Merhaba bugün pig yapmış durumda diş olduğudan eminim artık beyazlaşmış ve damak incelmiş pırasayı öyle bir ısırıyor ki yarıyor ortasına kadar. Diş kaşıyıcısınıda aynı şekilde çıkarıp çıkarıp sokuyor aşırı ısırıyor diş jeli tetagil fayda etmiyor calpol veriyorum doktoruna sorup. Aniden ağlama krizleri ve çığlık atmalar çok fazla. Beslenmek istemiyor ağrıdan kulaklarını çekiştiriyor. Patladı patlayacak bence. Sizinde diş olabilir belki birde 26. Haftada büyüme atağı varmış oda olabilir. Büyüme atağı, diş, kabızlık hepsi birleşti bizim çok zorluyor. Birde uyku yapıyor sanırım uyandıktan 1,1-5 saat sonra tekrar uyumak istiyor. Umarım geçer hemen rahatlar🙏🏻
Bebeğiniz idrar yolu enfeksiyonuda geçiriyor olabilir hiç test verdinizmi

Diş durumda en faydalı yapılacak şey 10 kadar karanfili ezip üstünü geçecek kadar zeytinyağı ekleyin biraz bekleyin ve damağına temiz parmağınızla masaj yapın. Hem bebiş rahatlasın hem siz. Zeytinyağı bebeklere ek gıdadan önce de verilebiliyor biz bu uygulamayla biraz daha rahat atlattık

Diş durumda en faydalı yapılacak şey 10 kadar karanfili ezip üstünü geçecek kadar zeytinyağı ekleyin biraz bekleyin ve damağına temiz parmağınızla masaj yapın. Hem bebiş rahatlasın hem siz. Zeytinyağı bebeklere ek gıdadan önce de verilebiliyor biz bu uygulamayla biraz daha rahat atlattık
Merhaba teşekkür ederim denedim bunuda ama ağzındaki tükürük çok fazla olduğu için sanırım fayda etmedi. Yine deneyeceğim

Merhaba bugün pig yapmış durumda diş olduğudan eminim artık beyazlaşmış ve damak incelmiş pırasayı öyle bir ısırıyor ki yarıyor ortasına kadar. Diş kaşıyıcısınıda aynı şekilde çıkarıp çıkarıp sokuyor aşırı ısırıyor diş jeli tetagil fayda etmiyor calpol veriyorum doktoruna sorup. Aniden ağlama krizleri ve çığlık atmalar çok fazla. Beslenmek istemiyor ağrıdan kulaklarını çekiştiriyor. Patladı patlayacak bence. Sizinde diş olabilir belki birde 26. Haftada büyüme atağı varmış oda olabilir. Büyüme atağı, diş, kabızlık hepsi birleşti bizim çok zorluyor. Birde uyku yapıyor sanırım uyandıktan 1,1-5 saat sonra tekrar uyumak istiyor. Umarım geçer hemen rahatlar🙏🏻
Ne kadar da benziyoruz. Benim kızım da şuan da çok fena kabız. Kulaklarını çekiyor kaşıyıcıları ellerimizi deli gibi ısırıyor. Sürekli traktör gibi ötüyor. Şaka dğeil aynı öyle kızgın kızgın ötüyor ağlıyor. Poposu yere değmeye görsün kıyameti koparıyor. Gece yüz kere uyanıyor meme emmeden asla sakinleşmiyor. Uyuyor demişsiniz bence şükredin. Uyusa ne isterim diyorum :) uyumuyor da yani. Elledim dişler alt damakta kesmiş biraz elime jilet gibi geliyor ama görüntüde gözükmüyor. Kanızlıkta çok zorluyor onu ne yedireceğimi şaşırdım. Zeytinyağı Hindistan cevizi yağı içerdim kuru kayısı hoşafı ve kendisini veriyorum yok. Biraz yapsa yine tıkanıyor. Zaten kolikti yavrum. Doğduğundan beri yüzü gülmedi doğru dürüst. Bi tke bizim bebeklerimiz mi böyle :((

Ne kadar da benziyoruz. Benim kızım da şuan da çok fena kabız. Kulaklarını çekiyor kaşıyıcıları ellerimizi deli gibi ısırıyor. Sürekli traktör gibi ötüyor. Şaka dğeil aynı öyle kızgın kızgın ötüyor ağlıyor. Poposu yere değmeye görsün kıyameti koparıyor. Gece yüz kere uyanıyor meme emmeden asla sakinleşmiyor. Uyuyor demişsiniz bence şükredin. Uyusa ne isterim diyorum :) uyumuyor da yani. Elledim dişler alt damakta kesmiş biraz elime jilet gibi geliyor ama görüntüde gözükmüyor. Kanızlıkta çok zorluyor onu ne yedireceğimi şaşırdım. Zeytinyağı Hindistan cevizi yağı içerdim kuru kayısı hoşafı ve kendisini veriyorum yok. Biraz yapsa yine tıkanıyor. Zaten kolikti yavrum. Doğduğundan beri yüzü gülmedi doğru dürüst. Bi tke bizim bebeklerimiz mi böyle :((
Merhaba ben artık kabullendim bu durumu evet çok huysuz bir bebek uykuya aşırı direniyor ağlama krizleri yaşıyor kabızlık bizde de oluyor ara ara bende bağırsak düzenleyici probiyotik kullanıyorum ara ara çözülüyor problem. Gün içinde de hep kanguruya koyuyorum ama biliyorsunuz ki normal kangurulara karşıya bakacak şekilde oturtamıyoruz omurgaya yük bibdiği için bende bel taburesi aldım onda rahat ettik. Bütün işimi onunla birlikte yapıyorum. Yoksa mümkün değil ağlamadan durmuyor. Bu bir süreç ve geçecek diye ümit ediyorum sürekli. Bel taburesinden sonra ağlaması çok çok azaldı. Müzik açıyorum uykuya direndiği zamanlarda oturuyorum bel taburesine uyuyakalıyor hemen hemde hiç ağlamadan emzik aramadan kendi kendine uyuyor. Bazen pilates topunda zıplıyoruz öyle uyuyor. Öyle öyle zaman geçiriyoruz inşallah iyi olacağız zamanla. Umarım sizde rahata kavuşursunuz dişler bir çıksa çok rahatlıyormuş bebişler ama bakalım görücez.

Merhaba ben artık kabullendim bu durumu evet çok huysuz bir bebek uykuya aşırı direniyor ağlama krizleri yaşıyor kabızlık bizde de oluyor ara ara bende bağırsak düzenleyici probiyotik kullanıyorum ara ara çözülüyor problem. Gün içinde de hep kanguruya koyuyorum ama biliyorsunuz ki normal kangurulara karşıya bakacak şekilde oturtamıyoruz omurgaya yük bibdiği için bende bel taburesi aldım onda rahat ettik. Bütün işimi onunla birlikte yapıyorum. Yoksa mümkün değil ağlamadan durmuyor. Bu bir süreç ve geçecek diye ümit ediyorum sürekli. Bel taburesinden sonra ağlaması çok çok azaldı. Müzik açıyorum uykuya direndiği zamanlarda oturuyorum bel taburesine uyuyakalıyor hemen hemde hiç ağlamadan emzik aramadan kendi kendine uyuyor. Bazen pilates topunda zıplıyoruz öyle uyuyor. Öyle öyle zaman geçiriyoruz inşallah iyi olacağız zamanla. Umarım sizde rahata kavuşursunuz dişler bir çıksa çok rahatlıyormuş bebişler ama bakalım görücez.
Merhaba tekrar. Benim kızımın da hala dişi çıkmadı... huysuzluk son bir haftadır arşa ulaşmış seviyede. Daha dün doktordaydık anlattık ama bişey demedi önemsemiyor sanki doktor. Doktorlar dişi o son çıkacağı ateş yaptıgı dönem dışında huysuzluk sebebi saymıyor. Ama o zaman benim bebeğim niye böyle. Bazı desteklerim vardı sıfıra düştü artık çok zamandır yapayalnızım. Ben zayıf bir kadınım öyle kanguruda tüm gün taşıyamıyorum ne yazık ki :( ve benim kız kanguruyu da sevmiyor 20 dk maksimum yani anlayacağınız bir çiledir gidiyor. Ne derdi var anlayamıyorum en zoru da bu. Uykusuzluk mu huysuzlugunun sebebi yoksa biyolojik bi sıkıntı mı Uykusuz bırakıyor onu çözemedim ben.

Herkese merhaba ben yine çaresiz kaldığım bir anda sizinle dertleşmek ve sizden fikir almak için buraya yazıyorum. Bebeğim 5 ay 15 günlük bugün. Şu zamana kadar zaman zaman zor dönmeler geçirdik ama yaklaşık 1-1,5 aydır çok zor günler geçiriyoruz. Son günlerde daha da şiddetlendi ağlama krizleri, hiç böyle ağladığını görmedim hıçkıra hıçkıra ağlıyor nedenini de bilmiyorum sakinleştiremiyorum bir türlü😓 4. aya kadar yatağında kendi kendine uyuyordu bazen zor daldığı oluyordu vs ama geçiciydi. Şimdi hem gece hem gündüz uykularımıza yatarken kriz geçiriyoruz 3 kişi zor sakinleştiriyoruz. Kucağımda sallıyordum çok yorucu olduğu için ayağımda sallamaya geçtim yapmam dediğim her şeyi yaptım yeterki sakinleşsin diye. Her gece aynı saatlerde duşunu aldırıyorum, pijamasını giydiriyorum, müziğini açıyorum, dişleri çok kaşınıyor rahatlaması için tetagil de veriyorum. Karnı tok altı temiz 2 gece rahat geçiyorsa 5 gün krizle geçiyoruz gece uykularına. Yatırıyorum 40 dk sonra uyanıyor geri dönmüyor uykuya. Gündüzde aynı şekilde saat aralıklarına dikkat ediyorum 2-2,5 saati geçirmiyorum uyutuyorum. Gündüz uykularımızda en fazla 40 dk sürüyor tam uykusunu alamadan uyanıyor. Bugün 40 dk sonra uyandı tekrar uyuttum 1,5 saat filan uyumuştur. Ama uyandıktan sonra yine huysuzluğu devam etti. Sürekli eee eee eee hiç huzurlu değil. Kız kardeşlerim geldi yardıma uyuturken yatağın yanına sıralanıyorlar kıyamam ellerinde sakinleştirmek için oyuncaklar vs yatırmaya korkuyorum artık. Altını alacağım bezini bağlayamadan krize giriyor. Kucağımda giydiriyorum kıyafetlerini vs. Mamasınıda hiç iştahlı içmiyor. Gece uykusunda güzel içebiliyor bir tek uyanıkken içiremiyorum 30-50 cc içip bırakıyor. Mamasını değiştirmek istiyorum artık belkide başka bir mamayı daha iştahlı içer öneriniz varsa alırım. Derseniz ki hiç huzurlu olduğu bir zaman yok mu var sabah ilk uyandığında keyfi biraz daha iyi oluyor yatakta uzanıp kitap okuyoruz kitaplarını inceliyor. Egzersizlerini yaptırıyorum hoşuna gidiyor. Birde bebek arabasına binip dışarıda gezmeye bayılıyor bende çıkarabildiğim zamanlar çıkarıyorum mutlaka bazen dışarıda uyutuyorum. Ama onun haricinde evde ve misafirliğe gittiğimiz yerlerde hep huzursuz sürekli ayakta gezdiriyoruz sakinleştirmeye çalışıyoruz. Bazen teyzesiyle yada babasıyla oyun oynuyorlar bir sıkıntı yok ben odaya gireyim benim sesimi duysun beni görsün çok değil bir kaç dk sonra ağlamaya başlıyor. Doktorumuz söylemişti anneye bağımlılık artar bu ayda diye. Kucağıma alıyorum sakinleşmiyor ki kucakta dursa hiç indirmiyim yeterki ağlamasın ama ne yaparsam yapayım olmuyor. Bu durum ne zaman geçer tecrübeli anneler sinir sistemim çöktü o ağladıkça ben onu sakinleştiremedikçe kendime kızıyorum. 😓😓😞
6. Ayda bebekler diş çıkarıyor aynı şeyleri yaşadık normal

Merhaba tekrar. Benim kızımın da hala dişi çıkmadı... huysuzluk son bir haftadır arşa ulaşmış seviyede. Daha dün doktordaydık anlattık ama bişey demedi önemsemiyor sanki doktor. Doktorlar dişi o son çıkacağı ateş yaptıgı dönem dışında huysuzluk sebebi saymıyor. Ama o zaman benim bebeğim niye böyle. Bazı desteklerim vardı sıfıra düştü artık çok zamandır yapayalnızım. Ben zayıf bir kadınım öyle kanguruda tüm gün taşıyamıyorum ne yazık ki :( ve benim kız kanguruyu da sevmiyor 20 dk maksimum yani anlayacağınız bir çiledir gidiyor. Ne derdi var anlayamıyorum en zoru da bu. Uykusuzluk mu huysuzlugunun sebebi yoksa biyolojik bi sıkıntı mı Uykusuz bırakıyor onu çözemedim ben.

Ben dişten dolayı huysuz sandım bebeğimi enfeksiyon çıktı . . i hastaneye götürmenizde fayda var

Sebebi kabızlıkmış. Kabızlığı düzeldikçe iyi oluyor keyfi de. Ve genel olarak kucak seven de bi bebek. Hala gaz ve kabızlık yaşadığında o gün ve gece çok daha zor geçiyor değilse daha iyi. Teşekkür ederim ama öneriniz için. Ne enfeksiyonuydu sizin? Ne şikayetleriniz vardı bir de aklımda olsun

Back
X