Bebeğe turşu !

Zararlı bir şey olsun, olmasın. Annesi babası varken küçücük bebeğe birşeyler vermek kimseye düşmez. Benim bebeğime benden habersiz su bile verilsin istemem. Kaldı ki çocuğum olursa okul çağına kadar aburcuburla tanışmasın istiyorum.
Bana doktor ne bilirmiş, yok bu çocuğu aç bırakıyorsun diyip onaylamadığım şeyleri verecekler, ben de çocuğumu kucaklarına vereceğim, çok beklerler.

Valla bir şey diyemiyorum.

Erken olmuş turşu için yaşını doldursaydı bari.

Ama anneanne,babaanne dedeler hep böyle.
Aman çok biliyorsun seni kim büyüttü tavrıyla veriyorlar her şeyi.

Bir şey desende anlamayacaklar çünkü sen gözlerinde tecrübesiz küçüksün onlarsa birsürü çocuk büyütmüşler,kitaptan bilgiyle çocuk bakılmaz sende bunu zamanla anlayacaksın tavrıyla yaklaşacaklar.

bence asil maksat senin bu cocugun ustunde hukmun yok bu cocuk bizim imaji cizmeye calisiyorlar..... tuvalete bile giderken cocugunu yanliz birakma. mutfaga bir bardak su mu icmeye gidecen cocugunuda gotur. kapimi caldi kapiya bakmaya giderken bile cogunu yaninda gotur .... Allah sabir versin.

Ne gereksiz bir şey.bebek Tursu yese ne olacak ne gececekse ellerine.olan olmuş birşey olmaz bebeğine o kadar da yememiştir ama eşine de şöyle istersen söylesin ailesine olmadık şeyler vermeyin diye.tabi dinlerlerse

1 aylık bebeğe sütlaç yediren tiplerin olduğu memlekette 8 aylığa turşu masumane bile kalıyor...

onlar herşeyi biliyor siz sinir olduğunuzla kalıyorsunuz .. yalnız bırakmayın en iyisi..

Olmadık şey verirler ileride abur cubur verirler bi de resmen arkanizi donseniz diye fırsat kollarlar..
Çocuk buyur onlar tatlı yesin derler siz olmaz diyince çocuğunuz Mahsun Mahsun size bakar ve derler ki "ay canı çekti yaaa yazık" ..
Şimdiden tavrınız belli olsun.. korku salin yureklerine:)))

Ay ne olacak sizde eline turşu vermişse 8 aylık çocuk en fazla iki dakika somurmustur bence bisey olmaz ben uç çocuk buyuttum benimki şimdi altı aylık ben eline birşeyler tutusturuyorum hiç birşey olmaz benim fikrimce

OooooOoo turşu ne ki. Benim kizim 7 8 aylıkKen bi ablam acı sos vermiş benden gizli. Şimdi gülerek anlatıyor bende o an görsem kizardim ama sonra öğrendim ve kizima bişey olmadığı içinde tepki göstermedim. İlk yada iki üç fark etmez bi tip şeyleri her çocukta yasiyacagiz sanırım.

Işte fazlasiyla endişe ettiğim mevzulardan biri de bu durum.

Bu üçüncü "bebeğe turşu yedirme "duyduğum.ne var bu turşuda anlamadım gitti.
10 aylık yeğenim elini burnuna götürmüş,kv.de de kolonya dökelim burnuna demişkızkardeşim abla diyo turşudan sonra bi de bu

8 aylik bebek turşuyla ancak dişlerini kaşır bisey olmaz tedirgin olmayın. Bir kaç ısırık anca yemistir. Ben pırasa veriyorum bazen limon veriyorum yüzünü bile ekşitmeden yiyor valla. Malum kış ayi iyi gelir...tabi yapmamalari gerekiyor ama hevesleniyorlae işte. Benim oğlum daha 3 aylıkken kayinvalidde nerdeyse kahvalti yaptiracakti Allahtan kayinpeder önledi. Tatlı bir dille söyleyin...

Aynı konudan bende büyük sıkıntı yaşıyorum. Vermicem diyorum rakamı döndüğüm veriyorlar. Bu resmen sen kimsin demek değilde ne ??

Bende sinir oluyorum benden habersiz bisey verdikleri zaman. Benim oglumda susamli corek vermsler eline alerjiden değilde susam taneleri bogazina kacabilir 7 aylikti sonucta... elinden alincada nolck ki zararlı bisey yok diger ihtimallri dusunen yok ama ben kötü gelin olmusumdur orasi kesin. Izin vermeyin valla yalnizda bırakmayın

Birşey olacağını sanmam en fazla çok su sar ama yinede sana danışmadan yapmamalıydılar. Seni anlayabiliyorum canım.

Hepsimi aynı olur allahım benim kv 1 buçuk aylıkken oğlum emzigini bala batirip vermisti ama baya baya bulamisti emzigi hemde vermeden önce yasak allah korusun olebilirmis ebe cigerleri yanar sakin vermeyin dedi dedim inadına emzigi çocuğun ağzına soktu uzunca bi ohh cekip cigerlerin yansin dedi hiç biseyde diyemedim icimde kaldi bugün tursu veren yarin yasak olan başka şeyleri vermeye kalkar amac cocugun tatmasi degil bizlerin delirmesi

Bisey olmaz korkma ama uyarini da yap bidaha ben yokken biseyler vermeyin cocuga alarjisi var bazi seylere de benim kaynanada fanta icirmisti dunyanin lafini soyledim o sinirle bidaha da bana sormadan hic biseyy vermedi demekki oyle yapmak lazimmis:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…