- Konu Sahibi Minikbirbal
-
oglum 24 aylık gece 12 de uyudu sabah 6 da kalkti dakika saniye oturmaz eğer oturduysa kesin hastadir.gündüz 1 gibi uyur akşam 5 e kadar.gündüz az uyusun diye ses yaparım evde ama bana mısın demiyor.sinirleniyorum dayanamiyorum yoruluyorum herkes gibi ama sonra bi geliyor enne diye gülmeye başlıyorum :) Allah sabrını artırsın çocuk işi çok çok çok zormuş
kadini cani ilan etmissiniz.sanki cocuk iskence cekerken birak ceksin demis kadin. cocuklarin duzeni degisince verecekleri ilk tepki aglamaktir. bu onlarin iyiligi icinse eger katlanilmalidir. cunku 4 yaşa kadar ogle uykusu cok cok onemli. uyusun da buyusun dedigimiz olay dogrudur. cunku cocuk kemikleri yer cekimine meydan okumadigi zamam yani uyudugunda daha iyi gelisir. yedigi ve ictigi yarar efor sarfetmez cunku. bu aglama nobeti de en fazla bi hafta surer genelde ve bebek duzeni oturur. aglayan her cocuk neyin kendisi icon iyi olup olmadigini bilmez. diyelim ki elini atese degdiriyor anne izin vermiyor ve bebek agliyor. anne aman aglamasin mi desin izin mi versin? aglarsa aglasin bazen bebekler. yeter ki saglikli buyusunler gelissinler.Birak aglasin ne ya ........... siz agladiginizda ama esiniz hemen kosmasa bosanirsiniz sanirim. Cok acimasiz bir yorum ......
HahahahahaBence tam tersi orda bebekler daha yeni doğduğunda odasinda uyumaya başlıyor sallama olaylari yok. Bizde cocuk sallama ağlamasın diye ebeveyn yatağına alıştırma durumları var. Bence bizde şımartma durumu daha fazla. Zaten elestirdiginiz methodlar bile yurtdışından. Bizde bir Adem Güneş var güvenli baglanma diye bir şey tutturmuş coluk cocuk maaile ayni yatakta yatıyor.
Bence hiç gülmeyin çünkü yanlış izlenim veriyorsunuz. Almanya da da herhangi bir Avrupa ülkesinde bir çok ağlatarak uykuya alıştırma yöntemi uygulanıyor tabi ülkenin geneli öyledir diyemem ama siz de orda bebekler ağlatılmıyor diyemezsiniz. Arkadas haklı orda genelde bebeklerim kendi odaları olur doğdukları gibi ama bunu uygulamayan da var. Yani orası da burası gibi her türlü anne var hepsi şöyle ya da böyle yapıyor diyemezsiniz çünkü öyle değil. Ben de Avrupada doğup büyüdüm ve hic bir ülke için bütün anneler orda böyle yapıyor diyemezsiniz.Hahahahaha
Hayir uygulanmiyor. O eski yöntemdi. Cok spkür geride kaldi. Ben aden günese güldüm hahahahaBence hiç gülmeyin çünkü yanlış izlenim veriyorsunuz. Almanya da da herhangi bir Avrupa ülkesinde bir çok ağlatarak uykuya alıştırma yöntemi uygulanıyor tabi ülkenin geneli öyledir diyemem ama siz de orda bebekler ağlatılmıyor diyemezsiniz. Arkadas haklı orda genelde bebeklerim kendi odaları olur doğdukları gibi ama bunu uygulamayan da var. Yani orası da burası gibi her türlü anne var hepsi şöyle ya da böyle yapıyor diyemezsiniz çünkü öyle değil. Ben de Avrupada doğup büyüdüm ve hic bir ülke için bütün anneler orda böyle yapıyor diyemezsiniz.
Ona ana yüreği diyoruz
Ben henüz çocuk bakmadım hiç ama kedimin eğitiminde biraz hata ettim, bebekken yatak odasına almıyorduk, o da gelmeyi talep etmiyordu. Yatağına gidip yatıyordu. Sonra kendi kendime arandım odaya ve yatağa almaya başladım, hem sürekli tüy içinde kalıyodu yatak hem de gece üstümüzde tepindiği için hiç uyuyamıyoduk
Aylar sonra bebek gelince kedimiz onu da rahat bırakmaz diye düşündük ve tekrar odaya almamaya başladık alışsın diye. Ama bu defa inanılmaz bir tepkiyle karşılaştık, kapıdan ayrılmayan sürekli miyav miyav diye sabahlara kadar bağıran bi kedimiz vardı artıkönce dayanamayıp bazı günler çok bağırınca alıp bazı günler almadık ki en tehlikelisi bu. (Çocuk için de aynı) istediğini bi verip bi vermeyince arada pekiştiği için davranış güçleniyor.
Sonra mecbur sabrettim, 10 günde falan ancak istediği kadar kapı tırmalasa da geceleri odaya giremeyeceğini kabul ettişimdi gece yatarken öpüp sevip yatağına yatırıyorum. Sabah kalkınca da uslu durduğu için ödül mamasını alıyor :)
Uygulanmıyor diye bir şey yok. Eski bir yöntem de değil ayrıca kitapları hala satılıyor buyrun Almanyada hala gündemde olan bir metod:Hayir uygulanmiyor. O eski yöntemdi. Cok spkür geride kaldi. Ben aden günese güldüm hahahaha
Uygulanmıyor diye bir şey yok. Eski bir yöntem de değil ayrıca kitapları hala satılıyor buyrun Almanyada hala gündemde olan bir metod:
https://m.brigitte.de/familie/schla...nd-warum-ist-sie-so-umstritten--10018798.html
Ben savunmuyorum bu metodu ama uygulayan var hala tüm dünyada. Şu ya da bu ülkede BÜTÜN anneler böyle yapıyor diye kimse iddia edemez.
Keşke uyusalar 12-15 saat ama uyumuyorlar. En azından benimki uyumuyor. Her çocuk o kadar uyuyacak diye bir kural yok. 1 yaşındaki bebek için 8de yatırıp 5te kalkması bence normal.Bir bebek günde 12-15 saat yatmali. Uyku hormonlari saat aksam 7-8de salgilaniyor. Yani saat 8de yatan bir bebegin, saat sabah 7-8de uyanmasi normal olan. Benim kizimda 12 saat yatar.
Sorun sadece anne olarak uykusuz kalmak değil. Biz bile mahv oluyoruz, o küçücük beden olmuyormu sence? Bebeklerin rutine ve uykuya çok ihtiyaci var. Ve bebekler bunu tek başina başaramiyor. Ebeveynin vereceği eğitime ihtiyaci var.
Geneli için de böyle bir şey iddia edemezsiniz. Yoksa o kitaplar o kadar satılmaz. Her ülkede binbir çeşit anne var.Anlatamiyorum galiba :) zaten herkes diye birsey yok genelini konusuyorum ve genelde uygulanmiyor arada bi kara kuzu vardir tabi
Tabiki geneli icin konusa bilirim. Cünkü görüyorum. Eskiden ebelerin tavsiyesi bebegi aglatmakti. Öyle birsey kalmadi. Eskide kaldi.Geneli için de böyle bir şey iddia edemezsiniz. Yoksa o kitaplar o kadar satılmaz. Her ülkede binbir çeşit anne var.
O zaman şöyle dersiniz ebeler ya da kurumlar ya da doktorlar bunu eskiden tavsiye ediyordu artık etmiyor. Ama yapan hala var hem de az da degil.Tabiki geneli icin konusa bilirim. Cünkü görüyorum. Eskiden ebelerin tavsiyesi bebegi aglatmakti. Öyle birsey kalmadi. Eskide kaldi.
Sakin kalmaya çalışın lütfen 5 yaşına kadar çıldırmak bitmicek . Onun masum ve bu dünyaya uyum sağlamaya çalışan ve birey olması için sizin desteğinize ihtiyacı olduğunu unutmayın. Uyumasin neden illa uyutmaya zorluyorsunuz anlıyorum çok yoruluyorsunuz ama biraz onu da kendinizi de bırakın . Dışarı çıkın yorucu aktivite oyunlar yapın uykusu geldiğinde az da olsa uyuyacaktir siz inat o inat bı orta yol bulamazsınız.onu anlamak için önce kendi haline bırakın ve dertlerine cevap vermeye çalışın .kısa sürede atlatacaginizi umuyorum yorucu oyunlardan sonra koyun koyun arabasina arabada mışıl mışıl uyurDelirmek uzereyim bu bebek uyumiyo 12 aylik kizim sabahn 5de kalkiyo alsam 8 de yatiyo ayagimda sallayarak uyutuyorum yerinde hic durmuyo besigine.koyuyorum 20 dk sonra aglio tekrar salla yatir uyabio tekrar salla 12 edioz boyle cildiriyorum deli olucam 2 saat ayagimda salliorum ki dalsin yabimda yatmiyo kalkio oturiyo yatmio kesinlikle ayagimdada bacaklarini tuttugm icin yatiyo napicam ben boyle sinirlerom kabariyo dayanamiorum bagirdigim zaman pisman oluorum sustulca icim kaynioo delircemmm
Ahahahaha iyi dediniz vallahi dünyayı bilmeyen bir bebek için durum daha vahim işte bunu gelde eğitim delisi insanlara anlat .. çocuk sevgiyle büyür büyür sakinlesir eğitimle değil. Sevgi gösterisi olmayan hiçbir eğitim ise yaramazBirak aglasin ne ya ........... siz agladiginizda ama esiniz hemen kosmasa bosanirsiniz sanirim. Cok acimasiz bir yorum ......
O zaman şöyle dersiniz ebeler ya da kurumlar ya da doktorlar bunu eskiden tavsiye ediyordu artık etmiyor. Ama yapan hala var hem de az da degil.
E ona bakarsanız burda da doktorlar tavsiye etmiyor ağlatın demiyor.
Uzunca bir yazı paylaştım bu konuda insallah okumuşsunuzdur. Hiçbir zaman başka anneleri onlarin yöntemlerini kınamayın. Üstelik siz beddua bile ediyorsunuz. Öyle bebekler var ki anneleri çileden çıkartıyor bunu yaşamadan bilemezsiniz. Aylarca ve aylarca geceleri uyku uyumayan anneler herrr yöntemi denedikten sonra böyle ağlayarak da alıştırma yöntemini denemeye bu yola başvurmaya mecburen karar veren annelere böyle beddua etmemelisiniz. Herkes bayılarak ağlatmıyor çocuğunu ki ben de ağlatmaya karşıyım aglatmadım da ilk 10 ay fln ama çileden çıkıp uykusuzluktan perişan halde olup bunu deneyene de böyle çıkışmam.Öteki yorumda bir bayan doktorum aglatin demisdi. Birseyi yoktur ...
bana göre degil böyle yöntemler :) kim bebegini aglatiyorsa yaslaninca kendi yanliz basina yataginda aglasinda evlatlari kosmasinyasli zaten iki dakkaya unutur diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?