- 23 Mart 2017
- 2.468
- 3.753
- 53
- Konu Sahibi Umudunukaybetme30
-
anlami guzel olmali illa arapca olmasina gerek yok . gyzel sahabe ismi bulsa m kolay soylenen onuda koyarim .hatta isim oneriniz varsa yazin lutfenArapça isimlerde bize gayet yabancı.. biz türküz böyle bi takıntınız varsa türkçe isim koyun tabi.. ben mesela arap ismi koymaktansa ingiliz ismi koymayı tercih ederim bunun da özentilikle alakası olduğunu düşünmüyorum.. neyi sevip sevmediğimizle alakalı.. bana da ensar ebrar afra gibi sonradan türeyen isimler garip gelir ama önemsemem herkesin kendi tercihi sonuçta..
ben koyardım sonuçta ömür boyu taşımak zorunda değil belli yaşa gelince kendi istediğini sildirme hakkı olur müslüman türk isimlerinin suyu çıkmadı ama belki o çocuk ilerde müslümanlığı benimsemeyecek isminden rahatsız olacak yabancı bir ülke de böyle bir fırsatınız varsa çocuk orada okuyup eğitim görecekse bir Türkçe birde oranın diliyle isim koyardım şahsen .konu kapanmadan bikac yorum alsam ? yasadiginiz ulke ye bir ihtimal daha kolay uyum saglasin diye Ben asla oyle dusunmuyorum, Boyle dusunen esim cocuga yabanci bir ism vermek dogru mudur? musluman turk isimleri nin suyumu cikti ? onca musluman irki yasiyor yurtdisinda olduklari ulkenin ismini verseler cocugun irki millet dinimi degisecek ? yabanci olacak her zaman o ulkede. ve caiz oldugunuds sanmiyorum dinimizce . Fikirlerinizi merak ediyorum
Ben uzun sure kalmayi dusunmuyorum burda liseye kadsr falan . InsAllah donecegim dort bes yila kadar.ben koyardım sonuçta ömür boyu taşımak zorunda değil belli yaşa gelince kendi istediğini sildirme hakkı olur müslüman türk isimlerinin suyu çıkmadı ama belki o çocuk ilerde müslümanlığı benimsemeyecek isminden rahatsız olacak yabancı bir ülke de böyle bir fırsatınız varsa çocuk orada okuyup eğitim görecekse bir Türkçe birde oranın diliyle isim koyardım şahsen .
kanada .esim alman. oglana iki isim taktik. ismini duyan türkler tip tip bakioinadina sadece türkce ismini kullaniorlar.
türkiyedeki tanidiklarimsa aaa ne hos isimmis diip almanca ismiyle hitap ediorlar...
eger almanyadaysaniz baya laf yersiniz benim gibi.
Madem gurbetcisiniz çocuk orada doğacak bence bir yabancı isim koymak çok mantıksız değil. Neden çocuk girdiği bütün ortamlarda ilk saniyeden 'aa nerelisin?' muhabbetine girsin ki?anlami guzel turkce isim de olur arapcada . Ben dikkat ediyorum Boyle seylere .
kolay soylenen turkce isim istiyorum ama yabanci aslaBen Ediz ismini çok seviyorum hem türkçe hemde diğer dillerde de kolay söyleniyo diye.. yurtdışında yaşamıyorum ama belki çocuğum benim gibi yurtdışında okur isminin telaffuzunu düşünmem lazım.. ben cok zorluk çektim kimse doğru düzgün söyleyemedi ismimi.. o yüzden temkinli davranıyorum özentilikle alakası olmadığını ihtiyaca yönelik olduğunu düşünüyorum..
Ben de benzer şekilde düşünüyorum bir de dünyanın heryerinde islam düşmanlığı var malesef.. şahsen ona da çok dikkat ediyorum o yüzden de islamiyet belirten isim koymak isemem açıkcası..ben koyardım sonuçta ömür boyu taşımak zorunda değil belli yaşa gelince kendi istediğini sildirme hakkı olur müslüman türk isimlerinin suyu çıkmadı ama belki o çocuk ilerde müslümanlığı benimsemeyecek isminden rahatsız olacak yabancı bir ülke de böyle bir fırsatınız varsa çocuk orada okuyup eğitim görecekse bir Türkçe birde oranın diliyle isim koyardım şahsen .
Gözleri yeşil bir erkek çocuğu doğur adını Ediz koyBen Ediz ismini çok seviyorum hem türkçe hemde diğer dillerde de kolay söyleniyo diye.. yurtdışında yaşamıyorum ama belki çocuğum benim gibi yurtdışında okur isminin telaffuzunu düşünmem lazım.. ben cok zorluk çektim kimse doğru düzgün söyleyemedi ismimi.. o yüzden temkinli davranıyorum özentilikle alakası olmadığını ihtiyaca yönelik olduğunu düşünüyorum..
Ben özünü korumanın isimle alakalı olduğunu düşünmüyorumcehalet ile ne alakasi var . istemiyorum zaten gurbetteyiz ozumuzu nasil koruruz diye endiseleniyorum .
Henüz tam karar veremedim ama yeşil gözlü olursa sevinebilirim :)Gözleri yeşil bir erkek çocuğu doğur adını Ediz koy
esim alman. oglana iki isim taktik. ismini duyan türkler tip tip bakioinadina sadece türkce ismini kullaniorlar.
türkiyedeki tanidiklarimsa aaa ne hos isimmis diip almanca ismiyle hitap ediorlar...
eger almanyadaysaniz baya laf yersiniz benim gibi.
sonuçta çocuk orada doğacak oranın vatandaşı istediği zaman eğitim için gidebilme hakkı var çocuğa illa müslüman ismi diye arapça isim koyacağınıza ileri hayatını kolaylaştırmak için yabancı isim koyun yabancı isme karşı yargınız varsa sadece türkçe bir isim koyun o zaman eşim bana yabancı isim istemiyorum diyip gidip arapça isim koysa neyin kafasını yaşıyorsun derim adama gider o ismi sildiririm net anlatabildim mi kendimi bilmiyorumBen uzun sure kalmayi dusunmuyorum burda liseye kadsr falan . InsAllah donecegim dort bes yila kadar.
Düşmanlık şu bu değil de doğar doğmaz islam ismi verip çocuğa din yapıştırmak istemem belki ileride farklı bir şeye inanacak yani sadece islam için demiyorum hiçbir dini temsil eden isim koymam sanırımBen de benzer şekilde düşünüyorum bir de dünyanın heryerinde islam düşmanlığı var malesef.. şahsen ona da çok dikkat ediyorum o yüzden de islamiyet belirten isim koymak isemem açıkcası..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?