Bebegim beni cildirtiyo

4 saat gunduz uykusu cok fazla 2 yas icin
Gece gec yatmasi cok normal.
Oglen 1 de yatiyorsa 3 de kaldirin, aksam uykusuna 9-10 arasi gecmeye baslar.

Uyku eğitimi=Bebeği ağlatmak!
Neden böyle bir algı var acaba?
Uyku eğitimi=Anne-Babaya güven.
Eğer bebeğiniz size güvenirse, onu yanlız bırakmayacağınızı ve yanında olduğunuzu bilirse çok rahat uykuya dalar emin olun. Ama sürekli sallayıp uyutmak istemekle, odaya koyup ağlatmakla o eğitimi veremezsiniz.
Bırakın uyumasın. Ne zaman ihtiyaç duyarsa o zaman uyuyacaktır emin olun. Sürekli onunla oynayın, muhabbet edin. Ayağınızda sallayarak sadece beynini sarsar sersemleşip bu sersemlik sebebiyle uyumasına sebep olursunuz. Beni biri 2 saat ayağında sallasa baş dönmesinden bayılırım. Yazıktır, küçücük çocuklara bu işkenceyi yapmayın.
Siz o 2 saati sallamakla geçireceğinize oynayarak gülerek eğlenerek geçirseniz emin olun yorulup da artık uyuma zamanı geldiğini anlar.
Maalesef toplum olarak eğitim diye zulüm veriyoruz. En küçüğünden en büyüğüne!

Birak aglasin ne ya ........... siz agladiginizda ama esiniz hemen kosmasa bosanirsiniz sanirim. Cok acimasiz bir yorum ......
kadini cani ilan etmissiniz.sanki cocuk iskence cekerken birak ceksin demis kadin. cocuklarin duzeni degisince verecekleri ilk tepki aglamaktir. bu onlarin iyiligi icinse eger katlanilmalidir. cunku 4 yaşa kadar ogle uykusu cok cok onemli. uyusun da buyusun dedigimiz olay dogrudur. cunku cocuk kemikleri yer cekimine meydan okumadigi zamam yani uyudugunda daha iyi gelisir. yedigi ve ictigi yarar efor sarfetmez cunku. bu aglama nobeti de en fazla bi hafta surer genelde ve bebek duzeni oturur. aglayan her cocuk neyin kendisi icon iyi olup olmadigini bilmez. diyelim ki elini atese degdiriyor anne izin vermiyor ve bebek agliyor. anne aman aglamasin mi desin izin mi versin? aglarsa aglasin bazen bebekler. yeter ki saglikli buyusunler gelissinler.

ve konu sahibi lutfen cocuguna bagirma. urkek korkak ozguvensz yapar bagirmak cocuklari. aksine uykuya guzel dalmalarini saglayin. uykular kabusa donusmesin.

Hahahahaha

Bir bebek şöyle bir 8-9 aylık olana kadar boş yere ağlamaz illa bir ihtiyacı vardır süt ya da temiz bez olmasa da anneye anne kokusuna ihtiyacı vardır. Bir yaşına doğru ve ondan sonra (ki bu her bebek için farklı) bebekler ağlayarak birşey elde edebileceklerini öğrenirler bu doneme girdiğinizde bebeğinizi arada bir kaç dakika ağlatmaktan bir şey olmaz.
Benim oğlum da sallanarak uyuyordu sonra onu kendisi uyumayi öğrenmesi icin şöyle bir 10 aylık iken beşiğine bıraktım bas bas bağırdı yanında durdum uyuyana kadar.. Evet ilk başta bir saatten fazla durduk sonra bu süre azaldı odada yalnız kalmaktan korkmamaya başladı biz de artık koridorda durup ara ara onu yokladık bir süre sonra hiç durmadık yaninda kendi susmayı öğrendi ama bunu öğrenirken hep bizi hissetti yanında yani yalnız kalmadan öğrendi.
Kızımda bu soruni hiç yaşamadım çünkü o sakin bir çocuk doğumundan itibaren hoc sallamadan koydum beşiğine hep öyle alıştı. Ha oglumu sallamamın sebebi onun çok aşırı hareketli olması ben de baştan istemedim ama mecbur her yolu deniyor insan.
Anne olmaktan aldığım en büyük ders hiç büyük konuşmayacaksın. Aa sen çocuğuna bağırıyor musssuuun sen sallıyor musuuuun demiyeceksin "BEN çocuğumu böyle yetiştirdim " demeyeceksin "bu çocuk böyle" diyeceksin çünkü eğer sizin çocuğunuz çok güzel yiyorsa çok usluysa gece mışıl mışıl uyuyorsa bununla övünüp onu ben böyle alıştırırım demeyceksiniz çünkü eğer kolay bir bebeğiniz varsa bu %80 (tabiki %100 degil bizim emegimiz az da olsa var) çocuğun huyundan kaynaklıdır. Siz ben çocuğuma hiiiç bağırmadım derseniz sizi alkışlamam ama maaşallah çocuğunuz sizi bağırtmamış derim. Inanın bazı cocuklar normalde sabırlı olan insanları bile öyle zorlayabiliyor ki. O yüzden hiçbir anneyi kınamayın (tabi piskopat çocuğuna zarar veren anneleri ayrı tutuyorum). Benim çocukların o kadar farklı ki halbuki ben ayni kişiyim ama biri beniz zorluyor ona bağırıyorum ama diğeri zorlamıyor demek ki karakter çok önemli.

Son düzenleme:
Bence hiç gülmeyin çünkü yanlış izlenim veriyorsunuz. Almanya da da herhangi bir Avrupa ülkesinde bir çok ağlatarak uykuya alıştırma yöntemi uygulanıyor tabi ülkenin geneli öyledir diyemem ama siz de orda bebekler ağlatılmıyor diyemezsiniz. Arkadas haklı orda genelde bebeklerim kendi odaları olur doğdukları gibi ama bunu uygulamayan da var. Yani orası da burası gibi her türlü anne var hepsi şöyle ya da böyle yapıyor diyemezsiniz çünkü öyle değil. Ben de Avrupada doğup büyüdüm ve hic bir ülke için bütün anneler orda böyle yapıyor diyemezsiniz.

Hayir uygulanmiyor. O eski yöntemdi. Cok spkür geride kaldi. Ben aden günese güldüm hahahaha

valla yazılanları tam okumadım ama aşırı olmadıkça uyku eğitimi şart.biraz ağlamasında da sakınca yok tabii ağlamaktan içi çıkmadıkça.. ben 1 buçuk yaşındaki kızımın uykusu ile hala uğraşıyorum. keşke biraz daha katı olabilseydim. 12 den aşağı uyumuyor. NORMAL Mİ YAA 12 DE UYUMASI 1,5 YAŞINDAKİ KIZIN (((( gundüz iyi uyuyor ama akşam 12 den önce çarşafla sallamadan uyumuyor.

bu saatten sonra olur mu ki uyku eğitimi. (((

Bu kararlılık biraz karakter meselesi, benim karakterimde yok o.
Sonra bebe delirir tabii sizin kedi gibi.
Ama yok ya o tıkanma olayı hani öldürmez biliyorum ama yok olmuyor tıkan yavrucum kenarda tıkan denmiyor.
Bazı bebeler de nasıl oluyorsa hemen tıkanıveriyor ağlarken.
Bir de dramatik bi öksürme krizi var.
Haa bi de gözlerin taa içine bakıp yalvararak kol uzatma var
Gece "Yemişim uykuyu gel yavrum gel" deyip sabah çıldır sonra.
Neyse rutin üzerine yoğunlaşın mutlaka.
Ben yapamadım yandım, başkaları yanmasın.
Ahaha bi rutini beğenmeyip haftada bir değiştiriyordum ya hu kafam ne güzelmiş

Hayir uygulanmiyor. O eski yöntemdi. Cok spkür geride kaldi. Ben aden günese güldüm hahahaha
Uygulanmıyor diye bir şey yok. Eski bir yöntem de değil ayrıca kitapları hala satılıyor buyrun Almanyada hala gündemde olan bir metod:

https://m.brigitte.de/familie/schla...nd-warum-ist-sie-so-umstritten--10018798.html

Ben savunmuyorum bu metodu ama uygulayan var hala tüm dünyada. Şu ya da bu ülkede BÜTÜN anneler böyle yapıyor diye kimse iddia edemez.

Anlatamiyorum galiba :) zaten herkes diye birsey yok genelini konusuyorum ve genelde uygulanmiyor arada bi kara kuzu vardir tabi

Keşke uyusalar 12-15 saat ama uyumuyorlar. En azından benimki uyumuyor. Her çocuk o kadar uyuyacak diye bir kural yok. 1 yaşındaki bebek için 8de yatırıp 5te kalkması bence normal.

Ayrıca uyku eğitimini herkes nasıl veriyor bilmiyorum. Cesitli yöntemler var. Bir arkadaşımın bebeğini uyusun diye odasına bırakıp rahat bir saat aglatmasini gördükten sonra bana çok gaddarca geldi. Üstelik kendisi uyku koçu tutmuştu. Bu benim görüşüm tabi ki. Sizin görüşünüz de yazdiginiz şekildedir. Saygı duyarım.

Anlatamiyorum galiba :) zaten herkes diye birsey yok genelini konusuyorum ve genelde uygulanmiyor arada bi kara kuzu vardir tabi
Geneli için de böyle bir şey iddia edemezsiniz. Yoksa o kitaplar o kadar satılmaz. Her ülkede binbir çeşit anne var.

Geneli için de böyle bir şey iddia edemezsiniz. Yoksa o kitaplar o kadar satılmaz. Her ülkede binbir çeşit anne var.
Tabiki geneli icin konusa bilirim. Cünkü görüyorum. Eskiden ebelerin tavsiyesi bebegi aglatmakti. Öyle birsey kalmadi. Eskide kaldi.

Tabiki geneli icin konusa bilirim. Cünkü görüyorum. Eskiden ebelerin tavsiyesi bebegi aglatmakti. Öyle birsey kalmadi. Eskide kaldi.
O zaman şöyle dersiniz ebeler ya da kurumlar ya da doktorlar bunu eskiden tavsiye ediyordu artık etmiyor. Ama yapan hala var hem de az da degil.
E ona bakarsanız burda da doktorlar tavsiye etmiyor ağlatın demiyor.

Sakin kalmaya çalışın lütfen 5 yaşına kadar çıldırmak bitmicek . Onun masum ve bu dünyaya uyum sağlamaya çalışan ve birey olması için sizin desteğinize ihtiyacı olduğunu unutmayın. Uyumasin neden illa uyutmaya zorluyorsunuz anlıyorum çok yoruluyorsunuz ama biraz onu da kendinizi de bırakın . Dışarı çıkın yorucu aktivite oyunlar yapın uykusu geldiğinde az da olsa uyuyacaktir siz inat o inat bı orta yol bulamazsınız.onu anlamak için önce kendi haline bırakın ve dertlerine cevap vermeye çalışın .kısa sürede atlatacaginizi umuyorum yorucu oyunlardan sonra koyun koyun arabasina arabada mışıl mışıl uyur

Birak aglasin ne ya ........... siz agladiginizda ama esiniz hemen kosmasa bosanirsiniz sanirim. Cok acimasiz bir yorum ......
Ahahahaha iyi dediniz vallahi dünyayı bilmeyen bir bebek için durum daha vahim işte bunu gelde eğitim delisi insanlara anlat .. çocuk sevgiyle büyür büyür sakinlesir eğitimle değil. Sevgi gösterisi olmayan hiçbir eğitim ise yaramaz

O zaman şöyle dersiniz ebeler ya da kurumlar ya da doktorlar bunu eskiden tavsiye ediyordu artık etmiyor. Ama yapan hala var hem de az da degil.
E ona bakarsanız burda da doktorlar tavsiye etmiyor ağlatın demiyor.

Öteki yorumda bir bayan doktorum aglatin demisdi. Birseyi yoktur ...
bana göre degil böyle yöntemler :) kim bebegini aglatiyorsa yaslaninca kendi yanliz basina yataginda aglasinda evlatlari kosmasin yasli zaten iki dakkaya unutur diye

Öteki yorumda bir bayan doktorum aglatin demisdi. Birseyi yoktur ...
bana göre degil böyle yöntemler :) kim bebegini aglatiyorsa yaslaninca kendi yanliz basina yataginda aglasinda evlatlari kosmasin yasli zaten iki dakkaya unutur diye
Uzunca bir yazı paylaştım bu konuda insallah okumuşsunuzdur. Hiçbir zaman başka anneleri onlarin yöntemlerini kınamayın. Üstelik siz beddua bile ediyorsunuz. Öyle bebekler var ki anneleri çileden çıkartıyor bunu yaşamadan bilemezsiniz. Aylarca ve aylarca geceleri uyku uyumayan anneler herrr yöntemi denedikten sonra böyle ağlayarak da alıştırma yöntemini denemeye bu yola başvurmaya mecburen karar veren annelere böyle beddua etmemelisiniz. Herkes bayılarak ağlatmıyor çocuğunu ki ben de ağlatmaya karşıyım aglatmadım da ilk 10 ay fln ama çileden çıkıp uykusuzluktan perişan halde olup bunu deneyene de böyle çıkışmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…