- 12 Haziran 2023
- 267
- 471
- 33
- Konu Sahibi birnilruyasi
-
Şuan aynı durumdayız. Çok sıkı diyet yapıyorum aptamil pepti syneo kullanıyoruz ama hiçbir değişiklik olmadığı gibi üzerine kakada iplik şeklinde kanama görmeye başladım. Doktora giderseniz bana da yazar mısınız ne dediğini? Ben de gidince buraya yazacağım.Bizim de yüzünde puturler ile başladı daha sonra onlar geçti kakada mukus kötü koku köpüklü kaka ve üç kez az miktarda iplik şeklinde kan oldu. Neye alerjisi olduğunu anlamadım henüz alerji doktoruna gidebilmek için randevu kovaliyoruz. Çocuk gastroenterolojiye gittik süt ürünleri yumurtayi kesti 17 gündir diyetteyim kaka aynı arada kan yine oldu üç gündür kuruyemiş ve ekmeği de kestim paketi gıda zaten almıyorum. Diyete rağmen değişiklik yok bizde
Çok geçmiş olsun. Tahlil veya test yapıldı mı? Hangi ayda yapılabiliyor acabaBenim bebeğim 15 aylık şuan. Çoklu besin alerjisi vardı 3 haftalıkken poposunda yara şeklinde geçmeyen pişik ve huzursuzlukla fark ettik alerjik olduğunu sonra katı bir diyete başladım. Yaklaşık 8-9 ay diyet yaptım çünkü bebeğimde alerji egzama şekline dönmeye başladı bir ara aşırı kusmaları oluyordu. Alerji mamasina başlamak istedi doktorumuz ama hiç içmedi bebeğim. Yaklaşık 10. Aya doğru birçok alerjisi geçmeye başlamıştı. Şimdi 1 yada 2 besine çok hafif intoleransi var
Teşekkür ederim size deÇok geçmiş olsun. Tahlil veya test yapıldı mı? Hangi ayda yapılabiliyor acaba
Çok geçmiş olsun. Eliminasyon diyeti ne kadar sürede sonuç gösterir? 1 haftadır çok katı bir diyet yapmama ve alerji maması kullanmamıza rağmen belirtiler git gide çoğalıyor bizde. Kan yoktu diyet yapıp alerji mamasına geçtiğimiz haftada kakada 3 kere iplik şeklinde kanama gördüm. Anlam veremiyorum artık..Bizim 2 aylikken her beslenmeden sonra kaka yapma ve mukuslu kaka bebekte aksamlari asiri aglama sorunlarımız vardi, ilk gittigimiz doktor inek sütü proteini alerjisi veya laktoz intoleransi dedi gaita testi yapildi ge gizli kan cikti ne hikmetse bu doktor laktoz intoleransi fikrinden devam etti ama kakada kan alerji isaretiymis ben de her yerde boyle okudum ve kendi kendime paketli gidalar ve sut urunu olan herseyi kestim 1 ay bebeğimde gozle gorulur duzelme oldu. Ne duzelmesi derseniz aglamasi gecti, kaka sayisi 2 ye düştü.
Sonra 1 ay sonra bu ayni doktora kontrole gittik ve ben ne yaptigimi soyledim biraz peynir FALAN ye bakalim ne olacak dedi ben de ertesi gun kakasinda kirmizi kan gordum ödüm koptu.
Hemen baska doktora gitmeye basladim. Kakada kan deyince adam zaten pek fazla dinlemeye gerek duymadi ve gida alerjisi dedi. 4 hafta bana kati bir diyet yaptirdi firesiz uydum. Kaka sayimiz azaldi kivami duzeldi.
Simdi diyeti açma donemindeyiz doktorun verdigi adimlari uygulayarak bebegimi yavas yavas alistirmayi hedefliyor. Ciddi alerjik reaksiyon gostermedigi surece bu sekilde diyeti acacagiz. Bazi bebeklerde alerji ciltte dokuntu tarzi gozukuyormus onlar testlerde sonuc veriyormuş ama bizimki gibi bagirsak sorunlariyla kendini belli eden alerji testte cikmiyormus o yuzden maalesef tek cozum eliminasyon diyeti yapmak.
Tesekkurler size de geçmiş olsun. 3 hafta falan olmustu nokta kadar kakada kan gordum doktor normal dedi cunku biz yemeyi birakinca sut proteini hemen cikmiyormus vucuttan. 2 hafta daha sutune gecmeye devam edecek dedi. Sonra da yavas yavas düzelir birden olmaz demisti. 1 hafta cok erken etki görmek icin, 4. Haftada etkisi görülüyor bizde oyle olduÇok geçmiş olsun. Eliminasyon diyeti ne kadar sürede sonuç gösterir? 1 haftadır çok katı bir diyet yapmama ve alerji maması kullanmamıza rağmen belirtiler git gide çoğalıyor bizde. Kan yoktu diyet yapıp alerji mamasına geçtiğimiz haftada kakada 3 kere iplik şeklinde kanama gördüm. Anlam veremiyorum artık..
Geçmiş olsun biz doktora gittik test yapmadı testte çıkmıyor dedi. Süt ürünleri yumurta ve dana etini kesti. Diğer alerjen gıdaları fazla tüketme ama tamamen de kesme dedi. İki ay sonra gelin bakalım dedi ve 4 buçuk aylık olunca sebze meyve ile ek gıdaya geç dedi cnmŞuan aynı durumdayız. Çok sıkı diyet yapıyorum aptamil pepti syneo kullanıyoruz ama hiçbir değişiklik olmadığı gibi üzerine kakada iplik şeklinde kanama görmeye başladım. Doktora giderseniz bana da yazar mısınız ne dediğini? Ben de gidince buraya yazacağım.
Çok geçmiş olsun. Ben de aynı şeyleri düşünüyorum ama aklımda kalan bir şey var. Bazı aşılar (2.ay) yumurta alerjisi olan çocuklara yapılmıyormuş. Şimdi kesinleşmeden aşı yaptırmak ya da yaptırmamak ne kadar doğru olacak kiGeçmiş olsun biz doktora gittik test yapmadı testte çıkmıyor dedi. Süt ürünleri yumurta ve dana etini kesti. Diğer alerjen gıdaları fazla tüketme ama tamamen de kesme dedi. İki ay sonra gelin bakalım dedi ve 4 buçuk aylık olunca sebze meyve ile ek gıdaya geç dedi cnm
İkinci ve dördüncü ay aşılarıni yaptırdık sorun olmadı çok şükür. 9. Aydaki kızamık kızamıkçık kabakulak aşısı yumurta alerjisi için riskli oluyor o da hastanede kontrol altında yapılıyor alerji bölümunde sanırımÇok geçmiş olsun. Ben de aynı şeyleri düşünüyorum ama aklımda kalan bir şey var. Bazı aşılar (2.ay) yumurta alerjisi olan çocuklara yapılmıyormuş. Şimdi kesinleşmeden aşı yaptırmak ya da yaptırmamak ne kadar doğru olacak ki
Neler tükettiniz acaba bizde de aynı sorun cikti kakada lokosit erosit gizli kan cikti ishal durmadan sulu yapiyor.diyet yaptığım.halde düzelme olmadi bu 3 günde.kuru dut yedim daha da azdirdi sanirim.siz neler tukettiniz sütun kalitesi de önemli bebekler için.ben ne yapacağımı şaşırdımBizim 2 aylikken her beslenmeden sonra kaka yapma ve mukuslu kaka bebekte aksamlari asiri aglama sorunlarımız vardi, ilk gittigimiz doktor inek sütü proteini alerjisi veya laktoz intoleransi dedi gaita testi yapildi ge gizli kan cikti ne hikmetse bu doktor laktoz intoleransi fikrinden devam etti ama kakada kan alerji isaretiymis ben de her yerde boyle okudum ve kendi kendime paketli gidalar ve sut urunu olan herseyi kestim 1 ay bebeğimde gozle gorulur duzelme oldu. Ne duzelmesi derseniz aglamasi gecti, kaka sayisi 2 ye düştü.
Sonra 1 ay sonra bu ayni doktora kontrole gittik ve ben ne yaptigimi soyledim biraz peynir FALAN ye bakalim ne olacak dedi ben de ertesi gun kakasinda kirmizi kan gordum ödüm koptu.
Hemen baska doktora gitmeye basladim. Kakada kan deyince adam zaten pek fazla dinlemeye gerek duymadi ve gida alerjisi dedi. 4 hafta bana kati bir diyet yaptirdi firesiz uydum. Kaka sayimiz azaldi kivami duzeldi.
Simdi diyeti açma donemindeyiz doktorun verdigi adimlari uygulayarak bebegimi yavas yavas alistirmayi hedefliyor. Ciddi alerjik reaksiyon gostermedigi surece bu sekilde diyeti acacagiz. Bazi bebeklerde alerji ciltte dokuntu tarzi gozukuyormus onlar testlerde sonuc veriyormuş ama bizimki gibi bagirsak sorunlariyla kendini belli eden alerji testte cikmiyormus o yuzden maalesef tek cozum eliminasyon diyeti yapmak.
Beni doktor yonlendirdi ne yemem yememem gerektigi hakkinda, 3 günde duzelme olmamasi normal 2 hafta sürüyor en az. Dutla bi alakasi oldugunu sanmiyorum sut urunu ve yumurta tuketmemistim ben dana ve tavuk eti de. Su anda süt ürünleri tuketiyorum yumurta hala yasakliNeler tükettiniz acaba bizde de aynı sorun cikti kakada lokosit erosit gizli kan cikti ishal durmadan sulu yapiyor.diyet yaptığım.halde düzelme olmadi bu 3 günde.kuru dut yedim daha da azdirdi sanirim.siz neler tukettiniz sütun kalitesi de önemli bebekler için.ben ne yapacağımı şaşırdım
Şuan nasil bebeğiniz bizde de aynı ishal gibi yaoiyor gunde kac kez yapiyorBizim de yüzünde puturler ile başladı daha sonra onlar geçti kakada mukus kötü koku köpüklü kaka ve üç kez az miktarda iplik şeklinde kan oldu. Neye alerjisi olduğunu anlamadım henüz alerji doktoruna gidebilmek için randevu kovaliyoruz. Çocuk gastroenterolojiye gittik süt ürünleri yumurtayi kesti 17 gündir diyetteyim kaka aynı arada kan yine oldu üç gündür kuruyemiş ve ekmeği de kestim paketi gıda zaten almıyorum. Diyete rağmen değişiklik yok bizde
Kac aylik bebeğiniz.ek gıdaya gecince gecer diyorlar.bende syni durumu yaşıyorum bebeğim iki bucuk aylikBenim bebişte inek sütü yumurta beyazı domates ve arpa alerjisi çıktı. Tüm bu ürünleri ve içerebilecek tüm ürünleri kestim kanlı kaka geçmiyor. Ardından tavuk ve dana etini de kestik yine geçmedi. Şimdi çoğu besin yasak, vegan ve glutensiz besleniyorum hala kakada kan var bir çözüm bulamadık biz..
Tam 2.5 aylık benimki de. Doktor 8. Aya kadar geçer dedi. Bir de normal rota aşısı yaptırmayın lütfen bize yapılmadı alerji kalıcı hale geliyormuşŞuan nasil bebeğiniz bizde de aynı ishal gibi yaoiyor gunde kac kez yapiyor
Kac aylik bebeğiniz.ek gıdaya gecince gecer diyorlar.bende syni durumu yaşıyorum bebeğim iki bucuk aylik
Ne gibi diyet yaptınız ek gidamaya geçmeden düzelme olduysa kakada yazarmisinz rica etsem.biz de ishal var su gibiBizim 2 aylikken her beslenmeden sonra kaka yapma ve mukuslu kaka bebekte aksamlari asiri aglama sorunlarımız vardi, ilk gittigimiz doktor inek sütü proteini alerjisi veya laktoz intoleransi dedi gaita testi yapildi ge gizli kan cikti ne hikmetse bu doktor laktoz intoleransi fikrinden devam etti ama kakada kan alerji isaretiymis ben de her yerde boyle okudum ve kendi kendime paketli gidalar ve sut urunu olan herseyi kestim 1 ay bebeğimde gozle gorulur duzelme oldu. Ne duzelmesi derseniz aglamasi gecti, kaka sayisi 2 ye düştü.
Süt ve süt ürünleri , sut urunu ve yumurta iceren paketli gidalar , yumurta, dana ve tavuk eti bunlari 4 hafta hic yemedim. Hemen duzelme olmuyor 2 hafta sonra bile nokta kadar kan oldugu oldu doktor aynen devam dedi.Ne gibi diyet yaptınız ek gidamaya geçmeden düzelme olduysa kakada yazarmisinz rica etsem.biz de ishal var su gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?