Bebegim beni cildirtiyo

14 aylik bir kaç gecedir onu denemeye çalışıyoruz eşimle beraber; cünkü uyandığında çok fazla uykusu oluyor ememiyor bile doğru düzgün uykudan. Ama normalde 24 saat emse hayır demez.

14 aylik bir kaç gecedir onu denemeye çalışıyoruz eşimle beraber; cünkü uyandığında çok fazla uykusu oluyor ememiyor bile doğru düzgün uykudan. Ama normalde 24 saat emse hayır demez.

Hahaha keyife bak bebisin :) Yerim! Esin ile bol sabir dilerim bu günlerde. Umarim cabuk gecer.
Ve simdiye kadar emzirmeni tebrik ederim. Bende süt yoktu fakat az da olsa bilirim ne kadar yorucu ve istikrar istiyen birsey oldugunu.

fikrinize saygi duyuyorum,ama cok ön yargili yaklasiyorsunuz bu duruma,evet bebekler hamur gibidir biz ebeveynler sekillendiririz o bakimdan bu yontemin hic bir yan etkisi yok,eger bebek (kolik) degilse ve kronik bir rahatsizligi yoksa 5k 10dk aglamasinin hic bir zarari yok..ki bunun guven zedelemesiyle uzaktan yakindan alakasi yok ben 4 cocugumda bu yontemle buyuttum gayet ozguvenli ve mutlular:)sefkatle ve sabirla yaparsaniz hic bir sorun yasamassiniz..aksine her agladinda tepesinde biterseniz,gik dediginde kucaga alirsaniz her istediginj aglayarak elde etmeyi ogretirsiniz asil problem o zaman baslar iste..karni toksa alti temizse,gazi cikarilmissa ve hasta degilse bir bebegi biraz kendi haline birakmak lazim, tabi gozetim altinda..

Buna uyku eğitimi deniyor
çocuk 5-10 dk ağlasa üzüntüsünden ölmez
Ağlatmamak için çocuğun düzen öğrenememesi daha kötü değil mi?

Cocuk caresiz kabullenisi ogreniyor, uykuyu degil.
Boyun egip aglaya aglaya uykuya geciyor.
Annesinin zor aninda yaninda olmayacagi dusuncesi yerlesiyor kafasina.
Ben yurtdisinda yasiyorum.
Iki cocugumu da burda dogurdum ve buyutuyorum.
Tanidigim butun yabanci anneler bebekleriyle uyuyor 2-3 yasa kadar.
Ben 6. Aydan itibaren cocuklarimi yanima aldim, cok kucukken cesaret edip ayni yataga giremedim ezilir duser vs diye..
Koynumda uyuttum ikisini de, sallamadim ama bagrimda uyudular.
Oyle bizim duydugumuz sehir efsanaleri, uyku egitimleri hepsi cok uc seyler.
Cani ne ki onun karanlikta katila katila aglayarak uyusun bebek..
Anne karnindan cikmis cocugun dunyaya alismasi duzen oturtmasi vs 3 yili buluyor ve gercekten evlatla uyumak cok guzel.
Simdi buyudu benimkiler, icerde yatiyorlar.
Rahatsiz etmeyecegimi bilsem girip kivrilirim yanlarina..

Hahaha keyife bak bebisin :) Yerim! Esin ile bol sabir dilerim bu günlerde. Umarim cabuk gecer.
Ve simdiye kadar emzirmeni tebrik ederim. Bende süt yoktu fakat az da olsa bilirim ne kadar yorucu ve istikrar istiyen birsey oldugunu.
Hepimiz için yorucular ama evlat sevgisi bambaşka sağlıkları iyi olsun yeter ki çok teşekkürler kendinize iyi bakın...

Amin canim cok tesekkur ederim:))
Kesinlikle cok kutsal ve harika bir duygu rabbim evlatlarimizi her turlu kotuluklerden korusun..

Ben de doğduğundan beri mama destekli emziriyorum 15 aylık ek gıdaya da yoğurtla başladım meyveli yoğurt falan yaptım ama pek yemedi ne güzel ya yoğurt tok tutar hem hem de çok sağlıklı ben kendim de pek sevmem yoğurdu babası da öyle sanırım bize çekmiş keşke yeseydi

toplam 9 saat uyuyor o kadar da çıldirtici degil..aksam 8den sonra dinlenin siz de onun da bunyesi bu uyku duzeni bu napalim saglikli olsun da cildirmayin sakin olun..Annelik sabir isi..Sevin şımartın kızınızdan bahsederken sevgi hissi olmayan cümleler kurmussunuz ..Cocuklar fatk eder ve daha da huysuz olurlar..ayak bağı degil evlat o...Bir derdi rahatsizligi yoksa
ve boy kilo gelisimi normalse bosverin..ben 3 senedir tam uymu bilmem sabah kalkar işe giderim ve çıldırmadim ..

Valla benimki 21 aylık hala uyumuyo.ben pes ettim.sevmiyo uyumayı hayta nefret ediyo.
Akşam 11 de yatıo.
Yarım saatte biz mızıldanıp sağa sol dönerken uykusunu açıyo ,kalkıyo tepeme annee die gelio,beraber yatsakta aynı,kalk diyo sürekli ,minderden kaycakmış, sabaha karşı 4-5 beraber minderden kayıyoz ,üstünde zıplıyoz.heryolu denedik ama hala zıplamaya kaymaya devam..

Bebegim dogdugundan beri kendi yataginda uyudu. Kendi odasinda. En bastan beri bir rutinimiz vardi. Banyo, los isikta masaj, sut, uyku. Kucagimda kokusunu icime ceke ceke uyutup yatagina koyardim. Odasinin isisini da ona gore ayarlardim. Hatta yaz kis odasi serin ve karanlik olurdu uyuyacagi zaman. Hala oyle. 24 dereceyi hic gecmez. Ki kolikli bir bebekti. Yine de basardik. Ama 1 yas civari dis cikarirken bir donem uykusuzluga dayanamayip kendi yatagimiza aldik ve 8-9 ay bizimle uyudu. Bu donemde uyku problemleri basladi. Gec uykuya dalma, surekli bir yerlerimizi cekistirme, tekmeleme vs sonucunda kendi uykusu da kaciyordu. Ama kesinlikle besiginde yatmayi da reddetti.

İki yasindayken normal bir yatak aldik. Orda yatmaya hic itiraz etmedi. Ama bizim de yanina yatip uyutmamizi bekledi hep. Saat 9 civari baslayan uyutma fasli en az 12ye kadar suruyordu. Bazen saat 2ye kadar.

Bir gun canima tak etti. Biraz arastirdim ve iki uc gecede bir yataga gitme saatini 10 dakika one aldim. Yavas yavas 9-9:30 arasi bir uyku saatine geldik. Cok uzun surdu ama degdi. Bu arada da sabahlari saat 7de uyaniyordu zaten krese gitmek icin. Oglen uykularini hic aksatmadim. Oglen uyutmayip gece erken uyumasini beklemek buyuk hata. Yorgun cocuk uykuya cok zor dalar. Bu arada da rutinimiz banyo, masal ve sut olarak hep devam etti.

Artik saat 9 civari uykusu gelince itiraz etmeden uyumaya baslayinca, bir gece iyi geceler annecigim deyip odadan ciktim. Hic sorunsuz kendi kendine uyudu. 2 bucuk yas civarindaydi. Ve inanir misiniz, yaninda biz olmayinca daha kolay uykuya dalabiliyor.

Bezden kesmeye karar verince de bir ay gece sutunu kesip ogleden sonra vermeye basladim ki gece sivi alimi azalsin ve kazalara sebep olmasin. Ayrica biberondan iciyordu ve biberon curugu diye de bisey var. Bu yuzden biberonu kesmek icin de bir bahane oldu. Buna daha zor alisti ama iki hafta sonra hic sut sormamaya basladi.

Ozet olarak, rutin ve tutarlilik cok onemli. Bir kez rutinden ciktik bir yil uykusuz kaldik.

Siz once ayakta sallamayi keserek ise baslamalisiniz. Bu bebegin sagligi acisindan da zararli diye biliyorum.

Ayrica uyku egitimi sadece aglatarak verilmez. O yontemlerden biri sadece. Ben yumusak gecislerle bir iki ay ugrasip muradima erdim :) internetten farkli yontemler arastirip kendinize ve hayatiniza uyarlamalisiniz.

Uyku egitimini gereksiz bulanlari anlayamiyorum. Tek basina uyuyabilmek de bizim cocuklarimiza kazandirmamiz gereken bir meziyettir ve cok onemlidir. Oglum ilk gunden beri zifiri karanlikta uyur ve karanligin korkulmasi gereken bisey oldugunu bilmedigi icin bir sikinti yasamadi. Karanliktan korkabilecegini dusunen ve rahatsiz olan biz anneleriz sadece.

Lutfen siz de artik uyutma yontemlerinizi degistirmeyi deneyin derim ben.

Yanlış bir noktanız var. Uyku eğitimi öyle yatağa bırak odadan çık kapıyı da kapat diye çok acımasız olur.
Yatağa yatıracaksınız ama sürekli yanında olacaksınız. Yerde oturup elini tutacaksınız mesela, orada olduğunuzu bilecek ama kendisi dalacak uykuya. Yataktan çıkarsa tekrar yatıracaksınız. Tekrar çıktığında tekrar yatıracaksınız gibi.
1 yaşında bebek bu, çok korkabilir.

Her zaman belirtirim yine belirtiyorum “ANNE ADAYLARINA”

Bebeğiniz dünyaya gelmeden önce bebek hakkında, nasıl bakılması gerektiği, neler yapması gerektiği, çocuğa nasıl davranılması gerektiği hakkında bol bol kitap okumasını öneriyorum. Kitaplar hem yardımcı olur, hem ebeveynleri bilinçlendirir, hem sağlıklı hareket edilir.

Konuda görüldüğüne göre söyleyecek pek birşeyim yok açıkçası. Umarım çocuğa bağırmıyorsunuzdur.
Sevgiler.

Benim oğlum ninni perisi nin ninnileriyle uyuyordu. Hatta kapatinca ağlıyordu deneyin isterseniz

O kadar da ağlatılır mı canım. Kaderine terk edecek değiliz. :)
Ben yatağımın yanına anne yanı beşik koyacağım. Artık belli bir aydan sonra, Uyuyana kadar da yanında sessizce bekleyip sırtını falan pışpışlamak gerektiğini düşünüyorum.

Sadece çocuklar gık bile demeden büyüsünler derken anne babaların hata ettiğini düşünüyorum. sonra ufacık bebekler anne babaları parmağında oynatıyor. O kadar küçük ve masum sanmayın 6 aylık bebekler sahte ağlamalar ile yalan söyleyebiliyorlarmış mesela :) anne babayı kandırıp ilgisini çekmek için. Ben biraz herkesin temel kural ve rutinleri olması gerektiğini ve bunlara alışarak büyümesinin zararı olmadığını düşünüyorum.
Erikson psikososyal gelişimde temel güvene karşı güvensizliği anlatırken bebeğe köle olun da demiyor bence. tabiki bir bebeğin, fiziksel ve duygusal ihtiyaçları zamanında ve yeterli düzeyde karşılanmalı.

oglum 24 aylık gece 12 de uyudu sabah 6 da kalkti dakika saniye oturmaz eğer oturduysa kesin hastadir.gündüz 1 gibi uyur akşam 5 e kadar.gündüz az uyusun diye ses yaparım evde ama bana mısın demiyor.sinirleniyorum dayanamiyorum yoruluyorum herkes gibi ama sonra bi geliyor enne diye gülmeye başlıyorum :) Allah sabrını artırsın çocuk işi çok çok çok zormuş

Rutin önemli evet.
Ama bu ağlama konusu zor ya hu.
Merhamet mi, tecrübesizlik mi tıkanmaya başlayan çocuğu bırakamıyorsun mesela, ben bırakamıyorum yani.
Sonra boşuna ağlatmış oluyorum.

Yalnız 8de yatırılan çocuğun 5te kalkması çok normal. Uyku saatini akşam 9 10 civarına alsanız daha iyi olur. Daha geç kalkar.

Ayrıca evlatlarımız bir daha böyle bebek olamayacaklar. Bir kaç yıl uykusuz kalsak sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Bunların hepsi geçici bir dönem. Uyku eğitimi vererek çocuğun aglamasina, güvensizlik duygusu oluşturulmasına kesinlikle karşıyım. Biras sabredin hepsi düzelecek.

Rutin önemli evet.
Ama bu ağlama konusu zor ya hu.
Merhamet mi, tecrübesizlik mi tıkanmaya başlayan çocuğu bırakamıyorsun mesela, ben bırakamıyorum yani.
Sonra boşuna ağlatmış oluyorum.
Ona ana yüreği diyoruz

Ben henüz çocuk bakmadım hiç ama kedimin eğitiminde biraz hata ettim, bebekken yatak odasına almıyorduk, o da gelmeyi talep etmiyordu. Yatağına gidip yatıyordu. Sonra kendi kendime arandım odaya ve yatağa almaya başladım, hem sürekli tüy içinde kalıyodu yatak hem de gece üstümüzde tepindiği için hiç uyuyamıyoduk
Aylar sonra bebek gelince kedimiz onu da rahat bırakmaz diye düşündük ve tekrar odaya almamaya başladık alışsın diye. Ama bu defa inanılmaz bir tepkiyle karşılaştık, kapıdan ayrılmayan sürekli miyav miyav diye sabahlara kadar bağıran bi kedimiz vardı artık önce dayanamayıp bazı günler çok bağırınca alıp bazı günler almadık ki en tehlikelisi bu. (Çocuk için de aynı) istediğini bi verip bi vermeyince arada pekiştiği için davranış güçleniyor.
Sonra mecbur sabrettim, 10 günde falan ancak istediği kadar kapı tırmalasa da geceleri odaya giremeyeceğini kabul etti şimdi gece yatarken öpüp sevip yatağına yatırıyorum. Sabah kalkınca da uslu durduğu için ödül mamasını alıyor :)

çocuklar çok zeki. anne - babalar her ağladıklarında istediklerini verirse ilerde bunun önüne nasıl geçecekler?
şuan bi anne değilim ama çocuğum olduğu zaman ağlıyor diye her istediğini yapamam. zaten anlarsınız hasta mı, aç mı, bezi mi temiz değil. bunların dışındakiler için ağlayabilir sorun yok ama sonunda anlar her istediği olamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…