• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebegi kendime nasil alistirabilirim?

daha kucucuk yavrucak benimde 2 kizim var uc yasinda ve iki yasinda
lutfen sabirli olun iyi bir halasiniz belli
anasi olmayanin babasi olmaz derler
baba calisiyor calismak zorunda ve siz varsiniz kucaginizi yureginizi actiniz
biraz sabirli olun size alisacaktir gezmeye gitti hemen gelmeyecek deyin annesini sorarsa
geldiginde ben sana soylerim diyim
saclarini oksayin bagriniza basin
anne degilsiniz diye soyluyorum haddimi asmak istemem
ama kizimi bagrima basip saclarini oksadigimda cok hosuna gidiyor
Tabi ki soyleyin bunlari duymak istiyorum... Bu yasima kadar bir bebegi kucagima alip opmekten baska deneyimim yok maalesef... Onu cok mutlu etmek istiyorum...

edaligeceler üc yas zor bir yas inanin
insanin annesi bile sinir olur kimi zaman bagirir sinirlenir tepkilenir
ama sonucta o cocuk anne kizsada yine annesine gider
anneye sokulur nazi anneye gecer
ve o cocuk ne yaparsa yapsin anne cocugunu sevmeye devam eder
sabrini zorlar sabir gosterir
sizdeki sorun bu ozellikleri tasimayan bir annenin var olusu ve
deneyimsiz genc bir bayanin bir cocuga bakma sorumlulugu almasi
bunu iyi niyetinizle ustesinden geleceksiniz
peki siz gecici bir suremi bakacaksiniz? yoksa ilerde plan degisiklikleri olacakmi?
pedagoga kesinlikle goturun sizde bazi konularda aydinlanirsiniz
annesi yok diye tabii her istedigi olmayacak
otoritede gerekiyor ama sefkat en onemlisi
yemek yemek istemiyormu zorlamayin
sofrayi kaldirin onuda gidip gelin yanagindan opun
hem sefkati gorsun hem otoriteyi gorsun
iki corap arasinda secimm yapmasini isteyin
resim cizmesini isteyin
saclarinin cok guzel oldugunu soyleyin
kendini onemli hissetsin saygi duyuldugunu hissetsin
anne konusunda bilmiyorum ama en iyisi uzaga gezmeye gittigini
ne zaman gelecegini bilmediginizi o gelene kadar siz ona arkadas olacaginizi soyleyin

edaligeceler üc yas zor bir yas inanin
insanin annesi bile sinir olur kimi zaman bagirir sinirlenir tepkilenir
ama sonucta o cocuk anne kizsada yine annesine gider
anneye sokulur nazi anneye gecer
ve o cocuk ne yaparsa yapsin anne cocugunu sevmeye devam eder
sabrini zorlar sabir gosterir
sizdeki sorun bu ozellikleri tasimayan bir annenin var olusu ve
deneyimsiz genc bir bayanin bir cocuga bakma sorumlulugu almasi
bunu iyi niyetinizle ustesinden geleceksiniz
peki siz gecici bir suremi bakacaksiniz? yoksa ilerde plan degisiklikleri olacakmi?
pedagoga kesinlikle goturun sizde bazi konularda aydinlanirsiniz
annesi yok diye tabii her istedigi olmayacak
otoritede gerekiyor ama sefkat en onemlisi
yemek yemek istemiyormu zorlamayin
sofrayi kaldirin onuda gidip gelin yanagindan opun
hem sefkati gorsun hem otoriteyi gorsun
iki corap arasinda secimm yapmasini isteyin
resim cizmesini isteyin
saclarinin cok guzel oldugunu soyleyin
kendini onemli hissetsin saygi duyuldugunu hissetsin
anne konusunda bilmiyorum ama en iyisi uzaga gezmeye gittigini
ne zaman gelecegini bilmediginizi o gelene kadar siz ona arkadas olacaginizi soyleyin
Size biraz acik olmak,icimi acmak istiyorum..cok yakin geldiniz bana...
Simdiden hakkinizi helal edin...

Oncelikle esim de bende allahim nasip ederse hep bakmak istiyoruz...imkanimizda var... Calismiyorum da...

Kac gundur morelim hic iyi degil
Buyuk bir sorumlulugun altina girdim
Kalkmam lazim...
Oglen 12 den once kalkmayan ben
Sabahin korunde dikiliyorum ayaga onunla birlikte... Acuktigim da bi tost yapip yiyen ben uc ogun eksiksiz yemek hazirliyorum ona... Benim de hayatim cok degisti...

Birde ustune bebis cok agresif olunca(normal olarak)oturup agliyorum onunla birlikte...
Annesini dakika da bir soruyor ve verdigim cevapla tatmin olmayip tekrar soruyor... Onu biraktigini,donmeyecegini bildigim icin uzulup sinirleniyorum... Oda fark ediyor kizgin bir sekilde soruyor artik...
Birazdan uyandirip ,parka goturecem
Yasadigimiz köyu gezdiricem...insallah hosuna gider...

Bu bebisin poposunda iki tane sigara izi var...annesi tarafindan... Dovuluyormusta...
Bosanmalari bu sebeblerden...
Cok kotuyum...

Ahhhh yavrummmmmm.bunasil anneee,istememdiyor..kizben olurummm.isterkocam beni oldursun,istertum pislikleri yapsin,aklimiza gelmiyecek tum kotulukleri..ben yavrumdan vazgecermiyimmm.allahim bu nasil anne.
Acaba anne esinedersvermek amaciylami boyledavraniyor.anliyamadim.

Ay ne olur onu cok sevinnsizhalsisiniz zaten,kotu davranmazsiniz ama .....offfff nediyecegimi bilemedim.

allah sizden ve sizin gibi insanlardan razi olsun.yavru icin cok uzuldum kuzum benim.allah o anayida bildigi gibi yaspsin.samimi davran al kucagina op kokla kalbini ac yavruya zamanla senden gordugu ilgi sevgiyle anasini unutur seni anasi yerine koyar ama zaman lazim

cok etkilendim durumunuzdan. iki bucuk yasinda kizim var, arkadasin dedigi gibi zor bir donem bu yaslarda ergenlik gibi bir donemden geciyorlar. kendi kizima tahammul edemiyorum bazen, sinirlenip sesimi yukselttigim oluyor ama o yine kollarini acip bana gelmek istiyor. inanin bu onu ben dogurdugum icin degil, ama ben baktigim, emek verdigim ve sevdigimi bildigi icin. siz de sabirli ve sakin olursaniz, ne olursa olsun onu sevdiginizi ve terk etmeyeceginizi ona hissettirirseniz uzun vadede sizinle de ayni sekilde olacaktir. zavalli bebek ne travmalar atlatmis bu yasinda. umarim size baglanir ve ayrilmak zorunda kalmazsiniz. cok zor biliyorum ama ne olur sabirli olun sinirlenmemeye calisin. en cok sefkate ve guvene ihtiyaci var.

Koşullarını, psikolojisini bilemediğimiz için anne hakkında yorum yapamam.
Evladının menfaati için bağrına taş basmış olması da muhtemel.
Yaşam tüm zorluklara rağmen var olma çabasıdır.
Çocuklar güven hissettiklerinde kolay uyum sağlarlar.
Annesi hakkında olumsuz birşeyler işitmezse hayallerindeki melek anne figürüyle hasret giderebilir.
Hayat, hesap kitap yapmamıza izin vermez. Doğal akışını sürdürür.
Yeğeninizi olumlu duygularla besleyerek korkulardan koruyabilirsiniz.
Güzellikler diliyorum.

edaligeceler neler diyorsunuz siz? sigara izimi?
zaten oyle bir anne yaninda kalmamali o zaman..
ve siz madem istiyorsunuz bakabilirsiniz evlisiniz ve esinizte istiyor
biraz daha sabir gostererek ustesinden gelebilirsiniz
oncelikle yigeniniz kan baginiz var biraz daha kolay olacaktir

cocugun gelisiyle hayat duzeniniz degistigi icin gozunuz korkmustur dogal olarak
ama daha kötü olmaz daha iyi olur düzeniniz bu yönden bakin
en önemlisi bir cocugun gelecegi söz konusu olunca zamanla eski rahatliginizin
pek bir önemi kalmayacagini anlayacaksiniz

pedagoga gidin en iyisi bu ve gelecekle ilgili kararlarinizi iyice dusunun
"ben bu cocugun sorumlulugunu uzun bir sure alamayacagim" diyeceginiz günü erteleyin
yapamayacaginizi anladiginizda baska careler arayacaksiniz cocugun babasiyla
yada "ben bu cocugu kendi cocugum bilip sevecegim ben buyutecegim" diye karar verdiginiz zaman
annenin bir an cikip cocugu istiyorum
yada babanin evlenip cocugu geri alma ihtimalini
yada esinizin ilerdeki zamanlarda istemiyorum artik deme ihtimalini herseyi dusuneceksiniz

maalesef rahat bir hayatimiz oldugunu dusundugumuz an hersey tepetaklak olabiliyor
ciddi sorumluluklar karsisinda kalabiliyoruz buda hayatin aci gercekleri
bizi sinayan olaylar kendimizle karsi karsiya gelecegimiz durumlar
bu yuzden imkanlariniz dogrultusunda gereken destegi alin
yurtdisinaysaniz 2.5 yasindan itibaren krese basladigi icin cocuklar krese birakabilirsiniz
yada turkiyedeyseniz durumunuz iyiyse (babasininda destegiyle ) iyi bir krese verebilirsiniz
yarim günden baslayarak..

anneleri tarafindan dövülen hirpalanan cocuklarda gozlemledigim bir sey var
annelerine daha bagli oluyorlar ('ki bahsettigimiz yavru daha 3 yasinda)
terkedildigini anlamistir icten ice babasida yok büsbütün icten kendini kimsesiz hisseder
hircinlasir tepkisini aglamak yerine kizarak yemek yemeyerek "hayir" diyerek
kotu kotu bakarak verir cunku o minicik beyni daha algilamamistir olanlari
kendini koruma icgudusuyle inatlasir siz ona yenilmeyin
kararli durun karsisinda sizi zayif gormesin aglamayin karsisinda caresiz durmayin
(gidin baska odada aglayin)
buyuk bir insan gibi konusun onunla
bas edemediginiz zamanlarda israrla anlamak istemediginde yada ayni sorulari sordugunda
kararli bi sekilde parka gidelimmi yada sunu yapmak istermisin
yada bunu izlemek istermisin diyin
o hayir dediginde sen bilirsin diyip öpün ve kendi isinize bakin

sayfalarca yazabilirim ama yine yetersiz kalacagim sonucta
bu zor durumla kararla kalacak olan sizsiniz
ama herseyin mutlaka bir caresi vardir
kimse sizi suclayamaz sorumluluktan vazgecerseniz
ama unutmayin biraz sabirla aranizda muhtesem bir bag olusacaktir
ve bence bu durumda en guvenli sizin yaniniz

Allah sizden de sizin gibi insanlardan da razi olsun. Sevgi dolu vefakar birine benziyorsunuz. O yasta bir cocukla ilgilenmek celik gibi sinirlere sahip olmayi gerektirir. Kaldiki ozel bir durumunuz var. Sevginizi o yavruya gosterirken arada sinirlendiginizde sakin vicdan azabi cekmeyin. Zira anne olarak biz de cocuk buyuttuk, kizdik da vurduk da bagirdik da, oturup birlikte agladik da. Cocuklar oyle enteresanlar ki, ne kadar kizsanizda ona verdiginiz kosulsuz sevgi nedeniyle sizi hep sevecektir. Biraz sabirla tum zorluklari asacaginiza inaniyor. Allah yardimciniz olsun..

Allah sizden de sizin gibi insanlardan da razi olsun. Sevgi dolu vefakar birine benziyorsunuz. O yasta bir cocukla ilgilenmek celik gibi sinirlere sahip olmayi gerektirir. Kaldiki ozel bir durumunuz var. Sevginizi o yavruya gosterirken arada sinirlendiginizde sakin vicdan azabi cekmeyin. Zira anne olarak biz de cocuk buyuttuk, kizdik da vurduk da bagirdik da, oturup birlikte agladik da. Cocuklar oyle enteresanlar ki, ne kadar kizsanizda ona verdiginiz kosulsuz sevgi nedeniyle sizi hep sevecektir. Biraz sabirla tum zorluklari asacaginiza inaniyor. Allah yardimciniz olsun..
Amin,cok cok tesekkurler..

edaligeceler neler diyorsunuz siz? sigara izimi?
zaten oyle bir anne yaninda kalmamali o zaman..
ve siz madem istiyorsunuz bakabilirsiniz evlisiniz ve esinizte istiyor
biraz daha sabir gostererek ustesinden gelebilirsiniz
oncelikle yigeniniz kan baginiz var biraz daha kolay olacaktir

cocugun gelisiyle hayat duzeniniz degistigi icin gozunuz korkmustur dogal olarak
ama daha kötü olmaz daha iyi olur düzeniniz bu yönden bakin
en önemlisi bir cocugun gelecegi söz konusu olunca zamanla eski rahatliginizin
pek bir önemi kalmayacagini anlayacaksiniz

pedagoga gidin en iyisi bu ve gelecekle ilgili kararlarinizi iyice dusunun
"ben bu cocugun sorumlulugunu uzun bir sure alamayacagim" diyeceginiz günü erteleyin
yapamayacaginizi anladiginizda baska careler arayacaksiniz cocugun babasiyla
yada "ben bu cocugu kendi cocugum bilip sevecegim ben buyutecegim" diye karar verdiginiz zaman
annenin bir an cikip cocugu istiyorum
yada babanin evlenip cocugu geri alma ihtimalini
yada esinizin ilerdeki zamanlarda istemiyorum artik deme ihtimalini herseyi dusuneceksiniz

maalesef rahat bir hayatimiz oldugunu dusundugumuz an hersey tepetaklak olabiliyor
ciddi sorumluluklar karsisinda kalabiliyoruz buda hayatin aci gercekleri
bizi sinayan olaylar kendimizle karsi karsiya gelecegimiz durumlar
bu yuzden imkanlariniz dogrultusunda gereken destegi alin
yurtdisinaysaniz 2.5 yasindan itibaren krese basladigi icin cocuklar krese birakabilirsiniz
yada turkiyedeyseniz durumunuz iyiyse (babasininda destegiyle ) iyi bir krese verebilirsiniz
yarim günden baslayarak..

anneleri tarafindan dövülen hirpalanan cocuklarda gozlemledigim bir sey var
annelerine daha bagli oluyorlar ('ki bahsettigimiz yavru daha 3 yasinda)
terkedildigini anlamistir icten ice babasida yok büsbütün icten kendini kimsesiz hisseder
hircinlasir tepkisini aglamak yerine kizarak yemek yemeyerek "hayir" diyerek
kotu kotu bakarak verir cunku o minicik beyni daha algilamamistir olanlari
kendini koruma icgudusuyle inatlasir siz ona yenilmeyin
kararli durun karsisinda sizi zayif gormesin aglamayin karsisinda caresiz durmayin
(gidin baska odada aglayin)
buyuk bir insan gibi konusun onunla
bas edemediginiz zamanlarda israrla anlamak istemediginde yada ayni sorulari sordugunda
kararli bi sekilde parka gidelimmi yada sunu yapmak istermisin
yada bunu izlemek istermisin diyin
o hayir dediginde sen bilirsin diyip öpün ve kendi isinize bakin

sayfalarca yazabilirim ama yine yetersiz kalacagim sonucta
bu zor durumla kararla kalacak olan sizsiniz
ama herseyin mutlaka bir caresi vardir
kimse sizi suclayamaz sorumluluktan vazgecerseniz
ama unutmayin biraz sabirla aranizda muhtesem bir bag olusacaktir
ve bence bu durumda en guvenli sizin yaniniz
Evlense dahi vermem... Annesi istemezken baska bir kadinin istemesi imkansiz gibi geliyor...ona artik kotu davranilmasini kaldiramam,kardesimede guvenmiyorum.. Kac gundur hic aramadi bile... Iki sefer ben aradim acmadi,mesaj atti mesgulum sonra donerim diye donmedi de...

Ne sansli ki siz varsiniz.daha bu sabah eski bir tanidigimizin bodandigin,iki tarafinda cocugu istemeyip yurda verdigini duydum.adam yurdisina gidip yeni bir hayat kurmus.ksdinda burada calisip hayatini yasiyomus.
Zoraki bakiyor olabilirsiniz buda sizin sucunuz degil.ama gercekten yurekten seviyosaniz cocuk bunu hissedecek ve cok kisa zamanda kabullenecektir bence.

iy
Evlense dahi vermem... Annesi istemezken baska bir kadinin istemesi imkansiz gibi geliyor...ona artik kotu davranilmasini kaldiramam,kardesimede guvenmiyorum.. Kac gundur hic aramadi bile... Iki sefer ben aradim acmadi,mesaj atti mesgulum sonra donerim diye donmedi de...

annesi olmayanin babasi olmaz iste
ama siz varsiniz artik gozyaslarimi tutamadim bu son yazdiginizdaki kararliligi gorunce

bu yuzden hayatinizdaki degisikliklerin önemi olmayacak inanin bana
sadece bu surecte tecrubeniz artana kadar bir bag olusturana kadar biraz sinirleriniz bozulacak (uyku duzen degisikligi, yemek, yorgunluk, sorumluluk)
biraz daha sabir ve kararlilik hersey yoluna gidecek
imkanlariniz varsa destek alin
ve arkadasin dedigi gibide gercekten Allah sizden razi olsun..
sorunlu ebeveynlerin elinde kalmis cocuklarin önüne hep sizler gibi halalar koruyucu melekler cikarsin

sigara izimi :'(

yavrum benimm, kendine bunu yapan birini sorup duruyor oylemi sabah aksam, tuyleirm urperdi o mesaji okuyunca .. nolur istesede vermeyin :(
kuçucuk çocuk neler yasamis,ne travmalr gormus onun izini silmen zor olacak ama istersen onu sevrsen beraber basarabilirsiniz ..

çocuga gelince parka goturmek guzel fikir $ansinizdan havalar soguyor artik , gunluk guneslik hava gibi olmaz gezmler, siz çiksaniz çocuk disarda yalniz kalir , benim çocuklar park bos olunce istemiyolar geri dönüp eve geliyoruz

bu yastaki çocuklar agresif olur biraz , bide ona yapilanlari gorunce normal olsa $a$arim zaten ..

oyuncaklar deneyebilirsin,varsa konu komsunda yasiti çocuk arkadas olarak oyntabilirisniz
çocugu istemeyen yaratik bezinide çiakrmamistir kesin, onla ugrasmak için sabir lazim biraz ..
konusmasinda sorun yok galiba bu guzel en azindan içini sana dokebilir, sevmediginide sevdiginide soyleyebilir ..

ne sevdigini bulursan yemek olayi o kadar zor olmaz ,

kahvaltida ne sveiyor onu ke$fetmen lazim oda deneme yanilma yoluyla
annesi oalcak varligi arayip sor ne yer ne sever diye bari bunu yapsin insan olsun iki dakika ..

meyva, kek , turu seyleri seviyorsa ara ogun yaparsin .. çorba yaparken fazla yap , yanina kofte tavuk vs ekledinmi tamamdir .. istemediginde zorlama ,acikinca yer vbuyuk ihitmalle ..

makarna sever çocuklar , yogurtlu ketçapli vs , sana oglen yemegi için alternatif bulmaya çalisiyorum , aksam yemegine zaten kocanla kendine hazirliyorsun onda bi sorun yoktur ..

abur cuburu sever çocuklar ama onu yerse yemek yemez istahi kapanir .. ama yemekden sonra odul oalrak verebilirisn her zaman odule alistirmak iyi deil arada sunarsin oyle seyler ..

Her çocuk farklı tabi ama genelde kendi kendilerine yiyebilecekleri ufak yiyecekleri daha çok seviyor çocuklar, bebek havuçlar, çengelköy salatalıkları, meyve dilimleri, belki arada patates kızartması, minik sarma börekler kendi kendine oyalanırken (Resim, tv vs) bunları hazırlayıp yanına bırakırsanız atıştırır belki. Olmadı oyuncaklı, figürlü tabaklar hazırlamayı deneyin.

Tavır olarak ise mümkün oldukça neşeli, oyuncu bir tavır takınmaya çalışın, yanında ağlamamaya, depresif durmamaya çalışın. Beraber hayvan sevmek, toprakla oynamak, ağaçtan birşeyler toplamak, kuyudan su çekmek gibi daha önce yapmadığı onu heyecanlandıracak birşeyler yapmayı deneyin. Aslında yaşı küçük olduğu için işiniz kolay hayat deneyimleri az olduğundan herşeye heyecanla yaklaşıyorlar, biraz oyuncu bir tavırla makineye çamaşır atmayı bile eğlenceli bir aktivite haline getirebilirsiniz. Fışfış kayıkçı, bir keserim var, alacaböcek gibi şarkılı-fiziksel çocuk oyunlarını da seviyorlar genelde.

Kardesinize saglam bir firca cekin bence. Bebek zaten annesiz, bir de babasiz mi olsun ? Bari kardesiniz aklini basina alsin.

sigara izimi :'(

yavrum benimm, kendine bunu yapan birini sorup duruyor oylemi sabah aksam, tuyleirm urperdi o mesaji okuyunca .. nolur istesede vermeyin :KK43:
kuçucuk çocuk neler yasamis,ne travmalr gormus onun izini silmen zor olacak ama istersen onu sevrsen beraber basarabilirsiniz ..

çocuga gelince parka goturmek guzel fikir $ansinizdan havalar soguyor artik , gunluk guneslik hava gibi olmaz gezmler, siz çiksaniz çocuk disarda yalniz kalir , benim çocuklar park bos olunce istemiyolar geri dönüp eve geliyoruz

bu yastaki çocuklar agresif olur biraz , bide ona yapilanlari gorunce normal olsa $a$arim zaten ..

oyuncaklar deneyebilirsin,varsa konu komsunda yasiti çocuk arkadas olarak oyntabilirisniz
çocugu istemeyen yaratik bezinide çiakrmamistir kesin, onla ugrasmak için sabir lazim biraz ..
konusmasinda sorun yok galiba bu guzel en azindan içini sana dokebilir, sevmediginide sevdiginide soyleyebilir ..

ne sevdigini bulursan yemek olayi o kadar zor olmaz ,

kahvaltida ne sveiyor onu ke$fetmen lazim oda deneme yanilma yoluyla
annesi oalcak varligi arayip sor ne yer ne sever diye bari bunu yapsin insan olsun iki dakika ..

meyva, kek , turu seyleri seviyorsa ara ogun yaparsin .. çorba yaparken fazla yap , yanina kofte tavuk vs ekledinmi tamamdir .. istemediginde zorlama ,acikinca yer vbuyuk ihitmalle ..

makarna sever çocuklar , yogurtlu ketçapli vs , sana oglen yemegi için alternatif bulmaya çalisiyorum , aksam yemegine zaten kocanla kendine hazirliyorsun onda bi sorun yoktur ..

abur cuburu sever çocuklar ama onu yerse yemek yemez istahi kapanir .. ama yemekden sonra odul oalrak verebilirisn her zaman odule alistirmak iyi deil arada sunarsin oyle seyler ..
Cok tesekkurler gercekten faydali bi yazi yazdiniz benim icin,not ettim tek tek...

Kardesim ve esi bosandilar...3yasinda cocuklari var... Kadin cocugu kesinlikle istemiyor...
Kardesim de sabah 8 aksam 10 bir calisma saati var ve mumkun degil bakmasi... Bakiciya sicak bakmiyor cunku sabahtan aksama tanimadigin birine cocugu emanet etmek cesaret...
Total de ben de kaliyor yegenim 4 gun bugun oldu...
Ama hep annesini soruyor
Onu istiyor...
Yemek yemiyor ben verirsem
Ancak zorluyorum,ozaman da iyice soguyor benden...
Annesini tek bir kez aradim
Ne yaparsan yap benim bir cocugum yok,benim oyle bir hayatim olmadi diyor...
Ben nasil sevdirebirim kendimi?
Bence kendine alıltırma yinede annesine teslim etmeye calışın ,annesinin onu kabul edip sevmesine calışın ,o evladı büyütüp sahiplendipinde o anne gelip almak isteyebilir ,hayat bu hersey olur.
Annesinin ailesine ulaşmaya calışın bence birde

Back
X