Bebeği olup çalışan annelere soruyorum

bence böyle düşüncelere kendinizi kaptırıp yıpratmayın
siz annesisiniz sizin yerinizi sevginizi bence kimse değiştiremez çocugunuzda
tabikide babaannesini sevecek çünkü sizden çok onu görüyor onla vakit geçiriyor bunlar olağan şeyler
takılmayın fazla.....

bende oğlum 15 aylıkken işe başladım oğluma annem bakıyor ilk zamanlar alışması çok zor oldu
şuan bana sabahları dit (git) diyor ben seviniyorum oğlum anneannesini seviyor onla vakit geçirmeyi seviyor onla duruyor diye
bazen eve geldiğimde banada hiç bakmıyor birşey istediğinde ananesini kaldırıyor beni görmüyor bile bu benim açıkçası hoşuma gidiyor :27:
ama hasta oldugunda ayye ayye (anne) diye beni arıyor başkasına gitmiyor
gece bensiz uyumuyor şuan 22 aylık hala bizle yatıyor

kvnizin yerinde anneniz olsaydı yinede aynı şeyleri düşünür müydünüz?

oğlum 3 aylıkken başladım işe. . Benimde annem bakıyor. . Şuanda 22 aylık. . Ben eve gidince koşup sarılıooooo ama bana değil anneme :26: sırf beni kıskandırmak için sanırım . . O yeterki mutlu olsun kimi sarılırsa sarılsın diyorm ama tek sorunumuz hala konuşmaması doktorda ısrarla anne çalıyor diye kızıp konuşmuyordur diyor !! Çalışmak zorundayımm keşke en azından 3 yaşına kadar bakma şansım olsaydı :ssz: [/QUOTE

aslında çocukları kandırmak çok kolay diye duymuştum istediklerini sevdiği aktiviteleri yaptırsan belkide yapıyorsundur. Birde annem bakıyor dedinya anneni temmihle bence nede olsa kendi annen sen işteyken hep senden bahsetsin annen seni çok seviyor çok özlüyor çalışmak zorunda diye. Konuşma konusuna gelincede bana annem baktı kimse bakmadı kendim canlı canlı örneğiyim öyle olduğu halde bende 3 yaşında konuşmuşum annem hep söyler geç konuştun diye bak mesela beni annem büyüttü bence bunun çalışmakla alakası yok canını sıkma sen :)))

Aslında bende geç konuşmuşum 2,5 yaşında yani… Ama oğlum bi ara 20 ye yakın kelime kullanırken sonra neredeyse hepsini söylememeye başladı. . fark ediyorum ki ben yanında olmayınca daha çok şey konuşuyor . . Bir nevi bana tavır aldığını düşünüyorum . . Annem sürekli ifade ediyor zaten akşam anne gelicek çalışıyor vs.diye . . Ama her evden çıkışımı görünce ağlıyor bağırıyor. . Umarım konuşurda derdini en azından anlatır.

bence böyle düşüncelere kendinizi kaptırıp yıpratmayın
siz annesisiniz sizin yerinizi sevginizi bence kimse değiştiremez çocugunuzda
tabikide babaannesini sevecek çünkü sizden çok onu görüyor onla vakit geçiriyor bunlar olağan şeyler
takılmayın fazla.....

bende oğlum 15 aylıkken işe başladım oğluma annem bakıyor ilk zamanlar alışması çok zor oldu
şuan bana sabahları dit (git) diyor ben seviniyorum oğlum anneannesini seviyor onla vakit geçirmeyi seviyor onla duruyor diye
bazen eve geldiğimde banada hiç bakmıyor birşey istediğinde ananesini kaldırıyor beni görmüyor bile bu benim açıkçası hoşuma gidiyor :27:
ama hasta oldugunda ayye ayye (anne) diye beni arıyor başkasına gitmiyor
gece bensiz uyumuyor şuan 22 aylık hala bizle yatıyor

kvnizin yerinde anneniz olsaydı yinede aynı şeyleri düşünür müydünüz?

bilmiyorum düşünürmüydüm ama yinede en çok bana bağlı olmasını isterdim sanırım bakalım daha küçük zaman ne gösterecek

Aslında bende geç konuşmuşum 2,5 yaşında yani… Ama oğlum bi ara 20 ye yakın kelime kullanırken sonra neredeyse hepsini söylememeye başladı. . fark ediyorum ki ben yanında olmayınca daha çok şey konuşuyor . . Bir nevi bana tavır aldığını düşünüyorum . . Annem sürekli ifade ediyor zaten akşam anne gelicek çalışıyor vs.diye . . Ama her evden çıkışımı görünce ağlıyor bağırıyor. . Umarım konuşurda derdini en azından anlatır.

senin gittiğinde ağlıyorsa bu seni sevdiğindendir ztn inşallah en kısa zamanda bıcır bıcır konuştuğunu görürsün bi yerde okumuştum çocuğunuzla sürekli konuşun ne yapıyorsanız anlatın yazıyordu öylelikle çocuk daha çabuk konuşurmuş

merhaba benimde 10 aylık bir oğlum var ve 7 haftalıkken işe başladım. o zamandan beri annem, babam bazen de abimin kv bakıyor.
ilk başlarda ben gelince hemen gelmek isterdi ama büyüdükçe farklılaştı. mesela ek gıdaya geçince ben geldiğimde bazen meyvesini yemiş oluyor emmek istemediği için de önce gelir bir sarılır sonra gider oynamaya devam eder.
bakın bebeklerimiz bizden daha uzun bir süre anane babaanne ya da bakıcı kim bakıyorsa onunla zaman geçiriyorlar. onları sevmeleri gayet normal. bu kadar büyütmeyin bence. biz anneyiz. unutmayın en ufacık canları acısa anneye sarılmak isterler.

bu arada biri demiş hep baba diyor diye. bizimki de bir ara öyleydi. her şeye, herkese baba dede derdi. ama şimdi anne demeye başladığından beri baba ve dedeyi unuttu. bu sefer de her şey anne. babasına, dedesine, ananesine herkese anne diyor. sanırım yeni bir kelime öğrenince onu daha çok kullanıyorlar.

Ben 18 yaşındayım ve tercihim okul öncesi öğretmenliği. En büyük hayalim çocuğum olursa hiç olmazsa 4-5 yaşına kadar bizzat bakımıyla ilgilenmek. :) Çocuklu kadınların iş hayatında bu kadar bulunması taraftarı değilim ama ne yazıkki sistem buna zorluyor.
Zaten kadın olarak hassasız, ne biliyim ayda 1 mutlaka adet günlerinden dolayı çoğumuz ağrı çekiyor ve o dayanılmaz halde çalışmak zorunda bırakılıyoruz! Ben buna sömürülmekten başka birşey diyemiyorum. Hamilelikte zor, doğum izni çok az. Erkekler kadınlaştı üstelik, eskisi gibi ben sana bakarım demeye cesareti olan erkek yok. Özgürlük adı altında bizi birbirimize düşürüp sömüren bu sisteme ben hakkımı helal etmiyorum!
Düz lise mezunuyum ve beklentiler büyük, bizim okuldan çıkıp yüksekokula giden küçümsenir her zaman. Şimdiki aklım olsa meslek okuluna giderdim.
Not: pişmanım.

Benim buyuk oglumada annem bakti. 10 aylikti calismaya basladigimda. 1.5 sene bakti.
Simdi 6.5 yasinda. Ve her haftasonu annemlere gidip orda yatmak icin kavga eder. Her ihtiyacini anneme yaptirmaya calisir. Bana karsi ilgisi var ama sanki onu annesi gibi goruyo:(

Kesinlikle tanımadığım birine bırakacağıma görümce ve kv tercihimdir , ama ne yaparsam yapayım bu konuda rahatlatamıyorum kendimi,,, daha minicik bi kalabalıkta beni görünce çırpınıyo resmen eriyip bitiyorum , annelik böyle bişey demekki

kesinlikle haklısın duman çalışırken babyler annelerini çok özler bence:(

Back
X