Bebeği sallamadan uyutmak...

pnrgnrshn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
41
2
36
Tokat
kızlar bebeği sallamadan uytmak mümkündür diye düşünüyorum ama kayınvalidem beni bu konuda deli ediyor. biz altlı üstlü oturuyoruz ikde bir sen yemeklerimizi yaparsın ben bebeği sallarım diyor. normalde herkes kendi evinde yiyip içiyor bazen bir araya gelip hep birlikte yeriz. ama nedendir bilmem tutturdu çocuğu sallarım diye ben sallamaya alıştırmak istemiyorum. açıkcası kayınvalidemin o kadar evimin içinde olmasınıda istemiyorum herkes yerini bilsin istiyorum ben kendime çocuğuma mı bakcam onlara yemek mi yapcam. sürekli söylüyorum sallamıcam diye kadında bi yüzsüzlük oluştu sen görmeden ben sallarım diyor sen çocuğu ağlaya ağlaya çatlatırsın diyor bu arada 39+2 deyim doğum yaklaştıkça stresim sinirlerim artıyor tecrübelilerden yardım istiyorum

Nasıl normal şartlarda uyuyamayan bir insan uyku hapı alıyorsa sallanmakta bebekler için aynı hesap. Gazı varsa, ağrısı varsa çocuğu teskin etmek imkansız mecbur sallayacaksın ama sıkıntısı olmayan bebeğe bunu yapmak anneye eziyet. Sallamak bir nevi beyni etkileyip uyuşturma işlemi ki o arada çocuk sıkıntısı hafifleyip uykuya dalsın diye.

Normal şartlarda bebekler zaten uyumaya programlı , yalnızca kolay uykuya geçmek için sarınma ihtiyacı hissediyorlar. O da anne karnını aradıklarından, alıştıran anneler kundakta bile idare ediyorlar. Ama sıkıntısı olmayan bir çocuğu sallamak uyku pproblemi olmayan birinin ilaç alıp yatmasıyla aynı gereksizlikte. Allah çocuklarımıza huzur ve sağlık versin de mecbur kalmayalım sallamaya.

Büyük lokma ye büyük konuşma.Öyle bir an geliyo ki aman yeter ki uyusun diye bi bakmışsın sallıyosun :)) Biz de aman sallanmaya alışmasın dedik daha beterine düştük.Kucakta gezerek uyuyo.İnşallah uyuyan bir bebeğin olur uyutmak için çok çaba sarf etmek zorunda kalmazsın.Gerçi bizimki uyuyan bi bebekti ama oluverdi işte.İlk bebek heyecanı kucağımızda uyuması hoşumuza gitti ve öye alışkanlık yaptı.İlk 3-4 ay nasıl alıştırırsan öyle gider.İnşallah kolay olur.Hayırlı doğumlar dilerim.

bebegi sallamak bebek icin zararli degil sallayan icin zararli bir nevi eziyet..bebek sallanmayi sever cunku anne karnindan aliskin..sallamam diyordum ama baktim uyusun diye arada salliyorum.,ama öyle ayaklarinda degil besiginde bir ileri bir geri baktim hosuna gidiyor hemen uyku modunda:() bi ara baktim babasida kucaginda sallamaya baslamis sen dedim nerden gördün bu hareketi..cok komik görünüyor..kadinlar bebeklerini böyle sallamazlarmi diyor :())
ama sana tavsiyem su sallamak falan önemli degilde bebegin annesi sensin..sen ne istersen o olur.. kimsenin dedigine fazla bulasma..her kafadan ses. sanki millet yüzlerce cocuk dogurmus , cocugu olmayanlar bile soyle yap böyle yap..biktim walla..2 bucuk aylik kizim..kim ne derse konusturmuyorum birseyde sormuyorum ben nasil istersem o bebege bakan benim..annesi benim :() yani ucagin kaptani benim ))) simdi esimde fazla karismiyor daha rahatiz..

canım bırak bebek sallansın ne olacak o senin kayınvaliden ise bebeğinde babaannesi
nolur şu kaynanalarla karşılıklı soğuk savaşı bırakın ama
kadın yapmasada bir torurunu sallamıyor diyebilirdin değil mi
böyle şeyleri düşünerek kendinize stres yaratıyorsunuz

canım bırak bebek sallansın ne olacak o senin kayınvaliden ise bebeğinde babaannesi
nolur şu kaynanalarla karşılıklı soğuk savaşı bırakın ama
kadın yapmasada bir torurunu sallamıyor diyebilirdin değil mi
böyle şeyleri düşünerek kendinize stres yaratıyorsunuz

soğuk savaşım felan yok kesinlikle yanlış anlaşılmasın.ama her kadın gibi kendi çocuğumu kendi bildiğim yada bilemediğim ama bebeğimle birlikte öğreneceğim şekilde büyütmek isterim en azından hakkım olduğunu düşünüyorum.ben torunun sallamasın demiyorum ki en azından kızım bi dene olmazsa sallarız demesini beklerim benimle inatlaşıp sen görmeden ben sallarım demesini değil.çünkü bu tarz konuşmaları beni ona karşı tedbirli olmaya itiyor. o yüzden çok istiyorum sallamadan uyutmayı. hamilelik başlı başına stres değil mi zaten tabi takıntılı bi insansanız ve çevrenizde bu tarz faktörler varken iki kat artıyor

Biliyorum zor ama sallamamak daha mantıklı bence de . Yolculukta uyumayı sevenlerin bilinçaltında istemeden de olsa bebekken sallanarak uyutulmaları yatıyor.
Ben uyku konusunda sorunlu olduğum için bu konuyu çok araştırdım. Uyumasını kendi haline bırakmak en iyisi, zaten bebekler doğduklarında uykusunu ihtiyacına göre düzenli en mükemmel şekilde doğuyorlar. Biz bunu kendi hayat stillerimize göre uydurmaya çalışıyoruz. Bi kaç bilimadamından örnekler:

-leonardo da vinci : yalnızca her 4 saatde bir yarım saat uyurmuş.

-ısaac newton : saatlerce bi dünya maketinin önünde çalışmasını sürdüryomuş,ve uykusu geldiğinde eline bi metal alıp koltuğuna geçp uyuyormuş.15 dakika sonra o metali elinden düşünce tarkrar düşünmeye başlıyomuş.ve uykusu geldiğinde tekrar onu eline alıyo ve 15 dk sonra düşünce yine uyanıyomuş.yani nerdeyse hiç uyumuyomuş.

-edison : çalışmaları sebebiyle uyumayı ve yemek yemeyi bile beceremeyen büyük dahi her 3 saatde bir 15 dk uyuyarak geçrdi hayatını.yani günde 2 saat uyuyarak.

Bu kadar katı olmamız gerekmiyor tabi ama niye herkes, iş hayatı, okul hayatı insanı 11de yatıp 7de kalkması konusunda şartlandırıyor anlamıyorum. :)

kişisel olarak siz öylesiniz demedim yanlış anlaşıldı. genel olarak gelin kaynana ilişkileri hep pamuk ipliğine bağlı.
elbette isteğiniz gibi yetiştirmek sizin hakkınız ama kayınvalidenin de hakkı var çocuk üzerinde.
keşke niyeti hakimiyet kurmak değilde yardım etmek olsa daha sevimli bir istek gibi görünebilirdi

canım hiç merak etme bebeğin emerken göğsünde uyur zaten sallamaya bencede alıstırma nasıl alısırsa öyle gider ben hiç sallamadaım sallatmadımda kimseye taki oglum 14 aylık olup ben hamile kalıpta onu sütten kesmek zorunda kalana kadar göğsünde uyuması cok güzel hemde cok rahat

benim oğlumda 5 bucuk aylık ben hiç salamadım.daha cok onu yorarak uyutmayı tercih ettim oncelikle bir oyun halısı aldım. 1 bucuk aylıktan beri gündüzleri oradaki oyuncaklara vurmaya calısarak hem eğleniyor onlarla konusuyor sonrada yorulup kendi kendine uyuyor.simdi donmeye basladı bakıyorum huysuzlanıyor onunla donme egzersizleri yapıyorum 3 kere donuyor baktım yoruldu yatagına koyuyorum yanında muzıklı oyuncagı var onun kolunu cekiyor muzık calıyor sonrada kendi kendine uyuyor. onunla oynayarak aglamasına izinde vermiyorum zaten bebegim müzik caldımı oyuncagı gördümü oyuncaklarıyla konusa konusa uyuyor.tavsiye ederim ben cok rahat ettim.bide bebek eninde sonunda uyuyacak istedigimiz saatte değilde kendi istedigi zaman uyumasında hiç bir sakınca yok.

Benim annem de yeğenimi ayağında sallamaya alıştırmıştı. 5 yaşına girdi çok zorlandılar bu alışkanlığı bıraktırırken ve öyle 15 dk da falan da uyumazdı, gece gündüz saatlerce sallardık. Bir de konuşmaya başlayınca çok salla hızlı salla demeye başlamıştı. Şimdi annem bizde, bende ücretsiz izin kullanamayacağım. Sırf annem ayağa alıştırmasın diye, anakucağı aldım ben. Alışırsa çocuk ona alışsın hem de gündüzleri kucak yerine onda dursun dedim. Biraz büyüyünce salıncak alırız diye düşündüm. Yoksa ayakta sallayacak çocuğu. Ayakta sallayanlar bilir çok yorucu bir şey bayan için, bebek kilo aldıkça hele insanın ayakları kopuyor.

Eğer kayınvalidenizi ikna edemezseniz kemikleri bile gelişmemiş bebeğinizi ayak üzerinde sallamaktansa, anatomik bir anakucaüğında sallasın. Çünkü ben evde olmayınca annem sallayacak biliyorum. Bari bunda sallasın dedim :(

benim oğlumda 5 bucuk aylık ben hiç salamadım.daha cok onu yorarak uyutmayı tercih ettim oncelikle bir oyun halısı aldım. 1 bucuk aylıktan beri gündüzleri oradaki oyuncaklara vurmaya calısarak hem eğleniyor onlarla konusuyor sonrada yorulup kendi kendine uyuyor.simdi donmeye basladı bakıyorum huysuzlanıyor onunla donme egzersizleri yapıyorum 3 kere donuyor baktım yoruldu yatagına koyuyorum yanında muzıklı oyuncagı var onun kolunu cekiyor muzık calıyor sonrada kendi kendine uyuyor. onunla oynayarak aglamasına izinde vermiyorum zaten bebegim müzik caldımı oyuncagı gördümü oyuncaklarıyla konusa konusa uyuyor.tavsiye ederim ben cok rahat ettim.bide bebek eninde sonunda uyuyacak istedigimiz saatte değilde kendi istedigi zaman uyumasında hiç bir sakınca yok.

kesinlikle önerilerini dikkate alıcam çok teşekkür ederim hatta halıyı hemen araştırmaya başlıyorum.

kişisel olarak siz öylesiniz demedim yanlış anlaşıldı. genel olarak gelin kaynana ilişkileri hep pamuk ipliğine bağlı.
elbette isteğiniz gibi yetiştirmek sizin hakkınız ama kayınvalidenin de hakkı var çocuk üzerinde.
keşke niyeti hakimiyet kurmak değilde yardım etmek olsa daha sevimli bir istek gibi görünebilirdi

ewt kesinlikle pamuk ipliğine bağlı burda sana katılıyorum
hakkı var ama karşısındakilerede saygı duymalılar ama büyükler hep benim istediğim olsun istiyorlar en azından benimki öyle belkide bu yüzden pamuk ipliğine bağlıdır değilmi? ewt gerçekten amacı bana yardım etmek olsa hiç sesimi bile çıkarmıyacağım ama onun derdi kendi gemisini yürütmek bu yüzden yakınıyorum zaten bu arada eltimin bebeğini sallaya sallaya deli etti 2 saat sallamadan uyumuyor o gece rahat uykusunda uyurken eltim sabaha kadar sallıyor. bende öyle olmaktan çok korkuyorum

bende oyun halısını internette yorumları okuduktan sonra aldım ve en buyuk yardımcım oldu yemek yaparken ,temizlik yaparken bırakıyorum oynuyor egleniyor öğreniyor bir avantajıda kucaga alın diyede aglamıyor. oyun halısı dısında bir yere koyunca oyalanamıyor sadece bana bakıp beni al bakışı atıyor:)) ben tiny love tekmele ve oyna almıstım .ama sarkan oyuncakları olan bir halı yeter bence

Back
X