bebegi rahatsiz edermi

AlmanyaTreni

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014
3.002
2.993
333
Merhaba kk hanimlari
yarin evi boyiyacagizda 15aylik bi bebegim var acaba rahatsiz edermi bebegimi kime sorcagimi bilemedim size sorayim dedim
sagolun simdiden iyi aksamlar

Biz de yazın boyatmayı düşünüyoruz ve boya bittikten sonra camları açık bırakıp bir hafta eve gelmemeyi. Boya tabi ki rahatsız eder. Bu arada bir araştırmada anne karnında boya kokusuna maruz kalan bebeklerde otizm olma olasılığının çok daha yüksek olduğunu okumuştum.

Rahatsız eder de kokusuz boyalardan mı aldınız acaba

Biz çok korkmuştuk evin kokusu gitmez diye ama hiç kokmamıştı tabii biz bir süre içinde oturmadık

sïz hep evde olunca rahatsız eder ki hava da soğuk açılmaz da her yer

Tabikide rahatsiz eder.
O kokular zararli bebeklere.
Boyalarla bir tutulurmu bilmem ama ikiside kimyasal diyrek; sinek ve bocek ilaclari mesela. Cok cok zararli. 2 tane yigenim var biri 6 aylik biri 2 bcuk yasinda. Evi bocek bastiginda sakin bilindik bocrk ilaci almayin dediler. Araya araya bir ettik en sonunda internetten siparis verdik biolojik bi bocek ilaci. Diger bocek ilaclari 4 yasina ulasmamis cocuklarin solunum yolllarinin ve cigerlerinin gelismesini engellermis. 8 hafta boyunca eve girilmemeliymis.

Tabikide eder .
Boyaylada alakalıdır mıhtemelen.

Kv evini boyattı okadar havalsndırmasına rağmen 4-5 günde zor geçti. 3. Gün gittik çocuk hastalanacak dedik hemen çıktık.

Şu aralar eşim evi boyuyor ve ben hiç aşırı koku almadım. Akşam boyanan ev cam açık bırakılınca sabaha çıkıyor.
Öyle eskisi gibi ağır kokmuyor boyalar. Tinerle hiç işimiz olmadı suyla çıkıyor zaten.
Bu arada boyanın markası polisan elegance.

Evet rahatsız eder ben mobilya aldığım da satıcı dedi ki mobilya evdeyken 15 gün bebek olmasın evde. Boya kokusu tüm eve yayılır siz farketmesenizde dedi.

Koku olayı kullanılan boyaya göre değişir ama esas tehlike sizin farkedemediğiniz ve boyanın sürdükten tamamen kuruyana kadar geçen zaman içerisinde yaptığı kimyasal salınım. 1 hafta evde olmamanız gerek.

Sorun sadece koku degilki. Sonucta evde kimyasallar var. Bu nasil düsünülmez? Insan boyanan bir evde kalirmi?

Lütfzn bir hafta sizde o evde kalmayin. Fark etmeden cigerleriniz hasar görür.

Back
X