Umudunukaybetme30
2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
- 27 Haziran 2017
- 332
- 182
- 23
- 36
- Konu Sahibi Umudunukaybetme30
-
konu kapanmadan bikac yorum alsam ? yasadiginiz ulke ye bir ihtimal daha kolay uyum saglasin diye Ben asla oyle dusunmuyorum, Boyle dusunen esim cocuga yabanci bir ism vermek dogru mudur? musluman turk isimleri nin suyumu cikti ? onca musluman irki yasiyor yurtdisinda olduklari ulkenin ismini verseler cocugun irki millet dinimi degisecek ? yabanci olacak her zaman o ulkede. ve caiz oldugunuds sanmiyorum dinimizce . Fikirlerinizi merak ediyorum
ama Sen in annen zaten yabanci . Kendi kulturunden isim koymasi abes degil .esim e gore buranin isimlerinden koyalim cocuk zorluk yasamasinmis. bir isimden bizim burda yabanci olusumuz degisnez veya buranin vatandaslari el ustunde tutmaz .turkiyede dogan yabancilar turk ismimi koyuyor .Benim annem yabancı, babam Türk. İki ismim var, nereden geldiğimi anlatıyor bana. Annemin köklerini de biliyorum babamınkini de. Ayrıca bunu da saçma buluyorum. Kullandığımız bütün isimler öz Türkçe değil, Arap kökenli olan var, Fars kökenli olan var. Çocuklar Arap olmuyor sonuçta. Caizliğini değilliğini bilemem o inancınıza bağlı. Arar Diyanet'i sorarsınız.
bende sevmem ne gerek var. bir turkce bir yabanci isim koyalim diyor karsiyim kesinlikle .musluman ve turkuz .ne gerek var Boyle biseye . oldu cocuk kiliseyede gitsin aman alissin mi diyecegizÇocuğuna Türk ismini layık görmeyip de yabancı isim koyanlara irite oluyorum. Nokta.
Özentilik!!!!
ama Sen in annen zaten yabanci . Kendi kulturunden isim koymasi abes degil .esim e gore buranin isimlerinden koyalim cocuk zorluk yasamasinmis. bir isimden bizim burda yabanci olusumuz degisnez veya buranin vatandaslari el ustunde tutmaz .turkiyede dogan yabancilar turk ismimi koyuyor .
cehalet ile ne alakasi var . istemiyorum zaten gurbetteyiz ozumuzu nasil koruruz diye endiseleniyorum .Yakup isa bünyamin meryemvs
Bunların hepsinin yabancı dilde karşılığı mevcut
Ya bukadar da cehalet pes doğrusu
anlami guzel turkce isim de olur arapcada . Ben dikkat ediyorum Boyle seylere .Allah aşkına hangi Türk çocuğun ismi türk ismi ki?
Etraf dora'lardan tara'lardan lina'lardan geçilmiyor.
Konuya kendi bakis acimla bakarsam şimdiye kadar yakın olduğum bir kiz ismi vardı o da ursula. Kuzey Avrupa'da kullanılan bir isim. Kucukken Tarkan filmlerinde izlerdim,sonra sevdiğim bir yazarın ismi falan..ne bileyim. Hep samimi gelmişti.
Bu sene Norveçli biriyle arkadaş oldum, ursula ismini sordum disi ayi-yavru şirin ayı demekmiş!
Böyle bir hadise yaşamasam belki de ben de koyardim. Sorana da cennette yaprak rüzgarı falan denir, günümuzde her ilginç isim cennette birşey zaten
bir turk bir yabanci isim diyor Ben iki isim istemiyorum benim iki isim var kiziminda iki ismi var bu beebgmin tek olsun istiyorm daha kolay tek isim kullanmakBence aşırı saçma. Türk çocuğunun ismi neden yabancı olsun. Koyun Türk ismi ama telaffuzu da mesela onlara uygun da olabılır. Bı tanıdığım da yurt dışında yaşıyor Deniz koydu ısmıni hanı dönis seklınde de soyleyebılsınler dıye. Defne mesela daphne ama kesınlıkle Türk ismi koyun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?