bebeği parmak ucunda sıralıyan varmı???

Zeynep28 maras

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2009
2.507
19
358
merhaba kızlar nasılsınız???
bişey sorcam size çoğunuzun bebişi yürümeye başladı..kimi hala sıralıyo..
benim kızım haftaya yaşına giricek :ecrin_bebek: sıralıyo tutunarak her yere gidiyo ama hala parmak ucunda :çok üzgünüm: bi türlü düz basmıyo...
yürüteci bırakalı 2 ay falan oldu ilk adım ayakkabısı giydiriyorum evde ama hala parmak ucunda normalmi bu?
sizin bebişlerde de bu durumda olan varmı?

canım endişelenme normalmiş.En son kontrolümüzde sormuştum doktor amcamıza,çeşili stiller geliştirebilirler,endişelenmeyin demişti.

içim rahatladı sağol canım yaa..
görümcemin oğlu 7 yaşında ve hala parmak ucunda yürüyo çok kötü..okulda herkes dalga geçiyo askerede gidemicek onu gördükçe korkuyorum kızımda öyle olurmu diye..
ondan bütün telaşım..

canım parmak ucunda yürümek son derece normal..ayak tabanlarının kaslarını geliştiriyor bebekler...evde ayakkabı giydirmekten kaçın hayatım...ayak çukurunun sağlıklı olabilmesi için yürümeden ayakkabı giydirmeyin diyor doktorlar...

giydirme elifçim, kendi ayaklarıyle bassın benimki 13 aylık bizimki de yürümüyor merak etme, zamanla olacak inşallah çevremdeki herkes daha zamanı var demekki yürür merak etme diyor, bakalım biz de heyecanla o anı bekliyoruz

tembel mi bizimkiler ne baksana 13 aylık olmuş seninki benim 12..kimi 11 aylıkken yürüyo..anca yaramazlık yapsın sıpalar yürüseler bi an önce :)))

benim kız 10 aylıkken yürüdü.babası at olurdukaydirigubbakcemile3 oda adkasından tutunarak yürümeye çalışırdı.çok şey denedik yani.yürüteç hiç kullanmadı kızım.yani almadık.bide ayakkabıyla yürütmemeliyiz.yani yalın olmalı.böyle daha rahat yürümeyi ögrenir.biz öyle yaptık.koltugun yaynıa sehpayı yaklaştırıdım hadi kızım gel derdim.hemen düşecekmiş gibi atlardı hemen öyle böyle rahat geçmeye çalıştı.sonra sehpa aralarını açtım.bunlar 8-9 aylıkken yaptım.benim kızın gelişimi çok öndeydi.yanlış anlamıyın zorla bişey yaptırmadım.benim kız 6 aylıkken emekledi.10 aylık yürüdü.şimdi 3,5 yaşında yazabilir.hatta ingilizce 30 kelimeye yakın bilgisi var.yani doktor şuan 5 yaşın grubuna giriyo diyo.biraz çocuktanda kaynaklanıyo.size ne var benim arkadaşımını kızı 20 aylık ve hala yürümüyo.ha geridemi hayır çok akıllı.ama bebeklere göre degişiyor.telaşlanmayın daha bir yaşına yeni girmiş bebeklerinz.herşey sırayla olur canlarım.

kızlar telaşa mahal yok göreceksiniz 15. aylarına doğru bütün bebeklerimiz tıpış tıpı yürüyecekler...o da mayısa filan denk geliyo..alıp onları parklara bahçelere götürcez ne güselll....

benim kız da 14.ayını bitirdi,hala yürümüyor,yaz gelsin öyle yürüsünler nestlenin dediği gibi,parklar bahçeler bizi bekler.sonra da eve geliriz,uyurlarzemuszemus

yaz da geliyo tam gezme mevsimi bide yürüdümü benim cadı evde durmam artık :)
sağolun kızlar bugün hava biraz güneşliydi parlka çıktık kızımla biriyle tanıştık 12 aylık oğlu var yürüyo ama nasıl tatlı maşallah...düzde basıyo çok şekerdi..
annesi dediki boşver acele etme hatta bırak geç yürüsün yürümeye başlayınca işin daha da zor dedi :)))))
bakalım ne zaman yürücekler bide bi anda yürümüş oğlu sıralarken bi baktım yürümeye başladı dedi..
ah bi yürüse...

Bende parmak uçlarımda yürümeye başlamışım.... daha ozamanlar belliymiş kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 banu alkan gibi olacağım sempatiksalakcinni

Annem telaşlanıp dr götürmüş...normal demiş dr...şuan sorunum yok... :nazar: :nazar:

bilmiyorumkismile dikkat ettim babamda öyle yürüyo çıplak ayakla... sizinkide belki aileden geliyodur!!!

Back
X