bebeği küçük olup ikinciye hamile kalanlar,burdan paylaşım yapalım mıı?

slm kizlarr benimde biri ucbucuk biride ondort aylik iki oglum var topiginize arkadasim begonvil07 araciligiyla katiliyorum.topiginizin guzel paylasimlara vesile olmasi dilegiyle bu arada allah bi avazda kurtarsinda hayirlisiyla saglikla alirsiniz bebeislerinizi kucaklariniza :)) ucuncusude benim basima dermisimmmm :)))

Son düzenleme:

sebmencigim hosgeldin burada aralari cok az olupta bu sekilde bebgi olanlar dunyaya getirenler bize destek olmak icin yaziyorlar biz hamisler endiseliyiz nasil olacak nolacak ilk bebege yeterince ilgi gosterebilecek miyiz?? iki bebek arasi nasil anlasmalari nasil?? guzel taraflari neler?? bu konularda bize moral verecek seyler soyluyorlar bizim de icimiz rahat oluyor bu sekilde sen de destek olursun buradan hatta darisi da basina olursa tam olur valla

yahu niye bakamiyasiniz hem bide ne guzel yaninizda anneniz bakiciniz felanda var hic bi zorlugu kalmaz ins..gerci gene kim olursa olsun yaninizda siz herseyi organize ediyorsunuz dusunuyorsunuz ama olsun genede hafifletici olur..aslinda dusunuldugu gibi degil ilk bebek daha fazla ilgi goruyor bence cunku ikinci zaten bi haber ikincisi anliyo herseyi ve yogunluk onda oluyor ister istemez ki ben hep ikinciyleyim evladin ayrisi gayrisi olmuyor tabi ama itiraf edeyim ilk gozagrim daha bi baska bu psikolojik bi seymi butun anneler aynimi bilmiyorum bak bi gun noldu hafif bi deprem oldu bizde esim ben ve iki numara salonda oturuyoruz efe yerde oynuyo mircanda disarda arka bahcede oynuyo sallandikya ben bi hisimla kalktim efenin ustunden atladim mircann diye disariya kostum..traji komik bi olay ama istem disi olan bisey sonra esime dedim su ise bak yahu efenin ustunden atlayip mircana kosuyorum kendi kendimede hayret ettim ama bilincli bi davranis degildi..ikinci bebegin sansida su oluyo daha tecrubelisin ne yapacagindan daha cok eminsin nasil davranacagindan yani her konuda dahaallahim emin oluyorsun..yorucu yanlari cok olsada ikisininde anne deyip seni optugunde butun yorgunluklarin bitiyor ve diyorsunki bi tane daha olsa yaparim :))) allah hepimizin cocuklarini hayirli birer evlat vatana millete hayirli birer insan olmayi bizede onlarla gurur duymayi nasip etsin...

anne de bakici da biryere kadar herseyleriyle sen ilgilenmek zorundasin lohusalik dogum agrilari herseye yetemeyecegin kaygisi yoksa kolay birsey yok ki herseyin bir zorlugu vartabi ki ve guzelligi....

mümkün oldukça yalnız bırakmıyorum kızlarımı ama yemk yaparkn iş yprken mecbur. ara ara gelip bakıorum küçüğü mama sandalyesini yatırıp oraya koyuyorum büyüğüm ulaşamıo bundan rahatım. ama tabii asıl önemli olan bence kardeşi sevmeyi öğrenmeli mesela ben herdefasında dokunmasına elini sürmesine öpmesine izin veriorum aferim kızım kardeşş çok tatlı çok güzel falan dedikçe seviyor. bu yaştakiler ne görürse aynısını yapıo ben ufaklığıma ne yapıosam büyük kızım kendi bebeklerine aynısını yapıo emzirio onları bez bağlıo öpüo oyuncak bebeklerini.. yani demem o ki en büyük görev bize düşüyor anlamaz diye bişey yok o kadar akıllılarki herşeyi anlıolar.. bizim akıl edemediğimiz şeyleri bile yapıyolar. bide onlara krdeşinin ufak tefek sorumluluklarını verdikçe daha mutlu oluolar mesela ben ne zaman büyük kızıma hadi annem tanemin altını değiştiricez desem gelip başımızda beklio bezi alıp çöpe atıo odaya gelincede attıııı diyip mutlu oluo. üstünü değiştiğimde kardeşinin bunlar kirlendi git çamaşır odasına at dediğimde koşa koşa gidip gelio attııı dio. zaman çok güzel geçicek arkadaşlar emin olun hayat onlarla daha güzel olucak ve ben şuan ikisinide ben yetiştiriyorum dengeyi kuruyorum harika bi anneyim diyerek kendimi övüyorum motive ediyorum kendimi onlarla daha çok sevmeye başladım eminim hepiniz aynı şeyleri söyliyceksiniz...

annecikler hepinize selamlar...epeydir uğrayamamıştım şimdi kısaca bir göz gezdirdim epeyce çoğalmışız bakıyorumda 3. bebişini bekleyenler bile gelmişler :) herkes iyidir umarım benim tam 20.haftam bitti sağlığım ve bebişimin sağlığı iyi çok şükür yarın kontrolüm var bakalım dr um neler diyecek çok büyümüştür kerata büyük bir heyecanla yarını bekliyorum ve bu arada yaramaz Ebrar ımla uğraşmaya tam gaz devam ediyorum.

merhaba arkadaslar dediginiz gibi kardesini sevdirmeye ikisi arasinda davranis olarak fark olmamasina ozen gosterecegiz tabi ki ama bunu ne kadar basarabilecegiz oglumu hamis oldugumda memeden kesmek zorunda kaldim baya da zor oldu simdi kardesi emerken gorup hatirlayacak emmek isteyecek mi acaba?

tanem ve ebrar degisik isimler hic duymamistim arkadaslar merveseher ikincinin ismi belli mi hatta cinsiyeti belliydi degil mi yanlis hatirlamiyorsam erkekti....

biz de 31 haftayi tamamliyoruz sukur karnimda asagida millet hemen bugun yarin doguracagim zannediyor ama degil korkuiyorum isallah erken gelmeye falan kalkmaz cunku oglum cok hareketli pesinde ben kucakci bir de ister istemez aliyorum allahim hayirlisini versin tabi cumlemize kizlar

benimde kızım 13 aylık ve 4.5 aylık hamileyim.ilk zamanlar çok ağladım üzüldüm nasıl üstesinden geleceğim die ama alıştım artık.allahın izniyle atlatacağız.en azından ikisi birlikte büyüyecek ve bizler birden rahat edeceğiz.

hayirli olsun bebegin canim hepimiz bir bocalama devresi geciriyoruz cunku daha ilk bebegimiz buyumeden daha hicbirseyi oturtmamisken valla deyim yerindeyse apisip kaldik ilk bebegi biraz hareketli nazli olanlar daha fazla uzuldu benim gibi gazli oglumda 8=9 ay 2-3 saatlik uykularla durdum inanilmaz zordu.... bu oglusum belki gazli olmayacak geceleri uyuyacak uykuyu sevecek ohhh ohhhh insan hayallerle yasarmis...

canim ilki kiz ikincinin cinsiyeti belli mi? benim ilki erkek ikincisi de erkek allah bagislasin

bayanlar nasilsiniz ??? isimiz zor tabi hem hamis ol hem kucucuk bebeler napalim vajit buldukca kk ya girmeye calisip buradan da laf yetistiriyoruz isimiz birazcik zor sadece hamis olanlara gore

selam hamis annecikler kimsecikler ugrayamiyor tabi kolay degil karnimizda 1 kucagimiz da 1 allah bagislasin ama benden selam herkeseeeee kimse ugramasa da be ara sira ugrayip yazarim kizlar

selam arkadaşlar.Morallerim bozuk Oğlum 7 aylık dün test yaptım pozitif çıktı.1 ay sonra işe başlıyacağım.Ben şimdi ne diycem işyerine.Off allahım kafayı yicem( Ben çalışan biriyim nasıl bakarım 2 çocuğa.Annem bakıcaktı oğluma ama 2.gelirse ikisine birden bakamaz.Haa bu arada tüp bebek yöntemiyle oğlum dünyaya geldi:)2 kere denedik ikincisinde tuttu ama maddi yönden çok yıprandık.Yüce allahım şimdi de kendiliğinden hamile kaldım inanamıyorum.Bana bir akıl ne olurrrr.

slm kızlarrr...topiğimiz unutulmuş muuu?
herkes iyidir umarım,ben bikaç gün önce rahatsızlandım.sağ kasığım çok kötü ağrıdı 2 gün boyunca apandisit sandık ve apar topar hastaneye koştuk,hiç bişe bulamadılar ama dokunamıyodu bile doktor çok canım acıyodu,gebelikte apandisit çok zor teşhis edilirmiş.
en sonunda mr istedi doktorlar,çektirdik tabi.çok şükür bişe çıkmadı.
meğer o sancı şiddetli bi gaz sancısıymış
ama çok zordu inanın..atlattım çok şükür.
oğlum 16 aylık oldu ve malesef gece uykuları çok fena bazı geceler yrm satte bi uyanıyor.diş çıkarmıyo,doktor baktı görünürde bişe yok dedi.
benim yaramazım malesef çok kucakçı,çığlık çığlığa uyanıyo ama kucağa alıp gezdirince uymaya devam ediyo.
ne yapıcamızı şaşırdık,bide geceleri çok gazlı oluyo sürekli popodan gaz çıkarmaya uğraşıyo kıvranıyo.inanın süt bile içirmiyorum gaz yapmasın diye.
bebeğimin cinsiyetini hala öğrenemedik,doktor haftaya gel bakalım dedi ama ben 17sinde gidicem,kısmet artık.
sağlıklı ve zamanında doğar inşallah yavrum..
benden şimdilik bu kadar arkadaşlar,sizler nasılsınız bebişler hamilelikler nasıl gidiyor?

ah canım... ilk günler bizde aynı senin gibi endişeli ve korkuluyduk.ama bence rabbim sana çok mükemmel bir hediye vermiş ki ilk bebeğin tüp bebekmiş..
zaman geçtikçe ve bebeğini karnında hissttikçe o korkular geçiyor..çalıştığın için biraz zor olur tabi ama zamanla alışırsın.ne güzel beraber arkadaşça büyür bebeklerin..
benim annem hiç bakamam derdi ama şuan ablalarımın 4 çocuğunada o bakıyopr,ablalarım çalışıyor.
yani annen sana en büyük destek bence ki benim yanımda kimsem yok ondan diyorum...
hayırlı olsun canım minişin,sağlıklı olsunlar inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…