Bebek Beslenmesi bebeğim 5 aylık

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yaban gulu34

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
56
9
13
34
Merhaba arkadaslar.. bebegim 5 aylik ve ne yedirmem gerektiigi konusunda pek bilgim yok yardımcı olabilir misiniz acaba? Nasıl bir beslenme tablosu yapmalıyım?

Merhaba arkadaslar.. bebegim 5 aylik ve ne yedirmem gerektiigi konusunda pek bilgim yok yardımcı olabilir misiniz acaba? Nasıl bir beslenme tablosu yapmalıyım?
Tatlım onu bi doktorla konuşsan. Hem daha bir ay daha var. Anne sütünü aman eksik etme. Ama yavaş yavaşda yoğurt, meyve püreleri, çorbalardan vermelisiniz. Önce olabildiğince sıvı yavaş yavaş katılaşt

anne sütü alıyor mu?

eğer almıyorsa ek gıdaya geçebilirsin.alıyorsa 6.ayın bitimini bekle.

ona özel salçasız ve tuzssuz çorbalar (mercimekli çorbalar hariç gaz yapar),yoğurt,alerjik olmayan meyveler verebilirsin.bunun dışında yumurta sarısı,pekmez,peynir vb..şeylerle kahvaltı hazırlayabilirsin.

Bu ayda çok aglamakli oldu sütüm yetmiyor gibime geliyo. 6 ayina kdr sadece anne sütü vermk benimde istegim ama cok huysuz

Kilosu yerindeyse ek gidaya hic baslama.
Huysuzlugu gecmiyor ek gidaya baslayinca.
Ben de 5 aylikken o sebeple basladim. Hicbir sey degismedi.

Aylık aldığı kilo 500 gramdan az değilse problem yok yetiyordur deniyor.
Eğer yetmediğini düşünüyorsan 5.ay dolduysa yavaş yavaş yoğurt ve meyvelerden başlayabilirsin.
sonra sebze çorbaları ve sonrasında kahvaltılıklara başlanıyor.

Anne sütü yetmiyorsa formül mama verin. Ek gıdaya başlamayin.

Anne sütü yetmediği yerde devam sütleri.
6. ayda yumurta sarısı ve elma ve armut rendesi ile ek gıdaya başlayacaksın.
Cam rende al bebeğin için elma vb meyveleri cam rendede rendeleyeceksin.
Kırmızı elma tercihin olsun.
Sonra doktora gittikce dr sana şunu yedir bunu yedir diye söyleyecek.
Her bebek kolay kabul etmez sakın üzülme.
Benim 15 aylık bir kızım var daha anca devam sütünden kurtardık. Herşeyi yemiyordu şimdi şimdi yemeğe başladı
Her bebek bir değil sakın kendi bebeğini başka bebeklerle kıyaslama üzülürsün.
Kolay gelsin

ev yapımı yogurt baslayabılırsın.ben dort aylıkken basladım sutum yetmıyodu.meyvelerı cam rendeyle rendele ılk ıkı hafta suyundan ver.sonra purellerını vermeye baslayabılırsın.yalnız bu soyledıklerımı doyumluk degıl tadımlık olarak bı ıkı tatlı kasıgı halınde basla.gıderek arttır.ve sureklı vucudunu kontrol et allerjık reaksıyon varmı dıye.bı basladıgın gıdayı bır hafta duzenlı verkı alerjısı olursa neyden oldugunu anlarsın.bu arada meyvelerın hepsını verme.oncelık elma armut en zararsız ve hazmı kolaylastıran meyvelerle baslayabılırsın.corbaya da altıncı ayda baslarsın

ev yapımı yogurt baslayabılırsın.ben dort aylıkken basladım sutum yetmıyodu.meyvelerı cam rendeyle rendele ılk ıkı hafta suyundan ver.sonra purellerını vermeye baslayabılırsın.yalnız bu soyledıklerımı doyumluk degıl tadımlık olarak bı ıkı tatlı kasıgı halınde basla.gıderek arttır.ve sureklı vucudunu kontrol et allerjık reaksıyon varmı dıye.bı basladıgın gıdayı bır hafta duzenlı verkı alerjısı olursa neyden oldugunu anlarsın.bu arada meyvelerın hepsını verme.oncelık elma armut en zararsız ve hazmı kolaylastıran meyvelerle baslayabılırsın.corbaya da altıncı ayda baslarsın
Saol cnm

Back
X