Bebeğim,boşanma ve sonrası !

zoey1616

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2014
662
1.096
63
35
daha önce de konu açmıştım tekrar tekrar kimseyi yormayacağım yazarak özeti eşimle sorunlarımız birlikte oturma falan artık kavgalar Nasıl normal olduysA olmuyor ben lanetli doğmuşum mutluluk haram ve boşanmayakarar verdim eşimin ve bebim iyiliğimiz için sorun 9 aylık bir kızım var ve ne yapacağımı Nasıl yaşayacağımı bilmiyorum küçük bebeği olup ayrılıp bebeğiyle çalışan var mı sadece bu konuda biraz yorum bekliyorum

Calisiyor musun?
Neden olmasin istersen herseyi yapabilirsin.

Isiniz varsa halledersiniz, galiba yok. is bulabilecek misiniz? size bebek bakiminda destek olacak birileri var mi aileden falan? esinizin maddi durumu nasil nafaka icin soruyorum
Türkiye'de iş bulma şartları belli korkum o destek olacak kimse yok eşimin durumu çok iyi ama bir kuruş vermez ceketini alır gidersin diyor

Türkiye'de iş bulma şartları belli korkum o destek olacak kimse yok eşimin durumu çok iyi ama bir kuruş vermez ceketini alır gidersin diyor

Peki neden bu durumda para biriktirmediniz? Madem esinizin durumu iyi donuna kadar alsaydiniz keşke. Şimdi maddi konuları dusunmezdiniz belki de.

Köpek gibi nafaka vermek zorunda

Ordan iyi bir avukat bulmalık para biriktirin

Avukat o ceketi onun poposuna sokar merak etmeyin

Ev, araba var mı?

Yurt disinda ayriliklar cok uzun suruyor ve arkadaslarin dedigi gibi donuna kadar alabiliyorsun en azindan cocuga oduyorlar. Benim abimde sen gibi tr den gitti yurt disina cocuk icin mecbur kaldi orada ve yillarca ayrilamadi yengemde sagolsun yilda 2 3 kez para yukseltme davasi acti bilerek calismadi ama abim cocuk icin herseye katlandi.Allah kötulerin icine merhamet versin.Abim donmek istedi ama dönseydi cocugu göremezdi zaten zorla gösteriyor. Yurtdisina gelin/damat gidenleri malesef bu hale getiriyorlar oradakiler.

Canim avatarini kara yapmissin, senin icin endiselerim var. Vatandaslik burosu var mi? derhal yardim alin ve TR'e donmeyin!

Canim hangi ulkedesin bilmiyorum ama avrupadaysan bildiğim kadarıyla avrupa ülkelerinde yasalar kadın ve çocuktan yana. Eğer türkiyede doğru düzgün bir meslegin is bulma durumun yoksa bence orda kalmak daha mantıklı. Ayrıca dunyadaki hiçbir mahkeme bir bebeği extrem drumlar olmadıkça anneden ayırıp babaya vermez.

Türkiyede maddi durumu iyi olmayanlara adlı yardim kapsaminda ucretsiz avukat tayin ediyorlar. Bulunduğun ülkede benzer bir uygulama var mi bi arastir. Ki olacagina inaniyorum.

Peki neden bu durumda para biriktirmediniz? Madem esinizin durumu iyi donuna kadar alsaydiniz keşke. Şimdi maddi konuları dusunmezdiniz belki de.
Para biriktiremedim çünkü nakit para çok az verirdi kredi kartı verir ne kadar harcarsan harca ama nakit yok Nasıl biriktirebilirim ki

Evlilik vizesiyle geldim gelecek yıl kasım da bitiyor burda kalmam için devletin bana oturum vermesi lazım ama o da boşanırsam imkansız bilmiyorum kafam karman çorman ne yapacağımı bilmiyorum

Canim avatarini kara yapmissin, senin icin endiselerim var. Vatandaslik burosu var mi? derhal yardim alin ve TR'e donmeyin!
Vizem bitecek dönmesem de yollarlar zaten kendi tehdit ediyor hemen defolur gidersin diye doğru düzgün dil bilmeden etmeden Nasıl kalacağım ki annemlere oturuyorsan kal yoksa ev lafı falan açma s.tir ol git babanı ara diyor ailem bir gün kendisine tek laf etmedi hiç karışmadılar ne yaraşırlarsa ağzı açılır açılmaz ailemi katıyor kendimi hiç iyi hissetmiyorum biz bağrışıyoruz kızım korkuyor deli olacam

Sizin simdi o ulkenin korumasini almaniz gerekiyor, dil bilmiyorsaniz tercuman verebilirler. Siddete ugradiginizi anlatmaniz lazim! Derhal "citizens advice bureaux" ya da vatandas danisma dernekleri neredeyse onlari arayin ve durumunuzu anlatin lutfen... Cok uzgunum.

Bebeğinize biraz hazırlıksız yakalanmışsınız, böyle okudum postlarınızda. Henüz evliliğe alışırken.. Olsun, her olanda bir hayır vardır, okuduğum kadarıyla dünya tatlısı bir kız çocuğunuz var.
Erken dönem, hazırlıksız ve oturmamış evliliklerde bazen ilk etapla çok fazla baskıya maruz kalınabilir ve zayıflık gösterildiği için aileler daha fazla müdahalede bulanabilir. Siz bu dönemlere gebe iken, yani oldukça duygusal bir eşikteyken, üstelik eşinizin ailesi ile birlikte otururken maruz kalmışsınız. Bunların hepsi aşılabilir şeyler bu arada..
İlk konunuzda kendinizi oldukça suçlar ve eşinizle, ailesini gözünüzde yükseltmiş gördüm sizi.. Biraz duygusal anlamda dengesizlikler var ancak bu hepimizde var, hele ki böyle dönemlerde..
Kimi arkadaşlar, lohusalığı bir senede atlattıklarını falan yazıyorlar burada.. Çevremde de var... Sizin bulunduğunuz ortamda ilişkiler biraz gerilmiş olabilir bu dönemde.. Ama eğer isterseniz, hazır hissederseniz hepsi de halledilebilir.
Çok toz pembe bir pencere açmak istemiyorum ama sizin kadar da karamsar olmayacağım...
bu arada bebeğinizle ilgili söylenmiş her şeye alınıyor olmanız normal, anneyiz.. İnanın bu gereksizlerden çevremizde onlarca var.. Bu meselelere kafanızı takmayın siz, zamanla herkes ağzının payını alacak zaten çocuk büyütürken..
Şöyle yapalım.. Bence siz biraz daha düşünün.. son kararınız, eşinizin size uyguladığı bir şiddet var sa (psikolojik, ekonomik, fiziksel) bunların dereceleri, boşanırsanız planınız nedir.. Boşanmayıp bir müddet sabır ederseniz, neler değişir, neleri elde edebilirsiniz..
Tüm artı ve eksileri bir değerlendirin.. belki de herkesin yaşadığı şeyleri yaşıyorsunuz ancak dertleşecek kimseniz yoktur.. Olsaydı eğer, birilerinin daha sizinle aynı kaderi paylaşıp farklı metodlarla yoluna devam ettiğini görseydiniz, kendinizi nasıl hissederdiniz...
Tüm bunları bir değerlendirin.. Dengesiz duygu durumu biraz teraziye oturunca bence eşinizi de farklı bir eve çıkmak için ikna edebileceksiniz.. Öncelikle eşinizin kaygılarını ve evlilikle ilgili kuşkularını silmek gerekebilir.. Sizin de öyle...
Ne dersiniz bu yazıma bilmiyorum.. ama bir düşünün..
Çok acele etmeyin, çok doldurmayın kendinizi...

Not: İnsanları mutlu edemezsiniz.. Kayınvalidem ilk oğlum çok zayıf diye söylenip durmuştu... Komik kadındır vesselam.. Oğlumsa aşırı zeki ve sağlıklı bir çocuk olarak çoktan herkesin ağzına lafını tıktı.. İkinci doğdu.. Bu kez de çok kilolu bir oğlum oldu.. doğumdan şimdiye kadar... ona da çok kilolu bu diye kulp taktılar.. Takarlar.. Benim sumocu oğlum gayet sempatik ve duygusal bir tosbaa olup çıktı... Kimseyi mutlu edemezsiniz... Metabolizma işi bunlar... Hayırlar, hayırlara zincirle bağlıdır.. nedenini bilemeyeceğimiz pek çok şey, aslında farklı bir hayıra bağlanacağı içindir... Onlar öğrenememiş bunu.. Siz bilin yeter...
Öpüyorum..
Düşünün biraz hadi..

Esi kadina hakaret ediyor ve hirpaliyor dusunecek ne kalmis acaba?!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…