Ben bebek büyüdükçe geçer diye düşünüyordum ama fark ediyorum ki zaman geçtikçe daha kötü bir hal alıyor bu durum gaz sancısının en pik yaptığı dönem bu kadar yaşamıyorduk bunu, belki de dünyaya adapte olma sürecinde beslenmeye karşı ilgileri çok azalıyorKesinlikle beslendiginde çok daha mutsuz. Ben biraz fazla gazlı olmasına bağlıyorum. Sanki emerken anında gazlaniyor. Emmeyle bu rahatsızlığı iliskilendirmiş memeden , biberondan kaçıyor.
Çok geçmiş olsun çok üzüldüm küçücük bedenleri ile neler yaşıyorlar Rabbim tekrar yaşatmasın. Bu durumu doktor nasıl tespit etti bahsettiğiniz yarayı görüntülemek için nasıl bir test yapıldıAynı durumu ben de yaşadım 3 aylıkken. Çok reflüsü oluyordu ben de o reddettikçe daha fazla zorluyordum ve bir gün reflüyr bağlı özefajit ( yemek borusunda asite bağlı şiddetli tahriş) oldu ve beslenmeyi tamamen kesti.Piyasada neredeyse denemediğim biberon kalmadı. Bırakın sütü artık su içmeye başlasın da böbrekleri iflas etmesin diye uğraşıyordum, çok az idrar yapıyordu.Uykusunda beslemeler , ağzından burnundan zorla enjektörle mama sıkmalar falan 1 ay böyle geçti .Süt vermezsen çok huzurlu , beslenmeye geçince feryat figan, sanki etini koparıyorlar. Yarım kilo verdi bu süreçte.4. Ayda ek gıdaya geçtik ve sütü tamamen bıraktık sonra çocuk yavaş yavaş toparlamaya başladı.Sorun alerji ya da tok olması değil. Yemek borusundan bir şey geçerken o yarasını acıtmasıydı ve zamanla iyileşti.. Umarım sizinki de çabucak iyileşir.. Acil şifalar..
Ben büyüdükçe geçer diye düşünüyordum ama daha da zor oluyor beslemek zorundayım ama zorla da besleyemiyorum suluk ile rahat içebiliyor mu bebeğim dört aylık denememi tavsiye eder misiniz?Benim bebeğim se böyle 1 aydır ben de sulukla veriyorum artık sütü 8 aylık doğdupundan beri meme reddi var 6 ay emebildi
Kaşık biberon denediniz mi?Ben büyüdükçe geçer diye düşünüyordum ama daha da zor oluyor beslemek zorundayım ama zorla da besleyemiyorum suluk ile rahat içebiliyor mu bebeğim dört aylık denememi tavsiye eder misiniz?
Sütüm var sağım yapıyorum o şekilde beslemeye çalışıyorum ama memeye döneceğini hiç sanmıyorum komple bir beslenme reddi var sorun meme, biberon, mama ya da kaşık değil midesine hic bir şey girmesini istemiyor.Sanki benim ilk kızımı anlatıyorsunuz. Ben alerjiden şüphelenip diyet yapmaya başlamıştım süt diyeti o zaman sağdığımı biberondan içmeye başlamıştı ama memeyi temelli reddetti. Sonradan anladım acemiymişim, memeye döndürmenin bir çok yolu varmış. Bir emzirme uzmanına danışın mutlaka ya da görüntülü konuşma vs bir şekilde profesyonel yardım alın, sütünüz varsa yazık olmasın.
Kaşık biberon ile vermeye çalışıyorum bir buçuk iki aydır deli gibi ağlıyor ağzından atıyor yani zorlama oluyor benim yaptığım şey tamamen aç bırakmayı denedim 9 saat karışmadım tekrar denedim otuz cc içti durdu tam tersini yaptım yani az ve sık beslemeyi hiç ama hiç içmedi sütümü sevmedi mama deniyeyim dedim aynı şey, biberon değiştirdim yine aynı ne yapacağımı bilmiyorum artık. Prematüre doğmamış olsaydı çok sorun etmezdim açıkçası ama zaten çok düşük kilo da doğdu bu şekilde nasıl toparlanacak bilmiyorum ilk altı ay bebeklerin gelişimi açısından çok önemliKaşık biberon denediniz mi?
Doktor bi şey demiyor mu peki? Emzirme desteği vs aldın mı ben ilk zamanlar kaşık ve şırınga ile verdim hepKaşık biberon ile vermeye çalışıyorum bir buçuk iki aydır deli gibi ağlıyor ağzından atıyor yani zorlama oluyor benim yaptığım şey tamamen aç bırakmayı denedim 9 saat karışmadım tekrar denedim otuz cc içti durdu tam tersini yaptım yani az ve sık beslemeyi hiç ama hiç içmedi sütümü sevmedi mama deniyeyim dedim aynı şey, biberon değiştirdim yine aynı ne yapacağımı bilmiyorum artık. Prematüre doğmamış olsaydı çok sorun etmezdim açıkçası ama zaten çok düşük kilo da doğdu bu şekilde nasıl toparlanacak bilmiyorum ilk altı ay bebeklerin gelişimi açısından çok önemli
O kadar aynı ki durumlarımız, ben de sonrasında 13 ay boyunca sağıp besledim (daha doğrusu beslemeye çalıştım) o lansinoh biberon var ya küçük olan 120 ml. Biz hep o boyunu kullandık, hiç büyüğüne geçemedik. Çünkü hep 30-40 ml içiyordu. İşte bi sağınca 100 falan çıkıyordu, 3 saat boyunca onu içirmeye çalışıyordum. Sonra tekrar sağ, içirmeye çalış… döngü bu şekilde gitti. Çoğu çöp oldu sütlerin. Çok üzüldüm ve hep inatlaştım. Şimdi düşünüyorum da kızımın mizacı böyleymiş şu an 5 yaşında bütün gün bir şey yemesin acıktım demez. Kabullenmek çok büyük bir adım biliyorum çok zor ama sabredip beklemelisiniz, o talep etmeden vermeyin 4, 5 saate kadar bekleyin elbet kırılacak bu döngü. Talep ettiğinde verirseniz o zaman düzene girecektir umarImSütüm var sağım yapıyorum o şekilde beslemeye çalışıyorum ama memeye döneceğini hiç sanmıyorum komple bir beslenme reddi var sorun meme, biberon, mama ya da kaşık değil midesine hic bir şey girmesini istemiyor.
Çok teşekkür ederim bebeğim prematüre doğdu doktor kesinlikle beslememi istiyor geçmiş dönem sarılıkta mevcut aç kalması tehlikeli ama ben 8 saat kadar teklif etmedim ona rağmen otuz kırk içip bırakıyor bazen onu bile içmek istemiyor kan değerlerine bakıldı, gastro ve alerji bölümü de baktı sorun yok gibi duruyor belki dediğiniz gibi mizacı budur ben en azından ek gıda da geçer diye düşünüyordum peki ek gıda da nasıldı yani ek gıda da da sürekli red mi yaşıycamO kadar aynı ki durumlarımız, ben de sonrasında 13 ay boyunca sağıp besledim (daha doğrusu beslemeye çalıştım) o lansinoh biberon var ya küçük olan 120 ml. Biz hep o boyunu kullandık, hiç büyüğüne geçemedik. Çünkü hep 30-40 ml içiyordu. İşte bi sağınca 100 falan çıkıyordu, 3 saat boyunca onu içirmeye çalışıyordum. Sonra tekrar sağ, içirmeye çalış… döngü bu şekilde gitti. Çoğu çöp oldu sütlerin. Çok üzüldüm ve hep inatlaştım. Şimdi düşünüyorum da kızımın mizacı böyleymiş şu an 5 yaşında bütün gün bir şey yemesin acıktım demez. Kabullenmek çok büyük bir adım biliyorum çok zor ama sabredip beklemelisiniz, o talep etmeden vermeyin 4, 5 saate kadar bekleyin elbet kırılacak bu döngü. Talep ettiğinde verirseniz o zaman düzene girecektir umarIm
Emzirme desteğini kısa süreli aldım ama aslında olay bebeğin beslenme reddi yapması yani meme reddi değil, yaptığı şey komple beslenme reddi doktorlar da nedenini bulamıyor sadece içmek istemiyorsa zorlama diyorlar ama kilo alımı az olunca da neden az besliyorsun sürekli dene diyorlarDoktor bi şey demiyor mu peki? Emzirme desteği vs aldın mı ben ilk zamanlar kaşık ve şırınga ile verdim hep
Benim kızım da kalp hastası idi doktorlar sürekli kilo alsın diyordu e tabi biz zorladıkça ters tepiyordu. Bi ara %3e düştü persentilde kafayı yedim ama olmayınca olmuyor. Şu an nispeten normal kiloda ve sağlıklı çok şükür. Sizin gibi annesi oldukça gayet sağlıklı büyüyecektir tabi süreç çok zorlu, sabırlar diliyorum size.Çok teşekkür ederim bebeğim prematüre doğdu doktor kesinlikle beslememi istiyor geçmiş dönem sarılıkta mevcut aç kalması tehlikeli ama ben 8 saat kadar teklif etmedim ona rağmen otuz kırk içip bırakıyor bazen onu bile içmek istemiyor kan değerlerine bakıldı, gastro ve alerji bölümü de baktı sorun yok gibi duruyor belki dediğiniz gibi mizacı budur ben en azından ek gıda da geçer diye düşünüyordum peki ek gıda da nasıldı yani ek gıda da da sürekli red mi yaşıycam
Bebek bakmak, sorumluluk o kadar zor ki neden herkes anneye yüklüyor bu sorumluluğu anlamıyorum kilo alsa annesi iyi bakmış almasa iyi bakmamış toplum böyle olmasaydı belki bizler de bu kadar önemsemezdik. Kızınızı sağlıkla büyütün inşallah ek gıda da çok iştahlı bir bebeğim olurBenim kızım da kalp hastası idi doktorlar sürekli kilo alsın diyordu e tabi biz zorladıkça ters tepiyordu. Bi ara %3e düştü persentilde kafayı yedim ama olmayınca olmuyor. Şu an nispeten normal kiloda ve sağlıklı çok şükür. Sizin gibi annesi oldukça gayet sağlıklı büyüyecektir tabi süreç çok zorlu, sabırlar diliyorum size.
Ek gıda da sizinki de aynı olacak diye bir şey yok. Hafif bir pütür hissettiğinde kusardı benim kızım o yüzden 3 yaşına kadar herşeyi blenderdan geçirip verdim sırf kilo alsın diye. Hatta öyledir ki kızım hiç ateşlenmedi diş çıkarırken, ağzına hiç bir şey sokmazdı çünküya aslında biz bu kadar zorlamasaydık aman yerse yer yemezse bu gece de aç kalsın diyebilseydik belki daha farklı olurdu bilemiyorum. Size sabırlar diliyorum inşallah kısa sürede yoluna girer
İnşallah hepimizin yavrusu sağlıkla mutlulukla büyürler. Maalesef toplumumuzda kadından insan üstü bir fedakarlık bekleniyor ama anne ne kadar fedakar olursa o kadar değersiz oluyor sanki. Siz sağlığınızdan uykularınızdan en ufak keyfinizden bile feragat edersiniz, ama etrafınızdakiler en ufak yanlışınızda eleştirirler. O yüzden biraz rahat olmak lazım, önce siz iyi olun çocuğunuz da iyi olacaktır. Biraz da eşinize sırtlayın yüklerinizi. Biz de insanüstü varlıklar değiliz neticede :)Bebek bakmak, sorumluluk o kadar zor ki neden herkes anneye yüklüyor bu sorumluluğu anlamıyorum kilo alsa annesi iyi bakmış almasa iyi bakmamış toplum böyle olmasaydı belki bizler de bu kadar önemsemezdik. Kızınızı sağlıkla büyütün inşallah ek gıda da çok iştahlı bir bebeğim olurteşekkür ederim tecrübelerinizi anlattığınız için
Ne güzel yazdınız inşallah toplum sizin yetiştirdiğiniz çocuklar ile dolar her şey biz de bitiyor bu algıyı yıkması gereken de bizleriz bebeğim erkek ve ona ilk öğreteceğim şeylerden biri kadınlar ile eşit sorumluluklarının olduğu.İnşallah hepimizin yavrusu sağlıkla mutlulukla büyürler. Maalesef toplumumuzda kadından insan üstü bir fedakarlık bekleniyor ama anne ne kadar fedakar olursa o kadar değersiz oluyor sanki. Siz sağlığınızdan uykularınızdan en ufak keyfinizden bile feragat edersiniz, ama etrafınızdakiler en ufak yanlışınızda eleştirirler. O yüzden biraz rahat olmak lazım, önce siz iyi olun çocuğunuz da iyi olacaktır. Biraz da eşinize sırtlayın yüklerinizi. Biz de insanüstü varlıklar değiliz neticede :)
Merhaba son durumunuz ne acabaNe güzel yazdınız inşallah toplum sizin yetiştirdiğiniz çocuklar ile dolar her şey biz de bitiyor bu algıyı yıkması gereken de bizleriz bebeğim erkek ve ona ilk öğreteceğim şeylerden biri kadınlar ile eşit sorumluluklarının olduğu.
Sanırım bebeğiniz 4 aylık aynı aylardayız bizdeNe güzel yazdınız inşallah toplum sizin yetiştirdiğiniz çocuklar ile dolar her şey biz de bitiyor bu algıyı yıkması gereken de bizleriz bebeğim erkek ve ona ilk öğreteceğim şeylerden biri kadınlar ile eşit sorumluluklarının olduğu.