- Katılım
- 7 Ekim 2020
- Mesajlar
- 3.854
- Emoji Skoru
- 5.604
- Puanlar
- 158
Araştırdım biraz bunun için özel kıvam arttırıcılar bulunuyor elimizde bulunan mamalar ile bunu yapmak doğru değilmiş böbreklere fazla yükleniliyormuş çok teşekkür ederim doktora danışıp özel bir kıvam arttırıcı deneyebilirim ama ben bazen yirmi cc içine toz gaviscon karıştırıp veriyorum katı olmuş oluyor biraz daha ama yine içmiyorTam 2 aylık bebeğim var. Son iki haftadır falan aynı sorunu yaşıyorum. Reflümüz var. Memeyi zaten reddediyor diye biberonla sagdigim sütü veriyordum. Çok güzel emiyordu. Son zamanlarda içtiği süt azaldı. Resmen biberonla kavga edip ağlıyor içerken yarısını dışarı çıkarıyordu. Biberon değişikliği de yaptım değişmedi. Birde istemeden içtiği için sürekli boğazına kaçıyordu. Dün gece biraz içti. Sonraki uyanmalarından 10 ml 20 ml içti sabah etti.
Burda arkadaşlarla konuşurken bir arkadaşım dediki süt yoğun olursa reflüsü de hafifler dedi. Birde bunun için kıvam arttırıcı mamalar varmış. Benim elimde bugün o olmadığı için bende elimde olan mamadan süte az bir şey kattım. 60 ml yarım ölçek kattım lıkır lıkır içti. Hiç akitmadan şok oldumbugünkü beslenmeleri arttı mesela. Nerdeyse 100 ml içen bebeğim son iki haftadır 50 60 bazen zorla 70 içiyordu Akıta akıta. Geceleri daha az tabi. Bugün her beslenmesinde 80 90 ml hazırlayıp yarım ölçek mama attım. Çok kalori farkı olmuyor. Yani bebeğe ağır geleceğini sanmıyorum. Çok rahat içti. 2 haftadır işkence çekiyor muşuz. İstersen dene. Ya da doktoruna sor bu konuyu. Bizim de görünürde alerjimiz yok çünkü. Reflümüz var sadece.
Anladım canım. Bugün bende doktora gidicem. Çünkü bebeğim içmedi benimde devam etmedi yani. Devam etseydi kıvam arttırıcı alacaktım. Doktorla konuşmak artık ne yapalım diye. Gaviscon denemedik daha. 100 ml e yakın içen bebeğim gitti. En fazla 50 60 ml içen bebek geldi. O da çok acıkırsaAraştırdım biraz bunun için özel kıvam arttırıcılar bulunuyor elimizde bulunan mamalar ile bunu yapmak doğru değilmiş böbreklere fazla yükleniliyormuş çok teşekkür ederim doktora danışıp özel bir kıvam arttırıcı deneyebilirim ama ben bazen yirmi cc içine toz gaviscon karıştırıp veriyorum katı olmuş oluyor biraz daha ama yine içmiyor
İnanın ben de aklınıza gelecek her yöntemi denedim daha fazla içsin diye biberon başlıklarını deldim. Ayakta dolaşarak vermeye çalıştım,zıplayarak, şarkılar söyleyerek ama yok yok olmuyor ki bebeğim prematüre sizin kaç saatte bir 60 cc içiyor. Ben kaşık biberon ile zorluyorum bazen açıkçası doktor bunun doğru olmadığını söyledi ama mecbur kalıyorum çünkü kendisi beş altı saat aç kalır iki üç dakika emzirsem yeterli olur ya da hiç emziremem 60 cc içer doyar ben biraz zorluyorum ki belki midesi genişler.Anladım canım. Bugün bende doktora gidicem. Çünkü bebeğim içmedi benimde devam etmedi yani. Devam etseydi kıvam arttırıcı alacaktım. Doktorla konuşmak artık ne yapalım diye. Gaviscon denemedik daha. 100 ml e yakın içen bebeğim gitti. En fazla 50 60 ml içen bebek geldi. O da çok acıkırsaaralarda 20 30 ml belki içiyor. Az önce artık mama yapayım belki onu içer dedim. 60 ml anca içti. Ama sabahtan beri doğru dürüst bir şey icmemisti.
Meme reddi yapıp yapmaması çok önemli değil artık reflüden kaynaklı büyük bir meme reddi yaşıyorum ama biberon reddi de başlayınca besleyemiyorum artık ki bebeğim prematüre doğdu normalde prematüre doğan bebekler daha hızlı gelişir derler ama hiç öyle olmadı bu biberonu mutlaka deniycem.Eki Görüntüle 3719351
Ben bunu kullanıyorum canım yumuşak anne memesine benzer meme mama reddi yapmadı çok memnunum
benim oğlum da 36haftalık doğdu o günden beri bu biberonu kullanıyorumMeme reddi yapıp yapmaması çok önemli değil artık reflüden kaynaklı büyük bir meme reddi yaşıyorum ama biberon reddi de başlayınca besleyemiyorum artık ki bebeğim prematüre doğdu normalde prematüre doğan bebekler daha hızlı gelişir derler ama hiç öyle olmadı bu biberonu mutlaka deniycem.
Bizde prematureyiz. 34 haftalık doğdu bebegim. Dün akşam doktors gittim. Kan tahlilleri ne bakıldı. Çok şükür bir sıkıntı yok. Reflü için gastrotuss baby şurup yazdı. Nöbetçi eczaneden alıp hemen vermeye başladım.. dün geceden beri her beslenmesinde 60 ml bitiriyor çok şükür. İnşallah zamanla artar. Kusması da azaldı. Hatta dünden beri kusmadi.. ağzına da gelmiyor. Denediniz mi daha önce bilmiyorum ama muhakkak deneyin.. bize yaradı gibi..İnanın ben de aklınıza gelecek her yöntemi denedim daha fazla içsin diye biberon başlıklarını deldim. Ayakta dolaşarak vermeye çalıştım,zıplayarak, şarkılar söyleyerek ama yok yok olmuyor ki bebeğim prematüre sizin kaç saatte bir 60 cc içiyor. Ben kaşık biberon ile zorluyorum bazen açıkçası doktor bunun doğru olmadığını söyledi ama mecbur kalıyorum çünkü kendisi beş altı saat aç kalır iki üç dakika emzirsem yeterli olur ya da hiç emziremem 60 cc içer doyar ben biraz zorluyorum ki belki midesi genişler.
Bilmiyorum.doktorunuza sorun onu sut alerjisimde sadece süt iceren seyler yenmiyorReflüsü var zaten bu kesin aynı zaman da süt alerjisinden de şüpheleniyor doktorum nasıl bir diyet acaba reflü de de diyet oluyor mu süt ve süt ürünleri tüketmiyorum şu an sizin diyetiniz nasıl?
Bu biberonu da hemen araştırayım çok teşekkür ederimÖneren oldu mu bilmiyorum ama comotomo markalı biberon çok iyi. Biberon reddinde işime çok yaramıştı.
Maalesef son gaz hızla sorunlarımız devam ediyor değişen hiç bir şey yok ama dediğiniz gibi bizde de sürekli hıçkırık var reflüsü var zaten bu kesin ama bir çok bebek reflülü oluyor ona rağmen beslenmeyi bu kadar reddetmiyor ben süt sağıyorum ve sağdığım sütü de kaşık biberon ile zorla veriyorum doktorum anne sütü zenginleştirici almamı söyledi onu ekliyorum sütün içine az da içmiş olsa kalorili süt tüketmiş oluyor. Kaşık biberon ile zorla beslediğim için travma oluşturmasından da çok korkuyorum ama mecburum beş buçuk aylık bebek içinde 30 cc çok çok az benim bebeğim de üç aylık kendi isteği ile bıraksam 6 saatte otuz cc içer bırakır ben üç saatte bir 120 cc zorlayarak vermeye calisiyorum bazen kusuyor tabi zorla verdiğim için. Gece karışmıyorum 6-7 saat beslenmiyor. Kaşık biberon ile deneyin isterseniz ama alerji olsa ne bileyim mukus, kan vb bir şey olur mutlaka.Yazılanları okudum benim oğlum 5 buçuk aylık. İlk iki ay az az emdiği halde kilo alımı iyiydi. Son 3 aydır kilo alımı çok çok az. Sadece uykusunda emiyor o da çok kısa kısa. Uyanıkken asla emmiyor. Biberon almıyor. Şırıngayla mama vermeye çalışıyorum. 10-20 en fazla 30 CC içirebiliyorum. Kusması yok ama ara ara ağzına gelip yutuyor, sonra hıçkırmaya başlıyor.gizli reflü mü var bilmiyorum.Aşırı gazlı sürekli alttan çıkarıyor. Kakada mukus vs yok. Ciltte egzama yok. Kabız değil,ishal değil. Yetersiz beslendiği için 3-4 günde bir kaka yapıyor sadece. Ama emerkende mama yerkende rahatsız olduğunu anliyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sizler çözüm buldunuz mu
Anne sütü zenginleştirici için doktorunuza danışın isterseniz sütünüzü sağıp içine ekliyorsunuz kaloriyi arttırıyor az içmiş olsa da kilo alıyor. Zorla verme kısmı bebeğim küçük olmasına rağmen aşırı ağlıyor ağzını kapatıyor sizin oğlunuzu düşünemiyorum o daha çok farkında şu an böyle nereye kadar gidecek bilmiyorum inşallah ek gıda da bunları yaşamayızbenim oğlum zorla yedirmeye calistigimda çok ağlıyor. Biraz daha büyük olduğu için anlıyorda ağzını kapatıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Allah kolaylık versin bizlere, çocuklarımıza da sağlık sıhhat versin.
Sağım sütü arttırıyor aslında ama psikolojik ve fiziksel olarak çok yıpratıcı oluyor ben yaklaşık bir buçuk aydır sadece sağım ile ilerliyorum şimdiden tükendim gibi hissediyorum biz tahlilleri de yaptık idrar dışında hiç bir problem yok siz de yaptırın ama bir şey çıkacağını düşünmüyorum hayır nasıl acıkmıyorlar aklım almıyor normalde onların biberona saldırıp yapışması gerekirdi bittiğinde ağlaması gerekirdi öncesinde böyle olan ek gıdada da böyle oluyor diyorlar ben de çok korkuyorum ek gıda da ne yapıcam diyeAz emdiği için haliyle süt de azalıyor sağım yaparak ilerlemek çok zor bu nedenle. Ek gıdaya biz başladık tadımlarla. Ama yine hiçbir şeyi beğenmiyor. Yemek istemiyor nasıl olacak bilmiyorum. Bu hafta içi Dr gideceğim. Şimdiye kadar tahlil vs yapılmadı kan ve idrar isteyeceğim bakalim
Ben sadece benim bebeğim böyle sanıyordumAynen mesala gece uyanıyor aç çünkü biliyorum. Ama ağlamak yerine ah eh gibi sesler çıkarıyor. Yavrum açsın bağıra bağıra ağlasana