- 7 Mart 2016
- 1.384
- 2.191
- 83
Aynı kaygılarla ben de cocuk yapmadim. Onun icin pek de bu konuda konusmam hani cocugu yok kiskaniyor ondan laf ediyor demesinler diye. Oysa Rabbim her isteyene evlat versin insaallah insanlar bol bol cocuk yapsın fakat aynen dediginiz gibi benim cevremde de; evlendim vakti gecmeden hemen hamile kalayim ama bu arada da hic biseyden geri kalmayayım nasilsa aile buyükleri bakar düsuncesi var.
Valla aynen cocuklar buyüklerden birinin evinde kaliyor, aman simdi uyuyordur uyandirmayayim, hava soğuk dısarı çikarmayayim falan gibi nedenlerle aksam almaya bile gitmiyorlar hafta sonu turistik gezi yapar gibi evlatlarıni sevmeye gidiyorlar. Tabii bi de AVM ye goturup biraz oyuncak, çikolata falan alinca sorun da çikmiyor.
Yani ben ailenin onemini biliyorum çunku belli bir yastan sonra ailem olmadan bu hayata tutundum ki ben ergenlik yasindaydim bunlar oldugunda. Fakat bir bireyin ruhsal gelisimi, hayattaki saglamliğı, özguveni, kendine değer vermesi aildeden alinacak ve ozellikle de anne ve babadan alinacak ilgi ve sevgiyle mümkün oluyor. Bunları baskalarımdan almak ya da sonradan olusturmaya çalismak cok zor.
Zaten bildigimiz seyleri soyledim ama inanın bu durumu ben de dusunup, uzulüyorum. Toplumdaki pek cok sorunlu kisinin bu sıkintilarinin nedeni aileden yeterince alamadikları ilgiye dayaniyor ve bununla mucadele etmek de bir omur süruyor.
Dilerim hersey gonlunuze göre olur, evlatlarınizı saglıkla, mutlulukla buyutüceginiz gunler yakındır insaallah
Bende aynı kaygılarla bi süre bekleyip hah şartlar uygun artık bebek yapabilirim deyip hamile kaldım. Ama malesef bi anda her şey değişebiliyor ve insan istemediği şeyleri yapmak zorunda kalabiliyor.. İnşallah aynı şey başınıza gelmez ve planladığınız, istediğiniz gibi anne olursunuz.