Bebeği severken

Merhaba hanımlar. Aklıma bir şey takıldı, sizce boş bir takıntı mi? İki görümcem var, bekar olan görümcem bebeğimi 'fare' diye seveceğini söyledi ve öyle yapıyor. ''ne yapıyor fare","farenin fotosunu yolla" vb. gibi. Bebeği olan anneler, sizce bu normal mi? Doğduğundan beri birçok lakap taktılar ama bu bana nedense çok sevimsiz geldi. Bebeğim konusunda biraz hassasim.
Bende doğmamış bebeğime minnak farem diyorum bence bunda birşey yok ayrıca yeğenim yok olsa her şeyi de söylerdim sonuçta kardeşimin evladı benim evlâdım sayılır sevgi olarak fark mutlaka vardır ama ikisi de benim canım yani takılmayın faren çok iyi halası deyin geçin biraz büyüyünce zaten ismiyle hitap eder

Kendi gelinleri bir şey demiyor diye şanslı oldugunu soyleyen, ortaligi karıştırmaya yer aradığımı ima eden, istediğim gibi severim diyen, ben bebeğime fare diyorum diyen, kırılmaya yer arıyorsun diyen, ben kedicik diyorum ne var bunda diyen, bir şey yok bunda diyen, fare dememeli vb. diyen arkadaşlar hepinize cevaplariniz için teşekkür ederim ama benim niyetim kirmak, küsmek değil ki. Hoşlanmadığım bir sevme şekli var ortada ve ben buna tatlı dille son vermek istiyorum.

Gelinim uyarsa çok kirilirdim diyenler var, peki gelinin hoslanmadigi bir lakap varsa ve gelin bunu istemiyorsa mecbur mu bunu duymaya? Ben güzellikle halledicem. Görümcem neredeyse benimle yaşıt ve iyisek sözde iyi, taktikler insanı şeklinde bir insan. Bebeğimin resmini istediğinde gondermesem, hemen eltimin bebeğiyle ilgili paylaşımlar yapmaya başlıyor. ama fareli değil tabii ki, ballar havada uçuşuyor. Niyeti ne inanin hiç bilmiyorum. Evime davet edeceğim misafire bile karışan, o bize gelmedi, sen de onu çağırma diyen, boş ve eşim için katlandigim biri. Yazacak çok şey var ama, konuya yorum yapmak yerine, gelin gelin diyor bazı arkadaşlar. Gorumcelerin adı çıkmışta, gelinlerin çıkmamış sanki. : )

Bence sorun gorumcenin fare demesinden cok onun farkli niyetli biri oldugunu bilmeniz, samimi bulmamaniz ve onu dusunce yapisi olarak kendinize uzak gormeniz. Belki yakın ve samimi gordugunuz biri olsa fare diyerek sevmesinden rahatsiz olmazdiniz. Bence bu sekilde sevmesinden rahatsiz oldugunuzu soyleyin sonrasindan tepki gosterip ister sevsin ister sevmesin cokta onemli bir sey degil. Bir annenin sevgisi diger her seyi ezer gecer.

Ben de küçük fare demeyi seviyorum ama kimsenin çocuğuna demedim tabi ki yanlış anlarlar diye :)

Ama siz hoşlanmıyorsanız söyleyin,
“Yaaa daha şirin bi isim bulsana kız bebemize halası” tarzı bir cümleyle söyleyebilirsiniz.
Ya da “ayyy fare deme bana en korktuğum hayvan” diyebilirsiniz :)

Merhaba hanımlar. Aklıma bir şey takıldı, sizce boş bir takıntı mi? İki görümcem var, bekar olan görümcem bebeğimi 'fare' diye seveceğini söyledi ve öyle yapıyor. ''ne yapıyor fare","farenin fotosunu yolla" vb. gibi. Bebeği olan anneler, sizce bu normal mi? Doğduğundan beri birçok lakap taktılar ama bu bana nedense çok sevimsiz geldi. Bebeğim konusunda biraz hassasim.
Sizi anlıyorum.
Benim de kayınvalidem ve görümcem kizlarimi annem diyerek seviyorlar.
Büyük kızım bir keresinde kayinvalime sen benim annem değilsin deyince icimin yağları eridi:KK48:
Ondan beridir diyemiyor.
Tabi görümcem vazgeçmedi:kızgın:

Kesinlikle haklısın bende sinir olurdum ne demek fare ! , minicik bir meleğe başka sıfat bulamadı mı ? Kendi çocuğu olunca da sende maymun diye sev bakalım hoşuna gidecek mi ?
Katılıyorum,ben uzak ya da yakın hiç kimsenin çocuğunu öyle sözlerle sevmediysem,kimsede benim çocuklarıma öyle hitap edemez.Güzel,tatlı sözlere kıran mı girdi?Kaç tane yeğenim var,en güzel kelimeler az gelir onlara,fare de nedir:KK12:

Sizi anlıyorum.
Benim de kayınvalidem ve görümcem kizlarimi annem diyerek seviyorlar.
Büyük kızım bir keresinde kayinvalime sen benim annem değilsin deyince icimin yağları eridi:KK48:
Ondan beridir diyemiyor.
Tabi görümcem vazgeçmedi:kızgın:
Ona da desin desin lütfen:KK45:

Hala olmak çok zor gerçekten sevme şeklin bile göze batıyor ama teyze olsa bu kadar batmaz kimsenin gözüne. Allahtan bizim gelin böyle değil çocuğu binbir şekilde sevdim birgün bir şey demedi çok şükür sansliyiz sanırım.
Çünki halalar bebeği severken anneyi dövüyor,bir taşla iki kuş:))
Teyze de olsa pekala batar,ben de teyzeyim,yeğenlerimi ipeğim çiçeğim diye seviyorum,kardeşlerim de benimkilere öyle..
Henüz olmayan gelinimizin bebeğini bundan farklı sevsem,evvela ben kendimde art niyet ararım.Ama hitap etmek için güzel sözcük bulmayı başaramayanları da mazur göreceğiz artık,bu kelime bolluğunda:)))

fesatlıgından ne dicegini sasırdım derim olmadı buyuk fare naber derim kızarsa neden yegenin kücük fare send ebuyuk farre derim anladın kimse benim yavruma fare diyemez yani adamın agzını yırtarım valla
Ahhahhah limoncu yaparsın sen evet,sana güvenim sonsuz,ama sana katılıyorum,büyük fare iyiydi,öyle ya,cins aynı cins:D

hay allahım ne değișik insanlar var görümce normal değil

Kendi gelinleri bir şey demiyor diye şanslı oldugunu soyleyen, ortaligi karıştırmaya yer aradığımı ima eden, istediğim gibi severim diyen, ben bebeğime fare diyorum diyen, kırılmaya yer arıyorsun diyen, ben kedicik diyorum ne var bunda diyen, bir şey yok bunda diyen, fare dememeli vb. diyen arkadaşlar hepinize cevaplariniz için teşekkür ederim ama benim niyetim kirmak, küsmek değil ki. Hoşlanmadığım bir sevme şekli var ortada ve ben buna tatlı dille son vermek istiyorum.

Gelinim uyarsa çok kirilirdim diyenler var, peki gelinin hoslanmadigi bir lakap varsa ve gelin bunu istemiyorsa mecbur mu bunu duymaya? Ben güzellikle halledicem. Görümcem neredeyse benimle yaşıt ve iyisek sözde iyi, taktikler insanı şeklinde bir insan. Bebeğimin resmini istediğinde gondermesem, hemen eltimin bebeğiyle ilgili paylaşımlar yapmaya başlıyor. ama fareli değil tabii ki, ballar havada uçuşuyor. Niyeti ne inanin hiç bilmiyorum. Evime davet edeceğim misafire bile karışan, o bize gelmedi, sen de onu çağırma diyen, boş ve eşim için katlandigim biri. Yazacak çok şey var ama, konuya yorum yapmak yerine, gelin gelin diyor bazı arkadaşlar. Gorumcelerin adı çıkmışta, gelinlerin çıkmamış sanki. : )
Yahu boşverin kim ne diyor.
İlk mesajınizdan anlamıştım zaten altında yatan sebepler olabileceğini.
Başka bebeklere balım canım diyorsa sizinkine fare diyemez.
Birde ısrarla belirtmiş fare diyeceğim vs diye.
Neden fare yani.
Benimde yiğenim var en kötü kızımla ikisi yaramazlık yaparken"cadılar sizi"demişimdir kalkıpta fare,böcek vs demem yani. Hatta biraz esmer yiğenim,kara kızım diyordum onu bile bıraktım çünkü annesine bende sarışın olsaydım keşke demiş.
Yani çok zor olmamalı bebek severken güzel tabirler kullanmak.
Onca güzel kelime varken,farede fare demeye ne gerek var. Hadi şimdi bebek anlamıyor.
Bebeğiniz 5 yaşında da gelse hala ağız alışkanlığı diyip fare diyebilir yani
Siz söyleyin demesin. Bu konuda kırılacak birşey yok.
Onun bebeğine siz fare deseniz oda aman ne tatlı seviyor yengesi bebeğimi demez yani.

İlk defa bir bebege fare lakabi takildigini duyuyorum suan...bence cok haklisiniz.
Ben isim ve lakaplara onem veririm.
Bebegin isminin anlami bile guzel olsun isterken kalkip ordan biri fare diye lakap takmamali bir bebege..

Yahu boşverin kim ne diyor.
İlk mesajınizdan anlamıştım zaten altında yatan sebepler olabileceğini.
Başka bebeklere balım canım diyorsa sizinkine fare diyemez.
Birde ısrarla belirtmiş fare diyeceğim vs diye.
Neden fare yani.
Benimde yiğenim var en kötü kızımla ikisi yaramazlık yaparken"cadılar sizi"demişimdir kalkıpta fare,böcek vs demem yani. Hatta biraz esmer yiğenim,kara kızım diyordum onu bile bıraktım çünkü annesine bende sarışın olsaydım keşke demiş.
Yani çok zor olmamalı bebek severken güzel tabirler kullanmak.
Onca güzel kelime varken,farede fare demeye ne gerek var. Hadi şimdi bebek anlamıyor.
Bebeğiniz 5 yaşında da gelse hala ağız alışkanlığı diyip fare diyebilir yani
Siz söyleyin demesin. Bu konuda kırılacak birşey yok.
Onun bebeğine siz fare deseniz oda aman ne tatlı seviyor yengesi bebeğimi demez yani.
+100000
aynılarını yazdım,bebeği severken sözde,anneyi adeta dövüyorlar,yenge dese,amaaan nolcak,iyi niyetli demez,aileyi ayağa kaldırır görümce...

Normal sartlarda yegenlerimi ve cocuklarimi zibilyon tane isimle severim hamsterim da derim, maymun da derim, bocuk de derim, elsa da derim, prenses de derim, derim de derim kisaca :) ama soz konusu kendi ve kardesimin cocugu oldugu icin kimseye dokunmaz ama acik yazayim gorumce benim soylediklerimin onda birini soylese dokunurdu saniyorum.. sizinki de yasanmisliklarinizdan oturu dokunuyor..

Back
X