- 23 Ocak 2013
- 1.055
- 865
- 123
- Konu Sahibi herdaimumutlu
-
9 aylık daha yahuHanımlar,özellikle tecrubeli anneler yardımınıza ihtiyacım var.Benim kızım 9 aylık fakat çok hareketsiz büyük ihtimalle bunun sorumlusu benim buldumcuk gibi çocuğu kucağımdan hiç indirmedim e annemde yanimda olunca dolayisiyla kizim hiç boşta kalmadı hep bir ilgileneni oldu.Yere çok nadir koydum yürüteciyle bir gidiyor ucuyor resmen ama indirince taytay yaptirmak istiyorum 1 adim bile atmıyor.Yere koyuyorum asla bi emekleme çabası yok oturttuysan 10 saat öyle durur hic birşey yapmaya çalışmaz.Yere yatırıyorum hemen yüz üstü dönüp ağlıyor zora hiç gelemiyor.Bugün inat ettim kaldirmadım ama kazanan yine o oldu nasil sahte ağliyor bi görseniz.Ben napicam gerçekten inşallah yaşıtlarini yakalar,ayni aylarda kuzenimin oğlu var yavaş yavaş yürümeye başladı bizimki hala ciklet gibi yere yapışıyor
Evet kendini yormak istemiyor birazda tombul vallahi kucakta artık zor taşıyorum.Çok uyanık çok sahte ağlıyor gözyaşı yok sadece yaygara yapıyor dayanamıyorum alıyorum ben de yine kucağımaİstemsizce güldüm kusura bakmayınYa iyide kızınız gayet akıllı ve uyanık bir bebek. Muhakkak biri kaldırıyor zaten. Hayır niye kendini yorsun ki? Ben olsam ben de aynı şeyi yaparım. Bedava taşıma işte. Daha ne olsun?
Evet ben kendi hatamın farkindayım ama kiyamadım işte,biraz çaba gösterse 3 aylik bebekler ondan daha çevik vallahi benim ki kafasini kaldirmak istemiyor.Yapabiliyor ama yapmıyorAma cok komik anlatmissiniz, ciklet gibi ne demek :))
Yerde ilgisini cekecek oyunlar oynatabilirsiniz, emeklemesini ya da yürümesini tesvik edecek türde oyuncaklar falan var.
Bir de merak etmeyin, vakti gelince yürür durduramazsiniz. Siz bir miktar engellemissiniz ayni seyi cok yakin bir arkadasimda görmüştüm. Kucagindan indirmedigi icin cocuk 1yaşında hala desteksiz oturamiyordu. Biraz gec yürüdü ama odur budur koşuyor hic durmadi :)
Benim kızim da daha hiç diş çıkartmadı,birden çıkacak hepsi galiba.Başka bebeklerle kıyaslama her Bebeğin gelişimi farklı kimi erken yürür geç. Benim kızım da 10 aylık daha hiç dişi çıkmadı mesela hiç kafama takmıyorum
B Benim de �kiz kızlarım var 6 aylık. ,34+3 de doğum yaptim.Biri her şeye atlıyor uzanıyor Hatta sürünüyor digeri ancak yatıyor üstelik atik olan 30 hafta ile uyumlu Dogdu. Farklı doktorlara sordum anormal bir durum olmadığını söylediler. O kadar nazlı ve aheste ki..gülüşü bile ağır çekim gibi. Ben de artık Mizaç diye düşünüyorum Çünkü anne karnında da çok az hareket ediyordu ve küvezde de ziyarete gittiğimizde hep uyuyordu..Hanımlar,özellikle tecrubeli anneler yardımınıza ihtiyacım var.Benim kızım 9 aylık fakat çok hareketsiz büyük ihtimalle bunun sorumlusu benim buldumcuk gibi çocuğu kucağımdan hiç indirmedim e annemde yanimda olunca dolayisiyla kizim hiç boşta kalmadı hep bir ilgileneni oldu.Yere çok nadir koydum yürüteciyle bir gidiyor ucuyor resmen ama indirince taytay yaptirmak istiyorum 1 adim bile atmıyor.Yere koyuyorum asla bi emekleme çabası yok oturttuysan 10 saat öyle durur hic birşey yapmaya çalışmaz.Yere yatırıyorum hemen yüz üstü dönüp ağlıyor zora hiç gelemiyor.Bugün inat ettim kaldirmadım ama kazanan yine o oldu nasil sahte ağliyor bi görseniz.Ben napicam gerçekten inşallah yaşıtlarini yakalar,ayni aylarda kuzenimin oğlu var yavaş yavaş yürümeye başladı bizimki hala ciklet gibi yere yapışıyor
Bu ay gidicez,şehir değiştirdik.İyi bi dr bulup düzenli kontrollerine devam etmeliyim.Demir aklima gelmemişti dr. sorarim teşekkür ederimcanım demirine baktır belki düsüktür oyuzdnde harwket etmek zor geliyordur
O zaman ne kadar yaygara koparsa da almayın diyeceğimde anne yüreği nasıl dayanır onu bilemem.Evet kendini yormak istemiyor birazda tombul vallahi kucakta artık zor taşıyorum.Çok uyanık çok sahte ağlıyor gözyaşı yok sadece yaygara yapıyor dayanamıyorum alıyorum ben de yine kucağıma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?