmayın.
Burada defalarca yazdım, yine yazıyorum. Sen kadın olarak ilk önce kendine saygı duycaksın. Ne demek soyu devam ediyor. O çocuk benim karnım da, benim kanımla beslenecek ama ben geri planda kalıcam onun soyu olcak. Yok ya. Başlarım soyuna

Siz neden kendi sevincinize bakmıyorsunuz?
Onlar sevinsiz sevinmesin neden dert edesiniz ki?
Benim oğlum da kayınvalidem ve kayınpederimin muhtemelen tek torunu olarak kalacak. Kardeşlerinin evlenmeye dair planı yok yaşları da geçti. Ben dördüncü çocuğum annemlerim üçüncü torunu.
Size göre benim oğlum baba tarafında daha çok sevilmeliydi.
Ama kayınvalidem doğumuma bir kaç örgü yelek, bir battaniye bir de çeyrekle geldi.
Bu arada babamlar beşiğini yaptırdılar, odasına özel isimli tablo yaptırdılar, halı ve perdesini de onlar sürpriz yaptırmış. Kardeşlerimden zaten pek çok hediye geldi. Artı yeğenlerimin bebek kamerası slingi kangurusu geldi. Bize alacak bir şey de kalmadı. Biz asla bu konuda bir imada bulunmadığımız halde kadıncağız rahatsız oldu, yakında gelecek olan oğlunu arayıp size aldığım çeyrek şurda kaldı onu da getirin fln dedi.
İki yaşına geldiğinde dahi hala biz doğumda tecrübesizdil bilemedik diyorlardı.
Yani iki tarafı kıyaslarsanız siz yorulursunuz boşuna dolarsınız. Bunlada gerek yok.
Şu an oğlum dört yaşında hala bizim taraf sürekli hediye yağdırır baba tarafı pek almaz. Sevmediklerinden değil, bilmediklerinden. Onlar görmemişler alışkın değiller. Zorunda da değiller.

Durumunuz varsa kimseden çöp beklemeyin içinden gelen olursa zaten yapar. Mutlaka alır onlarda birşeyler. Beklenti içine girmeyin.

Eşinize bişey demenize gerek yok zaten. Aynen buraya yazdığınız gibi kayinoederinize diyeceksiniz uygun bir üslupla. Ben ne size ne babama şunu alın demem diyemem. Herkes içinden ne geliyorsa onu yapar. Bunun dışında benim kimseden beklentim yok sizin de olmasın diyebilirsiniz. Bidaha bu konuları açmaz böylece. Siz de rahat edersiniz.

Bence takılmayın ya çok. Ben istesem herşeyi alır babam, ama biz kimseden birşey istemiyoruz deyin.
Şimdiden takılmaya başlarsanız valla torunla geçmez vakit. Büyükler torun olunca herşeye laf der oluyorlar çünkü

Kendinize dert arıyorsunuz. Kimse torunu olacak diye herhangi bir şey almak zorunda değil. Durumu var ise gönlünden geçer ise alır hediyesini gelir. Bebek için karar verildiğinde zaten sorumluluk anne babaya aittir.Destek olmak isteyen de şunu da biz alalım diye gelir.
Siz anne baba olarak gücünüz yettiğince karşılayın. Hediye etmek isteyen de gelsin .

Kendinize dert arıyorsunuz. Kimse torunu olacak diye herhangi bir şey almak zorunda değil. Durumu var ise gönlünden geçer ise alır hediyesini gelir. Bebek için karar verildiğinde zaten sorumluluk anne babaya aittir.Destek olmak isteyen de şunu da biz alalım diye gelir.
Siz anne baba olarak gücünüz yettiğince karşılayın. Hediye etmek isteyen de gelsin .
Tabiki de öyle ben kimseden bişey beklemiyorm sadece bir tarafın diğer taraftan özellikşe beklemesine kızıyorm eşime kimseden bişey istemediğimi belirttim zaten konu onlar alsın yada babam alsın değil sadece onların bunun hesabını yapması

Gelecek hediyeyi hesaplıyorsa tırt bi sülaledir zengin olsalar ya da görgülü olsalar üçe beşe zaten bakmazlar, böyle bi soya bi bebe daha verdiğin için fazla mutlusun kuzucum onlardan bi hayır gelmez. Kendi göbeğinizi kendiniz kesin

Hay kayinpederinin agzini opiyim (sozum meclisten disari) Senin soyundan deyip herseyi ona yikacaktiniz ama adam akilliymis iste..Kestirip atmis.O bebek kocan ve senin sorumluluğunda..Kimse bisey almak zorunda degil..Hediye ederler sadece..Of cok ezik ve geleneksel buldum sizi..Gelistirin biraz kendinixi yav

Tabiki de öyle ben kimseden bişey beklemiyorm sadece bir tarafın diğer taraftan özellikşe beklemesine kızıyorm eşime kimseden bişey istemediğimi belirttim zaten konu onlar alsın yada babam alsın değil sadece onların bunun hesabını yapması

Konunuzda sadece bu kısımdan bahsetseydiniz tamam ama soy/soyadı meselesini siz gerekçe olarak yazmışsınız, biz mevzu uydurmuyoruz. Cümlenizden bebeğiniz eşinizin ailesinin soyunu devam ettireceği için özel muamele beklediğiniz anlaşılıyor.

Son düzenleme:
Fark ettiyseniz ben ondan bişey beklemiyorm sadece onun benim babamdan bişey beklemesine şaşırdım benim babam içinden ve elinden geleni zaten yapar ama bu derde onun düşmesi hiç mantıklı değil büyüklerden bişey beklemiyorm ama illa beklenecekse kimin elinde varsa o yapar

Back
X