bebeğim, ben ve çaresizliğim......

kaç yıldır ilaç kullanıyorsunuz antidepresanlar sizde olumsuz değişiklilkler yaptımı?
yıllar geçtikçe ilaç dozunda artma yada isim değişikliği oldumu?

ben 5 aydır depresyondayım 27 günlük bebeğim var ilaç alsam süt veremem almasam bakamıyorum eşimi işe göndermiyorum yada kayınvalidemi uzak yoldan getirtiyorum. çaresiz kaldım yok olmak istiyorum 2 çocuğum var ama öyle bir an geliyorki gözüm bişeyi görmüyor, onlara o kadar üzülüyorumki bakamıyorum diye. çocuk acıktım diyor 5 yaşında süt veriyorum. sonrada vicdan azabı.

o kadar kötü bir çaresizlik duygusuki şaştım kaldım..

terapi aldım faydası olmadı.

ilaçlar hakkındada o kadar kötü şeyler söylüyorlarki, beyni sildiğini bağımlılık yaptığını, uyuttuğunu, saflaştırdığını vs....

bana bir çözüm yolu önerirmisiniz.

salı günü doktor randevum var emzirmeyi bırak ilaca başlıycaz dese ne yapayım. daha oğlum 27 günlük 10 gün küvezde kaldı düşük kiloda anne sütüne o kadar ihtiyacı var ki....

İbrahim saraçoğlunun çok güzel bir kürü var maydanoz ve dere otuyla. Kullananlar çok memnun...birde zikirlerden yardım almalısın...

teşekkür ederim kızlar hepinize güclü durmak için elimden geleni yapıyorum 7-8 saat sonra koyuveriyorum kendimi yoruluyorum artık.
bugün eşim uzun yola gitti, güya kaynanam gelecekti işlerini bitiremeyince sabah gelecek, oğuşarımla yalnızım, rabbim ne kadar büyükmüş tesadüf komşu geldi büyük oğlumu götürdü bizim çocuklarla oynasın diye, oğlum için güzel bir gün geçmiş olacak en azından.
şu bisküvi olayında bana kızınca bende hazır o yokken çorba makarna falan yaptım gelince yediricem.

allah sizden razı olsun biraz olsun bugün daha iyiyim...

Tatlım merhaba,
Bu öyle ,Hayatının ne güzel olduğunu ,çok şükür aç açıkta olmadığnı falan düşünürek çözümlencek bir şey değil. Bir doktor ile mutlaka görüş ve içinde bulunduğun durumun şiddetine göre gerekiyorsa emzirmeyi bırakıp ilaca başlamalısın.İnan bana çocuklarının sağlıklı olabilmesi öncelikle için senin sağlıklı olman gerekiyor. ve yeri gelir psikolojik rahatsızlıklar normal rahatsızlıklardan daha zor olabilir .Başka bir hastalık geçiriyor olsan doktor ilaç kullanmalısın derse kullanmayacakmısın....Heleki varsa doğum sonrası psikozu hiç mi hiç ihmal etmemen gereken bir şeydir..
Geçmiş olsun...

bana hep diyorlar kendinden kötüleri düşün diye ama teselli etmiyor. şeytan çektikçe çekiyor içeri... çok terapistlerle görüştüm canım, biri bana kendini sevmiyorsun dedi, diğeri zevk alacağın şeyler yap dedi, diğeri 1-2 kişisel gelişim kitabı önerdi... yani onların söyledikleri şeyi bana sizlerde komşularımda söylüyor....

Tatlım merhaba,
Bu öyle ,Hayatının ne güzel olduğunu ,çok şükür aç açıkta olmadığnı falan düşünürek çözümlencek bir şey değil. Bir doktor ile mutlaka görüş ve içinde bulunduğun durumun şiddetine göre gerekiyorsa emzirmeyi bırakıp ilaca başlamalısın.İnan bana çocuklarının sağlıklı olabilmesi öncelikle için senin sağlıklı olman gerekiyor. ve yeri gelir psikolojik rahatsızlıklar normal rahatsızlıklardan daha zor olabilir .Başka bir hastalık geçiriyor olsan doktor ilaç kullanmalısın derse kullanmayacakmısın....Heleki varsa doğum sonrası psikozu hiç mi hiç ihmal etmemen gereken bir şeydir..
Geçmiş olsun...

bana hep diyorlar kendinden kötüleri düşün diye ama teselli etmiyor. şeytan çektikçe çekiyor içeri... çok terapistlerle görüştüm canım, biri bana kendini sevmiyorsun dedi, diğeri zevk alacağın şeyler yap dedi, diğeri 1-2 kişisel gelişim kitabı önerdi... yani onların söyledikleri şeyi bana sizlerde komşularımda söylüyor....

kızlar çıkın gezin demişsiniz ama nasıl çıkayım ki 1 aylık bile olmayan 10 gün küvezde kaln bir oğlum var.

benim aslında en büyük sıkıntım eşimin düzensiz işi..
çalışma saatleri belli bir işi olsa sanırım daha kolay atlatırım.
bazen öğlen 11 de işe gidiyor gece 11 de geliyor bazen 1 hafta yok, falan filan işde....

Ah canim ya.bebegin cok kucuk.sutune o kadar ihtiyaci var ki.
Herkes sorunlu artik.zaman cok kotu.bin tane dert herkeste.
Iki cocuk var bende de.13 yildir maddi sikintimiz bitmek bilmedi.esimin ailesi,benim ailem cok sorunlu.evimiz hap gibi.tikis tikis.esimle sinirlerimiz tavan yapti.didisip duruyoruz.kilo sorunum var.cok uzuluyorum.emziriyorum rejim yapamiyorum.hic arkadasim yok.of iste bir suru dert sorun.bazen cinnet gecirecek gibi sinirleniyorum.biliyorum,sorunlarim var,ama o ennn bunaldigim anda oyle bir icten Allahhh derim.sana siginiyorum.deriiin bir nefes,Rabbe teslimiyet.sıkılirim bunalirim imdat ederim O na.
Evlatlarim saglikli.esim hala ilk gunku gibi asik.ocakta yemegim var.elim ayagim gozum saglam.basimizda dam.daha ne olsun.ölüm var bu dunyada be.neyin kavgasini yapiyoruz.aha gelmisim 34 yasima.yolu yarilamisim.bebelerim pacamda ana ana diye gezer.ben kimim ki neyim ki isyan edeyim.kendimi bunalima sokayim.toparlan silkelen kendine gel,derim.
Uzun oldu ama kendimden ornek vermek istedim.kimse bu dunyaya bosuna gelmemistir.dunya nimetlerinden faydalanmak ve Allah a hamd etmek icin yaratildik.
Ne olursun yavrularini ac bilac birakip sefil etme.hasta olurlar,yanarsin.sapasaglam iki evlat vermis mevla sana.sukret.
Konusmak istersen buradayim.

Ne kadar güzel yazmışsın...
Utandım bu gün ki depresif halimden
Rahmetli annem ; Allah'ımla konuşuyorum derdi, onu anımsadım...
Üç günlük ömrümüzü nasıl ziyan ettiğimizi
Ne güzel bir yüreğin var, konu sahibine yazmışsın ama bana çok iyi geldi, ellerin dert görmesin

kızlar fikrinizi almak istiyorum
bu durum sizce genetikmidir.
bakın benim annem gazlı bir çocukmuş sürekli ağlarmış ananemler ona haşhaş (afyon) vermişler uyusun diye ve annem saf biri olmuş, ben onun 3. çocuğuyum. annem başına gelen badirelerden dolayı 45 yaşlarında depresyon geçirdi ve 12 yıldır sinir ilaçları kullanıyor.

bu durumum genetik değilse bir umut var benim için ama genetikse bittim ben...

Benim annemde ben 9 yasimdayken agir depresyon gecirdi uzun süre ilac kullandı ve düzeldi. Simdi sıkıntı yok maşallah sizinkide gecici bur durumdur bence

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Anladığım kadarıyla yeni doğum yapmışsın haliyle düzenin değişmiş..Bocalaman normal..Herşey yoluna girecek..kendine zaman tanımalısın..Ayrıca mükemmeli yapmana gerek yok ..Sadece o gün elinden geleni yap..Bir süre vitamin kullan..Ve en önemlisi dua et..Ben de sana dua edicem ..

Canım;

Bence emzirmeyi bırak ve ilaca başla. İnan çok rahatlayacaksın.

Senin psikolojin bebeğin için çok daha faydalı bir gıda olacaktır.

İlaç meselesiyle ilgili endişe etme, bakma insanların söylediklerine. Kullanacağın ilacın hiçbir zararını göreceğini sanmıyorum.

Geçmiş olsun...

Benim annemde ben 9 yasimdayken agir depresyon gecirdi uzun süre ilac kullandı ve düzeldi. Simdi sıkıntı yok maşallah sizinkide gecici bur durumdur bence

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

hala ilaç kullanıyormu canım
yada zaman zaman nüksediyor mu

Anladığım kadarıyla yeni doğum yapmışsın haliyle düzenin değişmiş..Bocalaman normal..Herşey yoluna girecek..kendine zaman tanımalısın..Ayrıca mükemmeli yapmana gerek yok ..Sadece o gün elinden geleni yap..Bir süre vitamin kullan..Ve en önemlisi dua et..Ben de sana dua edicem ..

yarın tam kan sayımı istiycem doktordan vitamin eksikliğime baktııcam inşallah bakar psikiyatist

Canım;

Bence emzirmeyi bırak ve ilaca başla. İnan çok rahatlayacaksın.

Senin psikolojin bebeğin için çok daha faydalı bir gıda olacaktır.

İlaç meselesiyle ilgili endişe etme, bakma insanların söylediklerine. Kullanacağın ilacın hiçbir zararını göreceğini sanmıyorum.

Geçmiş olsun...

canım sen kullandınmı bu ilaçlardan, bu ilaçlara sakın başlama, başlarsan kurtulamassın diyorlar.

kızlar fikrinizi almak istiyorum
bu durum sizce genetikmidir.
bakın benim annem gazlı bir çocukmuş sürekli ağlarmış ananemler ona haşhaş (afyon) vermişler uyusun diye ve annem saf biri olmuş, ben onun 3. çocuğuyum. annem başına gelen badirelerden dolayı 45 yaşlarında depresyon geçirdi ve 12 yıldır sinir ilaçları kullanıyor.

bu durumum genetik değilse bir umut var benim için ama genetikse bittim ben...

Merhaba dün size kandilde bol bol dua ettim.Allah çocuklarınızın masumiyeti hürmetine size mutluluk versin. Şifa demicem çünkü siz hasta değilsiniz mutsuzsunuz. Ben lohusalığında çok katkısı olduğunu düşünüyorum bu konuda. İnşallah rn kısa zamanda toparlanırsınız

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merhaba dün size kandilde bol bol dua ettim.Allah çocuklarınızın masumiyeti hürmetine size mutluluk versin. Şifa demicem çünkü siz hasta değilsiniz mutsuzsunuz. Ben lohusalığında çok katkısı olduğunu düşünüyorum bu konuda. İnşallah rn kısa zamanda toparlanırsınız

allah razı olsun arkadaşım, allahın en çok kıyamadığı kulları birbirine dua eden kullarıymış. rabbim seninde yolunu bahtını açık etsin afiyet versin...

allah razı olsun arkadaşım, allahın en çok kıyamadığı kulları birbirine dua eden kullarıymış. rabbim seninde yolunu bahtını açık etsin afiyet versin...

Amin inşallah. Ben çok çok sıkıldığım zamanlarda ki şu an o zamanlardayım, şunu diyorum kendime: bak sevgi çevrende kimse yok,sevdiklerin arkadaşların hatta kocan bile istediğin zaman yanında olamıyor. Demek ki Allah bana diyor ki görmüyor musun ben varım. Ben sana kafiyim. Hep Allah kuluna kafi değil mi ayetini hatırlayıp çok şükür diyorum. Kafi olmaz mı? Beni sevenleri evladımı beni sevsinler diye o yarattığına göre Allah beni herkesten daha çok seviyor.
Bu ayetin hiç aklımızdan çıkmadığı güzel günler duasıyla..

Amin inşallah. Ben çok çok sıkıldığım zamanlarda ki şu an o zamanlardayım, şunu diyorum kendime: bak sevgi çevrende kimse yok,sevdiklerin arkadaşların hatta kocan bile istediğin zaman yanında olamıyor. Demek ki Allah bana diyor ki görmüyor musun ben varım. Ben sana kafiyim. Hep Allah kuluna kafi değil mi ayetini hatırlayıp çok şükür diyorum. Kafi olmaz mı? Beni sevenleri evladımı beni sevsinler diye o yarattığına göre Allah beni herkesten daha çok seviyor.
Bu ayetin hiç aklımızdan çıkmadığı güzel günler duasıyla..

canım sen kullandınmı bu ilaçlardan, bu ilaçlara sakın başlama, başlarsan kurtulamassın diyorlar.

kim demiş onu ben yıllarca kullandım bıraktım da ayrıca iyi olacaksan kurtulmasan da olur kalp hastaları da ömür boyu ilac kullanıo ayrıca emzirirken de kullnanlar var hamileyken de doktorunla konus bence

Back
X