- 21 Nisan 2011
- 1.489
- 1.176
- 333
Amaaan zayif olsa sutun az besleyemiyosun derler kilolu olsa kilo iyi degil hergun disari cikarsan yazik mikrop kapar derler cikarmasan cikarmiyosun bosveeer benim bebegim 7 aylik bende fazla cikarmiyorum esim kiziyo parklara icim almiyo bebek arabasinda cabuk sıkılıyo oyle yuruyus yapiyim desem siz caninizi sıkmayin ayni hava balkondanda aliniyo ayni gunes balkonda da var kucucuk bebek tedbirde fayda var3.5 aylık bebeğim var tamda koronavirusun pik yaptığı dönemde dünyaya geldi ve bende bazı korkular kaldı.bebegimi hiç hava alsın diye bile dışarı çıkarmıyorum.esim alisveris yapiyor.ne özel aracimiz var kafa dinleyelim ıssız yere gidelim diye nede bebek arabası alabildik arabaya atıyım gezdireyim oda yok.aslinda herşeye rağmen evimde bebeğimle mutluyum bazen balkona guneslendirmek için çıkarıyorum.fakat komşularım çok laf ediyorlarmış arkamdan,cok yakın bulduğum bir komşum söyledi.aslinda hiç umursamadım.fakat dün ilk defa bahçeye çıktığımda bana bebeğini heralde 2 yasinda göreceğiz diye nisbet yaptilar,bitaneside bebeğinin bingildagi kapanmaz yazık falan dedi.bu arada sosyal mesafeye hiç dikkat etmiyorlar sürekli sigara iciyorlar.bide ilk hastaneden geldiğimde bebeği gormek istediler ben koronadan dolayı uyuyor diye uzak tuttum eve geçtim.sanirim bu duruma da bozuldular.eve geldim kendimi kötü hidsettim.sanki yanlarına arada inmek zorunda gibi değişik bir duygu.bu arada gecelere kadar sokakta çay yapıp oturuyorlar.dedikodu yapıyorlar.bende yeni doğum yaptığım için sakinlik istiyorum.cok açık sözlüler,müdahil insanlar onlarin ortamlarında mutlu değilim.yinede biraz indirsemmi diye kafam karıştı paylaşmak istedim
Doktor bize de öğle vakti 20 dakika demişti.Ben yanlis biliyorsam bilenler düzeltsin ama D vitamini guneste kalmanin 20.dakikasindan itibaren vucutta sentezlenmeye basliyor. O yuzden 15 20 dk cikarmak yeterli degil diye biliyorum. Tam sentezlemeye baslayacak 20. dakikada iceri almis oluyorsunuz.
4,5 aylık bebeğim var. 40 dan beri sürekli dışarı çıkarıyoruz. Bebek arabasıyla geziyoruz sürekli. Çarşıda, pazar, avm her yere gidiyoruz. Her gün mutlaka çıkıyoruz dışarıya. Akşamları da saat 9 gibi mahalle arasında dolaşıyoruz. Kimse yakından muhattap olmadı şimdiye kadar. Kimse kucağına almadı. Hatta 13 saat yolculuk yaptık benim memleketime. Normalde biz bebekten önce çok gezen insanlardık. Eğer arabaya, bebek arabasına, dışarı çıkmaya alılmazsa ilerleyen aylarda çok sorun yaşarsın dediler. Yanımızda sürekli dezenfektan var. Maskemiz takılı. İnsanlara yaklaşmıyozruz. Bebekler için temiz hava, güneş çok fark ediyor. Mutlu oluyor. Bebek arabasına yatırınca gülmeye başlıyor. Ağaçları, arabaları izliyor. İnsanlara bakıyor, vitrin ışıklarına bakıyor.Sürekli evde olursa farklı mikroplarla karşılaşma, ileride kreşe veya okula gittiğinde çok sık hasta olur. Ayrıca size bağımlı hale gelir. Ayrılık korkusu yaşar. Bebek arabasını ben çok ucuza aldım. Büyük olan pusetin içine yatak yaptırdık. Saatlerce uyusa rahatsız olmayacağı şekilde.3.5 aylık bebeğim var tamda koronavirusun pik yaptığı dönemde dünyaya geldi ve bende bazı korkular kaldı.bebegimi hiç hava alsın diye bile dışarı çıkarmıyorum.esim alisveris yapiyor.ne özel aracimiz var kafa dinleyelim ıssız yere gidelim diye nede bebek arabası alabildik arabaya atıyım gezdireyim oda yok.aslinda herşeye rağmen evimde bebeğimle mutluyum bazen balkona guneslendirmek için çıkarıyorum.fakat komşularım çok laf ediyorlarmış arkamdan,cok yakın bulduğum bir komşum söyledi.aslinda hiç umursamadım.fakat dün ilk defa bahçeye çıktığımda bana bebeğini heralde 2 yasinda göreceğiz diye nisbet yaptilar,bitaneside bebeğinin bingildagi kapanmaz yazık falan dedi.bu arada sosyal mesafeye hiç dikkat etmiyorlar sürekli sigara iciyorlar.bide ilk hastaneden geldiğimde bebeği gormek istediler ben koronadan dolayı uyuyor diye uzak tuttum eve geçtim.sanirim bu duruma da bozuldular.eve geldim kendimi kötü hidsettim.sanki yanlarına arada inmek zorunda gibi değişik bir duygu.bu arada gecelere kadar sokakta çay yapıp oturuyorlar.dedikodu yapıyorlar.bende yeni doğum yaptığım için sakinlik istiyorum.cok açık sözlüler,müdahil insanlar onlarin ortamlarında mutlu değilim.yinede biraz indirsemmi diye kafam karıştı paylaşmak istedim
Desinler takmayin.3.5 aylik bebek hava alsa ne kadar alacak.cami acin yada balkonda guneslendirin cok cikarmak istiyorsaniz.yada kanguruyla filan parka giderek hava alabilirisiz beraber.benim cocugumu 1 yasinda anca gordu komsular.hicbiriyle muhatap olmam.hep arkamdan konusyorlar biliyorumda umruma gelmiyor.benim cocuklar artik buyudugu icin mecbur artik disari oynamaya cikariyorum goruyorum mecburen komsulari selam meraba o kadar.sevmek isteyen bile oluyor yanina goturmuyorum cocugu uzak tutuyorum.vicik vicik komsu iliskileri hep beni germistir zaten3.5 aylık bebeğim var tamda koronavirusun pik yaptığı dönemde dünyaya geldi ve bende bazı korkular kaldı.bebegimi hiç hava alsın diye bile dışarı çıkarmıyorum.esim alisveris yapiyor.ne özel aracimiz var kafa dinleyelim ıssız yere gidelim diye nede bebek arabası alabildik arabaya atıyım gezdireyim oda yok.aslinda herşeye rağmen evimde bebeğimle mutluyum bazen balkona guneslendirmek için çıkarıyorum.fakat komşularım çok laf ediyorlarmış arkamdan,cok yakın bulduğum bir komşum söyledi.aslinda hiç umursamadım.fakat dün ilk defa bahçeye çıktığımda bana bebeğini heralde 2 yasinda göreceğiz diye nisbet yaptilar,bitaneside bebeğinin bingildagi kapanmaz yazık falan dedi.bu arada sosyal mesafeye hiç dikkat etmiyorlar sürekli sigara iciyorlar.bide ilk hastaneden geldiğimde bebeği gormek istediler ben koronadan dolayı uyuyor diye uzak tuttum eve geçtim.sanirim bu duruma da bozuldular.eve geldim kendimi kötü hidsettim.sanki yanlarına arada inmek zorunda gibi değişik bir duygu.bu arada gecelere kadar sokakta çay yapıp oturuyorlar.dedikodu yapıyorlar.bende yeni doğum yaptığım için sakinlik istiyorum.cok açık sözlüler,müdahil insanlar onlarin ortamlarında mutlu değilim.yinede biraz indirsemmi diye kafam karıştı paylaşmak istedim
Eğer sana yada bebeğine bulasirsa hepsi ah çok üzüldüm vah vah geçmiş olsun deyip köşesine cekilcek. Salla gitsin. Senin ve bebeğin canından önemli mi komşularının fikirleri. Bıngıldagi kapanır korkma.d vitamini doktor verir dört aydan sonra düzenli kullanın.3.5 aylık bebeğim var tamda koronavirusun pik yaptığı dönemde dünyaya geldi ve bende bazı korkular kaldı.bebegimi hiç hava alsın diye bile dışarı çıkarmıyorum.esim alisveris yapiyor.ne özel aracimiz var kafa dinleyelim ıssız yere gidelim diye nede bebek arabası alabildik arabaya atıyım gezdireyim oda yok.aslinda herşeye rağmen evimde bebeğimle mutluyum bazen balkona guneslendirmek için çıkarıyorum.fakat komşularım çok laf ediyorlarmış arkamdan,cok yakın bulduğum bir komşum söyledi.aslinda hiç umursamadım.fakat dün ilk defa bahçeye çıktığımda bana bebeğini heralde 2 yasinda göreceğiz diye nisbet yaptilar,bitaneside bebeğinin bingildagi kapanmaz yazık falan dedi.bu arada sosyal mesafeye hiç dikkat etmiyorlar sürekli sigara iciyorlar.bide ilk hastaneden geldiğimde bebeği gormek istediler ben koronadan dolayı uyuyor diye uzak tuttum eve geçtim.sanirim bu duruma da bozuldular.eve geldim kendimi kötü hidsettim.sanki yanlarına arada inmek zorunda gibi değişik bir duygu.bu arada gecelere kadar sokakta çay yapıp oturuyorlar.dedikodu yapıyorlar.bende yeni doğum yaptığım için sakinlik istiyorum.cok açık sözlüler,müdahil insanlar onlarin ortamlarında mutlu değilim.yinede biraz indirsemmi diye kafam karıştı paylaşmak istedim
Ama 3buçuk aylık bebek ev ile dışarının ayırdına varır, yeni şekiller, yeni renkler görmesi güzel bir şey, çok da ilgilerini çekiyor.3.5 aylik bebek hava alsa ne kadar alacak.
Ben yanlis biliyorsam bilenler düzeltsin ama D vitamini guneste kalmanin 20.dakikasindan itibaren vucutta sentezlenmeye basliyor. O yuzden 15 20 dk cikarmak yeterli degil diye biliyorum. Tam sentezlemeye baslayacak 20. dakikada iceri almis oluyorsunuz.
Doktor bize de öğle vakti 20 dakika demişti.
20 dakika bile pişirir, daha fazla nasıl kalınacak ki, işe yaramıyor mu acaba?
Bize de saglik ocağındaki hemsire 10 25 dk demisti. Doktorumuza soyleyince adam gulmustu :)Bana hemsire 15 20 dakika yeterli dedi ama belki o yanlis biliyordur .
Bebeğin bingildagi nin kapanmasıyla açık havanın ilgisi varmi ki bende ona takildim konuyu okuduğumdan beri şaşırdımÖncelikle bir bebek arabası alın, sık sık açık havaya çıkarın bebeğinizi. Onun da ihtiyacı var, hem ileride çok zorlanırsınız. Dışarı çıktığında huysuzluk yapar, arabasına binmek istemez vs. Bebeğinin bıngıldağı kapanmaz diyen o kötü kalpli kan emicilerden uzak durduğunuz sürece bir şey olmaz inşallah.
O sağlık ocagindakiler hiçbirşey bilmiyor cidden.Yazin en sicak gunlerinde tabi ki kalinmaz ama benim bildigim bu. Bir de ogle vakti olmaz. Bize doktor sabah saatleri demisti. Biz kisin da hep gunesli gunlerde cikardik ve 20 dakikadan fazla kalmaya calistik.
Bize de saglik ocağındaki hemsire 10 25 dk demisti. Doktorumuza soyleyince adam gulmustu :)
Hayır doğru. Bulunduğunuz yer için doğru güneşlenme saatine bakın o saatte 10-20 güneşlendirin yeterli. Daha fazlası ve yanlış saatlerde koruyucusuz güneşlenme zararlı. Güneşlendikten sonra da banyo yapılacaksa bile sabun şampuan kullanılmamalı . Ben böyle okudum böyle biliyorum uygulayanlardan. Doğru güneşlenme saati için woto güneşlenme saati yazınBana hemsire 15 20 dakika yeterli dedi ama belki o yanlis biliyordur .
Benimki de iki aylik kendimi toplar toplamaz dışarı tenha olan açık alanlara çıkmaya başladım3.5 aylık bebeğim var tamda koronavirusun pik yaptığı dönemde dünyaya geldi ve bende bazı korkular kaldı.bebegimi hiç hava alsın diye bile dışarı çıkarmıyorum.esim alisveris yapiyor.ne özel aracimiz var kafa dinleyelim ıssız yere gidelim diye nede bebek arabası alabildik arabaya atıyım gezdireyim oda yok.aslinda herşeye rağmen evimde bebeğimle mutluyum bazen balkona guneslendirmek için çıkarıyorum.fakat komşularım çok laf ediyorlarmış arkamdan,cok yakın bulduğum bir komşum söyledi.aslinda hiç umursamadım.fakat dün ilk defa bahçeye çıktığımda bana bebeğini heralde 2 yasinda göreceğiz diye nisbet yaptilar,bitaneside bebeğinin bingildagi kapanmaz yazık falan dedi.bu arada sosyal mesafeye hiç dikkat etmiyorlar sürekli sigara iciyorlar.bide ilk hastaneden geldiğimde bebeği gormek istediler ben koronadan dolayı uyuyor diye uzak tuttum eve geçtim.sanirim bu duruma da bozuldular.eve geldim kendimi kötü hidsettim.sanki yanlarına arada inmek zorunda gibi değişik bir duygu.bu arada gecelere kadar sokakta çay yapıp oturuyorlar.dedikodu yapıyorlar.bende yeni doğum yaptığım için sakinlik istiyorum.cok açık sözlüler,müdahil insanlar onlarin ortamlarında mutlu değilim.yinede biraz indirsemmi diye kafam karıştı paylaşmak istedim
Hayır doğru. Bulunduğunuz yer için doğru güneşlenme saatine bakın o saatte 10-20 güneşlendirin yeterli. Daha fazlası ve yanlış saatlerde koruyucusuz güneşlenme zararlı. Güneşlendikten sonra da banyo yapılacaksa bile sabun şampuan kullanılmamalı . Ben böyle okudum böyle biliyorum uygulayanlardan. Doğru güneşlenme saati için woto güneşlenme saati yazın
Kusura bakmayın ama doktorunuz kendisine gülsün biraz kendini güncellesin. Güneşten gelen UVA ve uvb ışınları var. Biz d vitamini sentezlemek için uvb ışınlarından en iyi yararlanabileceğimiz saat olan öğle saatinde ve bulunduğumuz bölgeye göre en uygun olduğu saat aralığında güneşlenmeliyiz. Max 20 dk. Fazla kalınacak ise koruyucu kullanılmalıYazin en sicak gunlerinde tabi ki kalinmaz ama benim bildigim bu. Bir de ogle vakti olmaz. Bize doktor sabah saatleri demisti. Biz kisin da hep gunesli gunlerde cikardik ve 20 dakikadan fazla kalmaya calistik.
Bize de saglik ocağındaki hemsire 10 25 dk demisti. Doktorumuza soyleyince adam gulmustu :)
Hayır doğru. Bulunduğunuz yer için doğru güneşlenme saatine bakın o saatte 10-20 güneşlendirin yeterli. Daha fazlası ve yanlış saatlerde koruyucusuz güneşlenme zararlı. Güneşlendikten sonra da banyo yapılacaksa bile sabun şampuan kullanılmamalı . Ben böyle okudum böyle biliyorum uygulayanlardan. Doğru güneşlenme saati için woto güneşlenme saati yazın
Biz saat 14.30 gibi cikip 14.45 gibi giriyoruz . Fazlasi bende başağrısı göz ağrısı yapiyor zaten.
Rica ederimSöylediginiz uygulamada 12.46 13.06 yaziyor. Çok tesekkür ederim bilgilendirme için
Bebeği yaklaştırmayın kimseye böyle bir dönemde. İstedikleri kadar laf etsinler. Zaten bu tip insanlar yüzünden azalması şu vaka sayıları. Ama yazın bitmesine az kaldı. Bebek arabası yoksa bir kanguru alıp evin etrafında insanların az olduğu yerde, insanlara yaklaşmadan hava aldırabilrisiniz. Benim oğlum 12 aylık komşularımın hiç öyle bir baskısı yok, üstelik kendileri de misaifirliğe gitmiyor, birbirleriyle kapıdan uzaktan konuşuyorlar. Bebeğimi dışarı çıkardığımda da balkondan sesleniyorlar. Biraz bilinç meselesi.. Siz tavrınızdan ödün vermeyin ama hava çok sıcakken, yakıcı güneşin gittiği akşam saatlerine yakın çıkarın bence.3.5 aylık bebeğim var tamda koronavirusun pik yaptığı dönemde dünyaya geldi ve bende bazı korkular kaldı.bebegimi hiç hava alsın diye bile dışarı çıkarmıyorum.esim alisveris yapiyor.ne özel aracimiz var kafa dinleyelim ıssız yere gidelim diye nede bebek arabası alabildik arabaya atıyım gezdireyim oda yok.aslinda herşeye rağmen evimde bebeğimle mutluyum bazen balkona guneslendirmek için çıkarıyorum.fakat komşularım çok laf ediyorlarmış arkamdan,cok yakın bulduğum bir komşum söyledi.aslinda hiç umursamadım.fakat dün ilk defa bahçeye çıktığımda bana bebeğini heralde 2 yasinda göreceğiz diye nisbet yaptilar,bitaneside bebeğinin bingildagi kapanmaz yazık falan dedi.bu arada sosyal mesafeye hiç dikkat etmiyorlar sürekli sigara iciyorlar.bide ilk hastaneden geldiğimde bebeği gormek istediler ben koronadan dolayı uyuyor diye uzak tuttum eve geçtim.sanirim bu duruma da bozuldular.eve geldim kendimi kötü hidsettim.sanki yanlarına arada inmek zorunda gibi değişik bir duygu.bu arada gecelere kadar sokakta çay yapıp oturuyorlar.dedikodu yapıyorlar.bende yeni doğum yaptığım için sakinlik istiyorum.cok açık sözlüler,müdahil insanlar onlarin ortamlarında mutlu değilim.yinede biraz indirsemmi diye kafam karıştı paylaşmak istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?