canım ben kızımı doğduğundan beri hep kucağıma alıyorum hiçte öyle bi alışkanlığı olmadı yerde oynamayıda seviyo kucakta oynamayıda seviyo bence her istediğinde al eğitim için düşünme bu aranızdaki en güzel bağ onu bu bağdan mahrum bırakma sakın
Ya uzmanlar diyorki bebeğinizi kucaklamaktan korkmayın, bırakın alışacaksa kucağa alışsın, güven duygusu için sizin kucağınıza ihtiyacı var...
Bizde 24 günlük bebeğimizi genelde göğsümüzde(eşimle ben) yatırıyoruz, uyuyunca yatağına bırakıyoruz, ancaaak son günlerde yatağına bırakınca ıkınmaya zorlanmaya başladı sanırım kaka yapamama sorunu yada gaz sorunu. tekrar kucağa alınca sakinleşiyor. Bu ne demek kucağa alıştı demek mi, böylemi anlıyoruz kucağa alıştığını. Bir yandan içim rahatsız oluyor ben çalışmaya başlayınca bakacak birini bulucaz, kimse onu böyle oyalamazki, bebeğim iyice bocalamasın, yada oluşturmaya çalıştığımız güven duygusu onunla böyle ilgilenilmediğinde daha da gerilemezsin. Hani bilirsiniz eğitimde süreklilik gerekli, bi yapıp bir yapmayarak hiçbir şeyin eğitimini veremezsiniz. biz böyle kucaklıyoruz ama ben çalışmaya başlayınca nolacak...
Ayrıca hiç bebeği kucağa alışmayan oldu mu, bunu nasıl yaptınız sanki bebek emzirme esnasında bile kucağa alınsa alışırmış gibi geliyor.
benim ikinci bebeğim şu analkisalkisalkis,ben yatarak vea oturarak emziriyorumsengözlerimebaksanab,şu an 10 aylik doldu,ve kucakta pek durmıyor,heryere yetişmeye çalışıyor ,her yeri kurcalıyordelikafadulden,3 aya kadar bebek kucağına alışamaz,onun sıkıntısı olabilir (,gaz,koliki,vs) sizin kokusu onu rahatlatıyor ,siz kucağına almasanız dahi sadece başını okşayınız ona yeter,6aya yakın bebek kucağına alışabilir,ondan sonra etrafını merak eder,ve siz ayne oda olduğu sürece herşey kurcilayacak,ben iş yaparken yanına otuturuyoum ve o kendi kendini oynyor,korkmayın kucaklamayı bebişleri:1hug:,bi düşünsenize koskoca 20-40yaşlarda sizin bebiş büyüdüğündekaydirigubbakcemile3artık kucağına alamazsanızkaydirigubbakcemile3,zevkini yaşayın,pombiş pombiş yanakları öpün:asigim:
Canım bende zaten kucaklanmasından yanayım dedim ya güven duygusunu geliştiriyormuş.
Bir tek ben çalışmaya başlayınca bebeğim hep kucak isterse ve bakacak olan kişi bebeğimi öyle ağlaya ağlaya yatağında falan bırakırsa diye korkuyorum... aklıma bile gelince gözlerim doluyor. Ayy bide bebeğimin ağlayınca bi dudak büzmesi varki içim acıyor.
Aklıma bir tek şu geliyor, bebeğin çıkarılmayacağı odasına bakacak olan kişiyede söyleyerek kamera koymak, gizli koymuycamki o da bilsinde bir defa bile olsa ihmalkarlık yapmasın. gerekirse "bence gerek yok ama babamız ısrar ediyor" derim. nasılsa babayla çok muhattap olmayacaktır. başka yol düşünemiyorum.
[]
tabi seninki çok küçük şu anda kucğa alışmayı falan bilmez o
hala kendini ve seni bir bütün olarak görüyor zaten
birkaç ay daha devam ediyormuş bu durum
Aklıma bir tek şu geliyor, bebeğin çıkarılmayacağı odasına bakacak olan kişiyede söyleyerek kamera koymak, gizli koymuycamki o da bilsinde bir defa bile olsa ihmalkarlık yapmasın. gerekirse "bence gerek yok ama babamız ısrar ediyor" derim. nasılsa babayla çok muhattap olmayacaktır. başka yol düşünemiyorum.
canım 24 günlük çocuk kucaktan anlamaz.o kolik sancısı yüzünden yatamıyor yattığı zaman sancılanıyor.bu 3,5 4 aya kadar devam eder alacaksın kucağına rahatlatacaksın.kucağa büyüyüp aklı erince alışır.Ya uzmanlar diyorki bebeğinizi kucaklamaktan korkmayın, bırakın alışacaksa kucağa alışsın, güven duygusu için sizin kucağınıza ihtiyacı var...
Bizde 24 günlük bebeğimizi genelde göğsümüzde(eşimle ben) yatırıyoruz, uyuyunca yatağına bırakıyoruz, ancaaak son günlerde yatağına bırakınca ıkınmaya zorlanmaya başladı sanırım kaka yapamama sorunu yada gaz sorunu. tekrar kucağa alınca sakinleşiyor. Bu ne demek kucağa alıştı demek mi, böylemi anlıyoruz kucağa alıştığını. Bir yandan içim rahatsız oluyor ben çalışmaya başlayınca bakacak birini bulucaz, kimse onu böyle oyalamazki, bebeğim iyice bocalamasın, yada oluşturmaya çalıştığımız güven duygusu onunla böyle ilgilenilmediğinde daha da gerilemezsin. Hani bilirsiniz eğitimde süreklilik gerekli, bi yapıp bir yapmayarak hiçbir şeyin eğitimini veremezsiniz. biz böyle kucaklıyoruz ama ben çalışmaya başlayınca nolacak...
Ayrıca hiç bebeği kucağa alışmayan oldu mu, bunu nasıl yaptınız sanki bebek emzirme esnasında bile kucağa alınsa alışırmış gibi geliyor.
Bebeğin kucağa alışması diye bir söz konusu bile değildir.
Hatta siz kucağa alışsın istesenizde bebeğiniz haraketlenmeye, emeklemeye başladıktan sonra istemeyecek kucağınızda olmayı.
O yüzden bol bol kucaklayın, sarılın bebeğinizi.
Bebeğin kucağa alışması geçmiş dönem kaynanalarının uydurduğu bir yalandan ibaret halbuki.
Gelinler tarlada çalışsın diye bebeği kucağına almasın diye onların uydurduğu bi hurafe. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?