Bebeğim 1 yaşında ve ben tekrar hamile olduğumu öğrendim. Napacağımı şaşırdım. Nolur fikir verin yardıma ihtiyacım var

Yok artık ya annen dost mu düşman mı anlamadım bi süre konuşma en iyisi. Dünyanın sonu mu sanki bir süre zorlanacaksın ve ikisi birden büyümüş olacak bu kadar.
Ben dokuz ay emzirebildim o yüzden bilmiyorum o sorunun cevabını. Kendine iyi bakabilirsen iyi beslenirsen emzirebiliyorsun sanırım.

Ben tek baktım evet, sadece hastaneye vs. giderken annem büyük olana bakıyordu.

Doğduğu gün büyük olana hediyeler hazırladık, bak kardeşin geldi sana hediyeler getirdi dedik.
Yanında küçüğü sevmemeye çalışın, ilgi hep büyükte olsun.
Asla yalnız bırakmayın. Küçüğe yüksek ve güvenli, dönüp de düşmeyeceği bi yer ayarlayın. Tuvalete girerken oraya koyun.
Ben mümkünse girmiyordum eşim gelene kadar :) ve ışık hızıyla çıkıyordum. En zoru bu oldu gerçekten. Küçüğü ayrı odaya koyup kapısını kitliyordum. Büyük olanla da tuvaletten bağırarak devamlı iletişim kuruyordum.
Kardeşi gelince bana daha çok yapışmaya başladı sürekli temas halinde olmak istiyodu. Mesela küçüğü emzirirken, büyüğün elini tutuyodum, ayağımda sallayarak uyutuyordum.

Küçük olan sakin bir bebek olursa, sadece emzirip gazını çıkarıp beşiğine koyarsın.
Benim küçük çok zor bi bebekti sürekli emzirmek zorunda kalırdım , emzirirken bi yandan diğeriyle oyun da oynadık, yemek de yedirdim. oluyor yani.
4 aylık olup da oyundan anlamaya başlayınca bişeyler yoluna girmeye başlayacak.

Birini bebek arabasına birini kangruya koyup gezmeye de çıkarsınız. Kanguru \ sling alın kesinlikle çok işinizi kolaylaştıracak...

Allah kolaylık versin bu kadar dertlenmeyin su akar yolunu bulur. Allah bir kuvvet veriyor siz bile şaşırırsınız ben nasıl bu tempoya ayakta kalıyorum diye :) Rabbim sağlık versin gerçekten gerisi bi şekil hallolur.

Misafirim var düzgün yazabildim mi bilmiyorum kusura bakmayın

Kapılara pencerelere çocuk kilidi takın prizlere aynı şekilde
Ufak tefek bebeğin yutabileceği ne varsa, deterjan vs. Hepsini yukarılara kaldırın. Tek başına kalsada çocuk için güvenli olsun odalar. Hani çok yorgun olursun uyuyakalırsın veya küçükle ilgilenirken bakamazsın diye.

Ay okuyunca birden özendim Ocak ayından sonra başıma gelecekler için ekstradan bir de ikinci sınıfa giden abi olacak

O da olmaz ki ayrılamazsın. Bebek için de hiç iyi olmaz. Kendi aklından yeni bebek geldi beni unuttular bile diyebilir. Bunları düşünemez daha küçük diyeblrz belki ama uzmanlar hiç öyle düşünmüyo. Her hareketine dikkat etmek lazım

Çok çook teşekkür ederim yazdığınız ilgilendiğiniz için. Evet bu tuvalet banyo sorun olacak belliki. İnşallah gelen bebek uslu olur da herşey çabk yoluna girer. Benm yanımda hçkmse yok. Doğu görevindeyiz o yizden iki taraftan da uzağız. Eşim de sütekli görevde malesef. O da çok yardmcı olamcak. Kendimce yöntemler edinirim inşallah ben de. Korumalı bi beşik alsam büyüğün de ulaşamayacağı süper olacak sanırm yazdklarınızdan anladğm kadaryla. Oraya bırakrm küçüğü büyüğü lrtalıkta bıraksam da ulaşamaz. İnşallah çabuk uyum sağlarz birbrmze. Tekrar çok teşekkrler. Anneme gelince sağolsun her işimde böyle beni zora sokar neden yapar bilmem ama öyledir.

O benden daha çok şokta nedensesanki bebeklere kendi bakacak. Aman canı sağolsun yine de annemdir. Beni en çok tokatlayan insandır bu hayattatabi sözleriyle

[/QUOTE] Evet doğru belki de yorgnluktan uyur kalırm belli olmaz. İnce ince herşeyi düşünmek lszım.şiödi bi düşündüm de benm evde de o kadar düzeltleck ayarlanck yer var ki. Henüz desteksz yürümüyo ve zaten hep yanında oldğm için problem olmuyodu. Artık hepsine el atmam lazm ddmekki

Ben zaten ayrılamam diyorum eşim de ikisi çok zor olur bir süre kalsın diyor

O benden daha çok şokta nedensesanki bebeklere kendi bakacak. Aman canı sağolsun yine de annemdir. Beni en çok tokatlayan insandır bu hayattatabi sözleriyle
Ama senin yanında olsun artık evet maalesef fazla gerçekçi ve pesimist davranıyorlar çoğu kez

1 sene zor olacaktır ama sonra iyi ki dersiniz diye düşünüyorum. Sonuçta kardeş lazım.. annelerde bazen köstek olabiliyor dert etmemeye çalışın. Umarım herşey gönlünüzce olur bebekleriniz saglikli olur ve sızı çok yormayan uslu bebeler olur

Çok teşekkr ederim siz de bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Hamilesiniz sanırımevet 1 sene zor olacakk

Bana sorack olursan bırakma derim. Bebeğin için büyük bir olay sizden ayrılmak. Hele de bu bebek içinse. Onlar sizin yanınıza gelemez mi bir aylığına falan
Gelemiyorlar canım bir iki hafta ancak kalabilirler .ben zaten asla istemiyorum ama desteksiz ikinci bile çok zor oldu bir de büyük var ilgilenmem gereken ödevi yemeği eşim çok yoğun çalışıyor

Gelemiyorlar canım bir iki hafta ancak kalabilirler .ben zaten asla istemiyorum ama desteksiz ikinci bile çok zor oldu bir de büyük var ilgilenmem gereken ödevi yemeği eşim çok yoğun çalışıyor
Çok zor ya allah yardmcın olsun. Yanında kalabilselerdi en azından 40ın çıkana kadar güzel olurdu ama malesef istedim erimz olmuyo bazen. Bsşka çaren yoksa ne diyeblrmki. İnşallah herşy çok güzel olur senin için.

Bende ikiz buyutuyorum. İkisini bir arada buyutürsün. Basta zor olur ama sonra keyfını cıkartırsın. Benım eşim bi daha deneriz iki sene sonra ikiz oğlumuz olsunn diyo ama ben istemiyorum. Oğlum olsun isterim ama 5 tedavi sonucu sahıip oldum ve cok yordu tedaviler psikolojik olarak. Alınan hormonlar dengemi bozdu.
Hiç isyan etme bak benım gibi tedavi görmedin rabbim sana nasip etti. Yıllarca bekleyenler var evladım olsun diye.
Ailene bakma kızına da haksızlık etmiyorsun. Ben suanda birini alıp diğerini bırakmıyorum mesela yatırıyorum yere ikisini seviyorum kı eksik hissetnesinler diye .tek sansım aılem yakınjmda ama bende calısıyorum. Ev işleri var utü asırı fazla cıkıyor ama ustesınden gelıyorum bi şekilde. Rabbim o gücü veriyor

Çok teşekkr ederim siz de bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Hamilesiniz sanırımevet 1 sene zor olacakk

Evet 2.yi bekliyorum.. teşekkür ederim benim kızım 4 yaşında ama aşırı bana bağımlı.. kimsem yok yanında bırakacak ya da yardım edecek.. annem gelecek ama doğuma temelli değil sonuçta ne yapcam nasil olcak hiç bilmiyorum.. eşim zaten hamile lohusadan beter.. alttan alma idare etme de yok bakalim hayırlısı

Maşallah ne güzel düzeninizi kurmuşsunuz. Benm daha görünürde bşy yok ya sadece neler olablcğni haysl etmeye çalışıyorum. Bu da uykularımı kaçırmaya yetiyo. Yenidoğmuş tamamen ilgiye muhtaç bir bebek ve 2 yaş sendromu zamanına denk gelen başka bir bebek ve ev işleri ve yemk ve üyü vs vs.. Gerçi bütn amneler bu anlattklatımı yaşıyo belki daha faxlasını. Bu yüzden anneler birer süper kahramanumarım ben de o gün geldiğinde herşeyin üstesnden geleblrm

En azından kızınız büyümş artk. Altını beslemyosnz yemk yedrmyosnz emzrmyosunuz. Şükredin. Ben iki bebekle napcam acaba ikisi de emiyo olcak alt değştrcem iki kere ve büyüğüm herşeyi anlycağı için onu idare etmk daha zor olcak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…