- 16 Temmuz 2018
- 37
- 53
- 18
- 38
- Konu Sahibi Minikbirbal
-
14 aylik bir kaç gecedir onu denemeye çalışıyoruz eşimle beraber; cünkü uyandığında çok fazla uykusu oluyor ememiyor bile doğru düzgün uykudan. Ama normalde 24 saat emse hayır demez.Bendede ilk 3 ay öyle zombi gezdim. Kizim kucaktan indigi an yaygarayi koparirdi :) Hatta bu sürec 5 ayliga kadar sürdü. Mahv olmustum her iki saat yemek vermekten.
Oglun kac aylik? 1 yasindan sonra gece süte ihtiyaci yok. Su vermeye dene. Bir iki gece gerekirse diren. Oglun uykusunu almasi önemli.
14 aylik bir kaç gecedir onu denemeye çalışıyoruz eşimle beraber; cünkü uyandığında çok fazla uykusu oluyor ememiyor bile doğru düzgün uykudan. Ama normalde 24 saat emse hayır demez.
fikrinize saygi duyuyorum,ama cok ön yargili yaklasiyorsunuz bu duruma,evet bebekler hamur gibidir biz ebeveynler sekillendiririz o bakimdan bu yontemin hic bir yan etkisi yok,eger bebek (kolik) degilse ve kronik bir rahatsizligi yoksa 5k 10dk aglamasinin hic bir zarari yok..ki bunun guven zedelemesiyle uzaktan yakindan alakasi yok ben 4 cocugumda bu yontemle buyuttum gayet ozguvenli ve mutlular:)sefkatle ve sabirla yaparsaniz hic bir sorun yasamassiniz..aksine her agladinda tepesinde biterseniz,gik dediginde kucaga alirsaniz her istediginj aglayarak elde etmeyi ogretirsiniz asil problem o zaman baslar iste..karni toksa alti temizse,gazi cikarilmissa ve hasta degilse bir bebegi biraz kendi haline birakmak lazim, tabi gozetim altinda..Ferber metodu deniliyor. Google‘ye yazin bi lütfen ferber metodu diye neler yaziyor temel güveni zedeliyorsunuz bebeginizin. Bebektir unutur diyorsunuz ama farkinda olmadan burda bile cocugun karekterini sekillendiriyorsunuz hemde iyi yönde degil.
Buna uyku eğitimi deniyor
çocuk 5-10 dk ağlasa üzüntüsünden ölmez
Ağlatmamak için çocuğun düzen öğrenememesi daha kötü değil mi?
Hepimiz için yorucular ama evlat sevgisi bambaşka sağlıkları iyi olsun yeter ki çok teşekkürler kendinize iyi bakın...Hahaha keyife bak bebisin :) Yerim! Esin ile bol sabir dilerim bu günlerde. Umarim cabuk gecer.
Ve simdiye kadar emzirmeni tebrik ederim. Bende süt yoktu fakat az da olsa bilirim ne kadar yorucu ve istikrar istiyen birsey oldugunu.
Amin canim cok tesekkur ederim:))Cok mutlu oldum senin adina. Evin civil civildir. Ancak ben sanirim 4'e cesaret edemezdim yinede. 1 ile bile zorlaniyorim :) Umarim cocuklarimizin bahti acik olur, ömrü uzun ve cok mutlu olur.
Tadini cikariyorum zaten, bazen icime icime koyasim geliyor.
Anneligin bu kadar güzel ve derin bir duygu oldugunu bilmiyordum. Hani hep söylerlerdi fakat hep abarti/yesilcamsi bulurdum ben o söylentileri. Ancak cidden farkli biseymis o duygu. Yoruluyorsun, sürekli kendini sorguluyorsun, acaba doydumu? Usuyor mu? gibi sorular sürekli var.
Amaaa hepsi deger. Cidden deger.
Ben de doğduğundan beri mama destekli emziriyorum 15 aylık ek gıdaya da yoğurtla başladım meyveli yoğurt falan yaptım ama pek yemedi ne güzel ya yoğurt tok tutar hem hem de çok sağlıklı ben kendim de pek sevmem yoğurdu babası da öyle sanırım bize çekmiş keşke yeseydiBenim bebegim 4 ay anne sutu aldi oda mama destekli..cok sukur yogurdu sevdi..buranin sutu cok iyi geldi ona..taze alip hemen yogurt mayaliyorum.tatile gittik 4 gun..mecburen hazir yogurt vermek istedim yemefi tukurdu istemedi..eve geldik ayni gun mayaladim..cok sukur duzene girdik yine..soyle soyliyim..hic bir ogunu yogurt olmadan yemiyor..3 kasik corba ictiyse 4_5 kasik yogurt yiyor tekrar corba iciyor.aksamda sabahta oyle
toplam 9 saat uyuyor o kadar da çıldirtici degil..aksam 8den sonra dinlenin siz de onun da bunyesi bu uyku duzeni bu napalim saglikli olsun da cildirmayin sakin olun..Annelik sabir isi..Sevin şımartın kızınızdan bahsederken sevgi hissi olmayan cümleler kurmussunuz ..Cocuklar fatk eder ve daha da huysuz olurlar..ayak bağı degil evlat o...Bir derdi rahatsizligi yoksaDelirmek uzereyim bu bebek uyumiyo 12 aylik kizim sabahn 5de kalkiyo alsam 8 de yatiyo ayagimda sallayarak uyutuyorum yerinde hic durmuyo besigine.koyuyorum 20 dk sonra aglio tekrar salla yatir uyabio tekrar salla 12 edioz boyle cildiriyorum deli olucam 2 saat ayagimda salliorum ki dalsin yabimda yatmiyo kalkio oturiyo yatmio kesinlikle ayagimdada bacaklarini tuttugm icin yatiyo napicam ben boyle sinirlerom kabariyo dayanamiorum bagirdigim zaman pisman oluorum sustulca icim kaynioo delircemmm
Yanlış bir noktanız var. Uyku eğitimi öyle yatağa bırak odadan çık kapıyı da kapat diye çok acımasız olur.Sallama onu. Artik 1 yasinda kendi kendine uykuya dalmasini ögrenmeli. Hemen senin yaninda uykuya dalmasida gerekmez. Biri sen yattiginda sürekli gözünün icine baksa, hadi uyu diye, sen uyurmusun?
Uyku egitimi gerekli. Bebegi saat aksam 7-8 gibi yatir. Önceden banyoya sok, su ile birazda oynasin iyicene yorulsun. Sonra "hadi iyi uykular annecigim" diyerek cocugu yatagina birak ve oda'dan cik.
Cocuk elbette aglayacak, birak aglasin. Gerekirse 5 dakika sonra tekrar gir ve biraz pispislayip cik. Asla yatagindan cikarma. Ondan sonra 10 dakika sonra gir, 15 dakika sonra (yani eger aglamayan devam ederse).
Evet yorucu olur, 1 haftada gider ama ondan sonra rahatlarsin. Bebekler icin uyku ve düzen cok önemlidir. Uyku hormonlari aksam 7-8de salgilaniyor. Biolojik ritmlerini dinlemeleri lazim.
Cocuk caresiz kabullenisi ogreniyor, uykuyu degil.
Boyun egip aglaya aglaya uykuya geciyor.
Annesinin zor aninda yaninda olmayacagi dusuncesi yerlesiyor kafasina.
Ben yurtdisinda yasiyorum.
Iki cocugumu da burda dogurdum ve buyutuyorum.
Tanidigim butun yabanci anneler bebekleriyle uyuyor 2-3 yasa kadar.
Ben 6. Aydan itibaren cocuklarimi yanima aldim, cok kucukken cesaret edip ayni yataga giremedim ezilir duser vs diye..
Koynumda uyuttum ikisini de, sallamadim ama bagrimda uyudular.
Oyle bizim duydugumuz sehir efsanaleri, uyku egitimleri hepsi cok uc seyler.
Cani ne ki onun karanlikta katila katila aglayarak uyusun bebek..
Anne karnindan cikmis cocugun dunyaya alismasi duzen oturtmasi vs 3 yili buluyor ve gercekten evlatla uyumak cok guzel.
Simdi buyudu benimkiler, icerde yatiyorlar.
Rahatsiz etmeyecegimi bilsem girip kivrilirim yanlarina..
Rutin önemli evet.O kadar da ağlatılır mı canım. Kaderine terk edecek değiliz. :)
Ben yatağımın yanına anne yanı beşik koyacağım. Artık belli bir aydan sonra, Uyuyana kadar da yanında sessizce bekleyip sırtını falan pışpışlamak gerektiğini düşünüyorum.
Sadece çocuklar gık bile demeden büyüsünler derken anne babaların hata ettiğini düşünüyorum. sonra ufacık bebekler anne babaları parmağında oynatıyor. O kadar küçük ve masum sanmayın 6 aylık bebekler sahte ağlamalar ile yalan söyleyebiliyorlarmış mesela :) anne babayı kandırıp ilgisini çekmek için. Ben biraz herkesin temel kural ve rutinleri olması gerektiğini ve bunlara alışarak büyümesinin zararı olmadığını düşünüyorum.
Erikson psikososyal gelişimde temel güvene karşı güvensizliği anlatırken bebeğe köle olun da demiyor bence. tabiki bir bebeğin, fiziksel ve duygusal ihtiyaçları zamanında ve yeterli düzeyde karşılanmalı.
Ona ana yüreği diyoruzRutin önemli evet.
Ama bu ağlama konusu zor ya hu.
Merhamet mi, tecrübesizlik mi tıkanmaya başlayan çocuğu bırakamıyorsun mesela, ben bırakamıyorum yani.
Sonra boşuna ağlatmış oluyorum.
Evet sizin anlattiginit ferber metodu ... cok yanlis inanin. Rabiki kiyaslanamaz bile anneye olan muhtaclik, güven ihriyac cok daha derin hatta. Siz aglarken yanliz olmak istemiyorsaniz oda öyle. Bebek bile olsa sadece sizi sinir etmek icin aglamiyor. Demekki bir talebi istegi ihriyaci varki agliyorbunu görmezden gelmemek lazim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?