Bebeği olan annelere bir sorum vardı..

Şu netten organik olayını inceleyeceğim sağolun arkadaşlar.
Bugün dr'a sordum,'en baştan beri kendim hazırlıyorum meyvesini,ama kavonozdakiler organik oluyor,gerçekten doğru mu yapıyoruz' dedim..Dr'onlarıda verebilirsin,ama tazesi en iyisi dedi'

Tabi ki içim elvermiyor genede,ama içim içimi kemirmeyede devam edecek.
Kızımın yüzüne baktığımda vicdan yapıyorum biraz,ya hormon yükleniyorsa bu bebeklere?
İleride bu gelecek nesilin hali ne olacak bilmiyorum.
İnşAllah pazardan temin ettiklerimiz sandığımız gibi tarım ilaçlı,hormonlu değildir pek fazla.

Allah ıslah etsin bunu yapanları.

aynen oyle... bunlari dusunecek olursa bi ciftlik alip kendimizi oraya kapatmak lazim kaldiki o zamanda ektigimiz bitkilerin tohumlarini satin almak zorunda kalicaz..onlarinda dna siyla oynuyorlar....

meyve puresini filan vermedim hazir cunku sevmedi..ama hazir yogurt yediriyorum...haricinde arada bir ekmege cikolata surdugumde bi kac isirik veriyorum ogluma...hazir gida pure filan vermedim henuz...ama onlarin kokusunu ben bile sevmiyorum oglum nasil yer diyede dusunmeden edemiyorum...cok istedim oglum anne sutuyle beslensin ama bi yerden sonra yetmeyince mecburen hazir mama kullandim...icinde ne var ne yok diye dusununce kafayi yiyecek gibi oluyorum...bu yuzden bu kadar cok dusunmuyorum..birde dendigi gibi hamileyken kim bilir ne zararli seyler yiyoruz...Rabbim korusun yavrularimizi...ne diyelim...

buarada balik tabiiki taze olmali sut iciyor bu bebekler...zehirlenme olmasin mazaAllah...bende bu yuzden bir muddet balik filan veremedim...simdide duzenli vermiyorum zaten...herseyden azar azar yiyecekler...

Son düzenleme:
Çocukları artık büyüyen bir anne olarak bir kaç şey söylemek isterim: Pazarlardan alışveriş yaparken, meyve ve sebzeleri, mümkün mertebe köylülerden almaya gayret ediniz. Tabii bölgeden bölgeye fark ediyor. İçanadolu'da köylü satacağı ürüne hormon basıyor diyen duydum ama Ege, Antalya ve Çukurova civarında gözlemlediğim kadarıyla, köylüdeki her şey organik.
Kavanozlarda alınan hiç bir şeyin organik olduğunu sanmıyorum ben. Üzerini uzun uzun okumak gerek ama buna kimsenin vakti yok maalesef.
İnternet bu anlamda gayet iyi bir alan, örnek; domatesin organiği nasıl olur sorusuna, çok net cevaplar alabiliyoruz.
Bir konuyu detaylı inceleyince, görünce tanır hale geliyor insan.
Bebekleriniz mutluluk ve sağlıkla kocaman olsunlar, dilerim.:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…