- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
Burada fare diye biri yok deMerhaba hanımlar. Aklıma bir şey takıldı, sizce boş bir takıntı mi? İki görümcem var, bekar olan görümcem bebeğimi 'fare' diye seveceğini söyledi ve öyle yapıyor. ''ne yapıyor fare","farenin fotosunu yolla" vb. gibi. Bebeği olan anneler, sizce bu normal mi? Doğduğundan beri birçok lakap taktılar ama bu bana nedense çok sevimsiz geldi. Bebeğim konusunda biraz hassasim.
ben de görümceye lakap takardım ve öyle yazardım.Merhaba hanımlar. Aklıma bir şey takıldı, sizce boş bir takıntı mi? İki görümcem var, bekar olan görümcem bebeğimi 'fare' diye seveceğini söyledi ve öyle yapıyor. ''ne yapıyor fare","farenin fotosunu yolla" vb. gibi. Bebeği olan anneler, sizce bu normal mi? Doğduğundan beri birçok lakap taktılar ama bu bana nedense çok sevimsiz geldi. Bebeğim konusunda biraz hassasim.
söylemeyin diyeceksin.Abimin eşi kızımı “annecim” diye seviyor
Kayınvalidem “eşek kafa” diye seviyor
Yemin ediyorum bazen etrafıma uçan tekmeler atasım geliyor. Çaresini bulursanız bana da yazın.
4 yaşında bir kardeşim var... Üstelik cins fare bizimki tarla farem diye severimminik bakteri, kuyabiye canavayı, penguen, minik yaratık bunlardan sadece bazıları...
Gülüyor benim yavrum yayanağının bir tarafında parvobacter var orası genelde kırmızı, gördükçe bakteriiiiiiiii diyorum bakteri sesi çıkartıyor kendince bizim iletişim yolumuz bu
4 yaşındaki kızım, büyüyünce köpek olacağım diyor, içten içe sinirleniyorum :)O sizin kardeşimiz, istediğiniz gibi seversiniz, anneniz alınmaz ki size. : ) Ben gorumceme alınıyorum sanırım.
Fareden nefret edip fare ismi veriyorlarsa bu hem sana esine ve bebegine saygisizliktir. Eger bu mesajini belirtmeseydin sevme sekli oyledir diyecektim hos olmasada ama bu soylediklerinden sonra ben altinda art niyet ararim kusura bakma... Tatli dille ikaz etmeni tavsiye ederimİnanın çok ama çok hayvansever biriyim. Fareler ve ozellkle bebekleri bana masum canlılar gibi gelir. Öldürüldüklerini görmeye asla dayanamam. Ama onlar benim aksime hayvanlardan hiç hoşlanmazlar. Hele fare lafı geçtiğinde bile mideleri bulanir. Hal boyleyken, neden başka bir şey değilde fare? Sanırım uyaracagim hanımlar. Böcük demis bir arkadaş, böcük deseler umursamazdim inanin. Kendisi küçük değil bu arada.
Hitap şekline, kelimelere insanda çağrıştırdığı şeylere önem veririm.
Fare size olumsuz geliyor ya da ilerleyen zamanlarda çocuğu hoş etkilemeyeceğini düşünüyorsanız uyarın ki ben ikaz ederdim.
Benim oğlana babası "Hıyar" der, sevgi cümleleriyle birlikte kullanırdı. İkaz ettim "Sana birisi sürekli hıyar dese kendini hıyar gibi hissetmeye başlarsın, düzgün hitap et çocuğa diye.
Kpim "Namussuz" kelimesini sevgi hitabı olarak kullanan biriydi (ki arada tvde gördüğü şeylere hala kullanır), oğluma bir iki sefer söyledi ve güzellikle uyardım, rahatsız olduğumu, güzeli çağrıştıracak hoş kelimeler seçmesini söyledim. Baktım sallamadı, affedersiniz "Baba sen de ne namussuzsun haa" diye laf arasında takdir ettiğim yönlerine bu kelimeyi giydirdim. Buz gibi oldular. Bizimkiler de vardı yanımızda :)) "Ne oldu? Siz sevmek için kullanıyorsunuz ya, ben de sizi sevdiğimden dedim, rahatsız mı oldunuz?" dedim.Anladılar, bir daha öyle hitap etmediler ve konu kapandı
Ben de bunu anlamıyorum aslında, neden çok daha güzel kelimeler, daha olumlu kavramlarla özdeşleşmiş hayvanlar yerine insan bir kemirgeni, ilkten yuvasının lağım olduğu akla geleni sevgi hitabı olarak seçer ki? İnsanı etkiler yani.
Fare biraz olmadı sanki ya. Daha güzel bi şey bulaydın. Tavşan mavşan diyeydin bari diyin.Bu lakap yeni çıktı. Ben de şaşırdım. Diğerlerine bir şey demiyorum, kompleksli misin diyorlar diye. Fare konusunda gorumcemi tatlı dille uyaracagim ama onuda aleyhime çevirip, kompleksli diyecekler. Desinler, zaten anlayışlı olsam da olmasam da yaranamadım bu insanlara.
Ne güzel anlatmışsiniz. Ben de bunu anlamıyorum, sebep ne? Oğlum ufak tefek bir bebekte değil, gayet tombik bir bebek. Buna uygun bir şeyler de diyeceksen ama... İyi yapmissiniz bu arada, bebeğe söylenince sevgiden oluyorda, kp ye söylenince neden ayıp oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?