Bebeğe turşu !

cordyceps

Gece gece icat çıkarma, hadi... :))
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
929
685
23
Ya kızlar çıldıracam
8 aylık bebeğime ben yokken turşu vermişler
Ben napıcam ya
Oğlumda bişey yok ama sinir oldum kayınpeder vermiş
Bide bişey olmaz bizim oğlanlarada veriyoduk diyo

Allah akıl fikir versin bu insanlara ya. Inşallah bir zarari yoktur. Hiç bilemedim. Çok fazla vermemiştir umarım.

1 yasından once tursu yasak bebeklere bosaltım sistemini bozar diye.. insallah birsey olmaz kesin bir dille uyarın doktorla konustum yedirilmemsi gereken yiycekelerden dedigini soyleyin

1 yaşından itibaren gastroentoloji profesörü doktorumuz günde 3 tane kornişon turşuyu suda yıkayıp yedirmemizi söylemişti. Oğlum çok sever turşuyu hatta bardaklaturşu suyu içer. Yani zararlı değil hatta faydalı birşey ama biraz erken olmuş. 3 aylık bebeğe cips 6 aylık bebeğe pasta verenleri duyduktan sonra bu okadar kötü gelmedi bana. Ama annenin şzni olmadan su bile verilmemeli iznsiz verdikleri için haklısınız kızmakta

Çocuğum iki aylıkken yemek suyunu veriyordu annem. Nasıl bir ninja uçuşu yapip kaşığı yakaladim valla ben bile şaşırdım. 8 aylık olmuş zaten bir iki lokmadan birşey olmaz da siz bundan sonra iyi takip edin ellerine ne geçerse verecekler çünkü.

Aslında ben o kadar özenirken sürekli karışıp sormadan bişeyler vermelerine sinir oluyorum
Ben her gün taze vitaminli çorbalar vs hazırlıyorum
Ardından gelip pirinç unu veriyorlar çocuk doymaz bu ne diye

Bu tuz konusunda da uyardım da hemde bin kere ama onlara göre biz kaç çocuk büyüttük oluyo
Tuzada ihtiyaçları var diyo
Gelde anlat her yedikleri sebzeden o tuzu karşıladıklarını..

Sözde yardımcı olmaya geliyorlar.

Doktorumuz kesin bir sekilde anlattı bende harfiyen uyuyorum, anlattıklarını onlara da anlattım hatta ama
"Aman doktora bir sor çocuğu varmı ki, o ne bilck okulda öğrendiğiyle" karşılıgını alıyorum

Valla bi yolu varmı şöyle bunu engellemenin
Sanki yapma etme dedikce kızıp bağırdıkca iyice yapıyorlar gibi geliyor

Ben abartilacak bir sey goremedim...kitir kitir yiyecek hali yok ya en fazla kemirmeye calismisdir yavrucak.benmi anormalim ama dert edicek bir durum goremedim.
Yani belkide bişey olmaz ama olabilrdide bilemeyiz ki
Nasıl bu riski alıyorlar
Tuz bile kesinlikle yasak diye vurgulayarak söylerken dr. Bunlar kalkıp salamura vermişler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…