Bebeği severken

Ya bence niyeti önemli. Fareyi sevimli bulduğu icin söylüyorsa ben sorun etmezdim. Yok kotu niyetli söylüyorsa tabii ki sorun.
Ben de halayım, yeğenim dombik bi bebek, tosbağa diye seviyorum. Annesi de uyarsa acikcasi cok bozulurdum.
Ha tabii henuz 1.5 yasinda oldugu icin tosbağa diye seviyorum, bunu anlayip rencide olabilecek bir yaşta olsa tabii ki tosbaga demem.
O yuzden direkt boyle fare diyor hhmmm gibi düşünmemek lazim. Fare rencide edici bir hitap da degil.
Babam beni 17 yasina kadar kara bocugum diye severdi. Düşününce fareden cok daha cirkin bir hayvan.

Aynen öyle, çok sağolun. Tatlı dille uyaracagim, devam edip etmemesine göre bir tavır takinacagim artik.

Farenin kemirgen ve pis yerlerde bulunan bir hayvan olduğunu düşününce itici geliyor ama severken kullanıldığını düşününce ters gelmiyor pek bana. O hayvanı sevmediği halde iyi niyetle sevgi sözcüğü olarak kullanan çok kişi vardır bence, ayrıntılı düşünerek kullanmıyor herkes. Çizgi filmlerde de hep sevimli gösterilerek kullanılmıştır ayrıca, sevimlilik algısı daha çok oluyor böyle :)
Sert olmamaya çalışarak belirtin bence rahatsız olduğunuzu niyetinden emin değilseniz.

• Benim kizimada sürekli demediklerini birakmiyorlar tabi benim de hoslanmadıgım kelimeler oluyo ama iste herkesin sevme sekli baska bende artik tatli cadi demeye basladim

Tosbağa genelde kullanılır zaten. O bir şey değil ki. Diğeri de babanız. Bence, görümcem tatlı dille uyarılmayı haketti : ) bozulursa da yapacak bir şey yok. Beni az çok tanıyor. Benim de neye bozulacagimi biliyor olması lazım dimi? : )

Bende tam tersi. Bende oglumu doğdugundan beri fare dıye sevıyorum kv kp kızım su cocuga fare deme derler hatta bı ara kp ıyıce sasırmıs olacak ki, kızım soyleme dıyorum barı benım yanımda soyleme dedi. He dedım geçtim oglum 2 yasında hala bana bak fare yıne ne yaramazlıklar peşindesin diyorum onlarda alıştı artık. Bu fare olayıda bebekken bi mızıklardı fare sesıı gıbı o zamandan beri agzımda. Ama o benım oglum kotu bır hayvan olsa zaten ben soylemezdım. Bence takılmayın o kadar

Tamam ama siz annesiniz, onu var edensiniz. Bugün fare yarın daha güzel hitaplar kullanırsınız. Baskalari söyleyince, pek hosa gitmiyor, inanin. Ki fare bence minik bir meleğe en son söylenecek sevgi kelimesi olmali. Ben bebeğime Gül'den ağır bir hitap kullanmadım bu zamana kadar ama diğer taraf, ne diyeceğini şaşırmış durumda. Fare konusu da son damlama oldu sanırım.

Ne var ki bunda bende yeğenime Benjo diyorum. Artık çocuk o kadar alıştı ki benjoooo diye seslenince bakıyor. Sevgisinden yapıyor merak etmeyin.

Hassasiyet göstermekte haklısın sensin fare, yok daha neler diye bir kere terslersen bu durum son bulut sanki

Bende alihandrooo da diyorum antonyoo da diyorum ama birisi fare dese ne oluyor be iyi misin diye terslerim. Minik böcük, sincap, tavşan falan da sorun değil ama şimdi evde fare görsek elimiz ayağımız birbirine girer ve biran önce imha etmek isteriz dürüst olalım yani. Ha fare ha hamam böceği ya da çekirge falan ne kadar sevimsiz!

Benim de yeğenlerim, kuzenlerimin çocukları var. Severken hep minik pandam, tatli ordegim falan diyorum. Oyle alışmışım galiba. O kadar rahatsız olunacak bisey degil gibi. Ama sevimsiz sıfatlarla sevme durumu farklı tabi...

Bence böyle bir çıkış yaparsanız gereksiz yere mesafe koymuş olursunuz, Anadolu’da çok yaygındır bebekleri çirkin diye sevmek ya da çirkin şeylere benzeterek sevmek, böylelikle nazar değmeyeceği düşünülür.

Ben de yeğenlerimi fare, kurbağa, tosbik diye sevdim küçükken, tabi benim kız kardeşimin çocuklarıydı. Eğer erkek kardeşimin çocuklarını böyle sevmek istesem ve eşi sizin gibi düşünse çok çok kırılırdım. Sanki ben gözümden sakındığım, dünyalar güzeli bulduğum yeğenlerime özellikle çirkin hitap etmek istiyormuşum gibi olurdu... Hala olmadım ama lütfen çocuklarla çocukların büyükleri arasına mesafe koymayın bu şekilde, bırakın isteyen istediği şeyi söylesin, hakaret amaçlı değil ki sevgi amaçlı koyulmuş bir lakap. Bir de nazar değmemesi için böyle sevimsiz hayvanlar özellikle söylenir.

Bence fare kelimesinde bir sorun yok. Sonuçta mickey mouse minnie mouse gibi popüler çizgi film karakterleri de fareden turetilmistir. Sevgiyle söylüyorlarsa bir kötü niyet yok. Ancak yine de benim hoşuma gitmiyor derseniz söylemekten başka çareniz yok.

Hassasiyet göstermekte haklısın sensin fare, yok daha neler diye bir kere terslersen bu durum son bulut sanki

Terslemek değilde şakayla karışık bir şekilde söylemeyi düşünüyorum. İnanın aslında terslemek istediğim o kadar şey oluyor ki eş ailesi konusunda ama kırılmasınlar diye içime atıyorum maalesef.

Çocukları guzel sevmeli. .. o masumlari fareye benzetme de ne ola... katiyen kabul etmeyin bedenlerine olduğu kadar hitap şekillerine de saygı duyun ve duydurun

Aynen sizin gibi düşünüyorum. Bana da çok sevimsiz geldi.

Fare deyince Miki Fare geldi aklıma :) Gayet sevimli bence.
Ben de çocuklarımı sıpa,tosbaa,minik kuş vb diye severdim.Farklı isim takanlara da hiç sinir olmadım şimdiye kadar.
Tabi siz durumdan rahatsız olduysanız,kırmadan uyarabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…