Bebeğe, çocuğa kv mi bakmalı anne mi?

mavera110

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2021
842
254
53
Merhaba :)
İstişare amaçlı aklımda olan bir soru bu.
Bebek doğduğunda annenin çalışması gerekiyorsa, kadının annesi ve kayınvalidenin uzaklığı aynı ise ve ikisi de bakmak için müsaitse bebeğe kim bakmalı?
Bunun kararını kim vermeli? Eşler arasında “benim annem baksın” diye gerilim oluyor mu?
Oluyorsa nasıl çözülüyor? :)

Hanımlar, benimkilerin ikisi de hevesli.
Benim gönlüm annemden yana tabii.
Ama acaba “benim annem baksın” gibi eşler arasında gerilim oluyor mu?
Komik gelebilir ama gördüğüm yakınlarım var
Bana anneannenin bakması daha uygun geliyor nedense.

Son düzenleme:
Herkesin düşüncesi farklı bu konuda.Ben de kendi fikrimi yazayım bence ikisi de bakmamalı.Çocuğa bakabilirse anne bakmalı bakamıyorsa bakıcı ile devam etmeli.hatta bakıcı yanında kendi istekleri ile kv ve anne bakmak isterse dönüşümlü bakabilir.Ben bakmalılar diye bir zorunluluk olduğunu düşünmüyorum.

Bende bunu cevrede cok görüyorum. Cogunluk ya kres yada bakici tutuyor artik

Ee insanlar da haklı.

Bir yaştan sonra rahat etmek istiyorlar.
Iki komşu görüp gün gezmesi yapmak varken kapan eve bebe peşinde koştur.
Üstüne ya damat ya gelin kıymet bilmesin.
Nankörlük etsin.
Dünür kişisi olur olmaz laf yapsın, dinle.

Öncelik kendi annemden yana olurdu . İkiside musaitse tabi şanslısınız

Hangisi bakar bilemem ama eğer çocuk bakmaya uygunlarsa anlaşıyorsanız kesinlikle ikisinden biri baksın çocuğun gelişimi icin bence bakıcıdan çok daha iyi bir yakının bakması

Bana hepsi uyar, yeter ki biri ben bakarim dese :)) kaynanam, annem, bakici, kres hepsini denedim hepsinin artisi ve eksisi var, yeter ki hayati biraz kolaylastirsin

Bakici

Imkan varsa iki taraf da rahatsiz edilmemeli. 50 60 yaslarina gelmis insanlar hayatlarini yasasin cocugu buyuttum torun da buyuteyim oldu olacak torunun cocuguna da bakayim. Yok yaa?
Yegenime senelerdir annem bakiyor gelinin kendi annesi 1 gun bile bakmaya gelmedi. Annem torununa cok merhametli ve egitici sekilde bakti seve seve. Sonucta gelin hanim anneme kinlendi annem kotu oldu.

Bazi insanlar asla kadir kiymet bilmiyor iyilik yaramiyor boyle nankorlere. O kadar zaman emek harcadiginla kaliyorsun. En iyisi hic kimseyi rahatsiz etmemek. Cocugum oldugunda da imkan olursa guvenilir bi bakici tutacagim iki taraf da sadece sevmeye gelsin istiyorum dogru olan da bu :)

Yaa olmaz mii,cocugu kollarindan cekistiriyorlar ben bakicam,hayir hayir ben diye
Biz de kura cekiyoruz,napican gonulleri kirilmasin:))
Bakacak 1 gonullu varsa opun de basiniza koyun,2 varsa susun nazar degmesin,sukur namazi kilin

Ay çok fena ya zor bir durum allahım benim oğluma birisinin bakmasını hayal edemiyorum eşime diyorum ki eğer çalışıyor olsaydım kesin işten ayrılırdım . Kv ye kessen güvenilmez bizde . 10 aylık çocuğa triliçe vermeye çalışıyordu . Ben annemin bakmasını isterdim dünyada bir anneme birde teyzeme güvenebilirim oğlumu . Bu işin uyku düzeni var eğitimi var ilgisi var yemek düzeni var var oğlu var yani . Kv senin kurallarını dinlemeyecekse çok zor . Mesela çocuğu desteksiz uyutmak istersin Kv ayağında sallar gibi gibi bir ton sorun meydana gelebilir . Bizim evde bu tarz şeylere hep ben karar veririm. Çocuk tek evde büyüse daha iyi oluyor ayrıca 1 hafta anneanne 1 hafta babaanne olunca eğitim de zor kuzenimin çocuklarından biliyorum hiçdüzenleri olmadı . Teyzemin ak dediğine diğeri kara dedi filan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…