Bebege nasil karar verilir?

rosalone

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2012
891
318
73
38
Arkadaslar ben bebekleri cok seven, hatta evlilikten en buyuk beklentisi bebek olan biriyim. 1,5 yildir evliyim, simdiye kadar esim bebek istemedi, simdi istiyor ama bu sefer de ben cok kararsizim, anne olmaya kendimi hazir hissetmiyorum. Ayrica esimle de evliligimizin tam oturdugunu dusunmuyorum.

Bir de su anda ABD de yasiyorum, esimin ve benim okul var, en az 3-4 yil daha burdayiz yani. Burada bebege bakacak kimsem de yok, annemi cagirsam uzun sure kalamaz, kaynanam hic kalamaz, zaten bizim hatirimiz icin gelip de mizmizlanmalarini cekmek de istemiyorum acikcasi. Ayrica sessiz, rahat, kimse olmadan, laf yok, soz yok hayata oyle alistim ki surekli aglayan, ihtiyaclari olan bebege nasil bakarim hic bilmiyorum. Sonucta hayatin kosusturmasi da hic bitmeyecek, yasim 26, bebekleri cok seviyorum, ama cok kararsizim, korkuyorum, tecrubeli annelerin bana tavsiyesi var mi?

bebek istiyorsunuz ,bence bu korkularınız yersiz.
emin olun o doğunca ALLAH size öyle bir sabır ,merhamet ve sevgi verecek ki ağlamaları kahkaha gibi gelecek .
yalnız bebeğe hazır olmama sebebiniz bu korkularınız olduğunu farzederek yazıyorum bunları .
yani aslında bebek sahibi olmayı istiyorsunuz ama korkuyorsunuz gibi algıladım değil mi ?
eğer öyleyse dediğim şeyler doğru ..
ha ben bebek yapmak istemiyorum diyorsanız o zaman durum değişir.
bence bebek sahibi olmak istiyorsanız hiç diğer şartları gözönüne almayın ,BU isteğinizi de ertelemeyin ,hakeza daha bebeğiniz olacak mı onu bile bilmiyorsunuz.
belki de şartlar olgunlaşsın diye bekleyeceksiniz bu sefer de ALLAH korusun da olması uzun sürecek.
eğer bebek istiyorsanız bence bu korkularınızdan arının ve yapın.
bebeğe bakma konusuna gelince maddi durumunuz elveriyorsa bir süre siz bakarsınız .
hayat korkuyla değil mücadeleyle yaşanır.
ve mücadelesi zor olan şeylerin kıymeti ve tadı da daha bir başkadır ,hiçbirşeye benzemez

Son düzenleyen: Moderatör:
Bnde korkuyordum 3 yıllık evliyim yeni karar verdim hala korkuyorum bence bu durum doğduktan sonra geçer ancak bu korku

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…