Bebegim 15 aylik, tekrar hamileyim.

Hayırlı olsun. Artık çok düşünmenin faydası yok zaten. Sağlıkla doğsun bebeğin..

Sizin için değil de kişisel fikrime göre yazıyorum. Siz zaten hamilesiniz. Oğlum 22 aylık ben ikinciyi planlama aşamasında hep düşünüyorum. Kıskançlık olmayacağına inanmıyorum. Sadece tepkileri büyük çocuğa göre farklı olur. Doğana kadar 2 yaşına yaklaşacak sizinki de. Sahiplenme duygusu şimdi bile var.

Diğer taraftan ilk bebek oral dönemden çıkmadan ikinci olması bana göre sakıncalı. Bir de büyüğün en azından tuvalet alışkanlığı kazanması. O da çok meşakatli bir iş.
Yani benim en az 1 senem daha var :)

Ben de oğlum 14 aylıkken kızıma hamile kaldım. Şimdi kızım 1 aylık oğlum 23 aylık.

Ben oğlumu sütten kesmedim, hatta şu an iki bebeğimi beraber emziriyorum. Hiç bir sıkıntısını da görmedim :) Size de tavsiye ederim, kardeş kıskançlığı neredeyse minimum seviyede oldu. Henüz hiç bir zaman zarar verme girişiminde bulunmadı. Elinin ayarı pek yok, bizi sevdiği gibi sevmeye çalışıyor kardeşini biz de küçük küçük diyerek yönlendirmeye çalışıyoruz.

İki hamileliği kıyaslarsam benim açımdan ikincisi biraz daha zor geçti. Çünkü ilgilenmem gereken bir bebeğim varken yatıp dinlenmek pek mümkün olmadı. Onun haricinde bir sıkıntım olmadı. İkisini de normal doğurdum ve ikinci doğumum çok kolay oldu. Zaten emzirdiğim için göğüs ucu yarası, bebeğin memeyi tutmaması gibi sorunlar da yaşamadım.

Önemli olan kimin neye ihtiyacı varsa onu karşılamak, merak etmeyin :) elimizden gelenin en iyisini yaparsak sorun olmaz.

Bende 15 aylıkken 3 . hamile kaldım öyle boyle buyuyorlar ama diğer iki çocuğuna haksızlık ettiğimi düşünüyorum çoğu zaman elimden geleni yapsanda hepsi in isteği farklı yetisemiyorum üzülüyorum inşallah büyüdüklerinde güzel olacak herşey

Artik dusunmenin anlami yok. Olan olmus :) Nick'in gibi sana bolca "Sabirlazim" :KK54:
Aralari az olmasi guzel aslinda. Oyun arkadaslari olurlar birbirlerine.
Ama ben asla dusunmemistim bukadar yakin aralikli.
Hem oglum kolik bir bebekti, hem ona olan ilgimden kismak istemedim hem de gucum yoktu:KK70:
Ilk baslar zor olucak sizin icin ama sonrasinda rahat edersiniz insallah.
Bi de yardim eden bir esiniz varsa tam super olur. :)

2.bebeğe hazır olmamakla birlikte olumsuz da yaklaşmıyorsunuz sanırım,o yüzden hayırlı olsun,bol bol enerji depolayın:)
Kendim için bu durumu düşünecek olsam ...düşünemiyorum bile :)

Bebegim 15 aylik, tekrar hamileyim.aslinda istiyordum beraber buyurler hazir evdeyim calismiyorum ama icimde hep bi korku varr ikisine yetisemezsem ya.da ilk bebegimi ihmal edersem.

Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah..

Ben ikizlerim 4 aylıkken kızıma hamile olduğumu öğrenmiştim. Sevinsem mii üzülsem mi bilemedim ilk öğrendiğimde, ama şuan iyi ki doğmuş diyorum.

Üçüz gibi büyüdüler, zorlukları da oluyor ama Allah o gücü veriyor anneye, doktorumun tavsiyesiyle ikizlerimi emzirmeye devam ettim, 1 günde 15' ten fazla alt değiştirdiğimi bilirim. Zorlukları yanında güzellikleri de var. Şuan arkadaşa ihtiyaçları yok. Evde üçü birlikte çok iyi anlaşıp oynuyorlar. Paylaşmayı erken öğrendiler, olumlu yanları ağır basiyor yani.
Pozitif düşünün ki bebeklerinize de yansısın, hayırlı ve sağlıklı evlatlarınız olsun inşaallah..

bende 9 aylıkken oğlum hamile kaldım
araları 1.5 yaş şimdi büyütüler
biraz zor oldu ama şimdi çok rahatım ve çocuklarım birbirlerine çok bağlılar

elbette zorlukları olacak.
ama geçiyor.. üstesinden geliniyor.
mükemmel olmaya çalışmazsanız su akar yolunu bulur merak etmeyin.
eşinizin size destek olması şart..
ilk aylar kolay asıl zorluk ufaklık 1 yaşına geldiğinde başlıyor :)
çünkü ilk bebeğinizden tecrübelisiniz.
ama büyüyüp mizacı belli olunca iki farklı çocuğu idare etmek daha zor bir iş.
ama o zamana kadar zaten varlığına alıştığınız sevdiğiniz sizden bir parça iki çocuk olduğu için bağırıp çağırsanız da sonra iyi ki doğurdum sizi gurban olurum gadanızı alayım kıvamına geliyorsunuz :)

Peki bwbeginizi ne zaman sutten kestinz benim oglum meme meraklisi yavastan kesmeli miyim ya da 3 ay falan daha emzirsem mi cok yazo okudum bazisi kesmek gwrek bazisi emzirebilirsn.diyo
Canım merhaba bende hamileyim bebeğim 22 aylık 15 haftalık hamileyim emziriyorum bir sıkıntı yok 24 aylık olunca bırakıcam. Doktorum sıkıntı yok gittiği yere kadar emzir dedi. Hatta çocuk doktorumuz sen benden şanslısın ben ikinci hamileliğimi bebeğim 3 aylıktı öğrendiğimde sonuna kadar emzirdim sonra doğdu ikisini birlikte emzirdim demişti. Çocuk doktorları emzirmeyi öneriyor. Ama kadın doğumcular karnındaki 16 haftalık olunca kes diyorlar. Ben çocuk doktorumu dinleyip oğlumu 24 aylık olana kadar emziricem. Çünkü sorun yaşamıyorum. Hayırlı olsun inşallah bebeğin.

Aradaki yaş farkı az olan arkadaşlarım aslında hepinize sormak isterim hepiniz tek başınıza mı baktınız ben biraz tedirginim bu konuda yetişemeyeceğim gibi geliyor ikisine birden

evet tek başıma baktım
oğlumu 21 kızımı 23 yaşında doğurdum
zor zamanlarım çok oldu ama ben kimseye güvenerek çocuk yapmadım zaten
rabbim kolaylık verdi
Olmaz mı tahmin ediyorum. Ben daha doğmadan çok zorlanıyorum mide bulantılarım kusmalarım bitmek bilmiyorum. Doğunca da zorlanıcam biliyorum ama geçiyor mu o günler hala zor mu?

Merhaba.
Ikinci cocugum dünyaya geldiginde ilki 2 yaşina henüz girmemişti.
Çok istiyordum peşpeşe dogurmayi.
Cok zor..bazı günler iyi geciyor bazı günler cinnetin esigine geliyor insan.
Cocuklarin tabiatina da bagli. Neticede cocuk, cokta fazla sey yapmamak lazim.
Cevremdekiler bana hep "sen ne güzel idare ediyorsun, keske bizde öyle olsak, hep aktifsin hem bizimle ilgileniyosun hem cocuklarinla, ses kayitlarinda bile bagirma sesleri gelmiyor" vs.
Ben baslarda hic o acidan bakmamistim.güclüsün kelimesini duyar oldum.

Tabii ev halimizi herkese ifsa etmiyorum ama ay ne guzel idare ediyorum da demiyorum.
Örnek vermek icin kendimden bahsetmek istedim.
Sabirli sakin planli olup severek yaparsaniz sizin icin daha kolay olur.
Ha bide ev temizligi konusundaki beklentinizi mimimuma indirin derim:)
Rabbim saglikla kucaginiza almayi nasip etsin insallah

Back
X