- Konu Sahibi benim havinim 15
-
Cnm benim sùt hic yok ki 2 ayliktan beri mama veriorum malesef ne yaptimsa olmadi
Slm 4 aylik bi kizim var gece saat 10 yada 11 de uyur daha hic uyanmaz.. sabah altida uyanir karnini doyururum yine uyur saat 10 veya 11 e kadar.... gun icerisinde 4 de uyur 20 dk falan ...merak ediyorum boyle olmasi kotumu ne yapsam kilo almio asiri acaba arada uyandirip mamasinimi versem cok kafama takildi ya ...
Benim kizim aksam 19-20 uyur sabah 10 kadar , gece ben uyandirip Mama veriyorum gazink cikarip yine ystaga koyuyorum kizim 8 aylik .
Bilgilerin icin tsklerNacizane tavsiyem, artık gece beslenmesini kesmeniz yararınıza olacaktır. Alışkanlık olduğu zaman bu alışkanlığı daha ileri yaşlara taşıyan çocuklar var.Ve vazgeçirmek çok zahmetli olabiliyor çocuk için. Eğer düzenli doktor kontrollerinize gidiyorsanız 1 yaş kontrollünde doktorunuz uykudan 2 saat önce beslenmeyi ve gece uyku arası beslenmeyi kesmenizi söyleyecektir. madem kızınız uyuyor, kendisi uyanmıyor bırakın bence uyusun.
Benim kızım şuan 1 yaşında 2 aylıktan beri gece uyanmadığı için beslemedim. Gelişimi ve kilosu gayet iyi.
Bilgilerin icin tskler
Ilk cocugum oldugu icin bilmiyordum doktorda birsey söylemedi , bebegim gece mutlaka birkez uyaniyor , uyanmadigi zamanda ben süt veriyorum , doktoruma danisayim ozaman..
Hic bilgim yoktu , bazen uyanmiyor gercekten ben uyandirip veriyorum , ben biraz arastirayim tskler canimGece beslenmesi ile ilgili internette de pek çok yazı var, 6 aylık ve üzeri bebekler geceleri beslenmeden 11 saat kesintisiz uyuyabilirler. Sürekli emerek uyumaya alışan bebekler, geceleri uyandıkları zaman aç oldukları için değil emmeden uykuya nasıl geçilir bilmedikleri için ağlarlar. Ağlamayı açlık sana anne de ,beslemeye devam eder. Sonuçta da gece boyu sürekli uyanan ve uyku düzeni bir türlü kurulamayan bir bebek olur. Doktorların önerileri genelde 1 yaş sonrası gece beslenmesinin kesilmesi yönünde. Yani 1 yaş öncesi "uyanmıyorsa bırakın uyusun" diyorlar ama 1 yaş sonrası "uyanıyorsa da artık gece beslenmesi yok" diyorlar. Başta diş çürüklerine, reflü ve kulak rahatsızlıklarına sebep oluyor çünkü. Neyse fazla uzattım sanırım, sağlıkla büyütün bebeğinizi :)
Bir sorun olduğunu sanmam çünkü bnm bebişte öyle amaa uyandır mama ver vermessen tabi kilo almazSlm 4 aylik bi kizim var gece saat 10 yada 11 de uyur daha hic uyanmaz.. sabah altida uyanir karnini doyururum yine uyur saat 10 veya 11 e kadar.... gun icerisinde 4 de uyur 20 dk falan ...merak ediyorum boyle olmasi kotumu ne yapsam kilo almio asiri acaba arada uyandirip mamasinimi versem cok kafama takildi ya ...
Onun uyanmasini beklemek yerinde gece 3-4 saatte 1 uykusunda emzirin. Buna uyku öğünü diyorlar.Slm 4 aylik bi kizim var gece saat 10 yada 11 de uyur daha hic uyanmaz.. sabah altida uyanir karnini doyururum yine uyur saat 10 veya 11 e kadar.... gun icerisinde 4 de uyur 20 dk falan ...merak ediyorum boyle olmasi kotumu ne yapsam kilo almio asiri acaba arada uyandirip mamasinimi versem cok kafama takildi ya ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?