- 8 Haziran 2010
- 2.802
- 8.293
- 158
- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
Aynen öyle, neden bebeğe söylerken sevimli de, yetişkin birine söyleyince hakaret? Hakaret hakarettir işte, namssz hitabını sürekli sevgiyle, aferinlerle, öpücüklerle duyan bir çocuk nasıl bir algı geliştirir? Ve sonra kimlere gerçekte namssz denildiğini, nasıl karşılandığını görünce nasıl çelişir? Ne gerek var bunu çocuğa yaşatmaya, salt canları öyle sevmek istiyor diye?
Herkes haddini bilmeli, siz de rahatsız olduğunuz durumu güzellikle açıklayın. İster büyütüyorsun desinler, ister gereksiz takıyorsun desinler. "Büyütmüyorum, söylüyorum rahatsız olduğumu. Yoksa bu konuyu uzatıp büyütmek niyetinde misiniz? Şu halde zaten küçük bir mevzu, siz de büyütmeyin söyleyip söyleyip, büyümesin" dersiniz. Bu kadar keskin konuşabilir misiniz bilmiyorum da, gerektiğinde konuşun da yani. Böyle bir şeye inatla devam edip, bir de size abartıyorsun diyecek tiplere mesafe gerek çünkü.
Ya bence niyeti önemli. Fareyi sevimli bulduğu icin söylüyorsa ben sorun etmezdim. Yok kotu niyetli söylüyorsa tabii ki sorun.
Ben de halayım, yeğenim dombik bi bebek, tosbağa diye seviyorum. Annesi de uyarsa acikcasi cok bozulurdum.
Ha tabii henuz 1.5 yasinda oldugu icin tosbağa diye seviyorum, bunu anlayip rencide olabilecek bir yaşta olsa tabii ki tosbaga demem.
O yuzden direkt boyle fare diyor hhmmm gibi düşünmemek lazim. Fare rencide edici bir hitap da degil.
Babam beni 17 yasina kadar kara bocugum diye severdi. Düşününce fareden cok daha cirkin bir hayvan.
Bende tam tersi. Bende oglumu doğdugundan beri fare dıye sevıyorum kv kp kızım su cocuga fare deme derlerhatta bı ara kp ıyıce sasırmıs olacak ki, kızım soyleme dıyorum barı benım yanımda soyleme dedi. He dedım geçtim oglum 2 yasında hala bana bak fare yıne ne yaramazlıklar peşindesin diyorum onlarda alıştı artık. Bu fare olayıda bebekken bi mızıklardı fare sesıı gıbı o zamandan beri agzımda. Ama o benım oglum kotu bır hayvan olsa zaten ben soylemezdım. Bence takılmayın o kadar
Ne var ki bunda bende yeğenime Benjo diyorum. Artık çocuk o kadar alıştı ki benjoooo diye seslenince bakıyor. Sevgisinden yapıyor merak etmeyin.Merhaba hanımlar. Aklıma bir şey takıldı, sizce boş bir takıntı mi? İki görümcem var, bekar olan görümcem bebeğimi 'fare' diye seveceğini söyledi ve öyle yapıyor. ''ne yapıyor fare","farenin fotosunu yolla" vb. gibi. Bebeği olan anneler, sizce bu normal mi? Doğduğundan beri birçok lakap taktılar ama bu bana nedense çok sevimsiz geldi. Bebeğim konusunda biraz hassasim.
Hassasiyet göstermekte haklısın sensin fare, yok daha neler diye bir kere terslersen bu durum son bulut sankiMerhaba hanımlar. Aklıma bir şey takıldı, sizce boş bir takıntı mi? İki görümcem var, bekar olan görümcem bebeğimi 'fare' diye seveceğini söyledi ve öyle yapıyor. ''ne yapıyor fare","farenin fotosunu yolla" vb. gibi. Bebeği olan anneler, sizce bu normal mi? Doğduğundan beri birçok lakap taktılar ama bu bana nedense çok sevimsiz geldi. Bebeğim konusunda biraz hassasim.
Merhaba hanımlar. Aklıma bir şey takıldı, sizce boş bir takıntı mi? İki görümcem var, bekar olan görümcem bebeğimi 'fare' diye seveceğini söyledi ve öyle yapıyor. ''ne yapıyor fare","farenin fotosunu yolla" vb. gibi. Bebeği olan anneler, sizce bu normal mi? Doğduğundan beri birçok lakap taktılar ama bu bana nedense çok sevimsiz geldi. Bebeğim konusunda biraz hassasim.
Hassasiyet göstermekte haklısın sensin fare, yok daha neler diye bir kere terslersen bu durum son bulut sanki
Çocukları guzel sevmeli. .. o masumlari fareye benzetme de ne ola... katiyen kabul etmeyin bedenlerine olduğu kadar hitap şekillerine de saygı duyun ve duydurun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?