• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebegi kendime nasil alistirabilirim?

Kardesinize saglam bir firca cekin bence. Bebek zaten annesiz, bir de babasiz mi olsun ? Bari kardesiniz aklini basina alsin.
Valla canim ,ilk getirdigi gun gitikten sonra
Cocuk icin unuttugum biseyi sormak icin aradim... Sen hep boyle ariyacaksan isimiz var... Dedi...sen dusun gerisini... Istemiyorum onu da...

Bence kendine alıltırma yinede annesine teslim etmeye calışın ,annesinin onu kabul edip sevmesine calışın ,o evladı büyütüp sahiplendipinde o anne gelip almak isteyebilir ,hayat bu hersey olur.
Annesinin ailesine ulaşmaya calışın bence birde
Bunu yapmak istemiyorum

Her çocuk farklı tabi ama genelde kendi kendilerine yiyebilecekleri ufak yiyecekleri daha çok seviyor çocuklar, bebek havuçlar, çengelköy salatalıkları, meyve dilimleri, belki arada patates kızartması, minik sarma börekler kendi kendine oyalanırken (Resim, tv vs) bunları hazırlayıp yanına bırakırsanız atıştırır belki. Olmadı oyuncaklı, figürlü tabaklar hazırlamayı deneyin.

Tavır olarak ise mümkün oldukça neşeli, oyuncu bir tavır takınmaya çalışın, yanında ağlamamaya, depresif durmamaya çalışın. Beraber hayvan sevmek, toprakla oynamak, ağaçtan birşeyler toplamak, kuyudan su çekmek gibi daha önce yapmadığı onu heyecanlandıracak birşeyler yapmayı deneyin. Aslında yaşı küçük olduğu için işiniz kolay hayat deneyimleri az olduğundan herşeye heyecanla yaklaşıyorlar, biraz oyuncu bir tavırla makineye çamaşır atmayı bile eğlenceli bir aktivite haline getirebilirsiniz. Fışfış kayıkçı, bir keserim var, alacaböcek gibi şarkılı-fiziksel çocuk oyunlarını da seviyorlar genelde.
Cok cok tesekkurler

iy

annesi olmayanin babasi olmaz iste
ama siz varsiniz artik gozyaslarimi tutamadim bu son yazdiginizdaki kararliligi gorunce

bu yuzden hayatinizdaki degisikliklerin önemi olmayacak inanin bana
sadece bu surecte tecrubeniz artana kadar bir bag olusturana kadar biraz sinirleriniz bozulacak (uyku duzen degisikligi, yemek, yorgunluk, sorumluluk)
biraz daha sabir ve kararlilik hersey yoluna gidecek
imkanlariniz varsa destek alin
ve arkadasin dedigi gibide gercekten Allah sizden razi olsun..
sorunlu ebeveynlerin elinde kalmis cocuklarin önüne hep sizler gibi halalar koruyucu melekler cikarsin
Amin,su dunyada en cok canimi yakan sey
Bebeklerin,cocuklarin basina gelenler..
Kendime guvenim geldi tekrardan...
Ben bunu basarabilirim...

Başarırsınız ama sizin için de zor bi süreç oyun hamurları bu yaşta işe yarar diye düşünüyorum beraber oynarsınız açmak için oklavaları var değişik figürlerde kalıplar var etrafın batmasına karşı önlem alırsanız parmak boya yapabilirsiniz bnm oğlum o yaşta yoğurt gibi sürüyordu kağıda ama çok seviyordu beraber oynadığıbız için sizin varlığınızı da benimser kız çocuksa bebek oynayabilirsiniz beraber onunla bol bol oynayın sizin varlığınızı kabullenir böylece atıştırması için meyve , meyveli süt ev yapımı kek tarzı şeyler koyun onun bulunduğu odada dursun acıkınca yesin size alıştıktan sonra zaten sizinle yemek yemeyi sever

çocuğunu bu derece istemeyen birine asla güvenip vermeyin, allah korusun gider başka birine evlatlık diye satabilir bile..

onunla gezin, sevdiği kitapları okuyun, beraber yemek yiyin, tv izleyin, sinemaya gidin, alışveriş yapın.. hatta bir süre beraber uyuyun.. çocuk bu, 1 hafta sonra adapte olmaya başlar.. ama mutlaka bir pedagog ile görüşün, ergenlik döneminde karşınıza çıkabilecek sorunların temeli çoğunlukla bu yaşlardan atılıyor.. çok iyi bir halasınız, inşallah her şey gönlünüze göre olur..

bu nasıl bi anne ya rabbim....çocuklarım olmadan adım atmam ne demek çıkardım hayatımdan.... siz yeğeninizin neler sevdiğini anlAMAYA ÇALIŞIN ona göre vakit geçirin.....çocuklar sevgi nerden gelirse oraya eğilir....çok üzüldüm yeğeninize annesi gülmemiş ama umarım hayat güler yüzüne.....

Size biraz acik olmak,icimi acmak istiyorum..cok yakin geldiniz bana...
Simdiden hakkinizi helal edin...

Oncelikle esim de bende allahim nasip ederse hep bakmak istiyoruz...imkanimizda var... Calismiyorum da...

Kac gundur morelim hic iyi degil
Buyuk bir sorumlulugun altina girdim
Kalkmam lazim...
Oglen 12 den once kalkmayan ben
Sabahin korunde dikiliyorum ayaga onunla birlikte... Acuktigim da bi tost yapip yiyen ben uc ogun eksiksiz yemek hazirliyorum ona... Benim de hayatim cok degisti...

Birde ustune bebis cok agresif olunca(normal olarak)oturup agliyorum onunla birlikte...
Annesini dakika da bir soruyor ve verdigim cevapla tatmin olmayip tekrar soruyor... Onu biraktigini,donmeyecegini bildigim icin uzulup sinirleniyorum... Oda fark ediyor kizgin bir sekilde soruyor artik...
Birazdan uyandirip ,parka goturecem
Yasadigimiz köyu gezdiricem...insallah hosuna gider...

Bu bebisin poposunda iki tane sigara izi var...annesi tarafindan... Dovuluyormusta...
Bosanmalari bu sebeblerden...
Cok kotuyum...
Ben sizin yeğeniniz için çok iyi bir ebeveyn olacağınızdan eminim.
Çok güzel bir insansınız.
Umarım eşinizle sorun olmaz ilerde.
Başlarda muhakkak çok yorulacaksınız.
Ama sevginiz tüm zorlukları yenmemize yardımcı olacaktır.
Birlikte hamur oynayıp boyama yapabilirsiniz .yaşına göre puzzle lar alabilirsiniz . Oyunla renkleri,sayıları öğretebilşrsiniz.
Allah yardımcınız olsun inşallah.

gercekten icim yandi.
annesi icin aglayan yavruya. ustelik de onu hic istemeyen bir anne icin aglayan yavru. Allah yolunu acik wtsin kuzunun bahti acik olsun.
konu shibi sanirim siz halasiniz. ne yapsaniz annenin boslugu dolmaz. sizi sever alisir mutlu olur ama terkedilmek zor. size tafra yaparsa kizar kuserse uzulmeden bagriniza basin onu. cok sevin. gezdirin oynatin. acodiginizi hissettirmeden guzel zaman gecirin. size bir tavsiye yaninda ANNESI HAKKINDA KOTU KONUSMAYIN.ne olursa olsin annesi o onun. BIRAKTI , TERKETTI,COCUGU ISTEMEDI vs. demeyin.

Söyleyecek çok şey var ama yorum yapmak istemiyorum duaları hep hayırlısıyla bir evlat isteyen biri olarak... Sadece çok üzüldüm...

o zavalli yavru su an bunalimdadir. Muhakkak bir cocuk piskologuna goturun derim. Ve madem size biraktilar, ilerde elinizden alma durumu olmamasi adina ustunuze almanizi tavsiye ederim. Annesi sanirim Polonyali bir bayan. Napacagi belli olmaz, geri gelip alabilir ilerde kafasina eserse. Ve poposunda o kadar kucuk bir cocugun sigara sondurmusse ilerde napar kimbilir. Cocuklar Allahtan kolay alisiyorlar deyisikliklere. Sizden sevgi gordukce size baglanacagina eminim. Ama su an sabirli olmaktan baska careniz yok. Benim de 3 yasinda bir kizim var, zor bir yas donemi. Yemek yedirmek icin zorlamanizi, yada oyun oynatmak icin israr etmenizi tavsiye etmem. Onun su an ki tek ihtiyaci sizi istedigi zaman, yaninda gormesi. Duzelicektir zamanla.

Ben sizin yeğeniniz için çok iyi bir ebeveyn olacağınızdan eminim.
Çok güzel bir insansınız.
Umarım eşinizle sorun olmaz ilerde.
Başlarda muhakkak çok yorulacaksınız.
Ama sevginiz tüm zorlukları yenmemize yardımcı olacaktır.
Birlikte hamur oynayıp boyama yapabilirsiniz .yaşına göre puzzle lar alabilirsiniz . Oyunla renkleri,sayıları öğretebilşrsiniz.
Allah yardımcınız olsun inşallah.
Cok tesekkur ederim
Hepinize

Aslında götürebilirseniz pedagoga götürmeniz sizin için daha iyi olur
Ablam yegenimi 3 yaşında başladı götürmeye 9 yaşında hala gidiyor
Neye kızıyor neye seviniyor herşeyi anlatıyor
Arkasından aileyle görüşüp şunu yapın yada yapmayın diye yönlendiriyor.
Görüşme sonrasında çocuğun hislerini ruhsal durumunu size anlatıp nasıl yaklaşmanız gerektiğini söyler
Mesela yeğenim çok kardeş istiyormuş öğretmenini sevmiyormuş okulda arkadaşına olan kızgınlığı herşeyi anlatıyor
Hatta annemle babam çok kavga ediyor gibi içindeki herşeyi anlatıyor bizim bilmediğimiz
Şuan ikinizde birbirinize okadar yabancısınız ki ikinizinde işini zor
Uzmanından yardım almanız ikinizi de rahatlatır
Onun gözünde ruhunda hangi konumdasınız bunu öğrenebilirsiniz ona göre yaklaşırsınız
Allah yardımcınız olsun inş biran önce alışır size

Tebrik ediyorum sizi, Allah sizden razi olsun.... Ilk önce ne olursunuz yasal olarak cocugu elinizden alamamalarini saglayin, evlatlik oluyormu bilemiycem ama anneden yazili ne bileyim noter onayli bi kagit falan alin, kafasina bigün esip gelip cocugu alamasin elinizde bisey olsun, bu tür insanlar hazira konmayi severler, cocugun düzenini tekrar alt üst etmelerine izin vermeyin, eger elinizde gecerli bisey olmassa nekadar vermem desenizde kanunen mecbur vermek zorunda kalirsiniz Allah korusun... Cocuga gelince cok normal, hem annesiz hem babasiz kalmis, sizide tanimadigi icin daha güvenemiyor, ama yasi kücük oldugundan alisma süresi dahada cabuk olacaktir...o yastaki cocuklar en fazla kesif etmeyi severler, yani suyla, kumla, boyalarla, hamurla falan oyalayin eminim sevecektir....yemek yemeye zorlamayin, sevdigi seyleri yapin, masaya beraberce oturun kendisinin yemesini birakin elle catalla döke döke, yemezse onun erise bilcegi yerde biraz birakin acikinca alacaktir, fazla gözetmeyin ki yine tükürmesin... Kucaklayin, basini oksayin, sarilin, öpün, belliki bu sicakligi tanimiyor hissettikce daha cok güvenecektir....zor biliyorum ama sabirli olmaya ugrasin, sabriniz tastiginda baska odaya gecin derin nefes alin kendinizi onun yerine koyun ve gidip ona sarilin....Allah kolaylik versin, insallah üstesinden geleceksiniz cünkü yüreginiz kocaman...

sabir ve sevgiyle alistirabilirsin, oyunlarla ilgisini cekebilirsin, resim, boyama gibi, beraber cizgifilm izleyebilirsiniz, kucagina alirsin, sirtini veya saclarini oksarsin, kucaginda uyut, yada yaninda uyansin.. yemek yaparken yardim iste mesala, beraber yemek yapin.. parka gidin, oyuncakciya gidin, Luna park varsa oraya gidin, bence simsicak bir insana hic bir cocuk soguk veya kayitsiz kalamaz..

peki kadin ileride cocugu ister mi sence? olur mu olur.. birakip giden ileride cocugun ruh halini düsünmeden, gelip almakta isteyebilir tam bir ortama alismisken.. Allah yardimcisi olsun o yavrunun.. tabiki seninde..

Ya o nasil bi annedir yaa.. sizde lutfen coook ama cok sabirli olun. Bi uzmandan yardim alin. Sevabiniz cok buyuk.

Birseyi merak ettim. Yazdiniz mi gormedim ama cocuga yapilan iskencelerle ilgili uasal bir islem yapildi mi?

sabir ve sevgiyle alistirabilirsin, oyunlarla ilgisini cekebilirsin, resim, boyama gibi, beraber cizgifilm izleyebilirsiniz, kucagina alirsin, sirtini veya saclarini oksarsin, kucaginda uyut, yada yaninda uyansin.. yemek yaparken yardim iste mesala, beraber yemek yapin.. parka gidin, oyuncakciya gidin, Luna park varsa oraya gidin, bence simsicak bir insana hic bir cocuk soguk veya kayitsiz kalamaz..

peki kadin ileride cocugu ister mi sence? olur mu olur.. birakip giden ileride cocugun ruh halini düsünmeden, gelip almakta isteyebilir tam bir ortama alismisken.. Allah yardimcisi olsun o yavrunun.. tabiki seninde..
Cok tesekkur ederim ... Istemez gibime geliyor ama bilemem tabi ... Esimle konusup ,neyapabiliriz diye bilgi almaliyim gerekli kurumdan en kisa surede...

merhaba,öncelikle aldığınız sorumluluk çok büyük ve sizi kutlarım böyle birşey yaptığınız için..eşiniz için de büyük bir durum bu,kabul etmesi çok güzel..sanırım eşiniz yabancı,türkler pek sıcak bakmazlar ya bu durumlara..
oğlum 4 yaşında..o yüzden belki yardımcı olabiilrim size alışması konusunda..
3 yaş çok sıkıntılı bir yaş aslında her çocuk için. sendrom zamanları ve kendilerini birey oalrka görüp,kabul ettirmeye çalıştıkları bir zaman.."ben" duygusu çok fazla..hepimizin çocuğunda bunca sıkıntı yaşanmışken ,sorunlu bir ailede şiddet görerek büyümüş bir çouck için herşey daha da zor. üstelik anne babasından da ayrı şu anda..
ben her daim çocuklara açık olmak taraftarıyım..ancka bu çok hassas bir konu.yani annesinin artık gelemyeceğini söylemek mi doğru emin değilim..bunu bence öncelikle bir uzmanla görüşmelisiniz..yani artık sizinle yaşaycağını bilmesi gerekir..ama nasıl söylenmesi konusu çok önemli..bunu için ne yorum yapsak doğru olmaz sanırım..
size alışması için de yapacağınız ilk şey bu konuyu çözmek bana göre..yania rtık sizinle yaşayacağını bilirse alışması daha kolay olur gibi geliyor.
sevdikleri aktivitelere gelince.her çocuk farklı şeyleri sever.çocuğu tanımaya başladıkça siz de göreceksinizdir.ama her çocuk sevilmek ister önce.değer gördüğünü bilmek..ona sevdiğinizi söyleyin ve sarılmaktan ,dokunmaktan çekinmeyin..hatta sık sık yapın..
mesela mutfakta beraber vakit geçirin.pasta yapın..hamur yapın..bayılırlar bu işlere..oğlum tazgaha oturur..hamurla oynar..yumurta çırpar..pasta bişeye benzemez mutrfak dağılır ama çok eğleniriz..
kesme yağıştırma işlerini çok sever .renki kağıtlar kırtasiye malzemeleri alabilrsiniz..
çocuk dergileri severler..
arabalar,pahalı olmasına da gerek yok basit şeyler seviyorlar..
oyun hamurları..
bu arada resmi olarak da bilgi alın bana göre,çocuk size alışmışken anne sizden almasın çocuğu tekrar..

Back
X