Bebeğim az kilo almış:( sütüm az ne yapabilirim?

nurse1989

Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2012
9
0
16
İzmir
selam arkadaşlar bebeğim 3.5 aylık ve 5.5 kilo bu ay 300 gr almış sütüm çok az ne yapmalıyım çok üzgünüm:-(

En büyük ilacı her fırsatta emzirmek kilo alicam diye yada kilo veriyim diye diyet yapmayın ve bol bol su için ana maddesi su cunki mısır,mercimek,bulgur,maden suyu süt yapar bunları tuketebilirsiniz ben oğlumu 7 ay anne sutuyle besledim yememden hiç kesmedim kilo veremedim ama olsun bebeklerimizin sağlığı herşeyden önemli

aspirin 89a katılıyorum cnm kendi yemenden hiç kesmiceksin bende doğumdan sonra 1 garam veremedim ama bebişim şükür çok güzel gelişiyo helva humana çay günde 3 litre su hergün yoğurt et peynir tatlı tüketmeye çalışıyorum tahin helvasınında biraz faydası var ama abartmamak kaydıyla ayrıca aradada sağıyorum ben gece tek göğsümü emince diğerini sağıyorum 2 saate uyanıyo dolmuş oluyo göğsüm yine ama her emzirmeden sonra 2 bardak kadar su şart bide her istediğinde veriyorum bazen 1 saatte bir bzen 2 3saatte bir bitek gece 5 saat bikere oluyo onuda tek emerse diğerini sağıyom

Arkadaşım senin bebek kaç aylık benimki dana kadar oldu hala kesmedim maşallah bi kere ateslenmedi desem inanirmisin ayrıca gebeliktede beslenme çok önemli merak eden olursa onuda paylasabilirim benekli bebisim 4 kilo 100 gr doğdu maşallah diyin teyzeleri

3buçuk aylık benm kızım cnm benimkide maşallah sağlıklı 2 aylıkken ben grip oldum kuzuda olur gibi oldu 2 gün hapşırmayla atlattı gitti ben 1 hafta uğraştım gebelktede beslenme gerçekten önemli bende hep dikkat ettim et süt yoğurt meyve vs. hergün tükettim 38.haftada sezeryan istedim normalden korktuğum için 3300dü benim kızda şimdi 3buçuk aylık hala yememden hiç kısmıyorum gram veremedim kuzumda sadece memeyle 7500gram. buarada senin minişede maşalahhhhh...bende enaz 6 ay emzircem inşallah hatta ücretsiz izn aldım 8 aylık olana kadar sırf anne sütünden mahrum kalmasın diye

Bende normalden çok korkuyodum ya benim minik kurtardı beni kilolu olduğu için sezeryan oldum bende maşallah seninkinede hasta olmaz tabi anne sutu alan bebek benimki 15 aylık devamlı yakama yapışıyor nasil kesicem bilmem ama 2 yaşına kadar düşünmüyorum kesmeyi :)

valla cnm bende 8 aylıkken işe başlıcam hem işte sağıp hemde gece falan emziririm diye düşünüyorum ama şimdiki gibi sık ememicek tabi kuzum azalmazsa ve kızımda emerse bende 2 yaşına kadar emziririm inşallah öylede devam eder seninkine özendim valla. buarada kaç ay sadece anne sütü verdin cnm başka şeyler vermeye nezaman başladın bide neler verdin.ben su bile vermiyrum ama yavaş yavaş versemmi diyorum şu ek gıdalar için sadece anne sütü veren bi anne olarak yardımcı olursan sevinirim. ay benim kızımda seninki kadar bi olsa nasıl cnm 4 aydan sonra kilo alımı yavaşlar diyolar seninkinde öyle oldumu

p

Benimki 7 ay sadece anne sutuyle beslendi sonra meyve puresine geçtim corba verdim katı gıdalara ben çok geç baslayabildim yutamiyordu boğazında kalıyordu çok korkutuyordu beni benimki ilk aylarda ayda bir buçuk kilo alıyordu benim oğlum çok onurdur emredici yarısını kusardi ona verdiğim sütle ikiz bebek buyurdu heralde ne zaman dış çıkarmaya başladı iştahı kesildi yerinde saymaya başladı şimdi tekrar açıldı şükür suan cok düşkün ama ben emdiği yere kadar götürmeyi dusunuyorum suyu ek gıdaya geçince verdim.aman asıl ben diyorum keşke bebek kalsaydı şimdi canıma okuyor çok yaramaz :)

selam arkadaşlar bebeğim 3.5 aylık ve 5.5 kilo bu ay 300 gr almış sütüm çok az ne yapmalıyım çok üzgünüm:-(

merhaba canım..annem doğumdan önce geldiğinde bana rezene getirdi hastanede iken azdı sütüm hastaneden çıktım her gün iki kupa rezene içirdi annem,bi de humana çayı var oralet gibi bişey doktor verdi onu da..çok çok yararı var istersen bir dene,hem rezene bağırsak için de çok iyi,bebeği ve beni gaz sancısından kurtarıyor.. sıkıntı yapma çoğalır inşallah bol da su iç

Benimkide 3 ay 1 haftalik ve sadece 4 kilo600 gram .. bugun kontrolumuz vardi doktorumuz sagligi yerinde cok hareketli bi bebek guzelde uyuyorsa sorun yok dedi .. yinede kafaya takiyor insan cunku oglum 4 kilo 100 dogmustu ve 3 aylikken 7 kiloydu .. oglumda sutum dolar tasardi kizimda biraz az sanki.
doktorumuza goe minyon bi bebek olucak ..

Biyerde okumuştum nane, maydanoz, limon, mısır, turşu bunlar sütü azaltıyor. Bide kuru üzüm dere otu artıranlar arasında bunlar söylenmemişti.

Uzmanlar sütü arttıran yiyecek olmadığını söylüyorlar. Yaptığım araştırmaya göre ben de katılıyorum buna. Ancak bol sıvı tüketeceksin. Günde 3 litre sıvı tüketiyorum ben, bebeğim 2 aylık. Bir de dereotu ye bol bol. Çünkü dereotu en çok kalsiyum barındıran yiyecek olmakla birlikte sütü yağlandırıyor.

Selamlar,
Benimde nacizane onerilerim diger arkadaslarinda soyledigi gibi bulgur, ayrica yulaf ve eger bulabilirseniz bira mayasi.
Bira mayasi kullanan bir yakinimin sutu cok artti.
Butun bu gidalar tahillar grubundan, tahillar sutu ve kalitesini cok arttiriyor.
Tabi bende diger arkadaslara katiliyorum bol su ve dere otuda tuketin.
Umarim sutunuz cook artar ve bebeginizi doyasiya beslersiniz, sevgiler:)

Benimde sütüm hep azdı yetmiyordu ne yaptıysam tam anlamıyla sütüm artmadı. Helvalar, tatlılar, kuruyemiş, et süt humana promalt içecekleri derken 6 kilo almışım. Vücut yapısıyla ilgili bence ben bebeğimi hep mama takviyesi yaptım başlarda bebeğime yetemediğim için çok üzüldüm Ama az da olsa 6 ay oldu hala emziriyorum. Buna da şükür. 3. Ayda 300gr az sütün artmasını sağlayacak tavsiyeleri dene tabi işe yarayacaktır ama bence mama takviyesi yap doktorunuz bu konuda ne söyledi ?

Son mesajınızı şimdi okudum çok geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda iyileşir bebeğin. Allah hepimizin bebişlerine sağlık versin.

sütüm baya arttı fakat bebğimde farklı sorunlar çıktı hastanede yatıyoruz 3 haftadır geçtiğimiz cuma çıktık daha.-(

öyle mi? çok geçmiş olsun Rabbimşifa versin inşallah..bir daha tekrarlanmasın..ne gibi bi sorun çıktı sorsam?

öyle mi? çok geçmiş olsun Rabbimşifa versin inşallah..bir daha tekrarlanmasın..ne gibi bi sorun çıktı sorsam?

amoklovin diye antibiyotik kullandık vücudumuzda döküntüler çıktı en son bacak aramızda derin bir yara oluştu onun tedavisini gördük nerdeyse her gün bebeğime damar yolu açtılar çok zor günlerdi şimdi ise bağışıklığının diğer bebeklere göre zayıf olduğunu söylüyor doktorlar almanyadan haber bekliyoruz sonuç kötü çıkarsa tedavisi yokmuş:-(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…