Bebeğe turşu !

Ben bogardim herhalde öyle bisey yapsa

başlığı okudum ve aklımdan geçen 'inşallah yedirmemişlerdir' oldu...

Cips 3 aylik anam nasıl yedi kuzucuk

Ya kızlar çıldıracam
8 aylık bebeğime ben yokken turşu vermişler
Ben napıcam ya
Oğlumda bişey yok ama sinir oldum kayınpeder vermiş
Bide bişey olmaz bizim oğlanlarada veriyoduk diyo

Benim kızımada vermişti görümcem ama çocuğun buruşturdugu suratı görüp gülmek için bende herkesin olduğu sofrada öyle yapmayalum dr vermeyin zararlı diyor dedim bana:biz de buyuttuk 2 tane heralde dedi bende buyuttuysen bilirsin demek istedim ama diyemedim demem o ki illa yaparlar böyld şeyler bende onları korkuturum komşum kızına turlu yedirdi alerji doktu gibi

yani oturup bi tabak yememistir buyk ihtimalle tadina bakmistir
bende gicik olurum çocuklara abuk subuk seyler yedirilmesine ama sizinki bi seferligine afedilebilir bi drum
ha geriis gelir diye tela$liysaniz ona bisey diyemiycem

Bizimkilerde kola icirmeye bayilir...
Ben bile icmezken...
He birde cignedikleri sakizi etrafa koyarak oglumun cignemesine vesile olurlar
Hay Allah im ya basimi alip gidesim var

Benimkiler de kızım sekiz aylıkken nescafe içirmişlerdi. Ve iki dk mutfağa bardak bırakmaya gitmiştim yalnızca. Sen o kadar titizlen özen adamlar dan diye bunı altüst etsin. Hemde nescafe ya düşünün artık. Delirdim tabi ben bile içmiyorum onu emziriryorum diye siz nası verirsiniz bormal insana bile zararlı bu diye çıkıştım. Oymuş. Çok şükür hizaya geldiler baya. Yine arada denemeler oluyor tabi.

Sen yedircem desen kesin olur mu oyle şey yedirilmez diye sana cikisirlardi sen bilmezsin biz biliriz kafasi ışte. Bari suyu ihmal etme sık sık ver

Bir yasina kadar bal disinda herseyi yiyemeyecegi seyleri de tadimlik verdm bisey olmaz. Hapur hupur yiyecek hali yok ya tadimlik vermislerdr. Endiselenmeyn bence. Alisir hem de. Oglum on yedi aylik herseyi yiyor ne yediysem agzina bi parmak caldim yemek secme luksu olmadi.

Bisey olmaz korkma ama uyarini da yap bidaha ben yokken biseyler vermeyin cocuga alarjisi var bazi seylere de benim kaynanada fanta icirmisti dunyanin lafini soyledim o sinirle bidaha da bana sormadan hic biseyy vermedi demekki oyle yapmak lazimmis:)
Keşke benimkiler de anlasa
Ben hiç esirgemem lafımı ama anlamak istemiyorlar
Konuyu açtıktan bir kaç saat sonra öğrendimki soda ayran hazır yoğurt dondurma tüm yemeklere bandırılan ekmekler kızartma.. zaten herseyi veriyolarmış
Çocuk iştahlıymış ben engel oluyomuşum gelişmesine

Eşim yok şuan yanımızda zaten onun için geldiler
Yalnız kalmayım diye

Sorun, durduramıyorum
Anlamıyorlar, anlamak istemiyorlar, anlamamakta inat ediyorlar
İşin güzel yanı benim kendi ailemde de var böyleleri
Hiç bir laf, hareket kâr etmiyor

Dedimki birdaha oğlununda ne yediğinden pek emin olma bu saatten sonra

Siz ne kadar kizsaniz da engel olamayabilirsiniz bu defa yedirip sizden saklayabilirler. Bence mutlaka esiniz dönene kadar izin veya rapor alın ve evinizde çocuğunuza kendiniz bakın. Ikinci yol ise KV ve kpnize size güvenmiyorum cocuguma iyilik yapmiyorsunuz böyle devam edeceksiniz bakim yükü altında birakmayayim ben sizi. Siz de evinizde daha rahat edersiniz diyin. Tabi esinizle iliskinizi bilemem es faktörü önemli.

Sekiz aylik bebege tursumu ay midesi kalkmistir bebegin.. yazik yahu.. ama abartmislar tursu

Onlar kaç tane büyütmüş ya nolmuş ölmüşler mi? Evet tuz zararlı evet sizden habersiz yapmamalılar haklısınız. Ancak Sizin kadar olmasa da onlar da çok seviyor biraz rahatlayın nolur.

En nefret ettigim seey ya benim kaynanamlarda yapiyo tuz olayindan buyuk bi kavga cikti bizdede gene anlamadilar artik savasmiycam sizle dedim bende ya bide aciklamaya bak biz verdik kizim hic bisey olmadi ee sen vermisin ben vermiyom arkadaas alalaa gene sinir oldum bak ... valla kardesim ben resmen sinir hastasi oldum artik ugrasamiyorum sende takilma cok gene soyle guzel bi dillede hic anlayacaklarini sanmam ben onun icin yipratma kendini ne diyim

Benim kaynanada babasının kucağında olan oğluma tahminen 7 8 aylık en fazla kola içiiyordu şok olmuştum hayır dediğimde ne dese beğenirsiniz kuru kuru mu yesin

çocuğunu iki elin kanda olsada kimseye birakmaaa tek öğrendiğim gerçek bu kimseye güven me yanından ayırma...

onlar tecrübe diyor ama tecrübelerinden faydalanmak başka birşey bu değil kesinlikle.. keşke biraz daha anlayış gösterebilseler

Canim esine soyle esin soylesin sende mumkun oldugunca cocugu onlarla tek birakma bisey olsa Allah korusun senin icin yanar. Istahli olunca bebek onlarin da hosuna gidiyor agzina biseyler tikmak bi karismayin yaa bi dokunmayin cocuklarimiza

Hayır yani amaç ne? O çocuk yemedende yaşayabilir turşu,elzem mi ki anne arkasını döndüğü an ağzına tıkıştırılıyor. Ayrıca gayette zararlı yani zira 1 yaşına kadar tuz ve şekerle tanışan çocuklara sonra o yapılan tuzsuz çorbalar lezzetsiz geliyor yemiyorlar.
Konu sahibi ben sizin yerinizde olsam eşimide örgütlerim,derim ki kayınvalideyi arayıp gece rahatsızlandı acile gittik,doktora turşuyu söyledim,çok kızdı,ondanmış,vermeyin reflü yapacaksınız çocuğu dedi bana. Bak vermeseydiniz bunlarla uğraşmayacaktık,yaşadığımız korkuda cabası. Bir daha benden habersiz hiçbirşey vermeyeceksiniz. Bu son olsun. Derdim. Korkutmak lazim böylelerini zira yüzsuz yüzsüz bizde büyüttük diyeceklerine anneye saygı duymayı öğrensinler.
Saçmalık başkada birşey değil. Şu an turşudan bir sorun yaşamamış olabilirsiniz ama yarın bambaşka birşey yedirip yine sinirlerinizi zıplatabilir hatta bebeği rahatsız edebilirler. Net tavrınızı koyun derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…