Bebeği boğulma tehlikesi yaşayanlar yardım!

Tomris12345

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2016
72
23
88
38
Kızlar benim bebeğim tam.1 aylık 3 gündür emerken bir tikaniyor kaldırıp sırtına vuruyorm yok fayda vermiyor gözler fln gidiyor nefesi kesiliyor bildiginiz kucağım da panikle sağa sola koşmaya başlıyorum yüz üstü çevirip vurdum bu gun kustu sonra açıldı normal mi hu boğulack diye emzirme istemiyorum çok korkuyorum bilen varsa yardım etsin bana bu normal mi

Sütünüz fazla mı geliyor acaba?
Önemli bişey değildr inşallah, güle güle büyütün. Uzanarak emziriyosanız belkü ondanda olabilir.

Yok oturarak emziriyorum süt fazla Sağdım bende ama ona rağmen böyle tikandiginda ne yapmalıyım çok kötü oluyor:cry:

Canim aynisini ben hergun yasiyorum.oğlum 3.ayina giricek hala ayni.sutum biraz fazla akmasin hemen boğulur.ters çevirip sirtina vuruyorum biraz orta sertlikte .çok tikanirsada burada bi gazi okumuştum topuğunu sikin aglatin diye.çok tikanirsada öyle yapiyorum.çeken bilir diken ustundeyim birşey olucak diye odum kopuyor.

Birde sütten ziyade bibronla mamada veriyorum ondada tikaniyor.doktora söyledim normal olduğunu söyledi bebeklerinin genelinin boyle olduğundan bahsetti.artik bende normal karsiliyorum .tabii dikkat şart sogukkanli olmak lazim.

Bende doktora gittim boguluyor diyorum o kadar olamaz yan çevir sırtına vur tamam dedi denedim bi işe yaramadı bebeğim kendi de korkuyor ağlıyor sonra Dr Meral etme alisacak dedi ama gel de bana sor

Bebeğimde hiç öyle birşey yaşamadım ama ben olsam panik olurdum.

Bir bebek hemşiresinden falan nasıl müdahale edileceğini mi öğrenseniz acaba?

Normal ilkyardım eğitimi bebeklerde tam olarak uygulanamayabilir.

Kızlar sırtına vurmamalısınız. Sırtında yukarı doğru sıvazlama hareketi yapmalısınız. YouTube da bir sürü video var. İzlemenizi tavsiye ederim. Benim bebeğiminde genzine kaçardı süt.

Kızlar benim bebeğim tam.1 aylık 3 gündür emerken bir tikaniyor kaldırıp sırtına vuruyorm yok fayda vermiyor gözler fln gidiyor nefesi kesiliyor bildiginiz kucağım da panikle sağa sola koşmaya başlıyorum yüz üstü çevirip vurdum bu gun kustu sonra açıldı normal mi hu boğulack diye emzirme istemiyorum çok korkuyorum bilen varsa yardım etsin bana bu normal mi
dik tut hafif sirtina vur ve yuzune ufle inda kendine gelir.sutun tazyiklidr emzirmedn once biraz sagip ver.dik emzir

Sütünüz fazla geliyordur normalde artık emzirmede makaslayarak tutmayın memeyi diyoruz ama sizinki gibi durumlarda makaslayın akışı biraz olsun azaltırsınız ya da emzirmeden önce biraz sağın. Bebeğiniz boğuluyor gibi oluyorsa elinizin ya da dizinizin üstüne yüz üstü koyun diğer elinizle sırtını aşağıdan yukarı sıvazlayın vurmayın akciğerlere süt kaçmasına neden olabilir ilerki dönemlerde enfeksiyonla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz

Back
X