- 7 Ekim 2009
- 7.049
- 11.811
- 448
Ay sıraya bindir birkaç ay o bi kaç ay öbürü baksınMerhaba :)
İstişare amaçlı aklımda olan bir soru bu.
Bebek doğduğunda annenin çalışması gerekiyorsa, kadının annesi ve kayınvalidenin uzaklığı aynı ise ve ikisi de bakmak için müsaitse bebeğe kim bakmalı?
Bunun kararını kim vermeli? Eşler arasında “benim annem baksın” diye gerilim oluyor mu?
Oluyorsa nasıl çözülüyor? :)
Hanımlar, benimkilerin ikisi de hevesli.
Benim gönlüm annemden yana tabii.
Ama acaba “benim annem baksın” gibi eşler arasında gerilim oluyor mu?
Komik gelebilir ama gördüğüm yakınlarım var
Bana anneannenin bakması daha uygun geliyor nedense.
Torun her ne kadar sevilse de tek bir kişinin bakması zor oluyor, ilk başta her şey mükemmel ama devamlılık arzedeceği için sonrasında bakan için yorucu oluyor. Etrafımda torununa bakan herkes bundan şikayetçi... Benim iki tarafta bakacak güçte ve istekte olsalar 1 ay birine 1 ay birine bırakırım. Hem dinlenirler hem gönülleri kırılmaz hem hastane vb işleri olsa hallederler. Biri anneanneyse biri babaanne 2sinin de canının canı çoook iyi bakarlar muhakkak, akıl kalacak Bi şey yok. Çocuk bakmak o yaştaki insanlar için kolay değil eve bağımlı olmak, kafan esse komşuya gidemiyorsunMerhaba :)
Bebek doğduğunda annenin çalışması gerekiyorsa, kadının annesi ve kayınvalidenin uzaklığı aynı ise ve ikisi de bakmak için müsaitse bebeğe kim bakmalı?
Bunun kararını kim vermeli? Eşler arasında “benim annem baksın” diye gerilim oluyor mu?
Valla çok şanslısınız benim annem rahmetli. Kaynanamda çocuklarım olduğunda ben bakıyım diye direnmek yerine, bana mı güvenip yaptınız kim yaptıysa o baksın dediği için 2 kere işten ayrılıp 5 sene çalışamadımMerhaba :)
MERAK ETME HEPINIZI GÖZ ARDI ETTİM VE KONU AÇMIYORUM.Yaban bu bana birini hatırlattı
Gözardı edip mesajımı alıntılamak da ne bileyim..MERAK ETME HEPINIZI GÖZ ARDI ETTİM VE KONU AÇMIYORUM.Mune BÖYLE MORAL BOZAN INSANLAR KEŞKE BURADAN YOLLASANIZ. HERŞEYE MUALEFETLER. AYRICA BENİM İÇİN DERT OLAN SENİN ICIN OLMAYABİLİR TEKRAR TEKRAR YAZIP DURMAYIN
Ay çok güldümYaa olmaz mii,cocugu kollarindan cekistiriyorlar ben bakicam,hayir hayir ben diye
Biz de kura cekiyoruz,napican gonulleri kirilmasin:))
Bakacak 1 gonullu varsa opun de basiniza koyun,2 varsa susun nazar degmesin,sukur namazi kilin
Ben bekarken yeğenim vardı ablam calısıyodu 1 hafta biz bakıyoduk yani annem anane oluyor 1 hafta babaannesi bakıyodu gayette her iki tarafında gönlü oluyodu (bende anane bakması taraftarıyım her zaman ama eşinle gerilme ihtimalin yüksek )Merhaba :)
Ülkemizde maalesef büyük ebeveynlerin torun bakması olağan bir durum, hatta doğal bir görev sanılır oldu. Çocuk dünyaya getiren anne ve baba çocuğu dünyaya getirmeden önce bütçelerini bir bakıcı tutabilecek duruma getirmeliler. Anne doğum sonrası yasal izinlerini kullanmalı, sonuna doğru da bakıcıyı evdeki düzene, çocukla birbirlerine ve bakım ile ilgili annenin tercih ve ayrıntılarına alıştırmalı, öğretmeli. Babaanne ve anneanne ise eğer istiyorlarsa arada gelip bakıcı ve bebeğin durumunu gözlemleyebilir, bakıcının acil izin vb durumlarında devreye girebilirler. Ama rutinde anne tarafından eğitimli bir bakıcı, çocuk odası ve çocuğun fazlaca zaman geçirdiği salon veya odada bakıcının da haberdar olduğu birer kamera olması da şahsi tavsiyemdir. İnsanların hayatlarının sonbaharında rahatça dinlenip, huzurlu bir yaşam sürmesi gerektiği yaşlarda yeniden çocuk bakım ve büyütme telaşına mahkum edilmesini onlara yapılan büyük bir haksızlık ve acımasızlık olarak görüyorum ben. Aynı düşüncelerimi rahmetli anneciğime de anlatmıştım zamanında. İyi ki de öyle yapmışım. Büyük ebeveynler torunlarını sevmek için onlara zaman ayırmalı, onlara bakıp büyütmek için değil.Merhaba :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?