Bebeğim,boşanma ve sonrası !

Öyle dırdır ediyor laflarıyla öyle yaralıyor ki düşünmek için oturup aklıma geldikçe söyledikleri kinlenip kalkıyorum asla memnun olmuyor bir türlü beğenmiyor beni kendim olduğum için demiyorum evim tertemiz yemeğim hep ovakta bebeğim pırıl pırıl ama sen evde yatıyon demekten başka birşey yok şimdi konuştuk ben sana git demiyorum benim elalemden utanma yüzüm var sende o yok ama diyor kalacaksam ailesiyle kalacakmışım ev konusunu sonsuza kadar kapatmış kalmayacaksan da çocuğunu da al git tek kuruş vermem diyor benim ne kızıma bakacak ne de bilet alacak param bile yok bu kadar varlığın içinde bir gün çöp bile istemedim kendinden bir ev dışında düşünüyorum bir çözüm bulamıyorum

İlk konunuzda yazdıklarınızdan beri ne değişti peki?
Benim burada amacım her zaman herkesten farklı ve gerçekten kişinin kestirebildiğim kadarıyla karakterine göre çözüm yolları sunabilmek... Burada her şeyi objektif anlatamadığımız zamanlar oluyor sanırım. Bunu konuları derinleştirirken özellikle "özel mesajlar yoluyla" çok sık yaşadım, yaşıyorum..
Boşanın, kesin çözüm bu yazmak.. en kolayı..
Ama ya karşılıklı problemler ve atışmalar yüzünden işler buraya geldi ise... Çok somut şeyler dışında ben buradan net cevapları pek sevmiyorum.. Sizin ilk konununuz benim en önemli referansım...
Ama yok katlanılmayacak gibiyse, zaten herkes size yeterince akıl vermiş..

Bizim her zaman ki kavga konumuz ayrı ev konusu ben hiç bir zaman boşanma taraftarı olmadım kızım var ne o babasız olsun ne de ben sevdiğimden ayrı olayım istemedim evet vurdu kırdı herşeyi yaptı ama vazgeçmedim bir de eşimde bir teyze var beni hiç sevmez bende onu sevmem eşimi benden kıskanıyor öyle söyleyim çok belli bana diyor herkes senden nefret ediyor sen lanet birisin falan psikolojik olarak uygulayabileceği tüm baskıyı uyguluyor görümcem en baştan nişan olduğundan veri bana soğuk asla sıcak olmadı annesine babasına niye anne baba diyormuşum aynı evde kaldığımızı hiç istemedi hergün bizde çünkü benim hoşlanmadığımı biliyo hoşlanmama sebebim de kendisi bana bir gün sıcak olmadı ki eşim sürekli bunları göstererek bana herkesin benden nefret ettiğini söylüyor umrumda değil diyorum o ise herkesi çok fazla kafasına takar herkes ne derse doğru ben yalanım bana asla inanmaz ne yaptığımı bilmiyorum hergün evdeyim sürekli fırsat versem eve girmezsin diyor altımda arabam herşeyim zaten var istesem ggirmem ben evinin çocuğumun fırsatını asla vermiyorum hala yaramıyorum dışarı kırk yılda bir çıkıyorum birde kızımın bezi maması bitince onları almaya gidiyorum iki haftada bir ona bile eve girmiyorsun diyor bir türlü olamadık hep beni değiştirme çabasında mükemmel ol istiyor anlamıyorum bir türlü en ufak kavgamız dağlara taşlara sığmıyor hemen konu boşanma en ufak cevap vereyim hemen baba evim bir kapı uzağımda şimdi de kestirdi attı ev falan yok yaşayacaksan böyle yaşamayacaksan da defol git diyor biliyor asla birlikte yaşamak istemediğimi ne yapayım peki şimdi bir ömrü böyle mi geçireyim kızımı alıp aşamayacağım bir hayata mı gireyim düşünmekten kafayı yiyorum ne yapacağımı bilmiyorum öl kurtul diyorum kızım sanki herşeyin farkındaymış gibi bana iyice sarıldı bırakmıyor elimi yanağımı okşuyor sarılıyor tek tesellim tek varlığım onun için en iyisini yapmalıyım kızına destek ol gideyim madem benden nefret ediyorsan dedim bırakırsan bakılır en iyi şekilde alıp gidersen de artık benim kızım olmaz diyor o kadar seviyor kızını o kadar düşkün ki eve kendini zor atar ona sarılmak öpmek için gece uyansın seveyim diye başını bekler dünden beri sevmiyor bile dipsiz bir kuyuya düştüm çıkamıyorum

İşte ben . kızım 9 aylık bile değildi ama ailem muhteşemdir . boşandık .
Sonra tekrar evlendik ama uzun yıllar boşanmış kaldık o sürede kötü değildi açıkcası

Neden ayrıldınız
O zaman için annesi ile hiç anlaşamıyorduk. pire için yorgan yaktım ve boşandık. tabi doğru dürüst hiç konuşmadan. sonrası nda oturduk konustuk (yıllar sonra ). o benim problemimi çok farklı anlamış .
Hala annesi ile anlaşamıyorum ama eşim denge kuruyor . Hiç görüşmüyorum .
Annem ile görüş dese sanırım yine ayrılırım . (öyle bir etkisi var )

"Bitmek üzere olan evliliğim" konusunu sonuna kadar okudum..
Şimdi burada yazdıklarınızı okuyorum.. Bu çok detaylı konuşulması ve değerlendirilmesi gereken bir durum.
Belki ailenizi görme bahanesi ile bir süre Türkiye'ye dönmeniz daha doğru.. O sırada burada birileriyle konuşup dertleşmek de iyi gelebilir.
Bakın yine söylüyorum... İki konu arasında ki uçlar çok zıt.. Bu nedenle nihayetinde eşiniz ve ailesinin size karşı son tavrını bilemeyeceğim. Bilmek içinse çok detaylı değerlendirmek lazım. Siz "ben çok kötüyüm, şu an şiddet var" diyorsanız, benim dışımda yazan arkadaşları dinlemenizi tavsiye ederim. Dediğim gibi... Ben iki konu üzerinden çaprazlama okumaya çalışıyorum, ne değişti anlayabilmek için..
Detaylı yardım içinse, bence Türkiye'ye kısa bir tatil ayarlamanız daha doğru.. Aklı Selim düşünüp, doğru kararı vermeniz dileğiyle..

Çok teşekkür ederim iyi geldiniz gerçekten de

Yanlış hatırlamıyorsam daha onceki konunuza da yazmıştım. Tatil amaçlı Türkiye'ye dönün. Ve boşanma davası açın. Böylece cocugunu sizden ayıramaz. Şuan çalışmıyor olabilirsiniz ama ileride çalışmanıza engel değil. Çocugunuz anneannesi ve dedesiyle buyurken sizde bi işte çalışarak ve nafaka alarak geçinebilirsiniz. En azından Türkiye'de dönecek bir kapınız var. Neden bu eziyetleri çekiyorsunuz.

Önceleri hep kendimi suçladım böyl olursa bende sorun var dedim aslında eşim psikolojik olarak kendi söylediği herşeye beni de inandırdı evet ailesi çok iyi anne baba olarak o konuyu açarken kv daha çok seviyordum hala severim ama arkamdan konuşması beni biraz soğuttu kulaklarımla duydum çünkü başkası söylese hayatta inanmazdım oğluna Bebek muamelesi yapıyor ayrılın evinizi kurun diyen olmadı artık da hiç olmaz elinden gelse altını bağlayacak yorulmasın tuvalete gidip diye o derece herşeyi karman çorman anlattım toparlasam aslında çok açık ve net eşim dün bana annemin olmadığı bir evde seninle asla yaşamam dedi tam bir ana kuzusu bende ailemle yaşamak istesem evlenmez kendi aileme nazım da geçerdi dedim bir ton hakaret eşim böyle biri sinirlensin yeter ki açar ağzını yumar gözünü saymadık küfür aileme bile etmedik hakaret bırakmaz kapıdan birini çevirsem evlensem senden iyiydi der der de der işte kafam karma karışık oldu ama ne yapmam gerektiğini biliyorum artık çok teşekkürler bu şekilde açıklayıcı olduğunuz için

Çocuğumu benden ayırma olayını bırakmış artık al götür diyor ama yardım bekleme durumu o kadar iyiysen kızıma bir çöp bile vermem diyor annem babam köyü terk edip asla benimle gelmezler annem gelir di ama babam hasta babamı bırakıp gelmez babam da şehirde yaşayamaz sevmiyor ayrılmıyor olduğu yerden çok dedik ama nafaka olayına gelince mahkeme bana verse bile ödemez o öyle biri bilmiyorum evet gidecek yerim var ama durumlar çok farklı kafamı toparlayıp herşeyi düzene sokmam lazım şu an sadece kızım önemli başka hiç bişey umrumda değil artık

Ailenizin evi şehir merkezine çok mu uzakta? Bir süre orada idare edip çocugunuz okul çağına gelene kadar birikim yapsanız? Veya sizin için istediğiniz şehirde iyi bir kadın sığınma evi, kreşi olan iş olanakları araştırabilirim. Neler yapabiliriz öğrenebilirim. Burada böyle okuyup çaresiz kalmayı hiç sevmiyorum. Hangi ülkedesiniz bilmiyorum eğer orada kalmak istiyorsanız ve daha kolay olacaksa bulunduğunuz ülkede de kadınlara sahip çıkan kurumlar vardır elbet.

İngiltere'deyim bende bir süre susup iyice araştıracağım burda Nasıl kalabilirim çünkü 2.5 yaşında okula başlayacak kızım çalışmak için bana Zaman oluyor kızım için burda kalmam lazım

Bulundugunuz belediyeye gidip çocuğunuzla ortada kaldiginizi kalacak yeriniz olmadığını söyleyin. Söz konusu çocuk olunca sizi muhakkak bir yere yerleştirilerek. Kadın sığınma evi veya misafirhane gibi. Evden ayrilmis olmanız sizin hemen boşanmış olduğunuz anlamına gelmez. Vizenizin süresi bitene kadar boşanmaya başvurmayın. Yanınıza en gerekli evrakları kızınızın ve kendinizin gerekli esyalarini almayı unutmayın. Ve haklarınızı araştırın. Dil bilmiyorsanız tercuman talep edin. Eşinizin yaptığı psikolojik işkence. Sizin yasadiklarinizin kat kat fazlasını ben yasadim. Yurtdisinda küçük kızımla yıllar önce ben de evi terkettim. Bugunler gececek inanın. Güçlü olmaya çalışın herseyden önce kızınız için

İngiltere'deyim
Çocuk aynı zamanda İngiltere vatandaşı değil mi? Şayet öyle ise size oturma izni rahatlıkla çıkar.Dil bilmemeniz sorun değil ,iyice araştırın Türkçe bilen avukatlar vardır.Türkiyedeki adli yardım servisine benzer ücretsiz hukuki yardım kurumları vardır mutlaka vardır İngiltere'de. Araştırın boşanın nafaka vermem vs tehditine de kanmayın Avrupa'nın bu konuda kuralları ve uygulaması çok net.

Evet kızım burda doğdu Türkiye vatandaşlığı yok

Evet kızım burda doğdu Türkiye vatandaşlığı yok
Size oturma izni çok rahatlıkla çıkar. Ücretsiz hukuki yardım veren yerleri araştırın ,tercüman da bulunur.Avrupa ve Amerikan hukuk sisteminde eşler nafaka ödemekten kaçamıyorlar.Türkiyeye dönmeyin bence.Kızınız kreşe başlar ,siz de önce dil eğitiminizi tamamlayın sonra size uygun bir iş bulursunuz.Türkiyede işsizlik tavan yapmış durumda hem siz hem de çocuğunuz perişan olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…