Kış güneşinin d vitamini açısından faydası yok diye biliyorum.Yazin en sicak gunlerinde tabi ki kalinmaz ama benim bildigim bu. Bir de ogle vakti olmaz. Bize doktor sabah saatleri demisti. Biz kisin da hep gunesli gunlerde cikardik ve 20 dakikadan fazla kalmaya calistik.
Bize de saglik ocağındaki hemsire 10 25 dk demisti. Doktorumuza soyleyince adam gulmustu :)
Evet bana daha 4 aylikken bingildagi kapanmis kapanacak dedi. Panik yaptirdilar. Dr a goturduk hemen. Burda 2 parmak aciklik var ne kapanmasi dedi. Bize de oyle gelmisti ama ilk cocuk olunca ve hemsireden duyunca insan panik oluyor. Sonra yine 6 aylik olmadan snein sütün yok devam sütü veriyorsun ek gidaya geçebilirsin deyince anladim guvenmemem gerektigini.O sağlık ocagindakiler hiçbirşey bilmiyor cidden.
Ay şaka gibi gercekten. Bişy bilmeden panik yaptırıyorlar. 6 aylik olmadan ek gıdaya geçmek nedir ya. Gerçi bazı bebek geçiyormuş herhalde. Bana da aynısını yaptılar bebegin topuk kanında bi değer sınırda cıkmış Allah tan tedavisi var beni arıyor bilmemnereye sevk ediliyorsnuz doktor bey imzaladı falan filan. Usluplari da kötü. Ben aşı olayi olmasa önünden geçmem saglik ocağının.Evet bana daha 4 aylikken bingildagi kapanmis kapanacak dedi. Panik yaptirdilar. Dr a goturduk hemen. Burda 2 parmak aciklik var ne kapanmasi dedi. Bize de oyle gelmisti ama ilk cocuk olunca ve hemsireden duyunca insan panik oluyor. Sonra yine 6 aylik olmadan snein sütün yok devam sütü veriyorsun ek gidaya geçebilirsin deyince anladim guvenmemem gerektigini.
Kusura bakmayın ama doktorunuz kendisine gülsün biraz kendini güncellesin. Güneşten gelen UVA ve uvb ışınları var. Biz d vitamini sentezlemek için uvb ışınlarından en iyi yararlanabileceğimiz saat olan öğle saatinde ve bulunduğumuz bölgeye göre en uygun olduğu saat aralığında güneşlenmeliyiz. Max 20 dk. Fazla kalınacak ise koruyucu kullanılmalı
Ay şaka gibi gercekten. Bişy bilmeden panik yaptırıyorlar. 6 aylik olmadan ek gıdaya geçmek nedir ya. Gerçi bazı bebek geçiyormuş herhalde. Bana da aynısını yaptılar bebegin topuk kanında bi değer sınırda cıkmış Allah tan tedavisi var beni arıyor bilmemnereye sevk ediliyorsnuz doktor bey imzaladı falan filan. Usluplari da kötü. Ben aşı olayi olmasa önünden geçmem saglik ocağının.
Kış güneşinin d vitamini açısından faydası yok diye biliyorum.
Hava almak için çıkılmalı elbette.
Benim de 20 günlük bebeğim var bende mesela 10 gun sonra falan çıkarabilir miyim ki erken mi olur bende merak ediyorum bu meseleyi ..Şu yeni kelimesinin bu forumdaki anlamını gerçekten merak ediyorum. 3.5 ay geçmiş yeni doğum olmuyor bence. Geçenlerde bir üye 4 yıldır evliydi yeni evli sayılırız yazmıştı şok olmuştum.
Konuya gelince komşularınızla istemezseniz görüşmeyin mecbur değilsiniz ama çocuğu dışarı çıkartın. İleride çok büyük sıkıntılar yaşarsınız. Temiz havaya, güneşe, hatta mikroba bile ihtiyacı var bebeğinizin. Açık havada yürüyün mutlaka her gün
Benim de 20 günlük bebeğim var bende mesela 10 gun sonra falan çıkarabilir miyim ki erken mi olur bende merak ediyorum bu meseleyi ..
Doğru tabi avm falan olmaz. Peki hosuna gidiyor muydu bebegin?Doktorum bana ilk bir ay kalabalık, havasız avm gibi yerlere götürmeyin dedi sadece. Sitenin içinde dolaştırıyordum ben birkaç tur atıp dönüyorduk maksimum 15 dakika kadar da olsa çıkartıyordum dışarı.
20 dakikadan önce sentezlenmediği bilgisi doğru değil.Siz attığım linke konumunuzu yazıp kendi ilinize göre saat aralığına bakın. Örneğin benim bulunduğum yer 12:58-13:18 gibi. Böyle yaklaşık 20 dk bir aralık verecek.Saat 10.00 15.00 araligiymis. Peki 20 dakikadan once sentezlenmiyorsa 20 dakika kalmanin anlami var mi ki?
Doğru tabi avm falan olmaz. Peki hosuna gidiyor muydu bebegin?Bende o zaman başlayım bari gerci cok sıcaklara denk geldik. Deniz olan memleketteyim deniz kenarı da iyi gelebilir bebege bebek arabasında. Korona dan korkuyorum ya. Biz hep evdeyiz klimada. Hoş değil. Ne bilim kimsede bise demiyor acemiyim yalnızım bi de
Çok teşekkür ederimRenkler, değişik sesler dikkatini çekiyordu etrafa bakıyordu hep, aslında ondan çok benim hoşuma gidiyordu dışarı çıkmış olmakaçık havada dikkat ederseniz bir şey olmaz, tam güneşin tepede olmadığı saatler çıkartın biraz size de değişiklik olur. Burda anne bebek üzerine forumlar da var oraya da yazabilirsiniz, yardımcı oluruz biz size :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?