Biliyorum zor ama sallamamak daha mantıklı bence de . Yolculukta uyumayı sevenlerin bilinçaltında istemeden de olsa bebekken sallanarak uyutulmaları yatıyor.
Ben uyku konusunda sorunlu olduğum için bu konuyu çok araştırdım. Uyumasını kendi haline bırakmak en iyisi, zaten bebekler doğduklarında uykusunu ihtiyacına göre düzenli en mükemmel şekilde doğuyorlar. Biz bunu kendi hayat stillerimize göre uydurmaya çalışıyoruz. Bi kaç bilimadamından örnekler:
-leonardo da vinci : yalnızca her 4 saatde bir yarım saat uyurmuş.
-ısaac newton : saatlerce bi dünya maketinin önünde çalışmasını sürdüryomuş,ve uykusu geldiğinde eline bi metal alıp koltuğuna geçp uyuyormuş.15 dakika sonra o metali elinden düşünce tarkrar düşünmeye başlıyomuş.ve uykusu geldiğinde tekrar onu eline alıyo ve 15 dk sonra düşünce yine uyanıyomuş.yani nerdeyse hiç uyumuyomuş.
-edison : çalışmaları sebebiyle uyumayı ve yemek yemeyi bile beceremeyen büyük dahi her 3 saatde bir 15 dk uyuyarak geçrdi hayatını.yani günde 2 saat uyuyarak.
Bu kadar katı olmamız gerekmiyor tabi ama niye herkes, iş hayatı, okul hayatı insanı 11de yatıp 7de kalkması konusunda şartlandırıyor anlamıyorum. :)