- 5 Ekim 2020
- 13.969
- 37.815
- 548
- 36
kusura bakılcak bir durum yok benim çocuğum ilk baştan beri hiç tv vermedik.
ekran hiç olmadıkitap oyun şeklinde ileledik. Buna rağmen isme bakmama endişe ettiriyor beni.
Succulent yorumunu görünce sormak istedim. Kızın konuşmaya ne zaman baslamisti?Ben de çocuğuma hiç ekran vermedim. 2 yaşına kadar tek kelimesi yoktu. Ama otizm de yoktu :)
Succulent yorumunu görünce sormak istedim. Kızın konuşmaya ne zaman baslamisti?
Ay kusura bakma :) benim kızım da 22 aylik benimkinin aslında kelimeleri var. Öyle sosyal medyadaki gibi 22 aylik cocugumun 100 kelimesi var cinsinden değil ama, normal kelimeler :)) Ama beni düşündüren özellikle son zamanlarda sanki bir şey anlatmak istiyor gibi çocuk ııı ııı deyip eliyle koluyla heyecanli heyecanlı bir seyler demeye çalışıyor. Ama gerçekten bir şey mi anlatmaya çalışıyor onu da bilmiyorum. Kendini o kadar hirpaliyor ki heyecanlı heyecanlı. Kelimeler ağzından çıkmıyor diye çok üzülüyorum, çünkü o da derdini anlatamiyor diye üzülüyor sanki. Seninki de konusmaya başlamadan önce ilk etapta böyle şeyler yapıyor muydu acaba?Oğlandı benimki :)
2 yaşından sonra başladı bir anda söküldü herkes öyle diyordu öyle oldu. 2.5 yaş kreşe başladı orada tamamen konuşuyordu artık her şeyi anlatıyordu
Ay kusura bakma :) benim kızım da 22 aylik benimkinin aslında kelimeleri var. Öyle sosyal medyadaki gibi 22 aylik cocugumun 100 kelimesi var cinsinden değil ama, normal kelimeler :)) Ama beni düşündüren özellikle son zamanlarda sanki bir şey anlatmak istiyor gibi çocuk ııı ııı deyip eliyle koluyla heyecanli heyecanlı bir seyler demeye çalışıyor. Ama gerçekten bir şey mi anlatmaya çalışıyor onu da bilmiyorum. Kendini o kadar hirpaliyor ki heyecanlı heyecanlı. Kelimeler ağzından çıkmıyor diye çok üzülüyorum, çünkü o da derdini anlatamiyor diye üzülüyor sanki. Seninki de konusmaya başlamadan önce ilk etapta böyle şeyler yapıyor muydu acaba?
Otizim için tek başına bu bi kıstas olamaz. Kaldı ki 6 doktora götürmüşsünüz birinin kaçırdığını muhakkak biri yakalardı. Kendinize gereksiz evham yapmayın.Hayır farklı olarak seslenmiyoruz adı kerem.
Sadece ismine bakmadığı için otizm şüpheleniyorum
ismine bakmadığı için götürdük.13 aylık kelimeleri olan bebek neden 6 tane psikoloğa götürülür yahu
Kaygılarınızı bebeğinize yansıtmayın.oyun grubuna götürün zaten bunun için psikiyatriye gitmeye gerek yok. Sosyal çevreniz yoksa sabit arkadaşı yoksa kapalı grup oyun grubuna götürün her gittiğinizde aynı çocukları görsün. İletişime geçsin. Oradaki ailelerle tanışın dışarıda da görüşün mümkünse hatta.ismine bakmadığı için ve bebeğinin önemseyen dinleyen ilgilenen bir anneyse bir sorun varsa bilmek için götürür.
annelik stresli ve kaygılı bir süreç bir annede şüphe varsa araştırılmasından yanayım ve araştırılsın diye de gittim net doğru mantıklı cevap alana kadara götürdüm.
6. götürdüğümüz psikiyatride bir şey yok dedi fakat öneri ve doğru yönlendirme yaptı oyun grubuna götürüyoruz.
evet şuan o şekilde ilerliyoruz.Kaygılarınızı bebeğinize yansıtmayın.oyun grubuna götürün zaten bunun için psikiyatriye gitmeye gerek yok. Sosyal çevreniz yoksa sabit arkadaşı yoksa kapalı grup oyun grubuna götürün her gittiğinizde aynı çocukları görsün. İletişime geçsin. Oradaki ailelerle tanışın dışarıda da görüşün mümkünse hatta.
evet şuan o şekilde ilerliyoruz.
sadece ismine de dönse hiçbir sıkıntımız kalmayacak allahın izniyle.
bu kadar net şekilde nasıl söyleyebiliyorsunuz neye dayanarak açıklar msınız?niye kimse duymak istediginiz seyi soylememis ki? isme bakmama en en en en onemli belirti. degil 6, 60 tane psikolog normal de dese ben kk uyesi olarak size soyleyebilirim ki bebeginiz otizmli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?