Çocuk Hastalıkları bebeği ateşlenen annelerden yardım...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

esra_berk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2010
85
0
46
Ankara
merhaba arkadaşlar 6 aylık bir bebeğim var. dün gece emmek için uyandığında sıcak olduğunu farkettim uyuduğunda üstünü örttüğüm içindir dedim biraz bekledim baktım geçmedi hemen ateşini ölçtüm 37 derece çıktı bebeğimi hemen soydum kollarını bacaklarını ıslak mendillerle sildim (ıslak bez koydurmadığı için). biraz düşer gibi oldu emerken uyudu yarım saat sonra ateşeni ölçtüm bu sfer 38 derece olmuş çok korktum hemen yarım ölçek calpol verdim gene kollarını bacaklarını ıslak mendillerle sildim ayak bilekleri ve el bilekleri çok sıcaktı oralara mendilleri koydum uyurken çok fazla olmamakla birlikte indiliyordu ıh ıh diye ama sürekli değil sonra 1.5 saat sonra ateşi 36.3 düştü şuanda mışıl mışıl uyuyor ateşimizde yok dişmi çıkartıyoruz acaba ama korkuyorum sizce hemen doktora götürmelimiyim yoksa buğünde kontrol edip ateş yaparsamı götüreyim eşim hastaneye götür diyor bende götürmek istemiyorum nede olsa hastane mikrop kapar falan diye korkuyorum

cnm dişten olabilir...
bi hastalık belirtisi var mı öksürük falan...
ıslak mendil kullanmasaydın keşke... ağlasın bişey olmaz... sen bezi iyice sık, kollarının altına, alnına falan sür...
eğer ateşi 38 olursa düşüremezsen hemen doktora gitmeni öneiririm...
şu an ateşi yoksa, bi, sıkıntısı yoksa, ( ağlama, inleme, öksürük) bi sorun olduğunu zannetmiyorum...

6 aydan büyük Bebeklerde ateşlenmelerin sebebi %90 solunum yolu ve idrar yolu enfeksiyonlarından olur .. Yüksek Ateş enfazla 3 gün sürer sonra geçer . Yüksek ateş sonrası bebeklerin vücutlarında geçici kızarıklıklar görülebilir endişelenmeyin. Bebeğinizi doktora götürmenizde fayda var Geçmiş olsun size ve bebeğinize sağlıklı günler dilerim.

canım benim oğlum da ateşlendi iki gün önce. fitil kullanıyorum ben çok zor durumda kalırsam. bi de üstünü çıkarıyorum. sağlık ocagındaki hemşirenin bi önerisi vardı. o da çok işe yaradı. 4 tane çorabı güzelce ıslatıp ellerine ayaklarına giydirirsen ateşi düşüyor.her şeye rağmen deşmediyse ılık duş şart

Back
X